2013. január 12. szombat

jan. 12
6:03
Elfogadták a japán gazdaságélénkítő csomagot (Kripto Akadémia)
Japán történelmének legnagyobb, több mint húszezer milliárd dolláros (átszámítva több mint ötvenezer milliárd forintos) gazdaságélénkítő csomagját hagyta jóvá a kabinet - jelentette be tegnap Abe Sindzó japán miniszterelnök.
jan. 12
6:05
Merényletet hiúsított meg a román rendőrség (Kripto Akadémia)
Robbantásos alvilági leszámolást hiúsított meg tegnap a szervezett bűnözés elleni ügyészség a Román Hírszerző Szolgálat segítségével a Kárpátokon túl, Piatra Neamt városában.
jan. 12
6:07
Falklandi szigetvita felmelegítve (Kripto Akadémia)
Diadalt ült a minap Argentína elnökasszonya, miután sikerült visszaszereznie egy Ghánában korábban elkobzott hadihajót. Cristina Fernández de Kirchnernek aligha lesz ilyen sikerélménye a Falkland-szigetek (spanyolul Islas Malvinas) hovatartozása körüli argentin-brit területi vitában.
jan. 12
8:27
Obama: kevesebb harci bevetés lesz Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök pénteken bejelentette, hogy az Afganisztánban állomásozó amerikai csapatok tavasztól kezdve inkább kiképző, támogató feladatot látnak el, és egyre kevesebb harci bevetésben vesznek majd részt.
jan. 12
8:45
Newtown után (168 Óra Online)
A húsz kisiskolás és hét felnőtt halálát okozó newtowni mészárlás országos vitát váltott ki a fegyvertartási engedélyekről az Egyesült Államokban, és az erőszakmentes nevelés elvéről világszerte. A newtowni gyilkos ugyanis egy civilizációs tabut lépett át. A gyermeki ártatlanság tiszteletben tartásának tabuját. Ez magyarázza az óriási felháborodást világszerte. Mert igaz, gyermekek eddig is haltak…
jan. 12
9:21
Tombol az influenza az Egyesült Államokban (Infostart)
Hivatalosan is járványméretű az influenza az Egyesült Államokban, ahol a múlt héten a halálozások 7,3 százalékát influenza és tüdőgyulladás okozta - jelentette pénteken a Járványvédelmi és Megelőzési Központok (CDCP) elnevezésű szövetségi intézményhálózatra hivatkozva a Reuters.
jan. 12
9:21
Azonos neműek házasodhatnak Washingtonban (Kitekintő)
Ezentúl már a főváros legnagyobb székesegyházában, a Washingtoni Nemzeti Katedrálisban is egybekelhetnek a homoszexuális párok.
jan. 12
9:23
Katasztrofális állapotban van a gazdaság (Kitekintő)
A pozitív piaci hangulat fenntartása - ez lenne a válságból kivezető sárga köves út?
jan. 12
9:39
Folytatódik az államfőválasztás Csehországban (Kripto Akadémia)
A statisztikai hivatal jelentése szerint a választások iránt nagy az érdeklődés. A hagyományosan kétnapos voksolás első napján, pénteken a jogosultak mintegy negyven százaléka adta már le szavazatát.
jan. 12
9:57
Folytatódik az államfőválasztás Csehországban (Infostart)
Folytatódott szombaton az első közvetlen államfőválasztás Csehországban.
jan. 12
9:57
Bolívia csatlakozott a drogegyezményhez (Metropol)
Az ENSZ elismerte az őslakosok jogát a kokalevél fogyasztásához.
jan. 12
9:59
Hegyi útról csúszott le egy busz Nepálban (Metropol)
A hivatalos közlés szerint a halálos áldozatok közül hét nő és egy gyermek.
jan. 12
10:01
Folytatódik a cseh államfőválasztás (Metropol)
Helyi megfigyelők szerint a legnagyobb esélye a győzelemre Milos Zemannak, illetve Jan Fischernek van.
