2013. január 1. kedd

jan. 1
6:21
Elfoglalták a Vatikán párizsi nagykövetségét (168 Óra Online)
Tüntetők tartották megszállva hétfőn a Vatikán párizsi nagykövetségét, az apostoli nunciatúrát. A több tucat tiltakozó a lépéssel szolidaritását akarta kifejezésre juttatni mindazokkal az illegális bevándorlókkal, akik az észak-franciaországi Lille-ben éhségsztrájkkal akarják kikényszeríteni a tartózkodási engedély megadását.
jan. 1
7:51
Washington Post: cikk a zsidógyűlöletről – magyar fotóval (168 Óra Online)
A Washington Postban David Wolpe, a Los Angeles-i Sínai Templom rabbija reagál arra, hogy a múlt héten a Wiesenthal Központ egy tízes listát tett közzé arról, mely pártok és országok voltak tavaly a leginkább zsidó- és Izrael-ellenesek.
jan. 1
8:24
Velencében csókolózó tömeg várta az újévet (MaHu)
Csókolózó tömeg köszöntötte az újesztendőt a velencei Szent Márk téren, miközben a római Szent Péter téren a családok és nemzetek békéjéért imádkoztak.
jan. 1
8:26
Százezrek búcsúztatták Nagy-Britanniában a gyémántjubileumi és olimpiai óévet (MaHu)
Százezrek búcsúztatták Londonban és más brit nagyvárosokban - az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva - az óévet, amelynek két legnagyobb eseményéről, a szinte példátlan hazai sikerrel zárult nyári londoni olimpiai játékokról és II. Erzsébet királynő gyémántjubileumáról, vagyis trónra lépésének 60. évfordulójáról is megemlékezett az ünneplő tömeg.
jan. 1
8:28
2,2 kilométer hosszú tömeg ünnepelt a Brandenburgi kapunál (MaHu)
Több mint egy millióan ünnepelték az újévet hétfő éjjel Berlinben a Brandenburgi kapunál, ahol egy óriási show-t szerveztek 260 művész fellépésével.
jan. 1
8:42
Félrerántották a kormányt az utolsó pillanatban a költségvetési szakadék előtt (Infostart)
A Fehér Ház és a törvényhozás elvi megállapodásra jutott a költségvetési szakadék elkerüléséről - közölték nem hivatalosan amerikai kormányzati források helyi idő szerint hétfő éjszaka. A szenátust már igent is mondott arra a költségvetési javaslatcsomagra, amiről mindössze néhány órával ezelőtt született megállapodás. Ezzel véget ért az a hetek óta tartó huzavona, amelynek a tétje az volt, hogy…
jan. 1
9:21
Mától tilos orosz gyerekeket örökbe fogadni (Kitekintő)
Moszkva visszavág Washingtonnak, a Magnyickij-törvényre válaszolva megtiltják az amerikai állampolgároknak orosz gyermekek örökbefogadását.
jan. 1
9:36
Így búcsúzott az óévtől Európa (HVG)
Velencében csókolóztak, Berlinben a Gangnam style-t nyomták, Nagy-Britanniában az olimpiára emlékeztek.
jan. 1
9:54
Köhögéscsillapító szedi áldozatait (MaHu)
A pakisztáni rendőrség nyomozásba kezdett, mivel az elmúlt 3 nap során 33 ember halt meg, állítólag köhögéscsillapító szirup miatt.
jan. 1
9:57
NDK-s betegeken teszteltek nyugati gyógyszereket (168 Óra Online)
Német sajtójelentések szerint az NSZK gyógyszer-gyárai hajdan jó pénzért NDK-betegeken próbálták ki új termékeiket. A szövetségi kormány felháborodással reagált a hírekre azzal: amennyiben a kísérleteket az érintettek tudta nélkül végezték, nem csak kártérítésre, hanem büntetőjogi felelősségre vonásra is kerülhet sor. Több érintett gyógyszer-gyár úgy nyilatkozott, hogy a kísérleteket az akkor…
jan. 1
10:12
Észak-Korea vezetője az életszínvonal emeléséről beszélt (MaHu)
Az életszínvonal emelését nevezte az új év legfontosabb feladatának a kommunista Észak-Korea vezetője, aki először mondott kedden újévi köszöntőt a televízióban.
