2013. február 22. péntek

febr. 22
0:00
Lassítja a munkaerő-toborzást a Foxconn (SG)
Korlátozott számban vesz csak fel új munkásokat egyelőre a Foxconn Kínában, a vállalat ugyanakkor tagadja a vádakat, hogy ennek hátterében az Apple várakozásoktól elmaradó eladásai állnának.
febr. 22
0:04
Netes utcafénykép buktatott le egy félrelépő férfit (SG)
Műholdas nettérkép buktatott le egy félrelépő férfit Oroszországban: párja felfedezte, hogy egy másik nővel csókolózik.
febr. 22
0:08
Steam-exkluzív lesz az ArmA 3 (SG)
Csak Steamen lesz elérhető az ArmA 3.
febr. 22
0:18
Átlátszó mobiltelefont mutatott be a Polytron (SG)
A készülékben csak néhány látható alkotórész van - így az akkumulátor -, ám azok a szélére kerültek, így a telefon 90 százalékban "láthatatlan".
febr. 22
0:36
Januárban 2590 TB adatot forgalmaztunk mobilon (SG)
Az előfizetők az előző havi 2588 után 2590 TB adatot töltöttek le és fel, az egy aktív ügyfélre jutó átlagos forgalom pedig 1,06 GB-ra csökkent.
febr. 22
0:40
Hatvan év Oscar-beszédeinek trendjeit elemezték (SG)
Ki fogja nagy valószínűséggel elsírni magát a vasárnapi Oscar-gálán? Mindenki köszönetet mond majd a filmakadémiának? A vizsgálat az első televízió által is közvetített, 1953-as Oscar-gálával kezdték.
febr. 22
0:54
A Sharp bemutatta az első IGZO monitort (SG)
A Sharp a világon elsőként mutatott be olyan, rendkívüli képminőséget biztosító LCD monitort, amely már az IGZO technológiát alkalmazza.
febr. 22
0:58
Digitális bennszülöttek attitűdjét vizsgálta a Hadopi (SG)
Az ún. digitális bennszülöttek, vagyis az internet korában született fiatalok szerzői joggal kapcsolatos attitűdjéről készített felmérést a francia kalózkodás elleni hivatal, a Hadopi-ügynökség.
febr. 22
1:02
Forrásaik elvágásával szüntetnék meg a kalózkodást (SG)
Pénzügyi szolgáltatókkal kezdett tárgyalásokba a Google annak érdekében, hogy szüntessék meg az illegális tartalmakat kínáló weboldalaknak nyújtott szolgáltatásaikat.
febr. 22
1:06
Akaneiro: Demon Hunter - McGee ismét félrenyúlt (SG)
American McGee neve mára már nem jelent egyet a minőségi szórakozással és sajnos az Akaneiro: Demon Hunter sem segít visszaszerezni a hírnevét.
febr. 22
1:12
320 gigapixeles kép Londonról (SG)
Új világrekordot állítottak fel a legnagyobb panorámafotó kategóriájában egy Londont ábrázoló fotóval, amelyet a BT Torony tetejéről készítettek.
febr. 22
7:36
Call of Duty: Black Ops II - próbáld ki ingyen! (GameStar)
Amellett, hogy jelentősen csökken a népszerű széria legújabb darabjának ára, a többjátékos módba egy fillér kifizetése nélkül kóstolhatunk bele. Related Stories Prey 2 - annyi baj van vele, mint az első résszel GameStar játékajánló - ezzel játszunk a hétvégén PlayStation 4, idióta gamerek és szexizmus - mi történt a héten? Tomb Raider - befutott az első értékelés Splinter Cell: Blacklist -…
febr. 22
8:39
HTML5-ben és JavaScript-ben erősít az új NetBeans 7.3 (prog.hu)
Az Oracle csütörtökön jelentette be, hogy elérhetővé tette NetBeans nevű integrált fejlesztői környezet legújabb verziójának végleges kiadását. Az új NetBeans 7.3 legfontosabb újítása a modern webes technológiák: a HTML5, a JavaScript és a CSS3, valamint az ezekre épülő felület tervezésének és hib..
febr. 22
8:42
A gyártók bedobták a mélyvízbe a GeForce GTX Titánt (prohardver)
Ahogy várható volt minden cég ugyanazt árulja, sőt, ezúttal a matrica erejére sem lehet építeni.
febr. 22
8:42
Chromebook Pixel (hup.hu)
Specifikáció: [ bejelentés | weboldal ]
febr. 22
8:48
Deus Ex - cyberpunk film lesz, nem játékadaptáció (GameStar)
C. Robert Cargill, a Deus Ex film készítője nem szeretné, ha alkotása úgy végezné, mint a többi játékadaptáció. Related Stories GameStar játékajánló - ezzel játszunk a hétvégén PlayStation 4, idióta gamerek és szexizmus - mi történt a héten? Tomb Raider - befutott az első értékelés Splinter Cell: Blacklist - mozgásban a gyűjtői kiadás távirányítós repülője Visszatér a FlatOut sorozat?
