2013. január 27. vasárnap

jan. 27
7:27
Ördögi kísértés és isteni szilvás gombóc a miskolci színházban (szinhaz.hu)
Molnár Ferenc: Az ördög című darabjának bemutató előadásával indul a február a miskolci Kamaraszínházban, majd Presser Gábor – Sztevanovity Dusán: A padlás című musicalének premierjével folytatják a Nagyszínházban. A Miskolci Nemzeti Színház ajánlója: Félig mese, félig musical. Vígjáték. Egy klasszikus, és egy klasszikussá érett kortárs bemutató, két fiatal rendező munkája egyetlen hétvégén a…
jan. 27
7:29
Négy társulat készül premierre a Szkénében (szinhaz.hu)
Az Élőkép Színház , a HOPPart, a FORTE Társulat, és a Nézőművészeti Kft. is készül Szkéné Színház-beli bemutatójára. Élőkép Színház Rendszeres visszatérője a Szkénének az Ékőkép Színház. Az egyetem parkjában mutatták be pár éve az Octopus Tarot Labirintust, illetve tavaly a színházban a Szőnyeget, valamint a Lepkévé válás – konspiráció című előadásokat. Jelenleg a SÍN Kulturlis Központban…
jan. 27
8:27
Teljesen egyedül ünnepelt a Voice győztese (HVG)
Amikor kihirdették, hogy győzött, nem hallotta meg, később pedig egyedül pihent szállodai szobájában Pál Dénes, a Voice győztese - számolt be a Blikk.
jan. 27
8:33
Kerényi Imre: "A Nemzeti-pályázatban statiszták voltunk" (szinhaz.hu)
“Meg kell tapasztalniuk a bal oldalon is, milyen az, amikor nem állnak rendelkezésre források” - mondta Kerényi Imre rendező, miniszterelnöki megbízott az ATV péntek esti Csatt! című vitájában, melyben vele együtt Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Vári György, az ÉS, a Magyar Narancs kritikusa, Kulka János színművész beszélgetett a magyar kulturális életről, Rónai Egon…
jan. 27
9:06
Az Aladdin váltja Mary Poppins-t a Broadway-n (szinhaz.hu)
Immár hivatalos: a Disney Aladdinja a Broadway-re tart. Az 1992-es nagysikerű rajzfilm alapján készült musical, két hónapos torontói „tesztüzemmód” után, 2014-től látható az Ed Mirvish Teatherben, New York-ban. Kanadában már 2013. november 13-án bemutatják az Aladdin színpadi változatát, Torontóan azonban csupán két hónapig lesz műsoron a produkció, hogy azután a New Amsterdam Theatre színpadára…
jan. 27
10:00
A bőrember és a fából faragott emberek rejtélye (nyest.hu)
Az ajkait nyalogató gyíkférfi és Markku, akit nem érdekel a cukorrépa, csak két szereplő legújabb finn slágerünk szövegéből. Mindez J. Karjalainen, a Juha Vainio-díjas szövegíró előadásában.
jan. 27
10:12
Balett gyöngyözőborral a pécsi színházban (szinhaz.hu)
A Pécsi Balett és a Vylyan Pincészet kettős bemutatója február 1-jén látható a Pécsi Nemzeti Színházban. A Pécsi Nemzeti Színház ajánlója: A Pécsi Balett Banális viszonyok - édes finomságok című nagyszínpadi balettjének premierjét követő fogadáson mutatja a be a Vylyan Pincészet első gyöngyözőborát, a [KSZÍ]-t. Itt kerül átadásra - immár második alkalommal - a Pécsi Balett Társulati Díja,…
jan. 27
10:15
Különös dolog vár ránk a képzőművészeti aulájában (HVG)
Az egyik vezető horvát képzőművész, Duje Juric művei láthatók a Magyar Képzőművészeti Egyetem aulájában egy héten át.
jan. 27
10:15
Vezető horvát kortárs képzőművész kiállítása Budapesten (MaHu)
Duje Juricnak, a horvát konceptuális művészet egyik vezető képviselőjének Memo-Chips című festészeti installációját mutatják be kiállításon a Magyar Képzőművészeti Egyetem aulájában hétfőtől február 7-ig.