jan. 1
11:09
Áldozatokat is követelt a petárdázás Olaszországban (Népszava)
A dél-olasz Campaniában két férfi életét vesztette és egész Olaszországban százhúszan megsebesültek a szilveszter éjszakai petárdáktól.
jan. 1
11:45
Semmibe vették a Inouye végakaratát (Kitekintő)
Sokakból megrökönyödést váltott ki az USA-ban, hogy a nemrégiben elhunyt Inouye szenátor végakaratával szembeszegülve a helyi kormányzó saját jelöltjét ültette a törvényhozásba.
jan. 1
12:36
Óévbúcsúztató világszerte (HVG)
New York, Rió, Phenjan.
jan. 1
12:36
Két halott, százhúsz sebesült az olasz szilveszteri petárdázás mérlege (MaHu)
A dél-olasz Campaniában két férfi életét vesztette és egész Olaszországban százhuszan megsebesültek a szilveszter éjszakai petárdáktól.
jan. 1
12:39
Megállapodtak a költségvetési szakadékról (Kitekintő)
Az amerikai szenátus keddre virradóra elfogadta az úgynevezett költségvetési szakadék elkerüléséről szóló megállapodást.
jan. 1
12:54
Világszerte buli volt az új év első óráiban (MaHu)
Világszerte tűzijátékokkal és ünnepségekkel köszöntötték az újesztendőt.
jan. 1
13:30
Menet közben ölték meg a tanárnőket Pakisztánban (MaHu)
Hét embert, köztük hat tanárnőt öltek meg kedden Pakisztán északnyugati részén ismeretlen fegyveresek - közölte a rendőrség.
jan. 1
13:48
Tragédiák Szilveszterkor (HVG)
Több mint félszáz embert tapostak agyon Abidjanban, a Fülöp-szigeteken lelőttek egy kisfiút.
jan. 1
13:48
Több mint 60 embert, köztük gyerekeket tapostak agyon a tüzijáték során Abidjanban (MaHu)
Legalább hatvanan meghaltak és több tucatnyian megsérültek szilveszter éjjel az elefántcsontparti Abidjanban egy lökdösődésben - közölte kedden a tűzoltóság.
jan. 1
13:51
Megtalálták a vérrögöt Hillary Clinton koponyájában (168 Óra Online)
Hillary Clinton jobb füle mögött, az agya és a koponyája között találták a vérrögöt – jelentették be a kórházban. Az orvosok szerint teljesen rendbe jön és hamar hazaengedik. Most vérrögoldókat kap.
jan. 1
14:06
Irán hajóromboló rakétákkal kísérletezett a Hormuzi-szorosnál (MaHu)
Hajóromboló rakétákkal kísérletezett Irán a Hormuzi-szoros közelében tartott ötnapos haditengerészeti hadgyakorlat utolsó napján, kedden - jelentette az iráni állami televízió.
jan. 1
14:24
XVI. Benedek: békét az egész világnak (HVG)
A pápa az újévi szentmisén a fegyverek, de főleg a társadalmi egyenlőtlenségek okozta konfliktusok helyett békét kért az egész világnak.
jan. 1
14:24
"Az amerikai külügyminisztérium súlyos hibát követett el Bengáziban" (MaHu)
Az amerikai külügyminisztérium súlyos hibát követett el, amikor az ország romló biztonsági helyzete ellenére nem zárta be a líbiai Bengáziban működő képviseletet - szögezte le a bengázi amerikai konzulátus ellen iszlamisták által 2012 szeptemberében elkövetett támadást elemző szenátusi jelentés.
