2013. január 16. szerda

jan. 16
4:15
Együttműködési megállapodást köt az MSZP és az RMDSZ alapítványa (ATV)
Szerdán Kolozsvárott tart fórumot Mesterházy Attila, az MSZP először rendez Erdélyben elnökségi ülést.
jan. 16
4:51
Nem vette komolyan a tüneteket a színésznő: baj lett belőle (ATV)
A színésznő nem vette komolyan a tüneteket, csak akkor ment orvoshoz, amikor már felállni sem tudott.
jan. 16
5:09
Budapesten zuhogott az eső, figyelmeztetést adtak ki 8 megyére (HVG)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéseket adott ki a tartós köd, az ónos eső és a napközbeni erős havazás miatt. A Nyugat-Dunántúlon különösen sok csapadék várható. Egész héten csapadékos idő lesz, a hétvégi sarkvidéki hideg pedig tartósítja a hótakarót.
jan. 16
5:09
Most jön a Széll Kálmán terv 3.0 (Népszava)
Ha az MNB pénzt pumpál a gazdaságba, azzal a devizatartalékokat emészti, a másik kellemetlen következmény pedig az lesz, hogy meglódul az egyébként sem alacsony infláció - állítja Belyó Pál, az Általános Vállalkozási Főiskola tanszékvezetője, a közelgő jegybanki vezetőváltás kapcsán. A Policy Agenda kutatásvezetője úgy véli, amikor a társadalomban ilyen mélyreható elégedetlenség, szegénység,…
jan. 16
5:27
Kampány ajtótól ajtóig (Népszava)
Elkezdte a felkészülést a kampányra, illetve az országgyűlési választásra az MSZP. A párt Jókai utcai székházában tegnap Mesterházy Attila elnök-frakcióvezető és Ron Werber tanácsadó nyitotta meg azt a sorozatot, amelyben 106 egyéni választókerületi felelőst képeznek. A felelősöktől azt várják, hogy a győzelem érdekében "szántsák fel" az összes körzetet. Az MSZP ma és holnap kihelyezett elnökségi…
jan. 16
5:27
A gyerekek vették észre, hogy baj van: meghaltak a fürdőszobában (ATV)
Egy hatfős család szenvedett szénmonoxid mérgezést Komárom egyik lakótelepi lakásában. A katasztrófavédelmet kedd hajnalban riasztották azzal, hogy két felnőtt és négy gyerek van abban a lakásban, ahol valószínű, hogy nagy mennyiségű szénmonoxid halmozódhatott fel. A helyszínre érkező mentők a gyermekek 25 éves édesanyjának és a négy gyerek közül egy 10 éves kisfiúnak az életét már nem tudták…
jan. 16
5:29
A végsőkig védi a Fidesz Bayer Zsoltot (Népszava)
Már Navracsics Tibor szerint sem kell elgondolkoznia a Fidesznek azon, hogy cigányellenes írása miatt megváljon-e a párt Bayer Zsolttól. A miniszterelnök-helyettes a HírTv-ben visszakozott korábbi, elítélő kijelentésétől, miszerint "nincs helye" olyan embernek egy közösségben - így a Fideszben sem -, aki emberek egy csoportját állatnak nevezi.
jan. 16
5:31
UD-ügy: az ügyészség új eljárást akar (Népszava)
Megalapozatlanság miatt az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárást kért az ügyészség az UD ZRt.-ügyben, míg a védelem a vádhatóság eljárásával kapcsolatban politikai motivációkra célzott, és az elsőfokú, felmentő ítélet jogerőre emelését indítványozta tegnap a Fővárosi Törvényszéken.
jan. 16
5:33
Újabb meghallgatások a Hagyó-perben (Népszava)
Két vádlott meghallgatásával folytatódott a BKV-per tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken. H. Iván, Hagyó egykori ügyvédje és B. Tünde, egy szerződő cég ügyvezetője is tagadta bűnösségét.
jan. 16
5:35
Közmunkások kerültek az éhhalál szélére (Népszava)
Szó szerint éheznek a közmunkások Magyarországon - erről tanúskodik legalábbis egy baranyai kistelepülés polgármesterének beszámolója. A független vezető azért kérte a saját, illetve faluja nevének elhallgatását, mert attól tart, az új járási struktúrában kormányzati bosszú áldozatává válhat települése 850 lakosa.
jan. 16
5:45
Hármas karambol az M1-esen, feloldották a teljes útzárat (HVG)
Egy bolgár rendszámú autóval a forgalommal szemben hajtottak fel a pályára, ez okozott hajnalban súlyos balesetet.