jan. 27
10:33
Kerényi: "Ide a bökőt, hogy Alföldi Róbert kap egy színházat" (HVG)
A magyar kulturális élet helyzetéről folyt vita pénteken az ATV Csatt! című műsorában. Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott többek között arról beszélt, hogy a balliberális oldalnak meg kell barátkoznia azzal, hogy hét szűk esztendő következik számukra a kultúrpolitikában. Állítása szerint ő már nem akar színházat vezetni, abban viszont biztos, hogy Alföldi Róbert kap egy teátrumot.
jan. 27
11:18
Vallás és misztikum - Kortárs roma festészet a Madáchban (szinhaz.hu)
Vallás és misztikum a kortárs roma festészetben címmel nyílik meg a Madách Színház új kiállítása a Tolnay Szalonban pénteken. Az Alkotóművészek Szövetsége Közhasznú Egyesület találkozóval egybekötött képzőművészeti kiállítást rendez a Madách Színház Tolnay Szalon Galériájában - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében. A kiállító alkotók között van Bari Janó (Vác), Bódi Kata…
jan. 27
11:18
Vérfagyasztó alkotásokat várnak a különleges pályázatra (Napvilág)
Mindenki, akit valaha valamilyen formában megihletett Alfred Hitchcock munkássága, most lehetőséget kap, hogy alkotásával a nyilvánosság elé lépjen: legyen szó fotóról, rajzról, írásról, vagy bármilyen más alkotásról, amelyet a legendás rendező valamely munkája ihletett, várnak a most meghirdetett pályázatra.
jan. 27
11:27
Hagyományteremtő céllal rendezik meg a Holdújév Fesztivált (MaHu)
Hagyományteremtő céllal rendezik meg a Holdújév Fesztivált február 10-én a Millenáris B csarnokában a Magyarországon működő, Kínával és a Távol-Kelettel foglalkozó civil-, kulturális- és művészeti szervezetek, intézmények, amelyek a programmal a migráns közösségek értékeire és kultúrájára szeretnék ráirányítani a magyar közönség figyelmét.
jan. 27
11:29
Megjelent a Don-kanyar 1942-1943 című reprezentatív fotóalbum (MaHu)
Megjelent a Don-kanyar 1942-1943 - A magyar királyi 2. honvédhadsereg képes krónikája című magyar-angol kétnyelvű reprezentatív kiadvány, amely 255 oldalon több mint 200 korabeli fotót, amatőr és hivatásos haditudósítók jobbára kiadatlan felvételeit tartalmazza.
jan. 27
11:45
Venezuelai dzsesszzongorista lép fel a Budapest Jazz Clubban (MaHu)
Az egyik legfigyelemreméltóbb New York-i dzsesszzongorista, a 42 éves Luis Perdomo és triója lesz a Budapest Jazz Club következő vendége február 7-én a Hollán Ernő utcában.
jan. 27
12:24
Gyerekszereplőket keres a Bárka Színház (szinhaz.hu)
A Bárka Színház 9-11 éves fiú szereplőt keres Álarcosbál című, készülő produkciójához. A meghallgatás februárban várható. Jelentkezési határidő: 2013. február 4. Jelentkezni Gábos Katalin rendezőasszisztensnél, a gadosgabos@gmail.com címen lehet fényképes, pár soros önéletrajzzal, bemutatkozással. Szerepleírás: Gustav Adolf herceg, 9-11 éves fiú, III. Gustav svéd király fia, trónörökös. A herceg…
jan. 27
12:39
Cserhalmi György kapta az idei Páger Antal Színészdíjat (Infostart)
Cserhalmi György kapta idén a Páger Antal Színészdíjat. A Kossuth-díjas érdemes művész vasárnap vette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban, a Hagymaházban.
jan. 27
12:39
Száraz Tamás visszatér - újra Júdást alakítja a Madách Színpadán! (Zene.hu)
Február első hétvégéjén is sor kerül a Jézus Krisztus Szupersztár előadásaira! [Dátum: 2013.01.27. 12:29]
jan. 27
12:41
Siker? Hangosabban düböröghet a Hyde Park! (Zene.hu)
Hangosabbak lesznek a koncertek a londoni Hyde Parkban idén nyáron, ígéri a koncertszervező AEG Live. A bejelentés azért számít jelentősnek, mert a rajongók tavaly többször is arra panaszkodtak, hogy többek között a Blur és Madonna koncertjei túl csendesek voltak – köszönhetően a Westminster tanács által bevezetett zajkorlátozásnak. [Dátum: 2013.01.27. 12:35]
jan. 27
12:57
Csendes operaelőadással a fiatalok zenei neveléséért (MaHu)
Claudio Monteverdi Orfeo című operáját újszerű előadásban játsszák London egyik kortárs művészeti központjában: csendes operaként vitték színre, hogy közelebb vigyék a fiatalabb közönséghez a klasszikus zenét.
