2017. március 7. kedd

márc. 7
0:03
Tovább emelte a kormány a Puskás Stadion támogatását - közel 300 milliárdnál tartunk (Napi)
A kormány a hétfői Magyar Közlönyben több tételben, 295,8 milliárd forintra emelte a Puskás Ferenc Stadion felépítésének állami támogatását. A Puskás Ferenc Stadion építésére a kormány a múlt évben adott ... ...
márc. 7
0:39
Milliárdos beruházás Békásmegyeren (ma.hu)
A békásmegyeri piac 4,8 milliárd forint értékű fejlesztése lesz Óbuda egyik legjelentősebb projektje.
márc. 7
0:39
Nagy korszakban van a magyar filmgyártás (ProfitLine)
Nagy korszakban van a magyar film, mindenki találhat saját szája íze szerint valót - mondta az m1 aktuális csatorna hétfői műsorában Till Attila rendező, aki a nézőket is arra kérte, hogy szavazzanak bizalmat a magyar filmeknek.
márc. 7
1:12
Teljesen átalakul Debrecen közlekedése (ProfitLine)
A következő három évben teljesen átalakul Debrecen közlekedési rendje - jelentette be a város polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.
márc. 7
1:45
Több mint 26 ezer kft. törzstőkéje nem éri el a 3 millió forintot (ProfitLine)
A fővárosban február végén még 26 345 olyan kft. működött, amelynek törzstőkéje nem éri el a 3 millió forintot, több mint 60 ezer kft. viszont már eleget tett tőkeemelési kötelezettségének - közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel.
márc. 7
2:51
Az autóbenzin és a gázolaj árának változása - egy ábrán (ProfitLine)
95-ös oktánszámú, ólommentes autóbenzin és a gázolaj, havi, országos fogyasztói átlagára, forint/liter
márc. 7
3:24
Dömötör Csaba szerint Európának újratervezésre van szüksége (ProfitLine)
Újratervezésre van szüksége Európának, mert az egyre szaporodó gazdasági jellegű problémák mellett identitásválsággal is meg kell küzdenie - jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 169. évfordulója alkalmából tartott brüsszeli megemlékezésen.
márc. 7
4:30
Brexit - Nem biztos, hogy csökken a bevándorlás (ProfitLine)
A brit törvényhozás felsőházának illetékes bizottsága szerint egyáltalán nem biztos, hogy az EU-n belüli szabad mozgáshoz fűződő jog nagy-britanniai érvényesítésének megszüntetésével érdemben csökken majd a nettó bevándorlás a brit EU-tagság megszűnése után.
márc. 7
5:03
Donald Trump telefonon egyeztetett a japán kormányfővel (ProfitLine)
Donald Trump amerikai elnök telefonon egyeztetett Abe Sindzó japán kormányfővel Észak-Koreáról.
márc. 7
5:36
Itt az új amerikai egészségbiztosítási törvény (ProfitLine)
Az amerikai republikánus párti képviselők beterjesztették hétfőn a kongresszusnak az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonására vonatkozó, valamint egy új egészségbiztosítási törvényről szóló javaslatukat.
márc. 7
5:51
Újabb titkok az olimpiai pályázatról: 200 milliárd forinttal dobálóznak (Portfolio)
Miközben Magyarországon mindenki az olimpiarendezés körüli népszavazással volt elfoglalva, szép csendben óriásit változtak az olimpiarendezés pénzügyi feltételei. Csak a pályázat visszavonása után...
márc. 7
5:51
Milliókkal is ráfizethetünk: fix vagy változó kamatozású hitelt vegyünk fel? (Pénzcentrum)
Kiszámoltuk, mikor melyik kölcsön lesz olcsóbb....
márc. 7
6:00
Negyedmilliárdot fizettetnek vissza a közmunkásokat szabálytalanul alkalmazókkal (HVG)
Sok érintett önkormányzat részletfizetést kért, vagy nem is tud fizetni.
márc. 7
6:09
Erős évet zárt a Nyomda (eBroker)
Erős éven van túl a Nyomda, a növekvő forgalom és a rekordméretű exportárbevétel egyaránt szerepet játszott abban, hogy a vállalat az árbevétel, az üzemi- és a nettó eredménysoron kétszámjegyű növekedést ért el. Az eredmények tükrében a menedzsment továbbra is optimista a jövőt illetően, a tavalyi eredmény terhére pedig 84 forintos osztalék kifizetését javasolja. Megugrott az árbevétel: a…
márc. 7
6:09
Sajátos tb-szabályok a mezőgazdasági őstermelőkre (Adózóna)
A biztosítási kötelezettség elbírálása során számos érdekes szabállyal találkozhatunk (például a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban állók jövedelemhez köthető biztosítási összeghatára, a rokkantsági ellátásban részesülő kisadózó vállalkozó egészségi állapotától függő státusza), de ezek közül a legizgalmasabbak a mezőgazdasági őstermelőkre vonatkozó szabályokhoz köthetők.
márc. 7
6:09
Drasztikusan csökkent a tojástermelés (ProfitLine)
Tyúktojás, millió darab
márc. 7
6:09
Erős évet zárt a Nyomda (Portfolio)
Erős éven van túl a Nyomda, a növekvő forgalom és a rekordméretű exportárbevétel egyaránt szerepet játszott abban, hogy a vállalat az árbevétel, az üzemi- és a nettó eredménysoron kétszámjegyű...
