2013. január 7. hétfő

jan. 7
4:51
Földműves lesz a világhírű színész (ATV)
75 vagy 13. Gerard Depardieu a két szám közül az utóbbit kedveli, már ami a személyi jövedelemadót illeti. Miután a francia kormány 75 százalékos extraadót vetett ki a legmagasabb jövedelmű polgárokra, a színész úgy döntött, hogy külföldre költözik. Noha a törvényt a párizsi alkotmánybíróság eltörölte, a neves színész elhatározása nem változott: már át is vette új útlevelét, személyesen Putyin…
jan. 7
5:09
Visszatér a napsütés, de hó is eshet (HVG)
Hétfőn nyugaton akár havazhat is, de máshol kisüthet a nap. A hét további részében máshol is eshet hó, havas eső.
jan. 7
5:09
Nyilatkozatháború:Ki a felelős az arzénes vízért? (Népszava)
Nem a Honvédelmi Minisztérium hibája, hogy csak idén január 1-jén kezdtek tiszta vizet osztani az arzénnal szennyezett településeken, miközben az unió 2012. december 25-ét jelölte meg határidőnek. A kormány döntött ugyanis így - derül ki a HM leveléből, melyet helyreigazításként küldtek el szerkesztőségünkbe. Kérdéseinkre nem válaszoltak, sőt állításuk szerint meg sem kapták, miközben a Nemzeti…
jan. 7
5:11
Hiába a kormányrendelet, az autótulajdonosok nem látnak pénzt a bontokból (Népszava)
Kötelesek fizetni a bontók az autósoknak a roncsok eladható alkatrészei után egy januárban életbe lépett kormányrendelet szerint, ám a szabály gyakorlatilag semmit nem ér, mert sem az ellenőrzést, sem az ármegállapítás módszereit nem szabályozták. Azt is előírták, hogy az autógyártóknak és -forgalmazóknak olyan átvevő hálózatot kell kialakítaniuk, amely legfeljebb 50 kilométerre van az ország…
jan. 7
5:13
Nem kapott kártérítést a Costa Concordia magyar zenésze (Népszava)
Semmiféle kártérítést nem kapott az egy éve szerencsétlenül járt olasz Costa Concordia luxushajó üzemeltetőjétől a hajó egyik magyar zenésze, akit most már kilakoltatás fenyeget - írta a The Sunday Telegraph.
jan. 7
5:15
Szörnyethalt egy család Karcagnál (Népszava)
Öt ember, négy felnőtt és egy csecsemő halt meg a vasárnap reggel Karcagnál történt baleset következtében. A 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két gépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott. A balesetet okozó jármű vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette.
jan. 7
5:17
Ma kezdődik az őrület a fővárosi közlekedésben (Népszava)
Óriásdugók jönnek a fővárosban, ma reggel kilenc órakor lezárják a Ferenciek tere egy buszsávját, és nem kevesebb mint kilenc buszjáratot terelnek az autók közé. Ráadásul a megállókat kettéosztják, ami tovább növeli a torlódás lehetőségét. A lezárás miatt döntően lassul majd a forgalom, amit az M1-M7-es bevezető szakasztól, a BAH-csomóponton át a Thököly útig mindenki érezni fog, az autósok és a…
jan. 7
5:27
Átveheti a MÁV a HÉV-ek üzemeltetését (HVG)
Ahogy a BKV-s elővárosi buszok üzemeltetését a Volánra, a Budapest határát átlépő HÉV-ek működtetését a MÁV-ra kell bízni - közölte a Magyar Nemzettel Tarlós István főpolgármester, aki még a héten egyeztetést kezdeményez erről az illetékes miniszternél.
jan. 7
5:27
Két nap alatt két húzóműsort zúzott le a köztévé (Népszava)
Felmondott D.Tóth Krisztina, így megszűnik a DTK Show az m1-en. Januárban már csak ismétlések lesznek, a műsorvezető eközben szívesen folytatná műsorát más, kereskedelmi csatornán.
jan. 7
5:27
"Becstelen a kormány sikerkommunikációja" (ATV)
Igaztalannak és becstelennek tartja az MSZP a kormány sikerkommunikációját a foglalkoztatásról. Gúr Nándor mszp-s politikus szerint a Fidesz dicshimuszt zeng arról, hogy 55 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve, de arról nem szól, hogy tízezerrel kevesebb a foglalkoztatott, mint egy hónappal ezelőtt. Matolcsy György szeptemberben azt mondta, hogy a kormány célja a teljes foglalkoztatás. A KSH…
jan. 7
5:29
Megdőlni látszó etnikai konfliktus (Népszava)
A megkéselt Sávoly Gergő szilveszterező baráti társaságának nagy részét romák alkották, és az MTK ökölvívó szakosztályában sportolók nagyobb többsége is roma származású - hívta fel a figyelmet Rózsa Mihály, a szakosztály alelnöke.
