2017. március 30. csütörtök

márc. 30
0:15
Idén a magyar GDP 3 százalék körül nőhet (ProfitLine)
Idén a magyarországi GDP 3 százalék körül nőhet a CIB Bank elemzői szerint, elsősorban a belső kereslet és az uniós források felhasználásának emelkdése miatt - mondta Trippon Mariann, a pénzintézet vezető elemzője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
márc. 30
0:48
Új lehetőség a hazai startup finanszírozásban (ProfitLine)
Több mint 50 milliárd forintot szán a folyamatosan fejlődő magyar startup ökoszisztéma ösztönzésére az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Alapkezelő. A szervezet mostantól nem csupán MFB, hanem Európai Uniós Forrásokkal is segíti a vállalkozásalapítást és a hazai tehetségek támogatását, valamint a vállalkozói kultúra erősítését, így Magyarország versenyképességének növelését.
márc. 30
1:36
752 százalékkal nőtt a zsarolóprogram-családok száma (Hírstart)
Az egyik víruskereső cég megoldásai 2016-ban összesen 81 milliárd kiberfenyegetést blokkoltak, ami 56 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez képest.
márc. 30
1:54
Tovább bővülhet a Spar Magyarországon (ProfitLine)
A Spar Magyarország árbevétele meghaladta az 516 milliárd forintot 2016-ban, ami 5,2 százalékos növekedés az előző évhez képest, az idén a vállalat az üzlethálózat további fejlesztését tervezi - mondta Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
márc. 30
1:54
Átadták a Televíziós Újságírók Díját (Hírstart)
A médiapiaci szakújságírók március 29-én a már hagyománynak számító gálaest keretében díjazták a 2016-os év legjobb magyar televíziós produkcióit és személyiségeit.
márc. 30
2:27
Putyin megnövelte az orosz haderő létszámát (ProfitLine)
Mintegy 12 ezer fővel, 1 897 694-re növelte az orosz fegyveres erők hivatásos állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök.
márc. 30
3:33
A kormány a reklámadó 9%-ra emelésével egyértelműen hadat üzent a hazai média iparnak (ProfitLine)
A kormány az Európai Bizottság 2016. november 4-i határozatára és az Európai Bíróság március 24-i végzésére reagálva tegnap benyújtotta azt törvénytervezetet, amely szerint az eddigi 5,3% helyett idén január 1. és május 31. között 0% lesz a reklámadó mértéke, majd június elsejétől 9%-ra emelkedik az adóteher. A Magyar Reklámszövetség és társszövetségei fenntartják eddigi álláspontjukat, hogy a…
márc. 30
3:37
Ezek okozhatnak petefészekrákot (ProfitLine)
A petefészekrák kialakulásának kockázatát növelő 12 új génvariációt azonosítottak a kutatók, akik a Nature Genetics című folyóiratban ismertették az eredményeiket.
márc. 30
4:06
Mit csinál a Brexit a gazdasággal? (ProfitLine)
Az Egyesült Királyság EU-ból való távozása miatt a következő időszakban a font gyengülhet, és a brit gazdaságra több területén is inkább negatív hatással lehet a lépés.
márc. 30
4:30
Metrófelújítás – Akkor van baj, ha egy hónap múlva is vannak hibák a felújított szerelvényeken (GazdaságPortál)
A 3-as metró felújított szerelvényeinél jelentkezett kezdeti kisebb hibák “normális gyerekbetegségek” – erről Tarlós István beszélt szerdán a HírTv Egyenesen című műsorában. A főpolgármester szerint akkor van baj, ha ilyenek még egy hónap múlva is jelentkeznek. Tarlós István úgy fogalmazott, ha egy ekkora rendszer ilyen nagy mértékű felújításon esik át, akkor a kezdeti időszakokban előfordult ...
márc. 30
4:39
Pénztárgépek - Április végéig felhasználható az állami támogatás (ProfitLine)
A januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezetteknek elég április 30-ig üzembe helyezniük a pénztárgépet az eredeti 2016. december 31-i határidő helyett ahhoz, hogy igénybe vehessék az állami támogatást - mondja ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent rendeletmódosítás.
