2013. január 25. péntek

jan. 25
13:35
Alpesi sí: Aksel Lund Svindal lett Kitzbühel első királya (She)
Aksel Lund Svindal győzelmével ért véget Kitzbühelben a férfi alpesi síelők szuper-G világkupaversenye. A norvég 20. alkalommal nyert, de először a legendás osztrák helyszínen. Meglepetés a hazai pályán szereplő Matthias Mayer második helye.
jan. 25
13:51
NBA: Duncan 14-edszer lesz All Star-válogatott, megvannak a cserék (She)
Tizennegyedik All Star-gálájára készülhet Tim Duncan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurs veterán játékosa. A kezdőötösök után nyilvánosságra hozták a cseréket is.
jan. 25
13:53
Real Madrid: kapusfronton is megütközhetnek a Barcával (She)
Iker Casillas sérülése miatt már csak napok állnak a spanyol Real Madrid labdarúgócsapatának rendelkezésére, ha kapussal akarja megerősíteni a keretét. Hivatalosan még senki sem formált véleményt a dologgal kapcsolatban – van most bajuk enélkül is éppen elég, gondoljunk a Mourinho-ultimátumra –, de a találgatás már most megindult a lehetséges pótlási megoldásokat illetően. Már csak azért is,…
jan. 25
13:55
Aus. Open: Murray nagy csatában győzte le Federert, és döntős (She)
Az Australian Open férfi egyesének második elődöntőjében a harmadik kiemelt Andy Murray bő négyórás küzdelemben 6:4, 6:7, 6:3, 6:7, 6:2-re legyőzte a második helyen rangsorolt Roger Federert, így bejutott a vasárnapi fináléba, ahol a világelső szerb Novak Djokovics lesz az ellenfele.
jan. 25
14:09
Férfi kosár: Patonay Imre zsibbadást érzett a karjában, kórházba került (She)
Kórházba került Patonay Imre, a Sopron férfi kosárlabdacsapatának szakmai igazgatója. A férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya az esti edzésről Körmendre hazatérve zsibbadást érzett a karjában, a mentő pedig szívinfarktus gyanújával azonnal a szombathelyi kórházba vitte. Reggelre kiderült, hogy nem infarktus, hanem koszorúér-probléma lépett fel, a szakembert benntartották – számolt be róla a…
jan. 25
14:09
Kolonics Györgyről nevezték el a Gubacsi víziközpontot (Behaviour)
A 2008-ban elhunyt kétszeres olimpiai bajnok Kolonics Györgyről nevezték el a csepeli Gubacsi Szabadidős Vízi Turisztikai Központot. A névtáblát a legendás kenus szüleinek jelenlétében volt edzője, Ludasi Róbert avatta fel pénteken.
jan. 25
14:11
Videó: „Egervári az egymás elleni játékkal jobban járt volna" (She)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a nemzeti csapat Fehéroroszország elleni felkészülési mérkőzésére. A február 6-i meccset a törökországi Belekben rendezik meg. Újoncként kapott meghívót a ferencvárosi Böde Dániel és a székesfehérvári Szolnoki Roland, kimaradt Király Gábor és Juhász Roland. Az NSO Tv-nek a 26-szoros válogatott középpályás,…
jan. 25
14:13
Jégkorong: fiatal légiósok Chernomaz első keretében (She)
A magyar jégkorong-válogatott múlt héten kinevezett szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz kijelölte bő keretét az EuroChallenge-tornára, amelyet a lengyelországi Tychyben rendeznek meg február 7–9. között. Nemzeti csapatunkba meghívót kapott a Volán több fiatalja, valamint Ágoston Olivér és Hentes Kristóf személyében két olyan tehetséges légiós, akik először edzhetnek a legjobbak között.
jan. 25
14:27
Djokovic-Murray döntő lesz Melbourne-ben (Infostart)
Akárcsak a szeptemberi US Openen, az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjében is Andy Murray lesz a szerb Novak Djokovic ellenfele.
jan. 25
14:27
Kerékpár: a műtött vb-győztes a klasszikusokra feni a fogát (She)
Nem tér vissza a február eleji Katari körversenyen Tom Boonen. A könyökműtéte után lábadozó belga kerékpáros a február harmadikától nyolcadikáig tartó viadalon szeretett volna visszatérni, ám nem fog, így nem védheti meg a címét.
jan. 25
14:45
Fiorentina: Quagliarella érkezhet, német védő orvosin? (She)
Sajtóhírek szerint Fabio Quagliarella, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus támadója az idény hátralévő részére a Fiorentinához kerülhet kölcsönbe. A goal.com úgy tudja, a Guiseppe Rossival erősítő firenzeiek a szezon végén végleg átigazolnák a torinói csapat csatárát.
