2013. január 23. szerda

jan. 23
14:45
Gammakitörés sugárzása érte a Földet a 8. században (Adó1százalék)
Egy gammakitörésnek, a világegyetem legnagyobb energiájú robbanásának a sugárzása érte a 8. században a Földet: az eseményt két fekete lyuk vagy neutroncsillag összeolvadása okozhatta a Tejútrendszerben - állítják a Jénai Egyetem Asztrofizikai Intézetének kutatói, akik tanulmányukat a Monthly Notices of the Royal Astronomical Society legújabb számában tették közzé.
jan. 23
15:15
A Raoul Wallenberg Egyesület vetélkedőt rendez középiskolásoknak (168 Óra Online)
2013 tavaszán a Raoul Wallenberg Egyesület, a Holokauszt Emlékközpont, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola ismét megrendezi a korábbi években már nagy sikerrel lebonyolított vetélkedőjét „Régen volt? Hol is volt?” címmel a holokauszt történéseiről, az embermentők tevékenységéről, a zsidó-magyar kultúra együttéléséről, embermentő emlékhelyekről Budapesten, illetve a résztvevők lakóhelyén.
jan. 23
18:09
Magyarország legzöldebb egyeteme (Infostart)
Továbbra is a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Magyarország "legzöldebb" egyeteme, a szegedi intézmény az Indonéz Egyetem 2012-es felmérése alapján, a környezettudatosság szempontjából összeállított nemzetközi rangsorban az 52. helyet kapta - jelentette be az SZTE tanulmányi és információs központjának intézményigazgatója szerdán sajtótájékoztatón, a csongrádi megyeszékhelyen.

Keresés