jan. 12
10:15
Összefogást sürgetnek a magyar iskolák ügyében (Kitekintő)
Dušan Čaplovič oktatási miniszter javaslata az iskolák finanszírozásának állami központosításáról veszélyezteti a magyar kisiskolák jövőjét, véli Berényi József, az MKP elnöke.
jan. 12
10:15
Nem hagy alább az erőszak Belfastban (Metropol)
Vízágyukat és gumilövedékeket is bevetett az észak-ír rendőrség péntek este.
jan. 12
10:17
Áram nélkül maradt Új-Fundland (Metropol)
Az új-fundlandi hatóságok arra kérték a sziget lakóit, hogy csak akkor hagyják el otthonaikat, ha feltétlenül szükséges.
jan. 12
10:33
Járványméretű influenza az USA-ban (Metropol)
A múlt héten a halálozások 7,3 százalékát influenza és tüdőgyulladás okozta.
jan. 12
11:27
Dokumentumkiállítás a temerini zsidók emlékére (Kitekintő)
Hetvenegy éve annak, hogy Temerinben több zsidó család tagjai életüket vesztették, és így gyakorlatilag megszűnt létezni a zsidó lakosság. Összegyűjtötték, elhurcolták és kivégezték őket.
jan. 12
12:03
Megölték a francia túszt Szomáliában (Metropol)
Iszlamista fogva tartói megölték azt a francia túszt, akinek a kiszabadítására francia kommandósok kísérletet tettek.
jan. 12
12:21
A rendőrség hallgat: terroristák támadtak a fővárosban? (Kitekintő)
A hivatalos szervek nem szívesen ismernék be, de még nem lehet kizárni, hogy terrorakció történt a horvát fővárosban.
jan. 12
12:39
A Fidesz alapítója okozott társadalmi botrányt (168 Óra Online)
Szinte az egész lengyel média beszámolt Bayer Zsolt botrányt okozó cikkéről, kiemelve, hogy a Fidesz egyik alapítója a rasszista anyag szerzője, és „cigány állatoknak” minősíti ezt a magyar kisebbséget.
jan. 12
12:41
Fideszes cigányozásról ír a The Guardian (168 Óra Online)
A liberális The Guardian szerkesztősége valószínűleg nem kérné fel Bayer Zsoltot cikkírásra, ám a Fidesz 5. számú tagkönyvére büszke újságírónak a Magyar Hírlapban közölt cigányellenes kirohanásával sikerült bekerülnie az angol sajtóba. A Financial Times pedig Magyarország 2013-as gazdasági kilátásairól ír. Magyarország híre a nagyvilágban.
jan. 12
12:43
Válságban az FDP (168 Óra Online)
Az FDP, a kormánykoalícióban részt vevő liberálisok január 6-i, évnyitó tanácskozásán nem Philipp Rösler pártelnök, hanem Rainer Brüderle frakcióvezető, volt gazdasági miniszter kapta a nagy tapsot. A 67 éves politikus a várakozások szerint hónapokon belül válthatja kudarcot vallott elődjét. Rösler, a 38 éves, vietnami származású katonaorvos vezetése alatt az FDP sorra veszített el választásokat…
jan. 12
12:57
Nem fejlesztettek a válság idején a magyar cégek (Kitekintő)
A legkevésbé innovatív államok közé tartozik Magyarország – derül ki az Eurostat pénteki adataiból. Míg Németországban a válság idején a vállalatok 79 százaléka áldozott pénzt kutatás-fejlesztésre, addig a magyar cégeknek mindössze 31 százaléka költött innovációra.
