2017. április 1. szombat

ápr. 1
1:06
Trump elnök az amerikai dolgozók és vállalkozások helyzetét javítani hivatott két rendeletet írt alá (ProfitLine)
Donald Trump elnök aláírta pénteken az amerikai kereskedelmi deficit lefaragását és a tisztességtelen kereskedelem visszaszorítását célzó két, korábban beharangozott rendeletet.
ápr. 1
2:06
Átáll zöldáramra az Aldi (ProfitLine)
Idén januártól az Aldi Magyarország összes üzletének, logisztikai, és ügyviteli központjának áramigényét, évi 40-50 ezer megawattórát (MWh) a Mol Nyrt-től vásárolt zöldáramból biztosítja - közölte az áruházlánc és az energiaipari vállalat pénteken az MTI-vel.
ápr. 1
3:06
Növekszik a turizmus Hajdú-Biharban (ProfitLine)
A Hajdú-Bihar megyében eltöltött vendégéjszakák száma rekordot döntött tavaly, az idei januári adatok pedig az egy évvel korábbinál is magasabbak - hangzott el pénteken a megyei közgyűlés tanácskozásán, amelyen áttekintették a térségi turizmus helyzetét.
ápr. 1
4:06
A kormány 35 milliárd forinttal támogatja a buszgyártást (ProfitLine)
Magyarország kormánya az iparfejlesztést szolgáló Irinyi tervben 35 milliárd forinttal támogatja a buszgyártás megerősítését - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken Debrecenben.
ápr. 1
5:06
Javult a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban (ProfitLine)
Elmaradt a várakozásoktól, de javult márciusban a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban - derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek előzetes eredményét pénteken tették közzé.
ápr. 1
6:03
Jó hír: 12 forinttal olcsóbb a gázolaj (hirado.hu)
Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.
ápr. 1
6:06
Jelentősen élénkült az ingatlanforgalom (ProfitLine)
Idén az első két hónapban még stagnált ugyan az ingatlanpiac Magyarországon, de márciusban már jelentősen, több mint 20 százalékkal élénkült a kereslet és a kínálat is, az árak pedig lassabban, de tovább emelkedtek - közölte az ingatlan.com pénteken.
ápr. 1
6:48
Az utolsó vidékfejlesztési pályázatokat is kiírták (AQUA)
Alig másfél év alatt meghirdette az 1300 milliárd forintos kerettel elindított, valamennyi vidékfejlesztési program pályázatát a Miniszterelnökség. A napokban mintegy 40 milliárd forint értékben megjelent nyolc felhívással együtt összesen 68 támogatási program közül válogathatnak az érintettek. Eközben kiderült az is, hogy a gazdaságfejlesztési pro
ápr. 1
7:06
Péntekre erősödött a forint (ProfitLine)
Pénteken erősödött a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
ápr. 1
7:09
Téves könyvelés évekig? Így hozható helyre (Adózóna)
Mit tehetünk, ha a már közzétett beszámolóban évekkel később számviteli hibát fedezünk fel? Szakértőnk, Tirpák Anita mérlegképes könyvelő és adószakértő, a Corvin-Alkusz Kft. szakembere válaszol az olvasói kérdésre.
ápr. 1
7:09
Félsz, hogy lenyúlják a családi aranyat? Így védheted be betonbiztosan (Pénzcentrum)
Ugyan az esküvők nagy részét nyáron tartják, azonban már tavasszal is egyre többen házasodnak. A magyar szertartások elengedhetetlen része a jegygyűrű átadása, amire a házasulók százezreket is elkölthetnek. Utánajártunk, hogyan biztosíthatjuk...
ápr. 1
7:42
Brückner: Intenzív a média kormányzati bedarálása (24.hu)
Brückner Gergely, a nemrég Pulitzer-emlékdíjjal kitüntetett újságíró szerint szigetszerűen létezik ma Magyarországon sajtószabadság, de az ügyészség nem mindig jár el a feltárt ügyekben.
ápr. 1
7:45
Kimegyek a fényre (6) (Üzlet és Utazás)
Múlt szombaton délelőtt szokás szerint kimentem a Fényre, vagyis a Fény utcai piacra, megvettem a szombati lapot, és kiültem az egyik söröző teraszára olvasni.
