2013. január 19. szombat

jan. 19
6:39
Új zenei központ nyílik (Spa Trend Online)
Az új zenei központ épülete régebben déligyümölcs kereskedés, majd katonai laktanya és kórház volt. A Budapest Music Center a Mátyás utcában - a Nagycsarnok és a Duna szomszédságában március 23-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A zenei központ létrehozójának Gőz Lászlónak, a a BMC tulajdonosának, aki egyébként maga is zenész több évtizedes régi vágya valósult meg.
jan. 19
6:41
Hofi a zöld alsó, Kossuth a felső (Spa Trend Online)
Eredményhirdetéssel zárult a Magyar Snapszer Szövetség új, egyedi kártyacsomag elkészítésére kiírt pályázata. Az ötlet azért született, hogy a mostani magyar kártyát, melyen svájci figurák szerepelnek, felváltsa a hazai dicső múlt alakjaival. Az új kártya azonban, már nem magyar...
jan. 19
6:43
Hosszú távra rendezkedik be a Trianon Múzeum (Spa Trend Online)
Rövidesen aláírják azt a bérleti szerződést, amellyel a Trianon Múzeum Alapítvány határozatlan időre bérlőjévé válik Várpalota központjában lévő 18. században épült Zichy-kastélynak - tudtuk meg az alapítvány kuratóriumi elnökétől, a múzeum igazgatójától, Szabó Pál Csaba történésztől.
jan. 19
6:57
Schilling: L. Simon pöffeszkedő karrierista (Spa Trend Online)
L. Simon László hazudik - írta Schilling Árpád a Krétakor vezetője a Revizor Online-on írt cikkében. Ugyanis L. Simon állításával szemben a Krétakör ügyvezetője Gulyás Márton nem nyilatkozta azt, hogy egyetért azzal, hogy a kulturális intézmények vezetőit ne pályázattal válasszák ki, hanem a fenntartó saját hatáskörben nevezze ki.
jan. 19
6:59
Újabb kétségek Natalie Wood halála körül (Spa Trend Online)
Harminc éve fogták ki az óceánból a West Side Story egyik sztárjának, az akkor 43 éves Natalie Woodnak a holttestét, de még mindig kétségek kísérik, valójában mi is történt 1981-ben a Los Angeles közeli öbölben.
jan. 19
10:15
Vidnyánszky elbeszélgetett a társulattal (Infostart)
Találkozott a Nemzeti Színház társulatával Vidnyánszky Attila, a teátrum július 1-jétől kinevezett vezetője pénteken.
jan. 19
11:10
Janis Joplin 70 éves lenne (Metropol)
Fájdalmasan rövid élet adatott neki, alig huszonnyolc évesen távozott örökre.
jan. 19
13:33
Kedd esték a Toldi Moziban (Metropol)
Az elmúlt évtizedben készült magyar filmekből válogat január 29-től minden kedden este a Toldi mozi filmklubja.
jan. 19
13:51
A politika mindennel veszélyesen játszadozik (Spa Trend Online)
Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója szerint ma Magyarországon a valóság, a tények nem számítanak, csak az, hogy egyesek különböző hallomásokból mit szűrnek le, és ezért hogyan tudnak utálkozni. Alföldi úgy látja, hogy morálisan, érzelmileg minden csúszik szét körülöttünk, alapvető emberi viszonyok sem működnek. Úgy véli, a Nemzetiben létrejött valami, ami ideológiailag nem kell, de ha ez…
jan. 19
14:09
Sok műemlék eltűnhet (Spa Trend Online)
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal tavalyi puccsszerű megszüntetése után a három tárcához széttagolt műemlékügy helyzetéről Mezős Tamást, a Műegyetem Építészettörténeti és Műemléki Tanszékének egyetemi tanárát, a KÖH egykori elnökét kérdeztük, aki szerint nemcsak kevesebb jogosítványa lesz az örökségvédelemnek, de a szakemberek is lassan eltűnnek a rendszerből.

Keresés