jan. 16
5:45
Nők szokása a leitatás és az "öregezés" (Népszava)
Új típusú bűncselekményekre figyelmeztet a rendőrség, tavaly óta terjednek ugyanis az úgynevezett "itatós" rablások, melyekben a sértettek elkábítása a cél, és a tolvajnyelvben csak "öregezésnek" hívott átverés, és meglepő módon mindkét elkövetés nők körében jellemző.
jan. 16
5:47
Milliós vita Vona Gábor ruhájáról (Népszava)
Tegnap tartotta az első érdemi tárgyalást a Fővárosi Törvényszék abban a személyiségi jogi perben, melyet Vona Gábor lapunk ellen kezdeményezett.
jan. 16
5:49
Alternatív Pulitzer-díj Csillag Ádámnak (Népszava)
Szegvári Katalin és Orosz József kezdeményezésére a Facebook oldalán szerveződött az a csoport, amelyik alternatív Pulitzer-díjat adott tegnap Csillag Ádámnak. Ő az a rendező-operatőr, aki a kormányváltás óta megtartott tüntetéseket, demonstrációkat felveszi a kamerájával, a filmeket videó megosztókon teszi közzé.
jan. 16
6:21
"Követeljük az egyetem teljeskörű autonómiáját" - állásfoglalást tett közzé az Oktatói Hálózat (HVG)
Egyeztetést, autonómiát, az egyetemek gazdasági helyzetének stabilizálását, átfogó felsőoktatási reformot követel az Oktatói Hálózat. Az oktatók egyetértenek a hallgatók 6 pontjával.
jan. 16
6:21
Baleset az M1-esen: megindult a forgalom (ATV)
Egy nyomsávon megindulhatott a forgalom az M1-es Budapest felé vezető oldalán, Tata közelében hét óra után - tájékoztatta az MTI-t a megyei katasztrófavédelem szóvivője.
jan. 16
6:23
Tovább drágult a benzin és a gázolaj (ATV)
Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin, 5 forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
jan. 16
6:25
New York államban szigorították a fegyverviselés szabályait (ATV)
New York állam kedden törvényt fogadott el a fegyvertartás szabályainak szigorításáról.
jan. 16
6:27
Kézilabda-vb: vereség a horvátoktól (ATV)
A sok hibával játszó, olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatott 30-21-re kikapott az ötkarikás bronzérmes horvát csapattól a spanyolországi világbajnokság harmadik fordulójában.
jan. 16
6:30
Ha és amennyiben ez helyes, ... (nyest.hu)
Házi szakértőnk asztalát ellepik a panaszlevelek. Ő azonban csak akkor ad igazat olvasóinknak, ha és amennyiben egyetért velük.
jan. 16
6:39
Orbán zárt körben kezdi a kampányra való felkészítést (HVG)
A február 5-től 7-ig tartó gyulai tanácskozáson a miniszterelnök a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőit tájékoztatja az elmúlt időszak kormányzati döntéseiről és a tavaszi parlamenti ülésszakon várható feladatokról.
jan. 16
6:39
Pórul járt nyugdíjas: ez több százezres bukás lehet (ATV)
Nem kapja meg a lakása után járó pénzét egy pécsi nyugdíjas. Szerinte becsapták, mikor visszavették tőle az önkormányzati lakást. A város szerint nem jár neki a pénz, mert teljesen fel kell újítani a lelakott ingatlant. A volt bérlő szerint nem ezt mondták neki korábban.
jan. 16
6:39
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 16
6:41
Újabb gondok a Boeing 787-essel (ATV)
Időlegesen kivonta a forgalomból Boeing 787 Dreamliner utasszállító repülőgépeit a két nagy japán légitársaság, miután az All Nippon Airways (ANA) egyik 787-ese kényszerleszállást hajtott végre szerda reggel Japánban.
jan. 16
6:43
„Disznók és majmok leszármazottai” Zsidózott az egyiptomi elnök (ATV)
Az amerikai kormány kedden felszólította Mohamed Murszi egyiptomi elnököt, hogy vonja vissza korábbi, még jóval megválasztása előtt, 2010-ben tett zsidóellenes kijelentését.
jan. 16
6:45
Dakar-rali: Szalayék a 26. helyen (ATV)
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős 47 beérkező autós közül a 26. idővel ért célba, s összetettben is a 26. a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali keddi, 10. szakasza után, melyen a motorosoknál Cyril Despres állt az élre.
jan. 16
6:47
Szárazföldi hadművelet indult Maliban (ATV)
A Maliban szárazföldi műveletet végző francia csapatok szerdán megindultak az afrikai ország északi része felé, hogy kiűzzék onnan a radikális iszlamista fegyveres csoportokat - közölte a francia védelmi miniszter.