jan. 1
14:26
Több tízezren tüntettek a kormányzó ellen és mellett Hongkongban (MaHu)
Több tízezren tüntettek a hongkongi kormányzó ellen és mellett Kína különleges igazgatású területén kedden - adta hírül a South China Morning Post hongkongi napilap.
jan. 1
14:27
Törökország kapocs kelet és nyugat között (Kitekintő)
A "testvérem" megszólítás a kaukázusi népeken kívül a magyaroknak jár ki
jan. 1
14:27
Békét kért az egész világnak XVI. Benedek az újévi szentmisén (Népszava)
A fegyverek, de főleg a társadalmi egyenlőtlenségek okozta konfliktusok helyett békét kért az egész világnak XVI. Benedek a január elsejei béke világnapon bemutatott szentmisén.
jan. 1
14:28
Egymillióan ünnepeltek idén a Times Square-en (MaHu)
Ünneplők tömege, becslések szerint mintegy egymillió ember árasztotta el idén a manhattani Times Square-t, hogy a csípős hideg ellenére a 106 éves hagyomány szerint köszöntse az újévet.
jan. 1
15:00
Több évet késhet a japán atomreaktorok újraindítása (MaHu)
Hiányosságokat találtak a japán nukleáris felügyelő hatóságok több mint tíz atomreaktor tűzvédelmi rendszerében, amelynek következtében több évet késhet az újraindításuk - írta kedden egy japán lap.
jan. 1
15:18
Nők, akiknek köszönhetően 2012-ben kicsit más lett a világ (HVG)
Kik szállnak szembe Putyinnal vagy a tálibokkal? Ki segítette otthonról Obama győzelmét? Ki menti meg Európát? Íme egy korántsem teljes, tízes lista 2012 legfontosabb női teljesítményeről, a politikától a művészeteken át az űrhajózásig.
jan. 1
15:20
Tanárnőket gyilkoltak Pakisztánban (HVG)
Hét embert, köztük hat tanárnőt öltek meg kedden Pakisztán északnyugati részén, az áldozatok egy segélyszervezet alkalmazottai voltak.
jan. 1
15:36
A szír légierő Damaszkusz környékét lövi (HVG)
A szíriai légierő az újév első napján is bombázta Damaszkusz peremkerületeit - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja.
jan. 1
15:36
Ismét légitámadások Damaszkusz környékén (MaHu)
A szíriai légierő az újév első napján is bombázta Damaszkusz peremkerületeit - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja.
jan. 1
15:54
Tetszik a tálibok szabadon engedése egy afgán vezetőnek (MaHu)
Az afganisztáni béke megteremtésére tett erőfeszítéseket segítő intézkedésnek nevezte egy afgán vezető kedden azt, hogy Pakisztánban szabadon engedtek nyolc tálib foglyot.
jan. 1
16:48
The New York Times: a tudósítón álltak bosszút a pekingi hatóságok? (MaHu)
El kellett hagynia Kínát hétfőn a The New York Times tudósítójának, mert a hatóságok nem hosszabbították meg tartózkodási engedélyét - közölte az amerikai lap kedden.
jan. 1
17:06
Szlovákia, petárda: egy halott, több tucatnyi sérült (MaHu)
Egy hatvanéves férfi meghalt, amikor Szlovákiában, a Trencsén megyei Ribény (Ribany) faluban megpróbálta beindítani a házilag készített petárdáját.
jan. 1
17:24
Reformokat sürget a kínai értelmiség (MaHu)
Nyílt levélben hívta fel a reformok fontosságára a vezetés figyelmét több tucat prominens értelmiségi Kínában, akik szerint változás nélkül erőszakos forradalom is jöhet az országban.
jan. 1
18:39
Tavaly is sokat dolgozott a brit királyi család (Népszava)
A munkából alaposan kivette részét a 92 esztendős Fülöp edinburghi herceg, az uralkodó férje.
