2013. január 6. vasárnap

jan. 6
0:21
Újraválasztották a venezuelai parlament elnökét (MaHu)
Újra megválasztották a venezuelai egykamarás parlament elnökévé szombaton a rendszer harmadik számú emberét, Diosdado Cabellót.
jan. 6
7:15
Tömegverekedésbe fulladt a képviselők tanácskozása (Népszava)
Tucatnyi ember, köztük egy rendőr is megsérült abban a verekedésben, amely a vajdasági Bácson a községi képviselőtestület frakcióinak hívei között robbant ki egy napok óta tartó helyi, hatalmi viszály miatt. 14 embert állítottak elő.
jan. 6
7:33
Maga alá gyűri a közösségi oldalakat a rendőrség (Népszava)
Megakadályozható lesz, hogy iráni polgárok "rosszindulatú tartalmakkal" konfrontálódjanak a neten, indokolta az iráni rendőrség, hogy miért készít olyan szoftvert, amivel cenzúrázhatja a közösségi oldalakat.
jan. 6
7:51
Mexikói drogháború: újabb 26 halálos áldozat egyetlen nap alatt (MaHu)
Mexikóban egy nap alatt újabb 26 embert öltek meg a kábítószeres bűnözéssel összefüggésben.
jan. 6
8:09
Szudán és Dél-Szudán ismét megállapodott egy ütközőövezet létrehozásában (MaHu)
Szudán és Dél-Szudán elnöke szombaton újra megállapodott abban, hogy fegyvermentes övezetet hoznak létre a két ország vitatott határa mentén, és együttműködnek az olajexport újraindításában.
jan. 6
8:11
Meghalt az iráni túszválság idején amerikaiakat rejtegető kanadai diplomata (MaHu)
Elhunyt John Sheardown egykori kanadai diplomata, aki az 1979-es iráni túszválság idején az amerikai nagykövetségről kimenekült alkalmazottakat rejtegetett. 88 éves volt.
jan. 6
8:13
Kulcsposztokon változik az új egyiptomi kormány (MaHu)
Kulcsfontosságú posztokon, egyebek közt a pénzügyi és a belügyi tárca élén is változás lesz az új egyiptomi kormányban, amelynek összetételét várhatóan vasárnap jelentik be.
jan. 6
8:27
Elhunyt az Argo-akciót ihlető kanadai diplomata (HVG)
Elhunyt John Sheardown egykori kanadai diplomata, aki az 1979-es iráni túszválság idején az amerikai nagykövetségről kimenekült alkalmazottakat rejtegetett. 88 éves volt.
jan. 6
8:27
Öten erőszakolták meg a fiatal lányt (Kitekintő)
Indiában a buszokon és az utcákon, Norvégiában a hálószobákban leselkedik veszély a nőkre.
jan. 6
8:45
Pakisztáni és indiai katonák tűztek össze a kasmíri határnál (HVG)
Pakisztáni és indiai katonák tűztek össze egymással vasárnap a kasmíri határnál, a fegyveres incidensben egy pakisztáni katona meghalt és egy megsebesült.
jan. 6
9:03
Újra felütötte a fejét a H1N1 Pekingben (HVG)
Pekingben az utóbbi tíz napban két kínai nő meghalt a H1N1 influenza törzshöz tartozó vírus következtében. A kínai fővárosban 2010 óta eddig nem halt meg senki H1N1-ben.
jan. 6
9:03
Amerikai lap: Obama a fegyvertörvények átfogó szigorítását tervezi (MaHu)
Barack Obama amerikai elnök egy sajtóértesülés szerint átfogó intézkedéseket tervez a fegyvertörvények szigorítására, és nem csupán a támadófegyverek 2004-ben hatályát vesztett tilalmának visszaállítására törekszik.