jan. 25
14:45
Djokovic-Murray döntő lesz a férfiaknál (Metropol)
Murray a 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes Roger Federert verte meg öt szettben, 4 óra alatt.
jan. 25
15:03
Bundesliga: a Schalke spanyol védője visszatér hazájába (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Schalke 04 a hivatalos honlapján erősítette meg, hogy Sergio Escudero a szezon végéig a Getaféhoz kölcsönbe került. A spanyol védő szerződése egyébként 2014-ben jár le a gelsenkirchenieknél.
jan. 25
15:05
Chelsea: a belga szövetség elnöke elítéli Hazard tettét (She)
Steven Martens, a Belga Labdarúgó-szövetség elnöke újságírói kérdésre elmondta, elítéli Eden Hazard-nak, a Chelsea középpályásának a  Swansea elleni Ligakupa-meccsen tanúsított magatartását. Mint ismert, a 22 esztendős játékos megrúgott egy labdaszedőt a két csapat szerdai összecsapásán.
jan. 25
15:21
Bolton: szlovák U-válogatott érkezett Bogdánékhoz (She)
Beindult a játékosmozgás Bogdán Ádám csapatánál, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Boltonnál: csütörtökön Craig Dawson, pénteken a szlovák U21-es válogatott Ján Gregus érkezett kölcsönbe.
jan. 25
15:23
Videó: szenzációs gólt ollózott a fehérvári futsalos (She)
A Dunaújvárosban megrendezett kispályás tornán az NB II-es Fehérvár Futsal támadója, Gál Dániel szenzációs gólt ollózott, miután a válogatott futsalkapus, Reveland Zoltán felívelését az ellenfél lábai között a kapuba továbbította. Tekintse meg a csodás gólt!
jan. 25
15:25
F1: az oroszok ígérik, 2014-ben lesz GP Szocsiban (She)
A beruházás elhúzódása ellenére 2014 novemberében megtartják az első Formula–1-es Orosz Nagydíjat Szocsiban – jelentette be a jövő évi téli olimpiának is otthont adó város polgármestere, Anatolij Pahomov.
jan. 25
15:27
Férfi kézilabda-vb: e-mailben mondott le a macedón kapitány (She)
A macedón férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Zvonko Sundovszki e-mailben jelentette be a távozását. A szakember, aki két sikeres évet tudhat maga mögött a macedónok kispadján, pár nappal a németek elleni nyolcaddöntős vb-búcsú után közölte az elhatározását a helyi szövetség vezetőivel.
jan. 25
15:29
FTC: még nem dőlt el, hogy Emery Welshman jön-e (She)
Korábban már biztosnak tűnt, hogy a kanadai Emery Welshman tesztelésre érkezik a Ferencváros labdarúgócsapatához. Azóta azonban draftolta az amerikai profi ligában (MLS) szereplő Toronto, és úgy tudjuk, jelen pillanatban kérdéses, hogy a csatár elutazik-e a magyar együtteshez.
jan. 25
15:39
Vízilabda: Giorgetti meggondolta magát, marad Debrecenben (She)
A világbajnok és olimpiai ezüstérmes vízilabdázó, Alex Giorgetti marad a Debrecen csapatánál, annak ellenére, hogy az anyagi nehézségekkel küzdő klub drasztikus költségcsökkentésre kényszerül – tudta meg a Nemzeti Sport.
jan. 25
15:41
MU: felesége szerint De Gea szívesen védene a Barcában (She)
Edurne de Gea, a Manchester United kapusának, David de Geának a felesége egy televíziós csatornának elmondta, férjének a céljai között szerepel, hogy visszatérjen Spanyolországba.
jan. 25
15:43
Roma: továbbra is az újoncnál marad kölcsönben a védő (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Pescara hivatalos közleményben erősítette meg, hogy az idény végéig meghosszabbította Alessandro Crescenzi kölcsönszerződését, így az AS Roma védője továbbra is marad a Serie A újoncánál.
jan. 25
15:57
Felkészülés: Vadócz gólt lőtt, gólpassz Lovrencsicstől (She)
Vadócz Krisztián lőtte az első gólt a dán élvonalbeli OB Odensében, amely péntek délutáni felkészülési mérkőzésén 3–0-ra legyőzte az ugyancsak dán, a helyi labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Kögét.
jan. 25
16:15
Videó: borzalmasra sikerült a fejjel elindított szabadrúgás (She)
Egy thaiföldi felkészülési mérkőzésen a Muangthong labdarúgói érdekes szabadrúgást mutattak be. Az egyik játékos földre vetette magát, és csapattársához fejelte a labdát (gyakorlatilag így lett „legurított” szabadrúgás), ám a lövésnél aztán a sorfalból kirobbanó ellenfélről levágódott a labda – nagyobb volt a füstje, mint a lángja… Íme!