jan. 7
5:31
Mesterházy szerint Kövér részrehajló (Népszava)
A kormánypártok "cinikus érveléssel gyáván elzárkóztak attól, hogy saját házelnökükön számon kérjék a törvény betartását" - állapította meg Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője, aki ezért indítványozza az alkotmányügyi bizottság egy konkrét ügyben decemberben hozott - szerinte nem érdemi - állásfoglalásának elutasítását.
jan. 7
5:33
Ismét Orbánt várják a tiltakozó hallgatók (Népszava)
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt is meghívta a ma délután 4 órakor kezdődő hallgatói fórumra az ELTE bölcsészkarának Hallgatói Hálózata (HaHa). A szervezet Facebook-közleménye szerint a bölcsészkar épületében tartott rendezvényen az oktatók, a hallgatók és más vendégek is szabadon kinyilváníthatják véleményüket "az őket közvetlenül vagy közvetve érintő oktatási kérdésekben és megszavazhatnak…
jan. 7
5:45
Ab-döntés után: a Fidesz még behúzhat a csőbe (168 Óra Online)
Maradt még nyitott forgatókönyv a Fidesz számára azután, hogy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította a választási regisztrációt. A választási szakértő szerint reális a veszélye annak, hogy a Fidesz más módon próbálja maximalizálni a szavazatait, de van esély előrehozott választásokra is – írja a Vasárnapi Hírek.
jan. 7
6:03
Olajszállító tartálykocsit ért baleset az M6-oson (HVG)
Nyersolajat szállító tartálykocsi ütközött szalagkorlátnak az M6-os autópályán, a 24. kilométernél hétfő reggel, a helyszínen teljes útzár van - közölte Spitz Alexandra, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
jan. 7
6:21
Martonyi János kórházba került (HVG)
Vírusfertőzés miatt december 27-e óta a Magyar Honvédség Honvédkórházában kezelik Martonyi Jánost; a külügyminiszter klinikai eredményei állapotának javulását jelzik - közölte a Külügyminisztérium vasárnap este.
jan. 7
6:21
Heteken belül kitörhet az influenzajárvány (Infostart)
Több európai országban van szórványosan előforduló influenzajárvány. Magyarországon heteken belül lehet tömeges megbetegedés.
jan. 7
6:21
VG: a kormány állításával ellentétben továbbhárítják az új adót a bankok (ATV)
A készpénzfelvétel szinte mindenhol drágább lett, a nullás számlák eltűnőben vannak, egyes bankok már a hagyományosan ingyenes tranzakciónak számító kártyás vásárlásnál is áthárítják a közterhet - derül ki a Világgazdaság hétfői összeállításából.
jan. 7
6:23
Kórházba került Orbán csúcsminisztere (ATV)
Vírusfertőzés miatt 2012. december 27-e óta a Magyar Honvédség Honvédkórházában kezelik Martonyi Jánost; a külügyminiszter klinikai eredményei állapotának javulását jelzik - tájékoztatta a Külügyminisztérium vasárnap este az MTI-t.
jan. 7
6:25
Megszólalt az államfő: "a nép és a gyilkosok között folyik a harc" (ATV)
Biztonsági kerítést épít a szíriai határra Izrael. Benjámin Netanjahu kormányfő szerint a védelmi intézkedés célja, hogy megakadályozzák az iszlamista lázadók és a kormányerők betörését a Golán-fennsíkra. A miniszterelnök úgy véli, hogy a szíriai elnök rendszerével szemben a globális dzsihád erői kerültek fölénybe Szíriában. A szír elnök közben beszédet tartott, amelyben a 22 hónapos vérontás…
jan. 7
6:27
Karcagi baleset: Magyarországra áttelepült székelyföldiek az áldozatok (ATV)
Egy Magyarországra áttelepült csíkszentgyörgyi család négy tagja és egy szomszédjuk halt meg a Karcagnál vasárnap történt tragikus balesetben - tudta meg az MTI székelyföldi forrásokból.
jan. 7
6:39
Így harcol Irénke, a nemzet őrzője (HVG)
Már több mint száz határsértőt, köztük gyerekeket és időseket dobott fel a határrendészetnek a magyar-szerb határ mentén élő Irénke néni, akinek a bejelentésére ugranak a hatóságok. A dicsőség nem marad el: a 67 éves asszonynak nemrég a közrádió is műsort szentelt. Megnéztük, hogyan "dolgozik" az éjjel-nappal éber Irénke. Videó.