febr. 22
8:57
Heti retro: A PlayStation-ök története (pcforum.hu)
febr. 22
9:36
Nem lesz olcsó a HTC One (prohardver)
A német szolgáltatók ajándék Beats fejhallgatóval próbálják még vonzóbb ajánlattá tenni a legfelső mezőnybe pozicionált tajvani csúcsmodellt.
febr. 22
9:36
Felbukkant az Apple iWatch feltételezhető szabadalma (prim)
Az Appleinsider blog szerkesztői rábukkantak az Apple iWatch  feltételezhető szabadalmára - írja a TechChrunch...
febr. 22
9:38
Új mobilszolgáltató léphet a szlovák piacra (prim)
Várhatóan még az  év végéig döntenek arról, hogy az érdeklődők közül melyik...
febr. 22
9:42
Tomb Raider - a nő, akit nem érdemes felbosszantani (GameStar)
Lara Croft kemény csaj, aki többek között a fegyverekkel is kiválóan bánik. Related Stories PlayStation 4, idióta gamerek és szexizmus - mi történt a héten? Tomb Raider - befutott az első értékelés Splinter Cell: Blacklist - mozgásban a gyűjtői kiadás távirányítós repülője Visszatér a FlatOut sorozat? TressFX - új technológiát hoz az AMD
febr. 22
9:54
Telefongyártók megváltója lehet a Qualcomm új RF-lapkája (HWSW)
A világ gyakorlatilag összes létező mobilhálózatával kompatibilis az a Qualcomm által kifejlesztett rádiós megoldás, mely a gyártók számára lehetőséget biztosít arra, hogy a telefonjaikból csak egyféle változat készüljön világszerte.
febr. 22
10:12
3 centiméter vastag miniprojektor az Asustól (prohardver)
Beépített médialejátszót is kapott a DLP-s P1M.
febr. 22
10:30
Valami elindult a HP-nál (HWSW)
Közzétette januárban véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit a HP. A bevétel és a profit is kevesebb mint egy éve, de a számok felülmúlták az előrejelzéseket. Meg Whitman elnök-vezérigazgató szerint a most indult pénzügyi évben alapozza meg a cég a jövőre várható növekedést.
febr. 22
10:30
Európában is kelendő az Xperia Z (prohardver)
A sikeres japán premiert követően Franciaországban is az első napon kiapadtak az Xperia Z készletek.
febr. 22
10:30
Elindult a CBA webáruháza, a Tesco még készül (SG)
Egyre több élelmiszer kiskereskedelmi lánc indít online bevásárlási szolgáltatást Magyarországon: a CBA kedden indította megújult webshop áruházát, a Tesco pedig jövő hónap végéig elindítja online bevásárlás szolgáltatását.
febr. 22
10:30
Mass Effect 3: Citadel bejelentés (Gamer365)
A harmadik rész utolsó single player DLC-je.
febr. 22
10:48
A PS4 és a 4K: játékoknál nem (ps3) (Gamer365)
febr. 22
10:48
Egyre több a kifogástalan webshop (prim)
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) ellenőrzési tapasztalatai szerint egyre több az olyan webshop, amely...
febr. 22
10:54
The Witness - nem pénz kérdése a PlayStation 4-exkluzivitás (GameStar)
Jonathan Blow, a The Witness fejlesztője tegnap jelentette be, hogy új játéka csak a Sony következő generációs konzoljára érkezik. Related Stories Tomb Raider - befutott az első értékelés Splinter Cell: Blacklist - mozgásban a gyűjtői kiadás távirányítós repülője Visszatér a FlatOut sorozat? TressFX - új technológiát hoz az AMD Star Wars: KOTOR - nem költözik a mozivászonra
febr. 22
10:54
Megjelent a Xamarin 2.0 (hup.hu)
A Xamarin 2013. február 20-án bejelentette a Xamarin 2.0-t, amely fejlesztőeszköz lehetővé teszi alkalmazások készítését Androidhoz és iOS-hez. Részletek itt olvashatók.
febr. 22
10:56
A Steam-en keresztül elerheto a The Cave Linuxra is (hup.hu)
Még januárban jelentette be Ron Gilbert (Maniac Mansion, első két Monkey Island) a Twitteren, hogy hamarosan érkezik a Steam-en keresztül Linuxra a Cave. Megérkezett. Megtalálható itt.
febr. 22
11:06
Prémium Chromebookot mutatott be a Google (HWSW)
A párszáz dolláros Chromebookok után csúcskategóriás, nagy pixelsűrűségű panellel szerelt modellt mutatott be a Google. A saját tervezésű számítógép azonban továbbra is a korlátozott Chrome OS-t futtatja, piaci sikere így várhatóan igen kétséges.
febr. 22
11:06
PS Vita: nem lesz nyugati árcsökkentés (psp) (Gamer365)
Egyelőre csak Japánban válik olcsóbbá a handheld.
