2013. január 19. szombat

jan. 19
7:12
A hét csillagászati képe - Válságok tengere (csillagászat.hu)
A gazdasági válság tengerén hajózva vessünk egy pillantást a holdbéli Válságok Tengerére! Úgy látszik, már Holdunkat is elérte a világválság, de 3,9 milliárd évvel ezelõtt.
jan. 19
9:09
Navracsics Tibor: 'A közigazgatás szempontjából hazánk Európa egyik leginnovatívabb állama' (orientpress)
A magyar állam megújulása 2014 tavaszáig zajlik le. A területi államigazgatás látványos reformja mellett a minisztériumok struktúrája és logikája, valamint az igazságszolgáltatás rendszere is megváltozik. 'Olyan államot szeretnénk, amely senkit sem zavar és levegőként élteti az egész országot' - emelte ki Navracsics Tibor a Rádió Orient műsorában. A közigazgatási és igazságügyi miniszter emellett…
jan. 19
12:12
London fotószerkesztő app és tesztvideó (BerryBlog)
Nemrég volt alkalmam kipróbálni egy Nokia Lumia 920-as telefont, aminek az egyik legnagyobb okossága a lélegzetelállító kamerában rejlik. Ez a kamera rossz fényviszonyok mellett is elképesztő minőségű fotók készítésére volt képes, meghazudtolva a fizika törvényszerűségeit. Legalábbis még a legújabb okostelefonoknál is elég alap, hogy értékelhető fotókat csak nappal lehet velük csinálni, a…
jan. 19
15:39
Ma van a magyarországi németek elhurcolásának emléknapja (Múlt-kor)
Január 19. a magyarországi németek elhurcolásának emléknapja, amelynek magtartásáról az Országgyűlés 2012. december 10-én döntött.
jan. 19
18:51
Nem csak a férfiak pornófüggők (MaHu)
Gina, a spanyolországi Sevilla város állatkertjének csimpánza, kizárólag pornófilmeket néz, ha tévé elé kerül.
jan. 19
19:45
Mona Lisa az űrben (Infostart)
Egy Leonardo da Vinci leghíresebb festményéről, a Mona Lisáról készült képet lézerrel lőttek fel az amerikai holdkutató szondára (LRO, Lunar Reconnaissance Orbiter): ez volt az első sikeres lézeres bolygóközi kommunikáció.
jan. 19
20:54
Michelangelo Leonardótól vette a különleges kupoladísz ötletét (Infostart)
A reneszánsz egyik legérdekesebb geometriai testét restaurálták Firenzében: azt a Michelangelo Buonarotti alkotta poliédert, amelyet eredetileg Leonardo da Vinci talált ki.

Keresés