márc. 30
4:48
A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei – 2017.03.29 (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a március 29-én megtartott 13. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták: Első számsorsolás: 4 (négy) 7 (hét) 11 (tizenegy) 16 (tizenhat) 28 (huszonnyolc) 30 (harminc) 32 (harminkettő) Második számsorsolás: 5 (öt) 8 (nyolc) 11 (tizenegy) 18 (tizennyolc) 20 (húsz) 21 (huszonegy) 34 (harmincnégy) Nyeremények: 3 darab 7 találatos ...
márc. 30
5:12
Az amerikaiak 62 százaléka nem ért egyet a Trump-kormány egészségbiztosítási terveivel (ProfitLine)
A chicagói egyetem közpolitikai kutatásokkal foglalkozó központjának felmérése szerint a megkérdezett amerikaiak 62 százaléka nem ért egyet a Trump-kormányzat egészségbiztosítási terveivel, amelyet a múlt héten visszavontak a kongresszus elől.
márc. 30
5:39
Óriásiak a különbségek az ország keleti és nyugati fele között (HVG)
Több mint 60 ezer forintnyi a különbség a legszegényebb és a leggazdagabb megyékben élők átlagbére között.
márc. 30
5:39
Mibe fektessek 10 millió forintot, ha nem akarom elbukni? (Portfolio)
Nem egyszerű összeszedni 10 millió forintot, megtartani pedig még nehezebb ebben a mai, volatilis gazdasági környezetben. Szerencsére számos biztonságos befektetés létezik a mai magyar piacon, ez a...
márc. 30
5:51
Pénztárgépek - Április végéig felhasználható az állami támogatás (MaHu)
A támogatás kifizetése iránti kérelem 2017. május 15-ig nyújtható be az erre a célra rendszeresített nyomtatványon az állami adó- és vámhatósághoz.
márc. 30
6:06
Budapesten keresek a legtöbbet az emberek (Hírstart)
A legszegényebb és a leggazdagabb megyékben élők havi átlagbére között 64 ezer forint volt a különbség tavaly.
márc. 30
6:12
Némi kockázatvállalással most is lehet jó befektetéseket találni (Privátbankár)
A magyar lakosság ismét a kevésbé kockázatos eszközök felé fordult, 2016-ban sokan választották az ingatlanalapokat – az Erste Ingatlan Alap vagyona már 320 milliárd forint fölött jár. Az állam magas kamattal csábítja magához a lakossági befektetőket, de némi kockázatvállalással még a mostani környezetben is lehet találni jó befektetéseket a piacon. Varga Zalánnal, az Erste Alapkezelő értékesítési…
márc. 30
6:15
Spanyol miniszterelnök : Elsődleges a Brexit miatti bizonytalanság minimalizálása (ProfitLine)
Elsődleges a Brexit miatti bizonytalanság minimalizálása - mondta Mariano Rajoy, spanyol miniszterelnök szerdán arra reagálva, hogy az Egyesült Királyság hivatalosan elindította uniós tagságának megszűnéséhez vezető folyamatot.
márc. 30
6:24
Szétszakadt ország: ennyit viszünk haza havonta (24.hu)
A legtöbb pénzt a fővárosban lehet zsebre tenni.
márc. 30
6:30
Ezért vigyen ma magával esernyőt! (24.hu)
Helyenként erősebb széllökések borzolhatják a hajunkat.
márc. 30
6:33
A sötét 50 árnyalata: blődségek az élelmiszer-svindlit leleplező füzetekben (HVG)
Halványabb-sötétebb, krémesebb-keményebb, savanykásabb-aromásabb. Silányabb tévéreklámokban elmenne, de ezek a multik összeesküvését leleplezni hivatott kormányzati vizsgálat eredményei.
márc. 30
6:54
Rétvári: a 15 milliárdos pályázattal javul az egészségügyi ellátás minősége (Hírstart)
A 15 milliárd forint összegű, kórházak fejlesztésére kiírt múlt évi pályázat olyan lehetőséget teremtett az egészségügyi intézményeknek, amelynek segítségével működésük hatékonyabbá tehető úgy, hogy közben javul az egészségügyi ellátás minősége és a betegbiztonság is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a
márc. 30
7:09
Az év második felében már építeni kezdik a Magyar Zene Házát (HVG)
A kivitelezőről még nincs döntés.
