2013. január 26. szombat

jan. 26
2:27
Halottak és több száz sebesült Egyiptomban (Metropol)
Az új hatalommal elégedetlen tüntetők többször megostromolták a szuezi kormányzati épületet is.
jan. 26
6:03
Összeomlóban a szlovén kormány (Kripto Akadémia)
Bár a korrupcióval vádolt Janez Jansa szlovén kormányfő csütörtökön kijelentette, nem hajlandó lemondani, s az előrehozott parlamenti választást is elutasítja, nem lesz könnyű tovább kormányoznia. A liberális Polgári Lista után tegnap újabb párt, a nyugdíjasok tömörülése is bejelentette, hogy távozik a kabinetből. Ez azt jelenti, hogy a kormánykoalíciónak mindössze 39 mandátuma marad a 90 tagú…
jan. 26
6:05
John Kerry kinevezése simán átmegy (Kripto Akadémia)
Valószínűleg már jövő héten jóváhagyja a szenátus John Kerry kinevezését az amerikai külügyminiszteri posztra. Kerry meghallgatása csütörtökön több mint négy óra hosszat tartott a külügyi bizottságban. A massachusettsi demokrata szenátor, a 2004-es demokrata elnökjelölt vezette eddig a testületet. A szenátorok előtt a leköszönő külügyminiszter, Hillary Clinton hangsúlyozta: Kerry jelölése "jó…
jan. 26
6:07
Megint atomkísérletet, háborút tervez Phenjan (Kripto Akadémia)
Észak-Korea háborúval fenyegette meg Dél-Koreát néhány nappal azt követően, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa szigorította az országgal szemben elrendelt szankciókat. Phenjan vádjai szerint Szöul "közvetlen szerepet játszik a megszorító intézkedések végrehajtásában, ezért Phenjannak ellenlépéseket kell tennie". A Korea Békés Újraegyesítésének Bizottsága által kiadott közlemény szerint a szankciók…
jan. 26
6:09
Káosz Athénban, megbénult a közlekedés (Kripto Akadémia)
A békebeli rendkívüli helyzetekben alkalmazott civil mozgósítási törvény alapján verte szét tegnap a görög rendőrség az athéni metró dolgozóinak ülősztrájkját. A katonai diktatúra 1974-es bukása óta eddig kilencszer alkalmazták a jogszabályt, az utóbbi két évben háromszor.
jan. 26
6:11
Berlusconiról szól az olasz kampány (Kripto Akadémia)
A jelöltlisták bemutatásával hivatalosan is megkezdődött az olasz választási kampány. Silvio Berlusconi úgy döntött, mégsem indítja a maffiakapcsolatokkal vádolt politikusokat. Mario Monti pedig arra figyelmeztetett, súlyos katasztrófa lenne az országra nézve, ha Berlusconi listája nyerné meg a parlamenti választást.
jan. 26
7:51
Meghalt a híres egyházfő (168 Óra Online)
Gyászol Lengyelország, 83 éves korában meghalt Józef Glemp bíboros, aki a lengyel katolikus egyház élén állt 1981 és 2004 között, azaz a hadiállapot és az ország európai uniós csatlakozása idején is. Ő volt az utolsó varsói bíboros prímás.
jan. 26
9:03
Egy kis Amerika Budapesten (Kitekintő)
A budapesti American Corner, azaz Amerikai kuckó az Egyesült Államok kultúrájának közvetítését tűzte ki zászlajára. Egyszerre oktat, szórakoztat és nevel. A Corner igazgatójával, Sólyom Erikával beszélgettünk. Első rész.
jan. 26
9:21
Folytatódik az államfőválasztás Csehországban (Metropol)
A második fordulóban már csak két jelöltre lehet szavazni.
jan. 26
9:57
Abortuszellenes tömegtüntetés volt Washingtonban (Kitekintő)
Több tízezres tüntetésen tiltakoztak abortuszellenes mozgalmak pénteken Washington központjában az ellen, hogy legális a művi terhességmegszakítás az Egyesült Államokban.