jan. 7
6:39
Elkezdődik a sukorói telekcsere-per (Infostart)
Ma kezdődik a büntetőper a sukorói telekcsere ügyében a Szolnoki Törvényszéken. Az öt vádlott ellen indult, több mint száz tanút felsorakoztató perben januárra 5, márciusban pedig 7 tárgyalási napot tűztek ki. A Szolnoki Törvényszéket az Országos Bírósági Hivatal elnöke jelölte ki az ügy tárgyalására.
jan. 7
6:39
Ombudsman: hiányos a gyülekezési törvény (ATV)
Hiányosságokat talált a gyülekezési jogról szóló törvényben az alapvető jogok biztosa. Szabó Máté Gyurcsány Ferenc szeptemberi éhségsztrájkja kapcsán vizsgálódott. Szerinte a jogszabály nem tér ki részletesen arra, hogy a rendőrség miként léphet fel azokkal szemben, akik egy rendezvényt megzavarnak. Gulyás Gergely fideszes képviselő ugyanakkor azt mondta: a jogszabály egyértelmű és nem szorul…
jan. 7
6:39
Hétvégi országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 7
6:57
Gondban lehetnek a magyar követségek 2014-ben (HVG)
A Magyar Nemzet szerint nem lesznek könnyű helyzetben a külképviseletek a 2014-es parlamenti választásokkor, hiszen magyarok százezrei élhetnek majd szavazati jogukkal külföldön.
jan. 7
7:15
Fotók: disznók szabadultak el az M5-ösön (HVG)
Személyi sérülés nem történt abban a Kecskemét közelében történt balesetben, ahol felborult egy sertéseket szállító kamion.
jan. 7
7:15
Orbán újabb konzultációja felkorbácsolta az indulatokat (168 Óra Online)
„A társadalomnak segítenie kell az elesetteket, nem bírósággá kell válnia” – mondta a hvg.hu-nak a tervezett hajléktalanügyi konzultációval kapcsolatban Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke. A kormány decemberben jelentette be, „nemzeti konzultációt” indítanak a megyei jogú városokban a hajléktalansággal kapcsolatban, a Szeretetszolgálat vezetője szerint viszont „veszélyes” ez a…
jan. 7
7:15
Változik a közlekedési rend a Ferenciek terén (Népszava)
Mától újból változik a közlekedési rend a Ferenciek tere és a Március 15. tér átépítése miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
jan. 7
7:16
Országos akció indul: ezért nem vesznek részt Orbánék (ATV)
A diákok tiltakozni fognak – és a tiltakozások között lesz utcai demonstráció is – míg nem teljesül az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum és a diákság által támogatott hatpontos követelés. Ma a bölcsészkaron tartanak fórumot – a meghívott kormánytagok közül várhatóan senki sem megy el.
jan. 7
7:17
Olajat szállító tartálykocsi balesete miatt útzár az M6-oson (Népszava)
Nyersolajat szállító tartálykocsi ütközött szalagkorlátnak az M6-os autópályán, a 24. kilométernél hétfő reggel, a helyszínen teljes útzár van - közölte Spitz Alexandra, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
jan. 7
7:18
Hétfőn ismét munkába áll Hillary Cinton (ATV)
Egy hónap betegeskedés után hétfőn ismét munkába áll Hillary Clinton amerikai külügyminiszter - jelentette be a washingtoni külügyminisztérium helyi idő szerint vasárnap este.
jan. 7
7:20
Ronaldo: nincs semmi, ha nem én nyerem az aranylabdát (ATV)
Lionel Messi negyedszer, Cristiano Ronaldo másodszor vagy Andres Iniesta először. Ez a legnagyobb kérdés a holnapi Aranylabda díjátadó előtt. Sokan az argentin klasszist tartják ismét a legesélyesebbnek, tekintve, hogy a német Gerd Müller 40 éves gólrekordját is megdöntötte. A Real Madrid portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo mindenestre jelezte, nem dől össze a világ, ha nem ő nyeri idén az…
jan. 7
7:22
Csütörtök óta randalíroznak Belfastban: 52 rendőr megsebesült (ATV)
Zavargások törtek ki vasárnap éjjel Belfastban, immár az egymást követő negyedik éjszaka.
jan. 7
7:33
Bringaútra parkolt a BMW-s diplomata (HVG)
Egy bicikliúton parkoló diplomata-rendszámos BMW-ről közölt fotót a Blikk. A sofőrt nem büntették meg, mert nem volt megállapítható, hogy a járdán áll.
jan. 7
7:33
Gulyás a gyülekezési jog helyreállításáról (Népszava)
A 2010-es kormányváltás után álltak helyre a gyülekezési jog gyakorlásának 2002 előtti alkotmányos keretei, a közbeeső nyolc év ugyanis e szempontból a rendszerváltás alapértékeinek tagadásával egyenlő.
