2013. január 23. szerda

jan. 23
6:03
Obama: új válaszok az új kihívásokra (Népszava)
Nagyszabású beiktatási ünnepségen tette le az elnöki esküt Barack Obama. Bár azt jósolták, jóval kisebb lesz a tömeg, mint 2009-ben volt, az 57. amerikai eskütételre a közönség megtöltötte a Capitolium és a Lincoln emlékmű közötti teret. A második terminusát kezdő elnök beiktatási beszédében új válaszokat ígért az Amerika előtt álló új kihívásokra.
jan. 23
6:05
A pozitívumokról volt szó Berlinben (Népszava)
A német-francia barátság fontosságát hangoztatta Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande elnök tegnapi közös berlini sajtóértekezletükön. A két politikus a francia-német megbékélést jelentő Elysée-szerződés aláírásának ötvenedik évfordulója alkalmából találkozott egymással. Kiemelték, rendkívül szoros viszony jellemzi a két országot.
jan. 23
6:07
Globális gondokról a havas davosi gálán (Népszava)
Davosban tegnap az alapító, Klaus Schwab beszédével 43. alkalommal megnyílt a Világgazdasági Fórum (WEF). Több mint száz országból 2600 gazdasági és politikai vezető jelezte részvételét a szombatig tartó tanácskozásra, amely - Schwab szavaival - globális platformot kínál a globális problémák megvitatására.
jan. 23
6:21
Koalíciós tapogatózásba kezdtek a pártok Izraelben (Infostart)
A politikai patthelyzetet előrevetítő első választási eredmények fényében megkezdődtek a pártok közötti koalíciós tapogatózások kedd este Izraelben.
jan. 23
6:57
Két évet kapott a német lányt rabszolgaként tartó bosnyák (HVG)
Két év börtönbüntetésre ítéltek Boszniában kedden egy férfit, aki éveken át rabszolgasorban tartott és bántalmazott egy német lányt. Az ügyészség azonnal közölte, hogy fellebbezni fog az általa túl enyhének tartott ítélet ellen.
jan. 23
7:15
"Ez szégyen Európában" - Magyarország volt a téma az EP-ben (HVG)
Szégyennek nevezte kedd este az Európai Parlamentben tartott holokauszt-emléknapon Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) német szociáldemokrata elnöke, hogy az Európai Unió egyik tagállamának egyik szabadon választott képviselője a zsidók összeírását szorgalmazta.
jan. 23
7:15
Timosenko már járni sem bír (Infostart)
Romlott Julija Timosenko egészségi állapota, a bebörtönzött ukrán exkormányfő járni sem bír - állítja ügyvédje.
jan. 23
7:15
Magyarország is szóba került az Európai Parlament holokauszt-emléknapján (Népszava)
Szégyennek nevezte kedd este, az Európai Parlamentben tartott holokauszt-emléknapon Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) német szociáldemokrata elnöke, hogy az Európai Unió egyik tagállamának egyik szabadon választott képviselője a zsidók összeírását szorgalmazta.
jan. 23
7:17
Járni sem bír már Timosenko (HVG)
Romlott Julija Timosenko egészségi állapota, a bebörtönzött ukrán exkormányfő járni sem bír - állítja ügyvédje.
jan. 23
7:19
Népszavazást tarthatnak a britek az EU-ból való kilépésről (HVG)
A brit választók népszavazással dönthetnek a következő parlamenti időszakban Nagy-Britannia EU-tagságának sorsáról - az előzetesen ismertté vált részletek szerint ezt fogja bejelenteni David Cameron brit miniszterelnök hetek óta feszült figyelemmel várt szerdai beszédében.
jan. 23
7:33
Dühösen reagált Észak-Korea az újabb ENSZ-szigorításra (HVG)
Nem lesznek többé a Koreai-félsziget atommentesítéséről szóló hatoldalú tárgyalások, és Észak-Korea védelmi célból erősíteni fogja haderejét, beleértve az elrettentést szolgáló nukleáris erejét - közölte a phenjani külügyminisztérium néhány órával az után, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa szigorította az ország elleni szankciókat.