jan. 12
12:57
Vizsgálat a papság szexuális bűneiről (168 Óra Online)
A német katolikus egyházban az elmúlt években sorra derült fény arra, hogy lelkészek sok száz serdülő fiút rontottak meg. A püspökkari konferencia ezek után kriminológiai kutató-intézetet bízott meg, hogy 1945-ig visszamenőleg vizsgálja ki a történteket. Telefonos segélyszolgálatot állítottak fel, s az áldozatok kártérítést igényelhettek. Másfél év után azonban az egyház most, a „megromlott…
jan. 12
13:33
Fico az alkotmányról és az emberi jogokról (Kitekintő)
Robert Fico egy rózsahegyi iskolában tartott előadást az Alkotmányról és az emberi jogokról. A kormányfő kijelentette, hogy Szlovákiában az embereknek nincsen elég pénze ahhoz, hogy érvényt szerezzenek jogaiknak.
jan. 12
13:33
Tízezres tüntetés Malajziában (Metropol)
A tüntetők a választások átláthatósága és az emberi jogok kiszélesítése érdekében törvénymódosításokat sürgettek.
jan. 12
14:27
Sokba került a tavalyi választás (Kitekintő)
Ukrajna devizatartalékai jelentősen megcsappantak tavaly, a parlamenti választások évében, amikor is az ukrán vezetés mindent igyekezett elkövetni azért, hogy a hrivnya árfolyamát stabilan tartsa a Viktor Janukovics elnök mögött álló politikai erő győzelme érdekében.
jan. 12
14:45
Meghalt egy francia katona Maliban (Infostart)
Életét vesztette egy francia katona Maliban egy, az ország déli része felé haladó iszlamista fegyveres csoport gépkocsioszlopa elleni helikopteres támadásban - jelentette be szombaton Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter. Korábban amerikai források adtak tájékoztatást egy francia helikopter kilövéséről.
jan. 12
15:03
Influenza - Tíz európai országban járvány van (Kripto Akadémia)
Már tíz európai országban van kiterjedt influenzajárvány - közölte Facebook-oldalán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton. Ezek: Írország, Anglia, Izland, Norvégia, Svédország, Dánia, Hollandia, Belgium, Luxemburg és Franciaország.
jan. 12
15:21
Fontos bejelentést tett a kormány: itt vannak a részletek (Kitekintő)
A mexikói vezetés meghatározta az ország külpolitikájának irányait, amely a világ szinte egyetlen térségét sem hagyja figyelmen kívül. A cél az, hogy a külpolitika még inkább hozzájáruljon a latin-amerikai ország fejlődéséhez.
jan. 12
15:39
Mali: meghalt egy francia katona (Metropol)
A Gazelle típusú helikopter pilótáját gyalogsági kézifegyverrel sebesítette meg egy iszlamista.
jan. 12
15:57
Háromszor is fizetnek a vásárlók a húsért (Kitekintő)
Gigantikus méreteket ölt az emberiség húséhsége, 2012-ben rekordértéket ért el egy német jelentés szerint.
jan. 12
16:15
300 lej a magukat sterilizáltató roma nőknek (Kitekintő)
A rendőrségtől kért segítséget pénteken az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) annak az újfasiszta csoportnak az azonosításához, amely pénzjutalmat ígért minden roma nőnek, aki idén sterilizáltatja magát.
jan. 12
16:15
Tárgyalni fog a megyei választásokról az MKP és a Most-Híd (Kripto Akadémia)
Járási szintű tárgyalásokat kezdeményez a Magyar Közösség Pártja (MKP) a közelgő megyei választásokon való eseti együttműködésről a Most-Híd szlovák-magyar vegyes párttal - közölte Berényi József, az MKP elnöke a szlovák közszolgálati rádió magyar adásának Délidő című műsorában szombaton.
jan. 12
16:33
Nem sikerült megválasztani az új cseh államfőt (Infostart)
Nem sikerült megválasztani az új cseh köztársasági elnököt a közvetlen államfőválasztás szombaton véget ért első fordulójában.
jan. 12
16:33
Nem sikerült új cseh államfőt választani (Metropol)
A szavazatok több mint 50 százalékának a megszerzése a kilenc jelölt közül senkinek sem sikerült.