márc. 30
7:09
Féláron rendezheted be a lakásod az Ikeából: mutatjuk a trükköt (Pénzcentrum)
Százezreket is spórolhatsz....
márc. 30
7:12
Brüsszel nélkül összeomlott volna a magyar gazdaság (Napi)
Az uniós támogatások tartották a víz felett a magyar gazdaságot az első, 2007-2013-as uniós költségvetési ciklusban. A támogatások nélkül csökkent volna a GDP és az ország nem került volna ki a túlzottdeficit-eljárás ... ...
márc. 30
7:18
Kivérezteti a magyar nyugdíjasokat az infláció (24.hu)
A nyugdíjasok az egyik legmagasabb, 0,6 százalékos drágulást tapasztalták.
márc. 30
7:21
Ezzel javulhat a kórházi ellátás minősége és a betegbiztonság (ProfitLine)
A 15 milliárd forint összegű, kórházak fejlesztésére kiírt múlt évi pályázat olyan lehetőséget teremtett az egészségügyi intézményeknek, amelynek segítségével működésük hatékonyabbá tehető úgy, hogy közben javul az egészségügyi ellátás minősége és a betegbiztonság is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a jobbikos Lukács László György írásbeli kérdésére.
márc. 30
7:23
Seattle város pert indít a Trump-kormány ellen (ProfitLine)
Seattle városa pert indít a Trump-kormány ellen a költségvetési támogatás beígért de még el nem határozott megvonása miatt.
márc. 30
7:24
Brutális különbségek: gondolnád, hogy ennyivel jobban élnek a gazdag megyékben? (Privátbankár)
Legjobban messze a budapestiek keresnek, míg a legszegényebb megyékben ennél átlagosan durván kevesebbet.
márc. 30
7:26
Mit nekik madárinfluenza – ebből a szárnyasból nem lesz hiány (Privátbankár)
Megnyugodhatunk, bőven ehetünk pulykát a húsvéti ünnepek alatt.
márc. 30
7:30
Közel negyedmillió amerikai követeli, hogy Trump neje vagy költözzön, vagy fizessen (GazdaságPortál)
Több mint 225 ezren írták alá szerda estig azt a követelést, miszerint Donald Trump amerikai elnök felesége költözzön be a Fehér Házba, vagy ha nem, akkor fizesse ki a védelméről New Yorkban gondoskodó biztonsági szolgálat borsos árát. A petíciót aláírók – nem tudni, hogy milyen kalkulációk alapján – úgy számolták, hogy Melania és fia, Barron ...
márc. 30
7:36
Vége a kilométeróra-visszatekeréseknek? (Hírstart)
Kétfordulós tárgyalásos eljárásban keres vállalkozót a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. egy olyan platform létrehozására, amely végigkíséri az autókat az újként történt eladástól a bontásig. Az adatokat bárki lekérdezheti majd.
márc. 30
7:42
Elegük lett az amerikaiaknak: a First Lady-nek költöznie kell (Privátbankár)
Több mint 225 ezren írták alá szerda estig azt a követelést, miszerint Donald Trump amerikai elnök felesége költözzön be a Fehér Házba.
márc. 30
7:42
Még drágább lesz a Balatonon nyaralni (HVG)
Több balatoni település is áremelésre készül, mivel az idegenforgalmi adó után járó kiegészítés januártól lecsökkent. Van, ahol fizetőssé teszik a strandokat és a parkolókat.
márc. 30
7:42
Megállapodtak a bérekről az energiaszektorban (Hírstart)
Hosszas egyeztetés után megállapodott a szakszervezet és az MVM-csoport a dolgozók béremeléséről, így elmarad a holnapra tervezett demonstráció – értesült a Magyar Idők. A korábbi 17 százalékos emelés helyett 27 százalékos felzárkóztatást kapnak a dolgozók. Ezzel az állami szféra legnagyobb cégeinél egységessé vált a 30 százalék körüli bérfelzárkóz
márc. 30
7:44
Örülhetnek a részvényesek: megvan, mennyi osztalékot fizet a Duna House (Privátbankár)
A cég igazgatósága összesen 479,26 millió forint osztalék kifizetését javasolja a részvényesek részére.