ápr. 1
7:47
Bächer Iván 60 - Gerlóczy Márton: Szürke pereszke kétféle változatban (Üzlet és Utazás)
A Vándorbab fülszövegéből tudjuk: az, ahogyan elkészül egy étel, sok mindentől függ, nemcsak attól, hogy mi van kéznél, hogy ki főzi, süti, de nagyban befolyásolja a fantázia gazdagsága és a körülmények.
ápr. 1
7:49
Bächer Iván 60 - Szív Ernő: Maradék (Üzlet és Utazás)
Bächer Ivánnak...
ápr. 1
7:51
Bächer Iván 60 - Kukorelly Endre: Ivánról (Üzlet és Utazás)
Midőn ezt írtam, esett az eső. Őszi tavasz, illik a hangulatomhoz. Majd, ha olvassátok, süt remélem – addigra minden átmenet nélkül kitör a nyár.
ápr. 1
7:53
Bächer Iván 60 - Dési János: Iván zongorája (Üzlet és Utazás)
Látszólag most egy kitűnő kollégámra, a több mint három éve elhunyt Bächer Ivánra fogok emlékezni.
ápr. 1
7:55
Bächer Iván 60 - Tamás Ervin: Iván fejhúsa (Üzlet és Utazás)
Én egy Magyarország-cikket olvasva ismertem meg Bächer Ivánt.
ápr. 1
7:57
Idén még nem volt ilyen olcsó az üzemanyag (Napi)
Csökkentette bruttó 12 forinttal a gázolaj, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szombaton a Mol Nyrt. a jövedéki adó változása miatt.
ápr. 1
7:57
Bächer Iván 60 - Kövesdi Péter: A hiányzó sólet (Üzlet és Utazás)
Tudnivaló, hogy a Pozsonyi Piknik nevű újlipótvárosi falunap ötlete Iván fejéből pattant ki.
ápr. 1
7:57
Megmutatták, mit okoznak Magyarországnak az EU-pénzek (Portfolio)
Az EU-források beáramlása nélkül a magyar gazdaság 6%-kal kisebb lenne ,a lakossági fogyasztás hasonló mértékben maradna el a mostanitól, a beruházási szint pedig a mostaninak a kétharmada lenne - állapítja meg a KPMG és a GKI tanulmánya....
ápr. 1
8:06
Idén is a 2012-es merlot lett a legjobb vörösbor Szekszárdon (ProfitLine)
A tavalyi eredményekhez hasonlóan idén is egy 2012-es évjáratú merlot lett a legjobb vörösbor a szekszárdi borvidéki borversenyen, ezúttal a Vesztergombi pince Bodzási merlot válogatása nyerte el a díjat.
ápr. 1
8:15
Nyomtass magadnak saját házat egy nap alatt! (Portfolio)
Idegörlően lassú folyamat az építkezés. Az Egyesült Államokban átlagosan hat hónapba telik egy ház felépítése. De mint sok minden mást, ezt a folyamatot is hatékonyabbá teheti a technológiai fejlődés. Hihetetlen, de akár egy nap alatt...
ápr. 1
8:21
A jövedéki adó csökkentése miatt esett az üzemanyagár (hirado.hu)
Az üzemanyagok magasabb jövedéki adójából befolyt összeg pontos nagysága azért bír kiemelt jelentőséggel, mert azt a kormány közúthálózat fejlesztésére fordítja.
ápr. 1
8:30
Varga: az adócsökkentés miatt alacsonyabb lesz az üzemanyagok ára (AQUA)
Az autósoknak a térségben Magyarországon kell az egyik legalacsonyabb jövedéki adót fizetniük, az április elsejei jövedékiadó-csökkentésnek köszönhetően pedig még olcsóbban lehet tankolni – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.
