2012. szeptember 1. szombat

szept. 1
6:09
Erős Amerikát sürgetnek (Kripto Akadémia)
Rocksztárként fogadták a republikánus konvención az elefántos párt alelnökjelöltjét. Paul Ryan szerdán este mondta el a jelölést elfogadó beszédét. A 42 éves wisconsini képviselő szerint Barack Obama nem teljesítette ígéreteit, s négy év helybenjárás után fordulatra van szükség Amerikában. Condolezza Rice volt külügyminiszter és John McCain, a 2008-as republikánus elnökjelölt egyaránt azt…
szept. 1
6:11
Forró ősz várható Olaszországban (Kripto Akadémia)
Olaszországban forró ősz várható a belpolitikában. Továbbra is tartja magát a hír, amely szerint már ősszel előrehozott választást rendezhetnek. A kormány munkáját mindkét oldalról bírálják, részben amiatt, mert a reformok a vártnál lassabban haladnak. A közvélemény is egyre kevésbé bízik Mario Montiban, ám az olasz miniszterelnököt még mindig a legszavahihetőbb politikusnak tartják.
szept. 1
6:13
Drámai a szíriai menekültek helyzete (Kripto Akadémia)
Nem zárja ki a katonai csapást Szíria ellen London és Párizs. William Hague közölte, a Törökország által a menekültek számára követelt védelmi zóna létrehozása nem valósítható meg katonai beavatkozás nélkül.
szept. 1
6:15
Nem foglal állást Brüsszel a Mikó-ügyben (Kripto Akadémia)
Az RMDSZ Európai parlamenti képviselőinek megkeresésére Viviane Reding uniós igazságügyi biztos levelében úgy reagált "Az Európai Bizottság nem rendelkezik jogkörrel, hogy beleszóljon az ingatlanok visszaszolgáltatására vonatkozó tagállami jogszabályok megalkotásába, és nem áll jogában fellépni a nemzeti hatóságok és bíróságok előtt folyó egyéni eljárásokban".
szept. 1
6:17
Kassai menet a kettős állampolgárságért (Kripto Akadémia)
Háromszáz résztvevőre számítanak a kassai alkotmánymenet szervezői - adta hírül a bumm.sk honlapja. A szombaton sorra kerülő felvonulással a résztvevők az alkotmány megtartását, a kettős állampolgárság újbóli lehetővé tételét követelik.
szept. 1
8:33
Azeri baltás gyilkos - Obamát aggasztja a kegyelem (Kripto Akadémia)
Barack Obama aggódik a Ramil Safarovnak adott azeri elnöki kegyelem miatt, s Washington arra kéri Budapestet, magyarázza meg, miért döntött úgy, hogy hazaengedi az azeri katonatisztet, akit Magyarországon egy örmény katonatiszt meggyilkolásáért ítéltek el - derült ki a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa, valamint az amerikai külügyminisztérium szóvivője által pénteken kiadott közleményekből.
szept. 1
9:27
Fico szerint egyre aktuálisabb a kétsebességű unió (Infostart)
Robert Fico szlovák kormányfő nem tartja kizártnak az euróövezet esetleges szétesését. Úgy véli, az euró bukása ugyanannyira lehetséges, mint a közös pénznem megmaradása.
szept. 1
9:45
Újabb vádat emeltek Ivo Sanader ellen (Metropol)
A volt miniszterelnököt immár egy ötödik ügyben fogják felelősségre vonni.
szept. 1
10:21
Washington magyarázatot vár Safarov ügyében (Infostart)
Barack Obama aggódik a Ramil Safarovnak adott azeri elnöki kegyelem miatt, s Washington arra kéri Budapestet, magyarázza meg, miért döntött úgy, hogy hazaengedi az azeri katonatisztet, akit Magyarországon egy örmény katonatiszt meggyilkolásáért ítéltek el - derült ki a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa, valamint az amerikai külügyminisztérium szóvivője által pénteken kiadott közleményekből.
szept. 1
13:03
Előléptették Safarovot (Infostart)
Őrnaggyá léptette elő a Budapesten örmény katonatársát megölő Ramil Safarovot Safir Abiyev azeri védelmi miniszter - jelentette szombaton a Trend azeri internetes hírportál.
szept. 1
13:21
Az Igazság Napja Sepsiszentgyörgyön (Metropol)
A Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása és a restitúciós bizottság tagjainak meghurcolása ellen tiltakoztak.