jan. 26
10:51
Románia túllépte az IMF-fel szemben vállalt hiánycélt (Kitekintő)
Románia túllépte a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szemben vállalt államháztartási hiánycélt, mivel a deficit a bruttó össztermék 2,5 százalékát tette ki tavaly a korábban vállalt 2,2 százalékhoz képest – derül ki a román pénzügyminisztérium pénteki közléséből.
jan. 26
11:45
Folytatódik az államfőválasztás Csehországban (Kitekintő)
Folytatódott szombaton az első közvetlen államfőválasztás második fordulója Csehországban. A választási helyiségek reggel nyolctól délután kettőig vannak nyitva.
jan. 26
11:45
Észak-Korea atomrobbantást hajt végre a "nép kérésére" (Metropol)
Phenjan szerint a BT-szankciók háborúval egyenértékűek.
jan. 26
12:03
Berlin óva inti Londont a konfrontációs EU-politikától (Metropol)
Westerwelle: az EU-ból való kilépéssel való fenyegetőzéssel London semmire sem fog menni.
jan. 26
12:21
Új űrkutatási stratégiát fogadott el Japán (Infostart)
Csökkenti a Nemzetközi Űrállomás fenntartásához nyújtott támogatást Japán. Az erről szóló határozatot szombaton fogadta el a szigetország kormánya.
jan. 26
12:39
Magyarország is csatlakozhat az eurós egyezményhez (Kitekintő)
A költségvetési egyensúly kritériumát az egyezményt aláíró államok nemzeti jogának részévé kell tenni.
jan. 26
13:15
Embertelen állapotok a zimbabwei börtönökben (Kitekintő)
Sem a megfelelő higiénia, sem pedig a szükséges élelmiszerellátás nem biztosított a zimbabwei börtönökben, aktivisták és korábbi fogvatartottak is drasztikus változásokat sürgetnek.
jan. 26
13:15
Halálos zavargás az ítélethirdetés után (Metropol)
Egy helyi bíróság halálra ítélt 21 vádlottat a 74 halálos áldozattal járó tavalyi futballkatasztrófa ügyében.
jan. 26
14:09
Több százan tiltakoztak Brüsszelben (Kitekintő)
Több százan tiltakoztak napközben Brüsszel belvárosában, a belga kormányfő hivatala előtt, miközben odabent a belga szövetségi kabinet és a vallon kormány a szakszervezetek részvételével a liege-i munkahelyek megmentéséről egyeztetett.
jan. 26
14:09
Algír elismeri, hogy hibákat követett el (Metropol)
Algéria nem volt hajlandó külföldi segítséget elfogadni a túszválság megoldásában.
jan. 26
15:03
Halálra ítéltek 21 vádlottat az egyiptomi futballkatasztrófa ügyében (Infostart)
Egyiptomban halálra ítélt a bíróság 21 vádlottat a 74 halálos áldozattal járó tavalyi Port-Szaíd-i futballkatasztrófa ügyében.
jan. 26
15:03
Belengette az EP a költségvetési vétót (Kitekintő)
Az Európai Parlament elnöke szerint egyre nagyobb az esélye annak, hogy az EP nem fogja jóváhagyni a többéves pénzügyi keretről szóló majdani tagállami megállapodást.
jan. 26
15:57
Lelkészdivat-bemutatót tartottak Bristolban (Kitekintő)
Lelkészdivat-bemutatót tartottak Bristolban: a különleges kollekciót öt lelkipásztor mutatta be a kifutón kétezres közönség előtt.
jan. 26
16:15
Kormányküldöttség koszorúzott a Don-kanyarban (Infostart)
Az orosz ortodox egyház képviselőivel tartott közös, ökumenikus istentiszteleten emlékezett meg a 2. magyar hadsereg 70 évvel ezelőtti doni tragédiájáról a magyar kormányküldöttség.
jan. 26
16:15
Magyar kormányküldöttség koszorúzott a Don-kanyarban (Metropol)
A Don-kanyarban lévő magyar temetőben és szovjet emlékműnél járt a magyar kormányküldöttség.