jan. 7
7:33
Fanni, hétfő szépe (szon)
Nyíregyháza - Fanni, a csinos diáklány már nagyon várja, hogy egy kabrió volánjánál száguldva élvezhesse, ahogy a tavaszi szél borzolja a haját.
jan. 7
7:33
Balesetet szenvedett egy tartálykocsi: teljes útzár az M6-oson (ATV)
Teljes útzárat rendeltek az M6-os autópályán, miután egy nyersolajat szállító tartálykocsi a szalagkorlátnak ütközött.
jan. 7
7:35
Teljes útzár van az M6-oson (HVG)
Teljes útzárat rendeltek az M6-os autópályán, miután egy nyersolajat szállító tartálykocsi a szalagkorlátnak ütközött. Személyi sérülés nem történt.
jan. 7
7:37
Pályázat nélkül kapott tízmilliós megbízásokat több ügyvéd a NET-től (HVG)
A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. pályáztatás nélkül bízott meg ügyvédeket, állítólag a szakmai tapasztalat és a mobilitás számított - írja a Blikk.
jan. 7
7:51
Az első magyarországi túszdráma 40 éve történt (MaHu)
Az első magyarországi túszdráma negyven éve, 1973. január 7. és 12. között zajlott le Balassagyarmaton, a helyi középiskolai leánykollégiumban.
jan. 7
7:51
Százezrek szavazhatnak külföldön - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet szerint gondban lehetnek a külképviseletek a következő választásokon, míg a Népszabadság arról ír, hogy csökkenhet a stratégiai gáztárolás költségeire befolyó összeg.
jan. 7
7:51
Kórházban ápolják Martonyi János külügyminisztert (Népszava)
A miniszter betegsége miatt Németh Zsolt parlamenti államtitkár képviselte a Külügyminisztériumot a Magyar-Olasz Kulturális Évad magyarországi megnyitóján, a Budapesti Olasz Kultúrintézetben 2013. január 6-án adott koncerten - tájékoztat közleményben a külügyi tárca.
jan. 7
7:52
Karácsonyi miséken akartak robbantani: már nem élnek (ATV)
A biztonsági erők lelőttek a Kaukázusban három, feltehetően muszlim szélsőségest, akik merényleteket terveztek hétfőre, az ortodox karácsonyi mise időpontjában több templomban - közölték orosz hivatalos forrásból.
jan. 7
7:53
Átadhatják a HÉV-ek üzemeltetését (Infostart)
Ahogy a BKV-s elővárosi buszok üzemeltetését a Volánra, a Budapest határát átlépő HÉV-ek működtetését a MÁV-ra kell bízni - közölte a Magyar Nemzettel Tarlós István főpolgármester, aki még a héten egyeztetést kezdeményez erről az illetékes miniszternél.
jan. 7
8:09
Újabb változások a Ferenciek terén (Infostart)
Újból változik a közlekedési rend a Ferenciek tere és a Március 15. tér átépítése miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
jan. 7
8:09
Kórházban kezelik Martonyi Jánost (MaHu)
Vírusfertőzés miatt 2012. december 27-e óta a Magyar Honvédség Honvédkórházában kezelik Martonyi Jánost; a külügyminiszter klinikai eredményei állapotának javulását jelzik.
jan. 7
8:09
Érdekességek a mai napról: 01.07. (szon)
403 éve Galileo Galilei felfedezte a Jupiter bolygó négy holdját. Io, Europa, Ganimédész és Callisto neveken nevezte el őket. Miután a Jupiter a Naprendszer legnagyobb bolygója, de gázbolygó, így nincs szilárd felülete, feltehetően ember soha nem megy a felszínére, ellenben az Európa nagyon is kedvező egy expedíció szállására. Ami gondot jelenthet, az a Jupiter mindent eltorzító gravitáviója.
jan. 7
8:11
Alig mentek szavazni - marad a Horthy park név (MaHu)
Tizennyolc százalékos részvétellel zárult a gyömrői Horthy park elnevezéséről vasárnap tartott helyi népszavazás, így a referendum érvénytelen - közölte az előzetes eredményt a város jegyzője vasárnap este.
jan. 7
8:13
Sukoró-ügy - megkezdődik a büntetőper (MaHu)
Megkezdődik a büntetőper ma a sukorói telekcsere ügyében a Szolnoki Törvényszéken. Az öt vádlott ellen indult, több mint száz tanút felsorakoztató perben januárra még öt tárgyalási napot tűztek ki, márciusban pedig hét napon lesz tárgyalás.

Keresés