szept. 1
13:21
Azeri kiadatás - Előléptették és hősként ünneplik Safarovot (Kripto Akadémia)
Őrnaggyá léptette elő a Budapesten örmény katonatársát megölő Ramil Safarovot Safir Abiyev azeri védelmi miniszter - jelentette szombaton a trend azeri internetes hírportál.
szept. 1
15:27
Azeri kiadatás - Mit is jelentett be Örményország? (Kripto Akadémia)
Eltérően fogalmaztak az örmény és orosz hírforrások az örmény-magyar diplomáciai kapcsolatok felfüggesztéséről - derül ki az örmény és az orosz sajtóban megjelent beszámolókból.
szept. 1
16:57
Mikó-ügy: a román kormányfő kivizsgálást remél a tüntetés ügyében (Kripto Akadémia)
Victor Ponta román miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy a román Legfelső Bírói Tanács (CSM) kivizsgálást kér a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium ügyében szervezett tüntetés kapcsán, amely egy bírósági ítélet ellen irányul. A kormányfő egyértelműen nem foglalt állást a tüntetéssel kapcsolatban.
szept. 1
17:51
Ponta reméli, kivizsgálják a sepsiszentgyörgyi tüntetést (Infostart)
Victor Ponta román miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy a román Legfelső Bírói Tanács (CSM) kivizsgálást kér a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium ügyében szervezett tüntetés kapcsán, amely egy bírósági ítélet ellen irányul. A kormányfő egyértelműen nem foglalt állást a tüntetéssel kapcsolatban.
szept. 1
18:27
Több százan tiltakoztak a szlovák állampolgársági törvény ellen (Kripto Akadémia)
A rendezők várakozásainál többen, mintegy öt-hatszázan tiltakoztak a szlovák állampolgársági törvény általuk alkotmányellenesnek tartott rendelkezései ellen szombaton délután a kassai alkotmánybíróság épülete előtt zajló alkotmánymeneten - közölte az MTI pozsonyi irodájával Gubík László a megmozdulást szervező munkacsoport egyik tagja.
szept. 1
19:03
Azeri kiadatás - Az elnök személyes közbenjárása vezetett a kiadatáshoz (Kripto Akadémia)
Ilham Aliyev elnök személyes közbenjárása miatt vált lehetővé, hogy Magyarország kiadja Azerbajdzsánnak Ramil Safarovot - állította Fuad Alasgarov, az azeri elnöki hivatal rendvédelmi szervekkel való együttműködésért felelős osztályának vezetője a News.az azeri hírportálnak adott interjújában.
szept. 1
19:39
Százak tiltakoztak a szlovák állampolgársági törvény ellen (Infostart)
Kassán mintegy 500-600-an tiltakoztak a szlovák állampolgársági törvény egyes rendelkezései ellen és a kettős állampolgárság lehetővé tétele mellett.
szept. 1
20:15
Decemberben választ Románia (Infostart)
Romániában december 9-én rendezik a parlamenti választásokat.
szept. 1
20:33
Összehívhatják az örmény parlament rendkívüli ülését (Infostart)
Szerdára összehívhatják az örmény parlament ülését, amelyen a Magyarországgal meglévő diplomáciai kapcsolatok felfüggesztéséről dönthetnek - közölte az Örményországban kormányzó Köztársaság párt alelnöke szombaton.

2012. szeptember 2. vasárnap

szept. 2
8:33
A "színlelt" magyar menekültek sokba kerültek Kanadának (Kripto Akadémia)
Kettőszázhuszonkét millió dollárjába (csaknem 51 milliárd forintjába)kerülhettek tavaly Kanadának a "színlelt" magyar menekültek - közölte a hét végén a honlapján a Kanadai Kormányközi Konferencia Titkársága (CICS) az ország határőrizetének (CBSA) adataira hivatkozva.
szept. 2
9:09
Brahimi szerint elfogadhatatéan a katonai beavatkozás (Infostart)
Elfogadhatatlannak tart egy katonai beavatkozást Szíriában az ENSZ és az Arab Liga új különmegbízottja. Lahdar Brahimi az al-Arabíja arab hírtelevíziónak azt mondta: a politikai folyamat kezdeményezésében a damaszkuszi kormányra hárul a főszerep, és jelen pillanatban nincs szükség arra, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa újabb határozatokat fogadjon el Szíriáról.