jan. 16
6:49
Magyarországon az IMF, de nem lesznek hiteltárgyalások (ATV)
Ezúttal nem lesznek hiteltárgyalások, az IMF szakértői a szervezet éves, Magyarországról szóló országjelentését készítik elő, illetve a 2008-as hitelprogram utólagos ellenőrzése miatt érkeznek - közölte a delegáció tagja, Iryna Ivaschenko.
jan. 16
6:58
Világbank: a vártnál sokkal lassabb a válságból való kilábalás (ATV)
Jelentősen, 3-ról 2,4 százalékra rontotta a 2013-as globális gazdasági növekedésről szóló előrejelzését a Világbank, amely azzal indokolta a lépést, hogy a fejlett országok a vártnál sokkal lassabban lábalnak ki a gazdasági válságból.
jan. 16
7:00
Egyedi formaterv, látványos luxus (ATV)
A 2014-es modellévű Infiniti Q50 sport szedán egyedi formatervvel, magával ragadó teljesítménnyel illetve világelső technológiákkal büszkélkedik, és a személyre szabhatóság, valamint a multimédiás összekapcsolhatóság eddig még nem látott szintjét hozza el Észak-Amerika útjaira, amikor piacra kerül 2013 nyarán. A teljesen új Q50 azon fiatal prémium ügyfelek új generációja számára készül, akik az…
jan. 16
7:15
Gázolt a vonat Rákospalotánál - 100-120 perces késés (HVG)
Az érintett járat a helyszínelés miatt várhatóan 100-120 perc késéssel indul tovább, a többi vonat menetrendszerűen közlekedik.
jan. 16
7:15
Hangfelvétel: így vitte a romákat szavazni a fideszes politikus (168 Óra Online)
Az Együtt 2014 szerint Ajtai Tibor, a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányának tagja, a megyei cigány önkormányzat elnöke egy felvételen részletesen elmondja, hogyan hajtottak végre – a láncszavazás módszerével – választási csalást a Fidesz-KDNP kiskunfélegyházi polgármesterjelöltje, Kapus Krisztián javára. Kiskunfélegyháza polgármestere feljelentést tesz rágalmazás miatt.
jan. 16
7:15
CIA-jelentés: Ben Affleck Argo akciója és a valóságos iráni túszdráma (ATV)
A CIA menekíti az amerikai nagykövetség hat alkalmazottját Teheránból, 1979-ben járunk, az iráni túszdráma idején: az Argo, a Golden Globe legjobb dráma díját elnyerő Ben Affleck-film utolsó pillanatai rendkívül izgalmasak. A végső jelenetekben az amerikaiak titkos különítménye egy filmforgató stábnak álcázva, autókkal menekül az iráni Forradalmi Gárda elől, a repülőtéri ellenőrzések során pedig…
jan. 16
7:33
Ma kipróbálhatja az M3-as új szakaszát (HVG)
Ma délben helyezik ideiglenesen forgalomba az M3-as autópálya új, Nyíregyháza és a 49-es főút közötti szakaszát.
jan. 16
7:33
Klaudia, szerda szépe (szon)
Biri - Klaudia Biriben él, nemrég fejezte be tanulmányait, s mivel régóta szerette volna már meglepni családját, barátját, ismerőseit fotósorozatával, így amint tudott, a fényképezőgép elé állt.
jan. 16
7:33
Visszajár az ÁFA fele (ATV)
A Parlament az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete kezdeményezése alapján 2013. január 1-i hatályba lépéssel elfogadta az ÁFA törvény olyan módosítását, amely lehetővé teszi az ÁFA körbe tartozó vállalatok, vállalkozások számára, hogy a tulajdonukban lévő személyautók javítási és karbantartási számlája ÁFA tartalmának 50%-át visszaigényeljék.
jan. 16
7:35
Magyar Nemzet: gyanúsítottá vált az MNV két munkatársa (HVG)
További két gyanúsítottal bővült a moszkvai kereskedelmi kirendeltség ügyében indult nyomozás - írja a szerdai Magyar Nemzet. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését és panasszal éltek a gyanúsítás ellen.