ápr. 1
8:33
Jön a Lánchíd és az alagút felújítása – újabb részletek derültek ki (Privátbankár)
A tervek szerint már idén júniusban elkezdődhetnek a Lánchíd és a Váralagút teljes felújítási munkálatai, ami garantált dugókat és káoszt fog hozni Budapesten 2,5 éven keresztül, de a munkálatokat így vagy úgy, de muszáj elvégezni. Nem csak a híd és az alagút újul meg, hozzányúlnak a Clark Ádám térhez, a Duna medréhez, és a pesti hídfőnél is leszne
ápr. 1
8:42
Tovább egyszerűsödik a céges adminisztráció (AQUA)
Az üzleti szabályozási környezet javítása volt a fő témája a Nemzeti Versenyképességi Tanács első ülésének – közölte a Magyar Időkkel Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. A következő időszakban egyre gyakrabban ül össze a tanács, hogy olyan javaslatokat lehessen megvitatni, amelyeket az Ország­gyűlés már a tavaszi ülésszakán
ápr. 1
8:51
Jó hírt kapott a Mol a nagy hitelminősítőtől (Privátbankár)
Most már megegyezik az olajipar vállalat és Magyarország osztályzata.
ápr. 1
9:15
Nagyot változik az élet mától (Napi)
Nem vicc: sok fontos jogszabály változik április elsejével. Így mától már nem lehet nhp-s hitelt felvenni és letelepedési államkötvényt jegyezni, viszont régen látott mértékben esik az üzemanyagár és jönnek a szürke rendszámok. Ezentúl jogszabály írja elő, hogy miből kell a krémest és a rigó jancsit készíteni, könnyebb lesz a bortermelőknek, valami
ápr. 1
9:15
Most érdemes tankolni (Adózóna)
Csökkentette bruttó 12 forinttal a gázolaj, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szombaton a Mol Nyrt. a jövedéki adó változása miatt.
ápr. 1
9:27
Az autósoknak üzent Varga Mihály (Napi)
Az autósoknak a térségben Magyarországon kell az egyik legalacsonyabb jövedéki adót fizetniük, az április elsejei jövedékiadó-csökkentésnek köszönhetően pedig még olcsóbban lehet tankolni - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.
ápr. 1
9:27
A Magyar Autóklub is beszállt a közterületisek elleni harcba (Menedzsment Fórum)
A Magyar Autóklub szerint elhibázott a közterület-felügyeletek kamerás felvételek alapján történő eljárási jogosultságának szabályozása a kötelező haladási irány betartására vonatkozó szabályok megszegése esetén.
ápr. 1
9:45
Fontos változások áprilistól a ferihegyi reptéren (Napi)
Áprilistól számos új európai célállomás érhető el a budapesti reptérről, egyebek mellett a portugáliai Faro, Hannover és több balkáni főváros, így Szarajevó is az új úticélok között van, valamint több járatot sűrítenek a nyáron.
ápr. 1
9:45
Varga Mihály elmagyarázta, miért lehet mától olcsóbban tankolni a kutakon (Portfolio)
Az autósoknak a térségben Magyarországon kell az egyik legalacsonyabb jövedéki adót fizetniük, az április elsejei jövedékiadó-csökkentésnek köszönhetően pedig még olcsóbban lehet tankolni - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter...
ápr. 1
9:48
Csökkent az üzemanyagok ára (GazdaságPortál)
Csökkentette bruttó 12 forinttal a gázolaj, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szombaton a Mol Nyrt. a jövedéki adó változása miatt. A csökkentéssel a gázolaj és a benzin átlagára 349-349 forintra mérséklődött. Legutóbb szerdán csökkent a gázolaj átlagára, bruttó 3 forinttal, akkor a benziné nem változott. A szombati csökkenést is beleszámítva a ...
ápr. 1
9:51
Varga elmagyarázta, miért lehet mától olcsóbban tankolni a kutakon (Portfolio)
Az autósoknak a térségben Magyarországon kell az egyik legalacsonyabb jövedéki adót fizetniük, az április elsejei jövedékiadó-csökkentésnek köszönhetően pedig még olcsóbban lehet tankolni - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter...
ápr. 1
9:57
Figyelmeztette az autósokat a rendőrség (Napi)
Egy mindig aktuális témában adtak tanácsokat a rendőrök az autósoknak és hívták fel a figyelmet a veszélyekre. Matricát is osztottak.