márc. 30
7:48
Örülhetnek a részvényesek: megvan, mennyi osztalékot fizet a Duna House (Hírstart)
A cég igazgatósága összesen 479,26 millió forint osztalék kifizetését javasolja a részvényesek részére.
márc. 30
7:54
Per elé néz a Trump-kormány (Napi)
Seattle városa pert indít a Trump-kormány ellen a költségvetési támogatás beígért de még el nem határozott megvonása miatt. Az illegális bevándorlóknak biztonságos helyet nyújtó "menedékvárosoknak" ... ...
márc. 30
7:54
Tehetséggondozó pedagógusokat és szervezeteket díjaznak (ProfitLine)
Már várja a jelöléseket a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért díjra az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A tehetséggondozó pedagógusokra és szervezetekre az Új Nemzedék Központ (ÚNK) honlapján lehet ajánlást leadni - közölte az ÚNK az MTI-vel.
márc. 30
7:54
Kiderült: újabb kórházi osztályokat zárnak be (24.hu)
Vállakozóként evickélnek a hiányszakmák dolgozói, a kórházak pedig egyre mélyebbre süllyednek az adósságmocsárban.
márc. 30
7:54
Stohl Andrást ülteti be Sebestyén Balázs helyére a Class FM (Hírstart)
A korábbi műsorvezető pitiánerséget és bosszút emleget.
márc. 30
7:56
Újabb drasztikus lépésre szánta el magát az USA (Napi)
Az Egyesült Államok kormányzata az ENSZ békefenntartói rendszerének gyökeres átalakítására készül, egyebek közt drasztikusan csökkenteni akarja a kéksisakosok létszámát - mondta Nikki Haley, az Egyesült ... ...
márc. 30
8:00
Siess, már nem jár sokáig az állam ajándéka! (Privátbankár)
Április végéig igényelhetik a boltosok a pénztárgépek utáni állami támogatást.
márc. 30
8:00
Tőzsde – A nemzetközi hangulatnak megfelelően mozgott a magyar piac (GazdaságPortál)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,08 pontos, 0,19 százalékos csökkenéssel, 32 232,95 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 8,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek elmondta: a vezető részvények közül az OTP, a Mol és a Magyar ...
márc. 30
8:00
Brutális különbségek: gondolnád, hogy ennyivel jobban élnek a gazdag megyékben? (Hírstart)
Legjobban messze a budapestiek keresnek, míg a legszegényebb megyékben ennél átlagosan durván kevesebbet.
márc. 30
8:02
Hiába ellenezték: Ivanka Trump is a Fehér Ház alkalmazottja lett (Privátbankár)
Ráadásul nem akármilyen poszton, az elnök tanácsadója lett - nem akármilyen fizetésért.
márc. 30
8:02
Jól teleltek a növények, de nagyon kellene a csapadék mostanában (Hírstart)
Székesfehérvár, Martonvásár - Fellélegeztek a mezőgazdasági termelők, mivel a vártnál kisebb károkat okozott a kemény tél, s csak néhány helyen fagyott el egy-egy kisebb repce-, illetve őszi árpa- és zabtábla.
márc. 30
8:03
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.03.30) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.03.30-i időjárásjelentése....
márc. 30
8:06
Krónikus a munkaerőhiány az építőiparban (iroda.hu)
Az ÉVOSZ elnöksége által kedden elfogadott értékelés szerint az uniós forrásokkal és a közfinanszírozásokkal elsősorban a vállalkozásokat erősítő projekteket kell támogatni, hogy az EU támogatásainak 2020 után várható visszaesése ne járjon a költségvetés bevételeinek visszaesésével. A szervezet szerint ezért a következő években jelentős építési-beruházási fejlesztésekre lesz szükség. A magyar…

Keresés