jan. 1
18:54
Reformok híján erőszakos forradalmat kockáztat a kínai vezetés? (Infostart)
Nyílt levélben hívta fel a reformok fontosságára a vezetés figyelmét több tucat prominens értelmiségi Kínában, akik szerint változás nélkül erőszakos forradalom is jöhet az országban.
jan. 1
18:54
Évforduló: cseh és szlovák vezetők az ország kettéosztásáról (MaHu)
Csehszlovákia kettéosztása 1992-ben szükségszerű volt, mert az akkori szövetségi államban felgyülemlett belpolitikai feszültség tovább már tarthatatlanná vált - állapította meg a cseh és a szlovák miniszterelnök.
jan. 1
18:56
Pokolgép ölt meg két embert Pakisztánban (MaHu)
Két embert megölt, ötvenet pedig megsebesített egy pokolgép hétfőn Karacsi pakisztáni kikötővárosban.
jan. 1
19:30
Zavargásokhoz vezetett a zöldségesnek álcázott izraeli katonák akciója (MaHu)
Zöldségesnek álcázott izraeli katonák ciszjordániai akciója zavargásokhoz vezetett kedden, amelyekben legalább nyolc palesztin sérült meg.
jan. 1
19:33
Oroszországban a sör éjszakai árusítását is betiltották (Népszava)
Az alkoholizmus visszaszorítása érdekében keddtől nem forgalmazhatnak sört Oroszországban az ötven négyzetméter alatti alapterületű utcai árudákban, éjszaka pedig immár egyetlen üzletben sem lehet ezentúl ezt az italt kapni.
jan. 1
20:06
Így értékelik Csehszlovákia kettéosztását (Infostart)
Csehszlovákia kettéosztása 1992-ben szükségszerű volt, mert az akkori szövetségi államban felgyülemlett belpolitikai feszültség tovább már tarthatatlanná vált - állapította meg a cseh és a szlovák miniszterelnök, akik a közös cseh-szlovák állam felbomlásának, s az önálló Csehország és Szlovákia megalakulásának 20. évfordulója alkalmával Brnoban a cseh közszolgálati televízió rendkívüli újévi…
jan. 1
20:24
Az oroszoknak már a sörre is vadászniuk kell éjszaka (MaHu)
Az alkoholizmus visszaszorítása érdekében keddtől nem forgalmazhatnak sört Oroszországban az ötven négyzetméter alatti alapterületű utcai árudákban, éjszaka pedig immár egyetlen üzletben sem lehet ezentúl ezt az italt kapni.
jan. 1
20:26
Hét terroristát öltek meg Algériában (MaHu)
Az ország védelmi minisztériumának közlése szerint hét terroristát öltek meg kedden az algériai biztonsági erők.
jan. 1
20:42
Tavaly is nagyon aktív volt a brit királyi család (MaHu)
A elmúlt évben is sokat dolgozott a brit királyi család, és a munkából alaposan kivette részét a 92 esztendős Fülöp edinburghi herceg, az uralkodó férje.
jan. 1
20:45
Törökország kapocs kelet és nyugat között (Kitekintő)
A "testvérem" megszólítás a kaukázusi népeken kívül a magyaroknak jár ki
jan. 1
21:39
MKP: 2013-nak az összefogásról kell szólnia (Népszava)
A 2013-as évnek a felvidéki magyarság érdekérvényesítő erejének növelése érdekében kialakított összefogásról kell szólnia, ezért a Magyar Közösség Pártja (MKP) az idei évben is folytatni kívánja a nyitás politikáját - írja Berényi József, az MKP elnöke év végi összefoglalójában.
jan. 1
21:54
Vasútnál első a pontosság: több mint hat évtizedet késett a naptár (MaHu)
December végén érkezett egy pennsylvaniai helyi laphoz a vasút naptárja, hogy megszépítse az új évet - mindenki megdöbbenésére azonban az 1950-es kalendárium érkezett meg a szerkesztőségbe.

Keresés