jan. 27
12:57
Döbbenet! Megtámadták a színház igazgatóját! (Zene.hu)
Az egykori príma balerinát nevezték ki az orosz Bolsoj Balett élére ideiglenesen, míg a társulat művészeti vezetője felépül savval való megtámadásából. Galina Stepanenko, aki 1990 óta volt a társulat tagja, 2012-ben vonult vissza a tánctól. [Dátum: 2013.01.27. 12:38]
jan. 27
13:15
Cserhalmi György kapta az idei Páger Antal Színészdíjat (MaHu)
Cserhalmi György kapta idén a Páger Antal Színészdíjat. A Kossuth-díjas érdemes művész vasárnap vette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban, a Hagymaházban.
jan. 27
13:33
Idén Cserhalmi Györgyé lett a Páger Antal-díj (HVG)
Cserhalmi György kapta idén a Páger Antal Színészdíjat. A Kossuth-díjas érdemes művész vasárnap vette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban, a Hagymaházban.
jan. 27
13:33
Cserhalmi Györgyé a Páger Antal Színészdíj (Népszava)
Cserhalmi György kapta idén a Páger Antal Színészdíjat. A Kossuth-díjas érdemes művész vasárnap vette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban, a Hagymaházban.
jan. 27
13:35
Somló képernyőn kívül kért bocsánatot versenyzőjétől (HVG)
Somló Tamás úgy érezte, megbántotta versenyzőjét, Weisz Viktort a Voice döntőjében, ezért a színfalak mögött bocsánatot kért tőle - számolt be a Bors. Az énekes rajongói így is a mestert hibáztatják azért, hogy Weisz a negyedik lett.
jan. 27
14:27
Olcsó színházjegyek az utolsó pillanatban szerte az országban (Napvilág)
Új őrület hódít a színházlátogatók körében: egyre szélesebb körben terjed el az úgynevezett last minute jegyvásárlás, vagyis egyre többen váltanak jegyet az előadásokra az utolsó pillanatban, megtakarítva így a jegyek árának felét. A Ma este Színház! oldalán a közönség válogathat a jobbnál jobb darabok között.
jan. 27
15:15
Új lemez, új könyv, Specko Jedno, Rutkai Bori (hangzorro.hu)
Enyhén dramatizált Specko Jedno lemezbemutató. Játszódik Anticity nevű falucskában, napjainkban, esti fényekben. A Specko Jedno név a szlovák všetko jedno (mindegy) és az angol special one (különleges) kifejezések ironikus összeolvasztásával jött létre. A zenekar énekese, az eredetileg videóművész és festő Rutkai Bori. Dalszövegei és festményei a mese és a realitás határterületein születnek, a…
jan. 27
15:39
Súlyos betegség miatt tűnt el Havas Henrik (HVG)
Havas Henrik hetekig hiányzott az ATV Tabu és a Civil a pályán című műsoraiból, illetve a Klubrádióban is helyettesítették. Szombat délelőtt a Klubrádióban beszélt arról, hogy vastagbélrákkal operálták meg, ezért tűnt el egy időre.
jan. 27
15:39
Gratulálunk! Cserhalmi György kapta idén a rangos díjat (Zene.hu)
Cserhalmi György kapta idén a Páger Antal Színészdíjat. A Kossuth-díjas érdemes művész vasárnap vette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban, a Hagymaházban. [Dátum: 2013.01.27. 15:32]
jan. 27
15:57
Az Argo-akció a legjobb film a producerek céhe szerint (MaHu)
Újabb díjat zsebelt be az iráni túszdráma egy kevésbé ismert fejezetét feldolgozó film, Az Argo-akció: a hollywoodi producerek céhe a legjobb filmnek ítélte az elmúlt év alkotásai között a Ben Affleck rendezte mozit.