jan. 23
7:33
Magyarország fejlődik, de nem most van a fénykorában (Kitekintő)
David Young kisebb-nagyobb megszakításokkal huszonöt-harminc éve él Magyarországon. Interjú egy budapesti amerikai üzletemberrel. Második rész.
jan. 23
7:33
Cameron népszavazást tervez a brit EU-tagságról (Népszava)
A brit választók népszavazással dönthetnek a következő parlamenti időszakban Nagy-Britannia EU-tagságának sorsáról - az előzetesen ismertté vált részletek szerint ezt fogja bejelenteni David Cameron brit miniszterelnök hetek óta feszült figyelemmel várt szerdai beszédében.
jan. 23
7:35
Szexbotrány a Pentagonnál: John Allen tábornok ártatlan (HVG)
John Allen tábornok nem sértette meg a védelmi minisztérium előírásait a Jill Kelleyvel folytatott elektronikus levelezésekor – ezt közölte kedden az amerikai tárca szóvivője a Pentagonnál lefolytatott eljárással kapcsolatban.
jan. 23
7:51
Rabszolgaként tartott egy német lányt egy boszniai férfi (MaHu)
Két év börtönbüntetésre ítéltek Boszniában kedden egy férfit, aki éveken át rabszolgasorban tartott és bántalmazott egy német lányt.
jan. 23
8:09
Újabb meglepetés az izraeli választásokon (HVG)
Patthelyzet alakult ki az új izraeli törvényhozásban, miután a kneszet jobb- és baloldali tömbjéhez tartozó pártok egyenlő számú mandátumra tettek szert az előrehozott választásokon - közölte szerdán a központi választási bizottság.
jan. 23
8:09
Magyarország is szóba került az EP holokauszt-emléknapján (MaHu)
Szégyennek nevezte kedd este, az Európai Parlamentben tartott holokauszt-emléknapon Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) német szociáldemokrata elnöke, hogy az Európai Unió egyik tagállamának egyik szabadon választott képviselője a zsidók összeírását szorgalmazta.
jan. 23
8:09
Oroszország is segíthet Maliban (Kitekintő)
A francia külügyminiszter egy rádiós interjúban jelentette be, hogy Moszkva logisztikai segítséget ajánlott fel Párizsnak a mali helyzet kezelésére.
jan. 23
8:11
Cameron népszavazást tervez a brit EU-tagságról (MaHu)
A brit választók népszavazással dönthetnek a következő parlamenti időszakban Nagy-Britannia EU-tagságának sorsáról.
jan. 23
8:13
Átadták a Wallenbergről elnevezett üléstermet az Európai Parlamentben (MaHu)
Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke, Surján László EP-alelnök, Lena Birgitta Hjelm-Wallén korábbi svéd külügyminiszter, valamint Nane Maria Annan, Raoul Wallenberg unokahúga avatta fel kedd este az EP-ben azt az üléstermet, amely mostantól a magyar zsidók tízezreit megmentő svéd diplomata, Raoul Wallenberg nevét viseli.
jan. 23
8:27
Megint robbantottak éjjel Zágrábban (HVG)
Újabb robbanás történt éjszaka Zágrábban, de senki sem sérült meg - jelentette a horvát rádió és televízió (HRT) szerdán reggel.
jan. 23
8:27
Újabb robbanás történt Zágráb központjában (MaHu)
Újabb robbanás történt éjszaka Zágrábban, de senki sem sérült meg.
jan. 23
8:27
Kazahsztán az ENSZ BT ideiglenes tagja szeretne lenni (Kitekintő)
Nazarbajev a közép-ázsiai ország diplomáciai partnereinek támogatását kérte Kazahsztán ambíciózus tervéhez.
jan. 23
8:45
Vádat emeltek az RTL Klub szereplőjének gyilkosa ellen (HVG)
Vádat emeltek Máltán az 57 éves M. Nándor László ellen, aki a hatóságok szerint egy ollóval végzett szintén magyar partnerével, G. Yvette-tel tavaly november 27-én. A férfi a beszámolók szerint 40-nél is többször szúrta meg áldozatát, aki korábban az RTL Klub egyik show-jában vált ismertté.