jan. 12
17:09
Mali - Meghalt egy francia katona (Kripto Akadémia)
Életét vesztette egy francia katona Maliban egy, az ország déli része felé haladó iszlamista fegyveres csoport gépkocsioszlopa elleni helikopteres támadásban - jelentette be szombaton Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter. Korábban amerikai források adtak tájékoztatást egy francia helikopter kilövéséről.
jan. 12
17:11
Egy éve süllyedt el a Costa Concordia (Kripto Akadémia)
Az elsüllyedt Costa Concordia elszállításáról beszélt szombati sajtótájékoztatóján az olasz katasztrófavédelem vezetője, miközben a túlélők folyamatosan érkeznek Giglio szigetére a tavaly január 13-án történt szerencsétlen baleset évfordulójára.
jan. 12
17:45
Elvontatják a Costa Concordia roncsát (Metropol)
Legkésőbb szeptemberre kiemelik és eltávolítják a sziget partjánál elmerült luxushajó roncsát.
jan. 12
18:03
Monti: a kétpólusú politika ideje elmúlt (Kripto Akadémia)
A hagyományos bal- és jobboldali politikán túllépő és Európában hiteles kormányt kívánt Olaszországnak Mario Monti ügyvezető miniszterelnök.
jan. 12
18:21
Hajnalban találtak rájuk: három nőt végeztek ki (Kitekintő)
Három török származású kurd női aktivistát öltek meg Párizsban. Vajon párton belüli leszámolás vagy török gerillaakció áll a háttérben?
jan. 12
18:21
Szlovéniában inog a kormány (Metropol)
Bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a kormány ellen, ha tíz napon belül nem mond le Janez Jansa miniszterelnök.
jan. 12
18:23
A szíriai kormányerők visszavették Daraját (Metropol)
A kormányerők hetek óta csatában álltak Damaszkusz egyik stratégiai jelentőségű elővárosának visszavételéért.
jan. 12
18:39
Szeptemberig kiemelik és elvontatják a Costa Concordiát (Infostart)
Az elsüllyedt Costa Concordia elszállításáról beszélt szombati sajtótájékoztatóján az olasz katasztrófavédelem vezetője, miközben a túlélők folyamatosan érkeznek Giglio szigetére a tavaly január 13-án történt szerencsétlen baleset évfordulójára.
jan. 12
19:15
Drágán tojnak a szlovák tyúkok (Kitekintő)
Az elmúlt év utolsó hónapjaiban jelentős mértékben megugrott a tojás ára a szlovákiai üzletekben. Jó hír a fogyasztóknak, hogy a hatalmas drágulást az elkövetkező időszakban enyhe áresés követheti. Igaz, csak minimális mértékben, és átmeneti időszakra.
jan. 12
19:15
Kibővítették a Vezúv veszélyzónáját (Kripto Akadémia)
A Vezúv kitörése esetén 800 ezer ember evakuálása válhat szükségessé az olasz katasztrófavédelem által kidolgozott legújabb vészforgatókönyv szerint, amelyet a szombati sajtó ismertetett.
jan. 12
19:17
Újabb kínai-magyar együttműködés (Kitekintő)
Együttműködésről állapodott meg a Művészetek Palotája és a Sanghaji Nagyszínház.
jan. 12
19:33
Cseh elnökválasztás - Zeman és Schwarzenberg máris támadja egymást (Kripto Akadémia)
Milos Zeman és Karel Schwarzenberg, akik szombaton továbbjutottak a cseh elnökválasztás döntő, második fordulójába, mindjárt az első nyilatkozataikban támadták egymást.
jan. 12
20:27
Martin Luther King és Lincoln bibliájára esküszik fel Obama (Infostart)
Barack Obama elnök idei beiktatása alkalmából a legendás polgárjogi harcos, Martin Luther King és rabszolga-felszabadító hivatali elődje, Abraham Licoln bibliájára esküszik fel - közölte pénteken a szertartást szervező hivatalos bizottság.

Keresés