2013. január 18. péntek

jan. 18
7:15
Segít a mobiltechnológia a jelnyelv tanulásában (Adó1százalék)
Elkészült a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatásával létrehozott Hallatlan jelnyelvi szótár mobiltelefonos alkalmazásának megújult, 2.0-ás verziója, amely iOS és Android operációs rendszert futtató okostelefonokra és táblagépekre egyaránt letölthető. A magyar jelnyelv népszerűsítését és minél szélesebb körű elterjesztését szolgáló alkalmazás videók segítségével tanítja a jelnyelvi…
jan. 18
7:39
Ez még a tudósokat is meglepte (168 Óra Online)
A kutatók sokáig úgy vélték, hogy a galaxisok központjában lévő szupermasszív lyukak gyarapodása összhangban van a csillagvárosok növekedésével, a legújabb megfigyelések viszont teljesen más képet festenek.
jan. 18
9:21
Agyhártyagyulladás - halálos kór a téli szezonban (Adó1százalék)
Az év vége közeledtével egyre több szó esik az influenzáról, ám ebben az időszakban éri el csúcsát egy másik igen veszélyes megbetegedés, a fertőző agyhártyagyulladás is. A két betegséget azért is érdemes egy lapon említeni, mert a kezdeti tüneteik nagyon hasonlóak egymáshoz, de az agyhártyagyulladás esetében gyakran órák alatt alakulhat ki életveszélyes állapot.
jan. 18
21:54
Ezért maradnak vadak a farkasok (Infostart)
Bár genetikailag a két faj nagyon hasonló, és érzékszerveik is hozzávetőleg egy időben fejlődnek ki, a farkaskölykök jóval előbb kezdik felfedezni a környezetüket, mint a kutyák - állapította meg egy amerikai fejlődésbiológus.

Keresés