febr. 22
11:15
Képernyő felbontások villámgyors váltogatása (plastik media)
Az Eye-friendly app (€4,49.- HU Mac App Store) egyszerűen beül a menübe és onnan fogadja egyszerű billentyűzet parancsokat, amikkel kényelmesen lehet felbontásokat váltani. Leginkább a retinás tulajoknak való, akiknél ennek rengeteg értelme van, például pro apphoz 1680 logikaiba kapcsolni 1440 helyett könnyedén, de külső monitorosok is hasznát vehetik. A weblapon részletesebb bemutatót is kapunk.
febr. 22
11:17
TextWrangler 4.5 (plastik media)
A BBEdit kistestvére, a TextWrangler kapott egy jelentősebb frissítést, retina kompatibilis és rettenetesen sok dolgot változtattak rajta. Én már teljesen átszoktam a Sublime Textre, viszont az fizetős szoftver, így aki szeretne egy ingyenes, jól használható és agilis szövegszerkesztőt, szövegmegmunkálót, vagy code editort Macre, mindenképpen töltse le magának.
febr. 22
11:24
Európába jön a PayPal Here (HWSW)
Az egyébként is zsúfolttá váló mobilfizetési piacra egy újabb jelentős szereplő türemkedett be. A PayPal idén nyártól az Egyesült Királyságban is bevezeti az okostelefonos kártyaelfogadó megoldását a PayPal Here-t. Ráadásul a helyi viszonyokhoz alkalmazkodva olyan modult kínál a brit kiskereskedőknek, amivel a chipes kártyákat is elfogadhatják.
febr. 22
11:24
Nyolcmagos Opteron processzor 40 wattos TDP-vel (prohardver)
A 4365 EE típusjlezésű szerver CPU elsősorban a SeaMicro SM15000-ben kap majd helyet.
febr. 22
11:24
The Witness: a PS4 exkluzivitásról (ps3) (Gamer365)
Jonathan Blow új játékának helyzetéről beszél.
febr. 22
11:26
Csak a PS Move kontrollert támogatja a PS4 (ps3) (Gamer365)
A DualShock 3 nem lesz kompatibilis az új géppel.
febr. 22
11:27
Jön a Guns of Icarus Online Linuxra (hup.hu)
A Muse Games a Steam fórumában nemrég közölte, hogy van linuxos buildje a Guns of Icarus Online-ból és szívesen venné, ha önkéntesek jelentkeznének tesztelésre. A tesztelésre már nem lehet jelentkezni. A fejlesztőcég szerint a linuxos teszt egész jól ment. Javítják a felmerült hibákat és hamarosan (ha minden igaz, ma) érkezik a játék Linuxra is. A részletek itt.
febr. 22
11:42
Dell UltraSharp U2913WM: átugorjuk vagy kikerüljük? (prohardver)
A 21:9-es képarányú, 29 hüvelykes monitor szokatlanul széles, de mi azért megismerkedtünk vele.
febr. 22
11:42
Megfelelő felkészültséggel a kibertámadások kivédhetők [Videó] (prim)
Nap mint nap hallunk híreket különböző mértékű károkat okozó kibertámadásokról. A...
febr. 22
11:42
Tegra 4 felé kacsintgat a ZTE (prohardver)
A globális gyártók közül elsőként a ZTE döntött az NVIDIA új processzorának használata mellett.
febr. 22
11:44
A Kepler-37b az eddig ismert legkisebb bolygó (prim)
A csillagászok újabb exobolygókat találtak, melyek közül az egyik, a Kepler-37b az eddigi legkisebb. Az új felfedezett...
febr. 22
11:51
Túl olcsó az e-book, adjátok drágábban! (prohardver)
A luxemburgi pénzügyminiszter optimistán áll a perekhez, mivel biztos lépésük helyességében.
febr. 22
12:00
Windows blog: USB 3.0 sebességmérés (prohardver)
Összevetettük a gyors USB szabvány működését Windows 7 és Windows 8 alatt.
febr. 22
12:00
Ráfekszik a webfejlesztésre a NetBeans (HWSW)
Megjelent az Oracle által gondozott nyílt forrású fejlesztői környezet, a NetBeans legújabb kiadása. A 7.3-as verziónak főleg azok örülhetnek, akik webes alkalmazásokat szeretnének fejleszteni.
febr. 22
12:06
Knack - részletek a PlayStation 4 egyik első játékáról (GameStar)
Számos új infót tudhattunk meg a Mark Cerny felügyelete alatt, a Sony berkein belül készülő alkotásról. Related Stories Splinter Cell: Blacklist - mozgásban a gyűjtői kiadás távirányítós repülője Visszatér a FlatOut sorozat? TressFX - új technológiát hoz az AMD Star Wars: KOTOR - nem költözik a mozivászonra A Sony is rámegy epizodikus játékokra
febr. 22
12:24
(Hírek) Íme a Quantic Dream új motorja (PC Guru)
A Quantic Dream a PlayStation-prezentáción mutatta be a legújabb, egyelőre még kezdetleges, de már eléggé ígéretes grafikusmotorját.

Keresés