jan. 26
16:33
Zeman nyerte a cseh elnökválasztást (Infostart)
Milos Zeman korábbi szociáldemokrata kormányfő lesz a Cseh Köztársaság új elnöke.
jan. 26
16:33
Denis R. McDonough lett a Fehér Ház stábfőnöke (Kitekintő)
Eddigi helyettes nemzetbiztonsági tanácsadóját, Denis R. McDonough-t nevezte ki pénteken a Fehér Ház új kabinetfőnökévé Barack Obama amerikai elnök, aki a közvetlen stábján belül egyúttal más személyi változásokat is bejelentett, így azt, hogy Lisa Monacót tette meg nemzetbiztonsági tanácsadójának.
jan. 26
16:33
Milos Zeman lesz a Cseh Köztársaság új elnöke (Metropol)
Szakértők szerint Schwarzenbergnek gyakorlatilag már nincs esélye, hogy behozza Zeman előnyét.
jan. 26
17:09
Európa-szerte egyre több az influenzás (Metropol)
Már tizenhárom ország jelentett földrajzilag kiterjedt influenzajárványt.
jan. 26
17:27
Vége: elbukta a hatalmát az államfő (Kitekintő)
Szaakasvili grúz elnök hatalmi pozíciója gyengül, amit tovább gyengíthet a lehetséges alkotmánymódosítás. Ellenfele, Ivanisvili külpolitikai céljai közé tartozik a NATO és orosz barátság kiépítése.
jan. 26
17:27
Mészárlás Amenaszban (168 Óra Online)
1950-ben az amerikai hírszerzés gyanította, hogy „a kommunisták” valahol lecsapni készülnek: Tajvan, a Sztálinnal dacoló Jugoszlávia, Berlin és Vietnam szerepelt a föltételezett célpontok között. 62 évvel később nemcsak az amerikai, a többi nyugati hírszerző szervezet is találgatott. Gyanították, hogy az Al-Káidához köthető iszlamista terrorista utódszervezetek kiszemeltek maguknak valamilyen…
jan. 26
18:21
Előállítottak több embert a zágrábi robbantással összefüggésben (Kitekintő)
A horvát rendőrség előállított péntek este öt férfit a két nappal korábbi zágrábi robbantással összefüggésben - közölte szombatra virradóra a horvát sajtó.
jan. 26
18:57
Aláírásgyűjtésbe kezd az MKP a magyar kisiskolák megvédéséért (Infostart)
Szlovákiában aláírásgyűjtést indít februártól a Magyar Közösség Pártja a magyar kisiskolák megvédéséért és a decentralizált iskolarendszer megőrzéséért.
jan. 26
20:27
Lagarde: Fokozni kell Európa versenyképességét (Infostart)
A világgazdaság stabilizálását sürgették a nemzetközi pénzügyi vezetők Davosban, a négynapos Világgazdasági Fórum zárónapján.
jan. 26
21:57
Soros György: Németország devizaháborúba sodorja a világot (Metropol)
Szerinte ha valóban devizaháborúra kerül sor, akkor azt Európa el fogja veszíteni.
jan. 26
21:59
Moszkva nem állította le a fegyverszállításokat (Metropol)
Oroszország, a szíriai rezsim egyik utolsó támogatója folytatja fegyverszállításait a két ország hosszú távú megállapodása keretében - jelentette ki szombaton az Eho Moszkvi rádiónak Kadri Dzsamil szíriai miniszterelnök-helyettes.
jan. 26
23:27
Új forradalom (Kripto Akadémia)
Két éve kezdődött az egyiptomi arab tavasz, de a Tahrír tér egykori hősei úgy érzik, Mohamed Murszi elnök és a Muzulmán Testvériség ellopta a forradalmat. A tegnapi évfordulós ünnepség újabb zavargásokba torkollt. A forradalom folytatódik mindaddig míg eléri céljait, hirdették tegnap a tüntetők.

Keresés