jan. 23
8:45
Patthelyzet a kneszetben (Infostart)
Patthelyzet alakult ki az új izraeli törvényhozásban, miután a kneszet jobb- és baloldali tömbjéhez tartozó pártok egyenlő számú mandátumra tettek szert az előre hozott választásokon - közölte szerdán a központi választási bizottság.
jan. 23
8:45
Izraeli választások: patthelyzet alakult ki (MaHu)
Patthelyzet alakult ki az új izraeli törvényhozásban, miután a kneszet jobb- és baloldali tömbjéhez tartozó pártok egyenlő számú mandátumra tettek szert az előre hozott választásokon.
jan. 23
8:45
Romlott a demokrácia helyzete Szlovákiában (Kitekintő)
Enyhén romlott a demokrácia helyzete 2012-ben Szlovákiában az előző évihez képest.
jan. 23
8:47
Romlott Timosenko egészségi állapota, ügyvédje szerint járni sem bír (MaHu)
Romlott Julija Timosenko egészségi állapota, a bebörtönzött ukrán exkormányfő járni sem bír.
jan. 23
9:21
Nem szavazhatnak kint az olasz Erasmus-diákok (HVG)
A februári választásokon nem szavazhatnak az Erasmus-ösztöndíjjal külföldön tanuló olasz diákok - jelentette be a római ügyvezető kormány. Huszonötezer fiatal szavazatáról van szó.
jan. 23
9:21
Megkezdődtek a választások Jordániában (MaHu)
Jordániában szerdán megkezdődtek az előre hozott parlamenti választások, amelyeket az ellenzéki, iszlamista pártok ismét bojkottálnak, ahogy a 2011-es választásokon is tették.
jan. 23
9:39
Ovist büntettek meg terrorfenyegetés miatt az USA-ban (HVG)
"Terrorisztikus fenyegetés" miatt 10 napos felfüggesztéssel büntettek meg egy ötéves óvodás kislányt Pennsylvania államban, mert azt mondta egyik ovis társának, hogy lelövi egy szappanbuborékokat eregető Hello Kitty játék pisztollyal.
jan. 23
9:39
Nem szavazhatnak a külföldön tanuló olasz diákok (MaHu)
A februári választásokon nem szavazhatnak az Erasmus-ösztöndíjjal külföldön tanuló olasz diákok.
jan. 23
9:39
Véget ért az egynapos ostrom Eritreában (Kitekintő)
Egy nap után megadták magukat az eritreai tájékoztatásügyi minisztériumot megszálló katonák, miután a kormány eleget tett követelésüknek. A kormány hivatalos álláspontja szerint valójában semmi nem történt.
jan. 23
9:57
Húsz év után visszavonulhat a politikától a volt kínai elnök (HVG)
Két évtizeddel hatalomra kerülése után visszavonulhat a politika élvonalából Csiang Cö-min volt elnök, az elmúlt húsz év kínai belpolitikájának meghatározó személyisége.
jan. 23
9:57
Alakul a regionális MKP-Híd együttműködés (Kitekintő)
A magyar szavazatok megoszlásának veszélye miatt indított tárgyalássorozatot a Magyar Közösség Pártja és a Híd.
jan. 23
10:15
Kiléphetnek a britek az EU-ból 2015 után (HVG)
Nagy-Britannia 2015 után népszavazáson dönthet európai uniós tagságáról - közölte David Cameron brit kormányfő szerda reggel Londonban.
jan. 23
10:15
Thaiföldön felségsértés miatt elítéltek egy újságírót (MaHu)
Felségsértés miatt tíz év börtönre ítéltek szerdán Thaiföldön egy újságírót és munkajogi aktivistát, a "vörösingesek" mozgalmának egyik támogatóját, mert két cikkben becsmérelte az uralkodót.
jan. 23
10:15
Nagyon sok pénzt hoz az IMF (Kitekintő)
A lengyeleknek emelt összegben biztosít prémium védőhálót a Nemzetközi Valutaalap.