szept. 2
9:09
Azeri kiadatás - Washington magyarázatot kért Budapesttől (Kripto Akadémia)
A magyar ellenzéki pártok választ kérnek a kormánytól: hogyan, miért adták ki a baltás gyilkost Azerbajdzsánnak, amikor várható volt, hogy ott kegyelmet kap, sőt hősként ünneplik. Többen üzletet sejtenek a kiadatás mögött. A világsajtó azóta ettől az ügytől hangos, Barack Obama amerikai elnök is magyarázatot vár.
szept. 2
9:11
Elbúcsúztatták Martini bíboros érseket (Infostart)
Hívők ezrei vettek végső búcsút tegnap Carlo Maria Martinitől, Milánó néhai bíboros érsekétől.
szept. 2
9:13
Kényszerleszállást hajtott végre egy kínai gép (Infostart)
Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre egy kínai gép. A hatóságok őrizetbe vették azt a férfit, aki telefonon azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a járatot. A 29 éves férfit Dél-Kína egyik szállodájában vették őrizetbe, miután lenyomozták hívását.
szept. 2
9:15
Újabb halálos merénylet Damaszkuszban (Infostart)
Damaszkuszban 15-en haltak meg, amikor autóba rejtett pokolgép robbant a város peremkerületében.
szept. 2
9:27
Évi 222 millió dollár magyar álmenekültekre (Metropol)
A legtöbb menekültstátust kérő Magyarországról érkezik Kanadába. Számuk 2011-ben 4442 fő volt.
szept. 2
9:45
Bombafenyegetés miatt kényszerleszállás (Metropol)
A hatóságok átvizsgálták a gépet, de nem találtak rajta robbanószerkezetet.
szept. 2
9:47
Vámfizetés az EU-n kívülről érkező ajándékok után (Metropol)
Az unión kívül élő magánszemélyektől magyaroknak küldött küldeményeket 45 euró értékig illeti meg vámmentesség.
szept. 2
11:15
Ismét rekordon az orosz olajtermelés (Infostart)
Oroszország, a világ legnagyobb olajtermelője, augusztusban átlagosan napi 10,38 millió hordó (159 liter/hordó) kőolajat hozott felszínre az orosz energiaügyi minisztérium vasárnap megjelent adatai szerint, ez újabb rekord a Szovjetunió 1991-es megszűnése óta.
szept. 2
12:09
Azeri kiadatás - Jereván válaszlépéseket tehet a nemzetközi porondon is (Kripto Akadémia)
Örményország a nemzetközi porondon további lépéseket tehet válaszként arra, hogy Magyarország kiadta Ramil Safarovot Azerbajdzsánnak - mondta szombati sajtóértekezletén Jerevánban Larisza Alaverdján, Örményország ombudsmanja, a Jogi Önkény Ellen elnevezésű civil szervezet vezetője.
szept. 2
12:45
Örmény ombudsman: Jereván nemzetközi szinten további lépéseket tehet (Infostart)
Örményország ombudsmanja szerint Jereván nemzetközi szinten további lépéseket tehet válaszként arra, hogy Magyarország kiadta az örmény katonatisztet megölő azeri férfit Azerbajdzsánnak. Larisza Alaverdjan azt mondta: az országnak fel kell hívnia a nemzetközi a figyelmet az Azerbajdzsán által elkövetett jogsértésekre.
szept. 2
13:39
Eltemették az etióp kormányfőt (Infostart)
Etiópiában több ezren kísérték Meles Zenawit, az ország két hete elhunyt miniszterelnökét.
szept. 2
13:41
A spanyol kormányfő menetrendet javasol a közös kötvény bevezetésére (Infostart)
Többlépcsős tervet javasol az euróövezet tagországainak a közös kötvényfinanszírozás bevezetésére a spanyol kormányfő.
szept. 2
13:43
Felfüggesztik a rendőrök kiképzését Afganisztánban (Infostart)
Afganisztánban egy hónapra felfüggesztik a rendőrök kiképzését az amerikai erők.
szept. 2
13:45
Korlátlan kötvényfelvásárlást javasol az OECD főtitkára (Infostart)
Korlátlan kötvényfelvásárlást javasol az Európai Központi Bank számára az OECD főtitkára.
szept. 2
13:47
Bombariadó volt a bukaresti magyar nagykövetségen (Infostart)
Bombariadó volt vasárnap délelőtt Magyarország bukaresti nagykövetségén, a fenyegetés azonban megalapozatlannak bizonyult - erősítette meg Füzes Oszkár nagykövet a román média által közölt értesülést.