jan. 6
9:21
Depardieu Putyinnal parolázik (HVG)
Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta át szombaton Gérard Depardieu francia színésznek az orosz útlevelet - közölte az államfő szóvivője. Vlagyimir Putyin az ortodox karácsonyi szenteste előtt adta át az útlevelet a francia színésznek, aki az után vette fontolóra állampolgársága megváltoztatását, hogy hazájában szerinte méltatlan bírálatok össztüzébe került, amikor egy belga településen…
jan. 6
9:21
Franciaország szigorúbban lép fel a svájci adóparadicsomba menekülőkkel szemben (Infostart)
Franciaország január 1-jei hatállyal új intézkedést vezetett be a svájci adóparadicsomba menekülő adóalanyai ellen, és ez súlyos pénzügyi következményekkel járhat rájuk nézve - hívta fel a figyelmet szombaton a Le Temps című francia lap.
jan. 6
9:21
Pakisztáni és indiai katonák tűztek össze a kasmíri határnál (MaHu)
Pakisztáni és indiai katonák tűztek össze egymással vasárnap a kasmíri határnál, a fegyveres incidensben egy pakisztáni katona meghalt és egy megsebesült.
jan. 6
9:21
Pályázati felhívás szlovákiai magyar iskolakezdőknek (Kitekintő)
2013-ban is pályázatot hirdet a Rákóczi Szövetség a Felvidéken magyar iskolába íratott gyermekek részére.
jan. 6
9:39
Megkínzott, agyonlőtt emberek tucatjai - dúl a drogháború (Népszava)
Mexikóban egy nap alatt újabb 26 embert öltek meg a kábítószeres bűnözéssel összefüggésben, jelentették be a hatóságok.
jan. 6
9:57
Tömegverekedés tört ki a frakcióülésen (Infostart)
A vajdasági Bácsban többen megsérültek egy frakcióharc miatti verekedésben. A Demokrata Párt és a Szerb Haladó Párt tagjai és szimpatizánsai között szombatra virradóra történt incidens miatt 14 embert állított elő a rendőrség.
jan. 6
9:57
Immár nem lehet összevissza vásárolni a fegyvereket (Népszava)
A fegyvertörvények átfogó szigorítását tervezi Barack Obama. Az amerikai elnök a 26 halálos áldozatot követelő newtowni ámokfutás után egyik kulcsfeladatának nevezte a fegyvertartás visszaszorítását az államokban.
jan. 6
10:15
Nem csak autonómiát – munkát, családot, szolidaritást is (Kitekintő)
A Vajdaság Ma interjúja Csonka Áronnal, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének elnökével.
jan. 6
10:51
Eltűnt a divatház vezetőjének repülője (Infostart)
Venezuelában nagy erőkkel keresik azt a kisrepülőgépet, amely szombaton tűnt el a dél-amerikai országban.
jan. 6
11:09
Öngyilkos merénylet az afgán törzsi vezetők gyűlésén (MaHu)
Felrobbantotta magát két öngyilkos merénylő vasárnap törzsi vezetők gyűlésén a dél-afganisztáni Szpin-Baldak körzetében, öt ember halálát és tizenöt sebesülését okozva.
jan. 6
11:09
Újra kukorékolna a gall kakas (Kitekintő)
Az Európai Bizottság pénteken üdvözölte a francia kormánynak a versenyképesség helyreállítását célzó szerkezeti reformokra vonatkozó bejelentését, és egyúttal jelezte, hogy a nominális célok vak és merev alkalmazása helyett nagyobb hangsúlyt kíván helyezni az államháztartási hiány strukturális oldalára.
jan. 6
11:27
Legalább négyen meghaltak egy afganisztáni öngyilkos merényletben (HVG)
Felrobbantotta magát két öngyilkos merénylő vasárnap törzsi vezetők gyűlésén a dél-afganisztáni Szpin-Baldakban, legalább négy ember halálát és tizenöt sebesülését okozva - közölték a helyi hatóságok.
jan. 6
11:45
Miért utazik a Google-vezér Észak-Koreába? (HVG)
Eric Schmidt Google-elnök észak-koreai útjával kapcsolatban a webes cég hallgat, az amerikai külügy viszont megszólalt.
jan. 6
11:45
Szigorítana a fegyvertörvényeken Obama (Infostart)
Átfogó intézkedések tervez a fegyvertörvények szigorítására az amerikai elnök. Barack Obama nemcsak a támadófegyverek 2004-ben hatályát vesztett tilalmának visszaállítására törekszik.