jan. 16
7:35
Mondjon leee! (szon)
Egykor Torgyán József nevével fémjelzett mondat, még ma is de sokszor elhangzik. Mindig felmerül valami, ami miatt lemondásra szólítja fel az egyik fél a másikat. Csakhogy, ha valamit ennyit ismételnek, már senki sem veszi komolyan. Ismerjük a farkast kiáltó meséjét! Dankó Mihály jegyzete
jan. 16
7:35
Gyűlöletkampánnyal vádolja az MSZP-t a Fidesz szóvivője (ATV)
Megkezdte 106 egyéni választókerületi felelősének képzését az MSZP. Mesterházy Attila szerint Barack Obama kampányához hasonló mozgósítást terveznek 2014-re. Az MSZP elnöke az ATV értesülését megerősítve azt mondta: plakátkampányt is indítanak. Portálunk pedig úgy tudja: ezen Orbán Viktor, Hoffmann Rózsa és Matolcsy György is feltűnik. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője erre úgy reagált, hogy…
jan. 16
7:36
"Én is cigány vagyok" - A rasszizmus ellen tüntetett az ellenzék (C-Press)
A rasszizmus, a gyûlöletbeszéd és a kirekesztés ellen tartott demonstrációt a Fidesz budapesti székháza elõtt vasárnap délután a Demokratikus Koalíció (DK) és a hozzá csatlakozó pártok, szervezetek Bayer Zsolt cikke miatt.
jan. 16
7:38
Tüntetés a Fidesz-székháznál (C-Press)
A Bayer Zsolt-cikk nem maradhatna következmények nélkül egy demokratikus jobbközép pártban. Vasárnap a Fidesz székházánál tüntetõk emlékeztették erre Orbánékat. A Fidesztõl válaszul rágalom érkezett: a "Ne álljatok a gyilkosok pártjára! Ne hallgassatok Ron Werberre!" molinó a tiltakozókat gyilkosok mentegetõinek, és az MSZP-t segítõ kampánytanácsadó bábjainak próbálta beállítani.
jan. 16
7:40
Kit képvisel Farkas Flórián a cigányság helyett? (C-Press)
Bayer Zsolt, a nemzet tintába mártott karikás ostora írt egy cikket (http://www.magyarhirlap.hu/ki-ne-legyen), melyben röviden összefoglalja, hogy mégis kik azok, akik a gonosz manifesztációjaként tenyésznek ebben az amúgy tiszta és szeplõtelen világban.
jan. 16
7:42
Mikortól bûn a büdös cigányozás? (C-Press)
Két nap alatt megnyugodhatott Bayer Zsolt újságíró, aki egyik cikkében állatoknak nevezte a cigányok egy részét, feljelentették közösség elleni izgatás miatt, amit azonban visszautasított az ügyészség. Az ügyész közleményben magyarázkodott, azt bizonygatta, hogy a bírósági gyakorlat miatt fölösleges nyomozni Bayer ellen. Az elmúlt húsz év hasonló ügyei alapján vékony jégen egyensúlyoznak a…
jan. 16
7:51
Milliós jutalmat kapott több kerületi polgármester (HVG)
Több millió forintot osztottak ki jutalomként a fővárosi kerületi önkormányzatoknál - írta a Blikk, amely szerint a legtöbb helyen csak a vezetőket jutalmazták, de volt olyan kerület is, ahol csak a közalkalmazottak kaptak pluszpénzt.
jan. 16
7:51
Elhúzták a csíkost (szon)
Vallomást szeretnék tenni: bár alig múltam harminc, már kétszer ültem a tiszalöki börtönben. Mentségemre szolgáljon, hogy mindkét alkalommal aránylag rövid ideig, egy-egy sajtótájékoztató alkalmával. Palicz István jegyzete
jan. 16
7:51
Moszkvai ingatlaneladás: volt MNV-sek is gyanúsítottak lettek (ATV)
További két gyanúsítottal bővült a moszkvai kereskedelmi kirendeltség ügyében indult nyomozás - írja a szerdai Magyar Nemzet. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését és panasszal éltek a gyanúsítás ellen.
jan. 16
7:53
Eltűnt egy kutya Nagyhalászban (szon)
Nagyhalász - Nagyhalászban eltűnt egy kutyus, péntek este óta nem jött haza. Nagyon szelíd, jámbor a termete ellenére.
jan. 16
7:53
A földgázszektor is hozzájárul a rezsicsökkentéshez (ATV)
Az áramfelhasználók mellett a földgázszektor is hozzájárul az olcsóbb távfűtéshez - olvasható a Napi Gazdaságban.
jan. 16
7:55
Már 295 forint fölött az euró (ATV)
Gyengült a forint szerdán délelőtt a bankközi devizakereskedelemben, valamivel 11 óra előtt az eurót 295,16 forinton jegyezték, a reggeli 294,76 forint és a kedd esti 293,74 forint után.
jan. 16
8:09
Újabb gyanúsított a moszkvai ingatlanügyben - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság az Arany Alkony-otthonokról ír, míg a Magyar Nemzet szerint két gyanúsítottal bővült a moszkvai kereskedelmi kirendeltség ügyében indult nyomozás.

Keresés