szept. 2
13:57
Romney új fejezetet nyitna (Kripto Akadémia)
Mitt Romney jelölést elfogadó beszédével péntekre virradóra befejeződött a republikánus elnökjelölő konvenció a floridai Tampában. A volt massachusettsi kormányzó minden sármját bevetette, hogy változtasson a róla korábban kialakult képen. Romney bírálta Barack Obamát megalapozatlan ígéretei miatt, miközben 12 millió új állást helyezett kilátásba, ha őt választják az Egyesült Államok új elnökévé…
szept. 2
13:59
Örmény elnök: "rettenetes esemény" Safarov szabadlábra helyezése (Kripto Akadémia)
Éles hangú nyilatkozatban ítélte el az örmény államfő azt, hogy Azerbajdzsánban szabadon engedték az örmény tiszttársát Budapesten meggyilkoló azeri katonatisztet.
szept. 2
14:51
Izraeli kormányfő: legyen egy "vörös vonal" (Infostart)
Az izraeli kormányfő fölszólította a nemzetközi közösséget, hogy húzzon egy "egyértelmű vörös vonalat", amelyet az atomprogramot fejlesztő Irán nem léphet át.
szept. 2
15:45
Román turistabusz balesete Franciaországban (Infostart)
Egy csecsemő meghalt, harmincöten pedig megsebesültek - hárman közülük életveszélyesen - vasárnap egy román turistabusz balesetében a franciaországi Vidauban közelében.
szept. 2
15:45
Egy csecsemő is meghalt a buszbalesetben (Metropol)
A busz negyven román turistát szállított Madridból Romániába.
szept. 2
17:33
Beomlott a belovói buszállomás épületének teteje (Infostart)
Egy ember életét vesztette, tizenhárom pedig megsebesült vasárnap a nyugat-szibériai Belovo város buszpályaudvarán, ahol leomlott a felújítás alatt lévő tetőszerkezet.
szept. 2
18:45
Halálra gázoltak egy nézőt a cseh ralin (Metropol)
A balesetben egy másik néző, egy magyar drukker is megsérült.
szept. 2
19:21
Borogyinóban újra megvívták a napóleoni seregek elleni döntő ütközetet (Infostart)
Tizenegy ország katonai hagyományőrzői vasárnap újra megvívták az oroszországi Borogyino falunál a Napóleon elleni orosz honvédő háború legfontosabb ütközetét.

2012. szeptember 3. hétfő

szept. 3
5:51
Nemzetközi botrányt okozott Magyarország (Kripto Akadémia)
Komoly nemzetközi botrány alakult ki abból, hogy Magyarország kiadta Azerbajdzsánnak Ramil Safarovot, akit Magyarországon egy örmény katonatiszt meggyilkolásáért ítéltek el. A férfi hazatérése napján elnöki kegyelemben részesült, így nem tölti le hátralévő büntetését. Mélységes felháborodásának és csalódottságának adott hangot Örményország, amely pénteken megszakította diplomáciai kapcsolatait…
szept. 3
5:53
Kiálltak a kettős állampolgársáég mellett (Kripto Akadémia)
Békésen zárult a szombaton, Kassán zajló, a kettős állampolgárság intézményével kapcsolatban összehívott alkotmánymenet. A szervezők becslései szerint mintegy öt-hatszázan vettek részt a megmozduláson.
szept. 3
5:55
Csendes visszarendeződés (Kripto Akadémia)
Több tízezren vonultak fel szombaton, Sepsiszentgyörgyön az Igazság Napja elnevezésű tiltakozó megmozduláson. A református kollégium visszaállamosítási kísérlete, a román igazságszolgáltatás politikai befolyásolása ellen, a kisebbségi jogok tiszteletben tartásáért emelték fel szavukat az erdélyi magyarok.
szept. 3
8:15
Elhunyt az egyházalapító Moon tiszteletes (Metropol)
92 éves korában elhunyt az "újkeresztény" Egyesítés Egyháza vallási mozgalom alapítója és vezetője.
szept. 3
8:33
„Gyűlölöm Putyint!” (Metropol)
Interjút adott a börtönben a Pussy Riot orosz punkegyüttes vezetője, Nagyezsda Tolokonnyikova.

Keresés