jan. 6
11:45
Előléptették az országot (Kitekintő)
Az ország külügyminisztere beszámolt az ideiglenes ENSZ BT tagság idejére kitűzott célokról.
jan. 6
12:03
Aszad hajlandó kompromisszumot kötni a szíriai ellenzékkel? (HVG)
Bassár el-Aszad szíriai elnök egy képviselő információi szerint vasárnapra beharangozott beszédében javaslatokat kíván tenni a vérontás befejezésére.
jan. 6
12:21
"Tarolt" az amerikai dróntámadás Pakisztánban (HVG)
Legalább tizenkét feltételezett tálib harcos meghalt és nyolc megsebesült vasárnap az északnyugat-pakisztáni Dél-Vazirisztán törzsi területen, miután pilóta nélküli amerikai repülőgépek rakétákat lőttek ki több célpontra az Afganisztánnal határos térségben - jelentette a helyi média.
jan. 6
12:21
Ismét áldozatokat szedett a H1N1 (Infostart)
Pekingben két nő halt meg az elmúlt tíz napban a H1N1 vírus okozta influenzában. A kínai fővárosban két éve nem okozott halált ez a vírusfajta.
jan. 6
12:21
Tíznél több pakisztáni fegyveres halt meg amerikai dróntámadásban (MaHu)
Legalább tizenkét feltételezett tálib harcos meghalt és nyolc megsebesült vasárnap az északnyugat-pakisztáni Dél-Vazirisztán törzsi területen, miután pilóta nélküli amerikai repülőgépek rakétákat lőttek ki több célpontra az Afganisztánnal határos térségben.
jan. 6
12:39
Magyar egyetem jöhet lére Szabadkán (HVG)
A Magyar Nemzeti Tanács (MNT), a szerbiai magyarok kisebbségi önkormányzata és a magyar kormány januárban kezdi meg az egyeztetéseket a szabadkai egyetem létrehozásáról - írta a Magyar Szó című délvidéki napilap hétvégi számának internetes oldalán.
jan. 6
12:39
Képviselő: Aszad hajlandó kompromisszumokra a vérontás befejezésére (MaHu)
Bassár el-Aszad szíriai elnök egy képviselő információi szerint vasárnapra beharangozott beszédében javaslatokat kíván tenni a vérontás befejezésére.
jan. 6
12:39
Nacionalista demagógiával vádolják Tőkés Lászlót (Kitekintő)
Közleményben ítélte el Corina Cretu, az Európai Parlament szocialista frakciójának alelnöke Tőkés László EP-képviselő azon kezdeményezését, hogy nyilvánítsák 2013-at az autonómia évének a magyar közösség számára Romániában és az egész Kárpát-medencében - írta szombaton a román Agerpres hírügynökség.
jan. 6
12:39
Egy halott katona meg némi ágyúzás - egymásnak feszült India és Pakisztán (Népszava)
Pakisztáni és indiai katonák tűztek össze egymással vasárnap a kasmíri határnál, a fegyveres incidensben egy pakisztáni katona meghalt és egy megsebesült.
jan. 6
12:41
Egyiptom felújítja tárgyalásait az IMF-fel (HVG)
A Nemzetközi Valutaalap és Egyiptom felújítja tárgyalásait, az IMF magasrangú küldöttsége a kormány meghívására hétfőn érkezik Kairóba.
jan. 6
12:57
Aszad megbékélne, de a "Nyugat bábjaival" nem tárgyal (HVG)
Bassár el-Aszad szíriai elnök országos mozgósításra szólította fel vasárnap a szíriai népet az általa terroristáknak mondott lázadók ellen, de megbékélési konferencia megrendezését is javasolta azokkal, akik "nem árulták el Szíriát".
jan. 6
12:57
Halálos erőszak: "Egy felüljárónál dobtak ki minket meztelenül" (Népszava)
Drámai interjút adott egy indiai televíziónak az a férfi, aki kísérője volt annak az orvostanhallagató lánynak, akit december közepén többen brutálisan bántalmaztak és megerőszakoltak egy buszon Újdelhiben.
