2013. január 2. szerda

jan. 2
6:39
A művészet szabad, a Műcsarnok nem (Spa Trend Online)
A Műcsarnok pénteki konferenciáján kiderült, a szakemberek egységesek abban, hogy a Műcsarnoknak önállónak kell maradnia. Az előtérben a Szabad Művészek kultúrpuccsra figyelmeztettek, a kormány pedig tán épp azokban a percekben nyújtotta be a Pesti Vigadó és a Műcsarnok a Magyar Művészeti Akadémiának (MMA) való átadásáról szóló törvénytervezetet.
jan. 2
6:41
Beregi Péter a Bóta Caféban (Spa Trend Online)
A színésztörténetek, viccek professzorának is nevezhetnénk Beregi Pétert, aki január 2-án, szerda este 9 órától a Bóta Café vendége a Fix Tévén.
jan. 2
6:43
Bibliográfiai lexikon a magyar műgyűjtőkről (Spa Trend Online)
Szokatlanul gazdag kiadásban, elegáns külsővel, páratlanul érdekes archív és új fotókkal, hatszáz oldalon jelent meg a Műgyűjtők Magyarországon a 18. század végétől a 21. század elejéig című könyvkülönlegesség, a műgyűjtők bibliográfiai lexikona.
jan. 2
6:57
Tolkien-évforduló (Spa Trend Online)
J.R.R. Tolkien angol író és mítoszteremtő születésének 121-ik évfordulóját filmbemutatóval és egész napos rendezvénnyel ünnepli a Magyar Tolkien Társaság január 5-én a Corvin moziban.
jan. 2
6:59
Amadinda, Presser és a Szent Efrém (Spa Trend Online)
Egy konditerem szaunájában azt hallom, hogy fiatal lány az üldögélést kihasználva, puhítani kezdi kedvesét, mi lenne, ha a szokásos házibuli helyett a Művészetek Palotájába mennének szilveszterezni.
jan. 2
7:01
Filmek és kabaréretrók (Spa Trend Online)
Aki nagyon türelmetlenül várta az új esztendő érkezését, az délután ötkor láthatta a világ a tévécsatornáin, hogy Sidney-ben már fellőtték az új évet köszöntő tűzijátékokat. Aki azonban valami szilveszterre utaló műsort keresett a hazai csatornákon, az még sokáig bóklászhatott valami évbúcsúztató program után.
jan. 2
8:33
Márciustól már próbaüzem az Erkelben (Metropol)
A Magyar Állami Operaház kezelésében lévő Erkel Színház 2013. november 7-én nyílik meg hivatalosan.
jan. 2
10:39
Scorsese megnyitja archívumát (Metropol)
Először enged betekintést gazdag filmes magánarchívumába Martin Scorsese egy berlini kiállítás kedvéért.
jan. 2
13:33
Ötéves a Budapest Jazz Club (Spa Trend Online)
Új helyszínén, a budapesti Hollán Ernő utcában két koncerttel ünnepli pénteken alapítása ötödik évfordulóját a Budapest Jazz Club (BJC). A közönség az évforduló alkalmából ingyen léphet be.
jan. 2
13:39
Ötéves a Budapest Jazz Club (Metropol)
Új helyszínén két koncerttel ünnepli pénteken alapítása ötödik évfordulóját a Budapest Jazz Club.
jan. 2
14:51
Operaíró-pályázat indul Miskolcon (Metropol)
Nemzetközi operaírói pályázatot hirdetnek a műfaj megújításának céljával.
jan. 2
16:15
"Maradj talpon!" - a közkedvelt magyar vetélkedő (Spa Trend Online)
Az M1 volt a legnézettebb csatorna szilveszterkor, a legnépszerűbb szórakoztató műsor a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán óévbúcsúztatója volt - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.
jan. 2
16:51
Elhunyt Koroknay Géza szinkronszínész (Spa Trend Online)
Életének 65. évében szerdán elhunyt Koroknay Géza színész, művésznevén Gébu, akit a nagyközönség leginkább szinkronszínészként ismert.
jan. 2
16:54
Elhunyt Koroknay Géza színész (Infostart)
Életének 65. évében szerdán elhunyt Koroknay Géza színész, művésznevén Gébu, akit a nagyközönség leginkább szinkronszínészként ismert.
jan. 2
17:15
Elhunyt Clint Eastwood magyar hangja (Metropol)
Életének 65. évében elhunyt Koroknay Géza színész, akit a nagyközönség leginkább szinkronszínészként ismert.
jan. 2
18:39
A színházi szakma védelmére alakult egyesület (Spa Trend Online)
A szakma reputációjának védelmét, valamint a hazai színházi céh erkölcsi jobbítását tekinti feladatának a jelenleg tíztagú Jelen-lét Színházi Egyesület, amelynek alakuló ülését szerdán tartották Budapesten.
jan. 2
19:00
Kru¹ovice, Kisvakond és Karel Gott - kultikus emlékek Csehszlovákiából (Infostart)
Bár Csehszlovákia megalakulásakor Magyarország és új északi szomszédjának viszonya kifejezetten ellenséges volt, a szocialista blokkon belül élénk gazdasági és kulturális kapcsolat alakult ki a két ország között. A csehszlovák kultúra és gazdaság legnagyobb hatású termékeiről készített összeállítást az InfoRádió.

Keresés