ápr. 1
10:06
Egyre kevesebb a háziorvos? (ProfitLine)
A háziorvosok száma Magyarországon (2010-2015)
ápr. 1
10:15
Végrendeletet írnál? Itt vannak a leggyakoribb hibák, amiket elkövethetsz (Privátbankár)
Tíz százalékkal nőtt tavaly a hivatalosan regisztrált végintézkedések száma a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) nyilvántartása szerint, de száz ember közül még mindig csak négyen készítenek végrendeletet. Komoly gondot okoz, hogy több százezer fiókban lapuló végrendeletet egyáltalán nem látott közjegyző vagy öröklési ügyekben jártas jogász,
ápr. 1
10:15
Kamerás büntetések - elszólta magát egy alpolgármester? (Napi)
Elszólta magát egy alpolgármester egy televíziós interjúban, mikor a bírságokról származó bevételek emeléséről beszélt - vélte Tarlós István, aki a Magyar Hírlapnak adott interjút.
ápr. 1
10:18
Államháztartási bevételek: elégedettek az államtitkár (Adózóna)
Az alacsonyabb adókulcsok mellett is stabil az államháztartás helyzete, mert a bővülő foglalkoztatás biztosítja az államnak a szükséges bevételeket – mondta Banai Péter Benő a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.
ápr. 1
10:21
Nálunk a legkevesebb a jövedéki adó az üzemanyagon Varga szerint (Menedzsment Fórum)
Az autósoknak a térségben Magyarországon kell az egyik legalacsonyabb jövedéki adót fizetniük, az április elsejei jövedékiadó-csökkentésnek köszönhetően pedig még olcsóbban lehet tankolni - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.
ápr. 1
10:21
Imádnak az adóparadicsomokban profitot termelni a nagy bankok (hirado.hu)
Aránytalanul jól kerestek az európai pénzintézet az olyan helyeken, ahol nem kell adót fizetni. Évente 90 milliárd eurónyi adót „kerülnek el” a nagyvállalatok a szegényebb országokban.
ápr. 1
10:33
Online kampány a magyar termékekért (hirado.hu)
A két célcsoport a családosok és a fiatalok.
ápr. 1
10:42
Áttekinthetővé váló közművezetékek (AQUA)
Az építkezéseket és a széles sávú internethálózatok kiépítését is felgyorsíthatja az elektronikus közműnyilvántartás kötelezővé tétele. A Magyar Idők információi szerint a közművezetékek üzemeltetőinek június 1-jéig két hónapjuk van a regisztrációra, máskülönben pénzbüntetéssel sújthatják őket. A rendszerben többek között a hálózatok pontos elhelye
ápr. 1
10:48
Nézőpont: stabil a kormánypártok előnye (GazdaságPortál)
A Fidesz-KDNP márciusban is magabiztosan vezette a pártversenyt, a teljes felnőtt népesség 32 százaléka támogatta a kormánypártokat, a Jobbikkal 11, az MSZP-vel 7 százalék szimpatizál. A baloldali szavazótábort a Momentum Mozgalom és a Kétfarkú Kutya Párt is tovább osztotta – olvasható a Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásában. A Nézőpont Intézet MTI-hez…
ápr. 1
10:57
Itt a bejelentés - figyelje a postaládát! (Napi)
Elindult a nemzeti konzultáció, pénteken megérkeztek az első kérdőívek a háztartásokba - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.
ápr. 1
11:03
Meglepő dolgok derültek ki - Máshol is megépülhetett volna Paks 2? (Portfolio)
Durva mellébeszélés folyik a nukleáris energiáról a klímavédelemmel összefüggésben - fogalmazott a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős kormánybiztos. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Paks 2...
ápr. 1
11:06
Biztató eredményeket ért el a Gránit Bank (ProfitLine)
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a Gránit Bank bizonyította, hogy egy tisztán hazai pénzintézet innovatív stratégiával gyorsan növekedhet és biztató eredményeket érhet el, miközben a hitelezési aktivitás növelésével a kormány gazdaságpolitikai céljaihoz is hozzájárul.
ápr. 1
11:27
Kettészakadt az ország: ordító különbségek vannak az ingatlanpiacon (Privátbankár)
Dübörög az építkezési láz, a statisztika pedig azt mutatja: 2016-ban közel 2500-al több új ingatlant adtak át, mint a megelőző évben. Az új ingatlanok piacának felfutását mi sem jelzi jobban, mint a kiadott építési engedélyek 2,5-szeres növekedése 2015-höz képest. Az országos adatok mögött azonban nagy régiós eltérések vannak, nem csak a lakásárak,

Keresés