jan. 6
13:15
Aszad országos mozgósításra szólít fel, de megbékélési konferenciát is rendezne (MaHu)
Bassár el-Aszad szíriai elnök országos mozgósításra szólította fel vasárnap a szíriai népet az általa terroristáknak mondott lázadók ellen, de megbékélési konferencia megrendezését is javasolta azokkal, akik "nem árulták el Szíriát".
jan. 6
13:33
Mozgósítana a szíriai elnök (Infostart)
Bassár el-Aszad szíriai elnök országos mozgósításra szólította fel vasárnap a szíriai népet az általa terroristáknak mondott lázadók ellen, de megbékélési konferencia megrendezését is javasolta azokkal, akik "nem árulták el Szíriát".
jan. 6
13:33
Külföldi sajtó Magyarországról: Orbán Viktor vereségéről írnak (Kitekintő)
Német, svájci és osztrák lapok, valamint a német közszolgálati műsorszóró is hírt adott az Alkotmánybíróságnak (Ab) a választási eljárásról szóló törvény több rendelkezését alaptörvény-ellenesnek ítélő döntéséről.
jan. 6
13:33
Legalább száz házat nyelt el a lángtenger (Népszava)
Péntek óta több erdő lángol a szigetországban, aminek megfékezésén kétségbeesetten dolgoznak a hatóságok, ám egyelőre nem boldogulnak a tűztengerrel.
jan. 6
14:09
Egyre nagyobb az érdeklődés a Stasi-akták iránt (HVG)
Németországban tavaly tovább nőtt az érdeklődés a keletnémet állambiztonsági szolgálat (Stasi) iratanyaga iránt, a 110 ezer folyóméternyi aktát kezelő hivatalhoz csaknem 10 százalékkal több megkeresés érkezett, mint egy évvel korábban.
jan. 6
14:09
Aszad válságrendezési tervvel állt elő (MaHu)
Bassár el-Aszad szíriai elnök általános mozgósítást sürgetett vasárnap az általa terroristáknak nevezett lázadók ellen, és megbékélési konferencia megrendezését is javasolta.
jan. 6
14:11
Összevonná az ortodox karácsonyt az újévvel egy moszkvai professzor (HVG)
Összevonná az ortodox karácsonyt az újévvel Andrej Kurajev, a moszkvai teológiai akadémia egyik professzora.
jan. 6
14:27
Négyszázmillió forintért kelt el egy 222 kilós tonhal (HVG)
Soha nem látott összegért, 155,4 millió jenért (kb. 380 millió forintért) kelt egy 222 kilós kékúszójú tonhal (Thunnus thynnus) a világ legnagyobb halpiacán, a tokiói Cukidzsin szombaton az idei szezonnyitó árverésen.
jan. 6
14:27
Tovább nőtt az érdeklődés a Stasi iratai iránt Németországban (MaHu)
Németországban tavaly tovább nőtt az érdeklődés a keletnémet állambiztonsági szolgálat (Stasi) iratanyaga iránt, a 110 ezer folyóméternyi aktát kezelő hivatalhoz csaknem 10 százalékkal több megkeresés érkezett, mint egy évvel korábban.
jan. 6
14:27
Depardieu Szocsiba érkezett, hogy átvegye orosz útlevelét (Kitekintő)
Szocsiba érkezett Gérard Depardieu, és még szombaton átveheti orosz útlevelét Vlagyimir Putyin elnöktől - közölte az orosz államfő szóvivője.
jan. 6
14:29
Futószalagon cserélődtek le a miniszterek Egyiptomban (HVG)
Tíz új miniszter letette az esküt vasárnap Kairóban Mohamed Murszi egyiptomi elnök előtt annak a nagyszabású kormányátalakításnak a keretében, amely elsősorban a gazdasági vonatkozású tárcákat és a belügyminisztériumot érinti - jelentette a MENA hivatalos hírügynökség.
jan. 6
14:45
Csak két hétig viselhette a legöregebb amerikai címét, máris elhunyt (HVG)
Száztizennégy évesen elhunyt szerdán Mamie Rearden, az Egyesült Államok legidősebb polgára.

Keresés