jan. 23
10:33
Cameron: 2015 után népszavazás lesz a brit EU-tagságról (MaHu)
Nagy-Britannia 2015 után népszavazáson dönthet európai uniós tagságáról.
jan. 23
10:33
Magyart neveztek ki az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának élére (Kitekintő)
Az RMDSZ által jelölt Laczikó Enikő Katalint nevezte ki hétfőn Victor Ponta miniszterelnök a kisebbségek ügyeit irányító Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala élére.
jan. 23
10:33
Izraeli választások - Patthelyzet a kneszetben (Népszava)
Patthelyzet alakult ki az új izraeli törvényhozásban, miután a kneszet jobb- és baloldali tömbjéhez tartozó pártok egyenlő számú mandátumra tettek szert az előre hozott választásokon - közölte szerdán a központi választási bizottság.
jan. 23
10:51
Phenjan: nem lesznek többé hatoldalú tárgyalások (MaHu)
Nem lesznek többé a Koreai-félsziget atommentesítéséről szóló hatoldalú tárgyalások, és Észak-Korea védelmi célból erősíteni fogja haderejét, beleértve az elrettentést szolgáló nukleáris erejét.
jan. 23
10:53
Cameron: EU-reformok nélkül Nagy-Britannia a "kijárat felé sodródhat" (MaHu)
A brit kormányfő szerint ha az Európai Unió nem hajtja végre a London által szükségesnek ítélt reformokat, akkor felmerül az EU kudarcának veszélye, és ebben a helyzetben Nagy-Britannia "a kijárat felé sodródhat".
jan. 23
11:09
Cameron: a britek szerint az EU túl magas szintű integráció felé tart (MaHu)
A brit választók megítélése szerint az Európai Unió által célba vett politikai integráció már "messze túlmegy" azon a szinten, amelyben még jól éreznék magukat.
jan. 23
11:09
Világpremier előtt a regionális Tobin-adó (Kitekintő)
Európában először vezethetik be a világon regionális szinten a pénzügyi tranzakciókat terhelő úgynevezett „Tobin-adót”, miután tizenegy uniós tagállam kedden megkapta a zöld jelzést a megerősített együttműködés elindítására.
jan. 23
11:27
Magyarországra szökött a szivárgó mellű afrikai botrányceleb (HVG)
Szivárgó mellimplantátuma miatt óvadék ellenében szabadon távozhatott orvosi kezelésre a korábban elítélt Bad Black, aki a legutóbbi hírek szerint Magyarországra utazott. Az ugandai celeb ellen odahaza elfogatóparancsot adtak ki.
jan. 23
11:27
Embercsempészettel vádolják a thai hadsereg tisztjeit (Kitekintő)
Magas rangú katonatisztek is érintettek lehetnek a thaiföldi országhatárok mentén virágzó embercsempészetben.
jan. 23
11:27
Cameron: a britek szerint az EU túl magas szintű integráció felé tart (Népszava)
A brit választók megítélése szerint az Európai Unió által célba vett politikai integráció már "messze túlmegy" azon a szinten, amelyben még jól éreznék magukat - mondta szerdai londoni beszédében a brit kormányfő.
jan. 23
11:29
Tíz év börtönt kapott felségsértésért egy thaiföldi újságíró (HVG)
Felségsértés miatt tíz év börtönre ítéltek szerdán egy thaiföldi újságírót, a vörösingesek mozgalmának egyik támogatóját, mert két általa közölt cikk a bíróság szerint becsmérelte az uralkodót - közölték ügyészek. Az újságíró Szomjot Prukszakaszemszuk álnéven közölte az írásokat 2010-ben saját, a vörösingeresek nézeteit tükröző, mára megszűnt lapjában, a Takszin Hangjában.
jan. 23
11:45
Vád alá helyezték Máltán az élettársát agyonszurkáló magyar férfit (MaHu)
Vád alá helyezték kedd este Máltán azt a magyar férfit, aki november végén ollóval agyonszurkálta szintén magyar élettársát.

Keresés