jan. 25
16:17
Felkészülés: a Puskás Akadémia legyőzte a Videoton II-t (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában listavezető Puskás Akadémia felkészülési mérkőzésen 3–1-es győzelmet aratott a harmadosztályban érdekelt Videoton II ellen – számol be róla a vidi.hu.
jan. 25
16:19
Anderlecht: Mbokani ára megközelítheti a 20 millió eurót (She)
Az Anderlecht a nyárig szeretné megtartani két meghatározó játékosát, a csatár Dieumerci Mbokanit és a középpályás Lucas Bigliát, fél év múlva viszont mindkét játékost továbbadhatja jó pénzért.
jan. 25
16:21
Felkészülés: a Haladás kikapott osztrák ellenfelétől (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás 2–0-ra kikapott az osztrák élvonalbeli Admira Wackertől felkészülési mérkőzésen. A Bécsben lejátszott találkozón a mödlingiek mindkét félidőben betaláltak egyszer-egyszer a szombathelyiek kapujába.
jan. 25
16:23
Atl. Madrid: argentin válogatott érkezett Lisszabonból (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második helyén álló Atlético Madrid hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Sporting argentin válogatott védőjét, Emiliano Insúát.
jan. 25
16:33
Felkészülés: Szabics gólja ellenére kikapott a Sturm (She)
Szabics Imre gólja ellenére az osztrák Sturm Graz 3–2-re kikapott a német második ligás Herthától a két labdarúgócsapat péntek délutáni felkészülési mérkőzésén.
jan. 25
16:35
Műkorcsolya Eb: az orosz szupertini vezet a nőknél (She)
A két éve junior világbajnokságot nyert orosz Adelina Szotnyikova áll az élen a nők versenyében a pénteki rövidprogram után a zágrábi műkorcsolya Európa-bajnokságon.
jan. 25
17:09
Súlyemelés: a doppinglavina elsodorta a török vezetőséget (She)
A Török Súlyemelő-szövetség teljes vezérkara lemondott pénteken azt követően, hogy a 23 éven aluliak múlt havi, izraeli Európa-bajnokságán öt török versenyző pozitív doppingmintát szolgáltatott.
jan. 25
17:11
KTE: a korábbi edző végleg távozik Kecskemétről (She)
A labdarúgó NB I tizenkettedik helyén álló Kecskeméti TE ma hivatalos honlapján bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Szabó Istvánnal. A szakember többek között megbízott edzői és pályaedzői pozícióban is dolgozott Kecskeméten.
jan. 25
17:27
Chelsea: az FA eljárást indított a rugdosó Hazard ellen (She)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) eljárást indított Eden Hazard ellen a Swansea–Chelsea Ligakupa-elődöntőn történt incidens miatt. Mint ismert, a londoniak középpályása belerúgott a földön fekvő labdaszedőbe, amiért az nem adta oda neki a labdát a 78. percben. A walesi gárda 2–0-s összesítéssel búcsúztatta a Chelsea-t a sorozatban, így bejutott a fináléba.
jan. 25
17:29
Férfi kézi-vb: a szlovén kapitány nem hitte volna; Wilbek a horvátokról (She)
A mai elődöntők felvezetéseként mind a négy válogatott szövetségi kapitánya röviden elmondta véleményét a spanyolországi kézilabda-világbajnokságon. Boris Denic szlovén kapitány a torna előtt kinevette volna, aki azt mondja neki, a négybe jutnak, míg Ulrik Wilbek, a magyar csapatot búcsúztató dánok mestere fejlődő horvátokról beszélt.
jan. 25
17:45
F1: mégis lehet 20 futam a 2013-as idényben (She)
Bernie Ecclestone továbbra sem tett le arról, hogy 19 helyett 20 verseny legyen a 2013-as Formula–1-es idényben. A Magyar Nagydíj előtti vasárnap (július 21.) Franciaország vagy Portugália rendezhet futamot.
jan. 25
18:03
Afrika-kupa: kapusa gólja mentette meg a címvédőt (She)
A címvédő Zambia válogatottja a kapusa, Kennedy Mweene hajrábeli tizenegyesgóljával 1–1-es döntetlent harcolt ki Nigéria ellen a Dél-afrikai Köztársaságban zajló labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája C-csoportjának pénteki első mérkőzésén.
jan. 25
18:39
Birkózás: sportolhat még a szilveszterkor megszúrt versenyző (She)
Felépülését követően sportolhat Bozsányi Gergő, a szilveszter éjjelén életveszélyesen megkéselt birkózó.