jan. 27
15:57
Ajánljuk Fónagy Iván A mágia története könyvét (Zene.hu)
Remek zene mellett igazi kikapcsolódás, ha egy izgalmas könyvvel kapcsolódunk ki. Rovatunkban rendszeresen ehhez kínálunk olvasnivalót. Ma Fónagy Iván A mágia története könyvét kínáljuk. [Dátum: 2013.01.27. 15:43]
jan. 27
16:15
Az Übüvel vendégszerepelt Iránban a Maladype színház (MaHu)
Alfred Jarry Übü király című darabját mutatta be a Maladype színház a hét végén Teheránban a 31. Fadzsr Nemzetközi Színházi Fesztiválon.
jan. 27
17:27
Elsőfilmes rendező nyert a Sundance Filmfesztiválon (MaHu)
Egy elsőfilmes amerikai rendező, Ryan Coogler filmje, a Fruitvale nyerte el a zsűri fődíját és a közönségdíjat a független filmek legjelentősebb amerikai mustráján, a szombat este véget ért Sundance Filmfesztiválon. Dokumentumfilm kategóriában a Blood Brothers című alkotás diadalmaskodott.
jan. 27
17:54
Iránban vendégszerepelt a Maladype színház (szinhaz.hu)
Alfred Jarry Übü király című darabját mutatta be a Maladype színház a hét végén Teheránban a 31. Fadzsr Nemzetközi Színházi Fesztiválon. Alkalmazkodtak a vallási előírásokhoz: Angol és perzsa nyelvű felirattal adták elő a Balázs Zoltán rendezte színdarabot szombaton és vasárnap az iráni főváros Iransahr Színházában, ahol 2010-ben Peter Brook A nagy inkvizítor c. produkcióját mutatták be.…
jan. 27
18:03
Bemutatták a Steve Jobs életéről szóló első filmet (MaHu)
Bemutatták a Steve Jobs életéről szóló első filmet: Joshua Michael Stern rendező jOBS című munkáját a Sundance függetlenfilmes fesztivál záró alkotásaként vetítették a hét végén, és meleg fogadtatásban részesült.
jan. 27
18:39
"Ő az a fickó, aki elbukott, de visszaült a lóra" (HVG)
Bemutatták a Steve Jobs életéről szóló első filmet: Joshua Michael Stern rendező jOBS című munkáját a Sundance függetlenfilmes fesztivál záró alkotásaként vetítették a hét végén, és meleg fogadtatásban részesült.
jan. 27
18:39
Szívtipró sztár alakítja a főhőst a Steve Jobsról szóló filmben - videó (Infostart)
Bemutatták a Steve Jobs életéről szóló első filmet: Joshua Michael Stern rendező jOBS című munkáját a Sundance függetlenfilmes fesztivál záró alkotásaként vetítették a hét végén, és meleg fogadtatásban részesült.
jan. 27
18:39
Rettenetes tragédia: 245 fiatal halt meg egy koncerten (Napvilág)
Szörnyű tragédia történt Brazília déli részén, Santa Maria városában. Egy szórakozóhelyen, ahol éppen koncerteket tartottak, tűz ütött ki, az eddigi beszámolók szerint kétszáznegyvenöt fiatal biztosan meghalt a tragédiában, és negyvenöt embert még kórházban ápolnak.
jan. 27
18:57
iPaden is elérhető Anne Frank naplója (HVG)
A Penguin könyvkiadó elkészítette Anne Frank naplójának iPad-alkalmazását, 65 évvel azután, hogy édesapja, Otto Frank könyvben közreadta a diáklány háború alatt írt jegyzeteit.
jan. 27
21:21
Amerikában a felnőtt Jancsi és Juliska a menő (HVG)
A boszorkányvadász Jancsi és Juliska került az észak-amerikai mozis toplista élére, ezzel második helyre szorítva a Mamát.
jan. 27
21:39
"Mindig is elbűvölt J.J. rendezői és mesemondói tehetsége" (HVG)
A Star Wars-filmek atyja, George Lucas szerint "öröksége jobb kezekben nem is lehetne" azzal, hogy J.J. Abrams rendezi a sorozat következő darabját.

Keresés