2013. január 3. csütörtök

jan. 3
5:57
Az antidepresszánsok nem növelik a terhesség körüli kockázatokat (Infostart)
A terhesség ideje alatt szedett antidepresszánsok nincsenek összefüggésben a halvaszületés vagy a csecsemőhalálozás magasabb kockázatával - derült ki egy svéd tanulmányból.
jan. 3
9:15
Képeken a legkorábbi fáraóábrázolás (Múlt-kor)
Egy ötven évvel ezelőtt felfedezett, több mint ötezer éves metszeten azonosították az ókori Egyiptom első ismert fáraóját, amire a felső-egyiptomi uralkodók királyi szimbóluma, a rajzokon is jól kivehető fehér korona utal.
jan. 3
10:18
Polgári repülőgépekkel kémkedett a Szovjetunió (Múlt-kor)
A Szovjetunió polgári repülőgépekkel kémkedett Nagy-Britannia légterében a hidegháború idején – többek között ez is kiderül azokból a titkosszolgálati iratokból, amelyek titkosságát 30 év után oldották fel pénteken.
jan. 3
11:03
Kihirdették a Wolf-díj nyerteseit Izraelben (MaHu)
Kihirdették a Wolf-díj 2013-as díjazottjainak névsorát, amelyben idén amerikai, német és osztrák tudósok, valamint egy portugál építész szerepel - jelentette be szerda este Tel Avivban a Wolf Alapítvány.
jan. 3
11:21
Vagy jó kémfotót, vagy semmilyent! (BerryBlog)
Aki gyakorta olvasgatja a BerryBlogot, bizonyára nem először találkozik mindenféle készülékeket ábrázoló kémfotókkal, amiken szinte törvényszerűen nincs egy éles pont sem, a megvilágítás meg aztán végképp csapnivaló. Az efféle képek készítésének körülményeit behatóbban ismerők tudhatják, hogy ennek az oka elég prózai: többnyire nincs idő komponálni, a felvétel tárgya csak másodpercekre tűnik fel,…
jan. 3
12:24
90 éve halt meg a Svejk szülőatyja (Múlt-kor)
Kilencven éve, 1923. január 3-án hunyt el Lipnicében Jaroslav Hasek cseh író, humorista, a cseh irodalom legkiválóbb szatirikusa.
jan. 3
12:24
Zéró? Nem semmi! (nyest.hu)
Ha a nyelvben valami nem hangzik el, akkor az vagy nincs ott, vagy ott van, csak nem mondjuk és persze nem halljuk. Annak járunk utána, mikor melyik megoldást érdemes feltételezni. A lengyel lányoktól egy jelöletlen bocin át egy elesett orosz katonáig haladunk.
jan. 3
13:27
Szárított tök őrizte meg XVI. Lajos vérét (Múlt-kor)
Két évszázaddal azt követően, hogy a forrongó francia nép kivégezte felszentelt uralkodóját, XVI. Lajost, s zsebkendőiket királyi vérébe mártotta, tudósok azt állítják, hogy egy ilyen forradalmi szuvenírként őrzött, véres szövetdarabra bukkantak.
jan. 3
13:29
Fia mesélte el Rommel halálát (Múlt-kor)
Eddig nem látott levélben mesél apja, Erwin Rommel haláláról Manfred Rommel, aki a szövetségeseknek diktálta le, mi is történt valójában az öngyilkosságba kergetett legendás vezértábornaggyal.
jan. 3
17:39
Londonba megy Knut hajószörnyetege (Múlt-kor)
Az akár száz harcost is magába fogadó 11. századi viking hadihajó, a Roskilde 6 egy koppenhágai kiállítás után jövőre Londonba megy, hogy a British Museum frissen megnyíló viking kiállításának egyik legfontosabb látnivalója legyen.
jan. 3
18:42
Megmenekülhettek volna Scotték (Múlt-kor)
Épségben visszatérhetett volna Scott és csapata a Déli-sarkról, ha a kapitány társai követik a legendás brit felfedező utasításait - ez áll annak a kutatásnak a végkövetkeztetésében, amely Scott besározott hírnevének helyreállítását tűzte ki célul.
jan. 3
21:42
3D TV játékkedvelőknek - 2013-01-03 20:54:55 (sat.hu)
Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy több új játék lesz elérhető a CINEMA 3D Smart TV-ken, amelyekkel jelentősen kibővülnek az interaktív szórakozási lehetőségek az egész család számára. A játékokkal először a CES közönsége találkozhat.

Keresés