jan. 25
18:41
Videó: a chelsea-s hibázott, a kapus kegyetlenül bevágta (She)
A labdarúgó Afrika-kupa C-csoportjának rangadóján a címvédő Zambia 1–1-es döntetlent játszott Nigériával. A 26. percben John Obi Mikel révén a „szuper sasok” megszerezhették volna a vezetést, ám a Chelsea középpályása hibázott. Emenike aztán az 57. percben javította csapattársa hibáját, ám a 85. percben a három pont kicsúszott Nigéria kezéből. Történt, hogy Zambia büntetőhöz jutott, és az előző…
jan. 25
18:57
Arsenal: Meg kellene szüntetni a januári piacot - Wenger (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal menedzsere, Arsene Wenger a csapat mai sajtótájékoztatóján hangot adott vegyes érzéseinek a januári átigazolási szezonnal kapcsolatban. A francia szakember szerint legalább korlátozni kellene ebben az időszakban az igazolásokat, de még jobb lenne a januári átigazolási ablakot becsukni.
jan. 25
19:15
Manchester City: Balotelli nem megy sehova - Mancini (She)
Roberto Mancini, az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City menedzsere a csapat Stoke City elleni FA-kupa mérkőzése előtti sajtótájékoztatóján elmondta: a több olasz klubbal is hírbe hozott Mario Balotelli nem igazol el Manchesterből, legalábbis januárban biztosan nem.
jan. 25
19:17
Súlyemelés: az IWF tavaly több mint 2000 doppingellenőrzést végzett (She)
A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) sajnálatosnak tartja, hogy az ellenőrzött országok közül a török súlyemelők körében nagyszámú pozitív eset került felszínre.
jan. 25
19:19
Videó: „Bödének eljött az ideje, Rudolfnak és Juhásznak most nem” (She)
Újabb bejegyzéssel jelentkezett videoblogjában Bognár György. A Nemzeti Sport és az NSO Tv állandó szakértője ezúttal a magyar labdarúgó-válogatott Fehéroroszország ellen készülő, kissé átalakult keretéről mondta el véleményét.
jan. 25
19:33
Videoton: Élvezetes játékot, támadófocit akarok - Gomes (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton FC újonnan kinevezett vezetőedzőjével, José Gomes-zel a vidi.hu készített interjút, amelyben a portugál szakember elmondta, miért választotta a székesfehérvári csapatot. Felvázolta, mit vár a játékosaitól a jövőben, és a magyar emlékeiről is beszélt.
jan. 25
19:35
Férfi kézi-vb: spanyol-szlovén csata a döntőért, élőben (She)
Elsőként a házigazda spanyol és a szlovén válogatott küzd meg egymással a 23. férfi kézilabda-világbajnokság elődöntőjében. Kövesse figyelemmel a mérkőzés alakulását folyamatosan frissülő cikkünk segítségével!
jan. 25
19:51
Euro 2020: az MLSZ szóvivője nem zárta ki a pályázást (She)
Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó-szövetség jogi igazgatója és szóvivője az MTI érdeklődésére nem zárta ki, hogy Budapest is pályázik a 2020-as Európa-bajnokság megrendezésére, igaz, igent sem mondott.
jan. 25
19:53
Női röpi Közép-európai Liga: simán győzött a Gödöllő (She)
A Gödöllő hazai környezetben simán nyert az osztrák Linz ellen a női röplabda Közép-európai Liga pénteki játéknapján.
jan. 25
20:09
Videó: a korábbi Chelsea-sztár is elfogadta az FA kihívását (She)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Brighton and Hove Albion menedzsere, Gus Poyet is elfogadta az angol Labdarúgó-szövetség (FA) hivatalos televíziós csatornájának kihívását, és teniszlabdával dekázott. A kezdeti nehézségek után a 26-szoros uruguayi válogatott játékos megbarátkozott a labdával.
jan. 25
20:09
EB 2020: tizenhárom városban lesznek meccsek (Metropol)
Tizenhárom ország egy-egy városában lesznek mérkőzések a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon a kontinentális szövetség pénteki bejelentése szerint.
jan. 25
20:09
Mégis marad a debreceni vízilabdacsapatnál Alex Giorgetti (Behaviour)
Nem fogadta el a Szolnok ajánlatát és a Debreceni VSE vízilabdacsapatánál marad Alex Giorgetti.
jan. 25
20:11
Sakk: Lékó Péter harmadszor győzött Wijk aan Zee-ben (She)
Lékó Péter legyőzte a holland Loek van Welyt a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló sakk szupertorna pénteki, 11. fordulójában.

Keresés