márc. 7
6:21
Trump felpuhította legidegesítőbb rendeletét (Privátbankár)
Az amerikai elnök újra nekifutott a kitiltási törvénynek, és egy puhított, módosított változatot írt alá belőle, mely reményei szerint nem ütközik jogi akadályokba. Igazán az lett volna az elegáns, ha az egészből kihátrál, mondván, időközben megszigorították a vízumkiadás gyakorlatát, de nem volt képes a visszavonulásra.
márc. 7
6:24
Várhegyi Attila fia is az MTVA-nak dolgozik (24.hu)
Várhegyi Benjámin, a korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Várhegyi Attila volt fideszes államtitkár fia is a köztévé kötelékében dolgozik – erősítette meg az MTVA sajtóosztálya.
márc. 7
6:36
Tömegesen hagyhatják el a dolgozók az önkormányzatokat (HVG)
Elmenekülhetnek a dolgozók az önkormányzati cégektől, ha ők kimaradnak az állami cégeket érintő 30 százalékos béremelésből. A szemétszállítás, a temetkezés, de a tömegközlekedés is nagy bajba kerülhet.
márc. 7
6:42
Duna House: 2017-es előrejelzés (ProfitLine)
A Duna House Holding Nyrt. vezetősége ezúton teszi közzé a 2017-es üzleti évre vonatkozó előrejelzését.
márc. 7
6:57
Minőségi adatok beszerzése a Metatarder 4 platform alá (Elemzésközpont)
A teszteléshez be kell szerezni adatokat az MT4-esbe. Alapból pár hónapos, vagy rosszabb esetben pár tíz napos perces adatokkal rendelkezik az MT4-es felület. Erre két megoldás van. Vagy használjuk az MT4 saját lehetőségét, amikor a bróker által adott adatsort töltjük le. Ennek a megoldása nagyon egyszerű. Az első lépés, hogy telepítsünk egy külön MT4-es rendszert a tesztelésekhez, az ilyen-olyan…
márc. 7
6:59
Egyhangúlag felsorakozott Fillon mögött a jobbközép Köztársaságiak vezetősége (Elemzésközpont)
A jobbközép Köztársaságiak vezetősége egyhangúlag és határozottan támogatja az államfőjelöltjét, Francois Fillont - közölte a legnagyobb francia ellenzéki párt vezetősége hétfő esti rendkívüli ülését követően, alig hat héttel a francia elnökválasztás első fordulója előtt. "A politikai bizottság egyhangúlag megerősíti Francois Fillon támogatását" - közölte Gérard Larcher bizottsági elnök, a…
márc. 7
7:01
Tőzsde, devizapiaci áttekintés (Elemzésközpont)
Áttekintésünkben megvizsgáljuk az előző napok eseményeit, változásait. Továbbá megnézzük mire célszerű odafigyelni a mai napon. Cikkünkben a S&P500, DAX, olaj, arany EUR/USD, GPB/USD, USD/JPY, indexekkel, devizákkal foglalkozunk. A kedd reggeli órákban ismerhetik meg a kereskedők a német gyári rendelések előző havi változását. Továbbá a délutáni órákban a Kanadai és az Egyesült Államok…
márc. 7
7:12
Titkos cégvárlásokról döntött az állam - Ezek a legnagyobb állami pénznyelők (Napi)
Több milliárd forintot költött el 2015-ben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. titkos vállalat-felvásárlásokra, jeligés projektekre, soha nem halott állami cégek adósságainak rendezésre – ... ...
márc. 7
7:15
Újabb adalék ahhoz, hogy milyen lehet a Z generáció (HR Portál)
Sikeréhség, kielégíthetetlen tudásvágy, pénzszükséglet, technikai kütyük iránti rajongás és ragaszkodás a megszokott hobbikhoz - többek között ezek jellemzik a Z generációt. Ez derült ki a Schönherz Iskolaszövetkezet saját adatbázisában végzett felméréséből - írták közleményükben.
márc. 7
7:15
Tovább szigorodhat a határzár (ProfitLine)
Az Országgyűlés ma a kormány javaslatára tovább szigoríthatja a jogi határzárat, valamint munkaszüneti nappá nyilváníthatja nagypénteket.
márc. 7
7:17
A munkáshiány nyomja agyon az építőipart (HR Portál)
Mintegy 50-60 százalékos is lehet a munkaerőhiány az építőiparban a szakma szerint. Az ágazat az idén komoly bővülésre számít az uniós beruházások újraindulásával, de már most sem találni elég szakmunkást. A munkaerőhiány miatt így megtorpanhat az építőipar várt növekedése - számolt be a Hírtv.hu.
márc. 7
7:18
Gyorsjelentés – Az ANY Biztonsági Nyomda 1,2 milliárd forint profit ért el tavaly (GazdaságPortál)
Az ANY Biztonsági Nyomda tavalyi adózott nettó eredménye 1,2 milliárd forint volt, ez 29 százalékos növekedés az előző évhez képest – közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) szerint elkészített, konszolidált, nem auditált jelentés alapján a cég árbevétele 2016-ban 24,9 milliárd forint volt, 17 százalékkal magasabb az ...
márc. 7
7:19
Ezer kilépőt kell pótolnia a BKV-nak, közben bérsztrájk fenyeget (HR Portál)
Drámai helyzetképet fest a BKV 2017-2020 évekre készített humán stratégiája. A következő években 1000 kilépő pótlását kell megoldani úgy, hogy a fizetés minden területen kisebb, mint a hazai konkurenciánál, a külföldiről nem is beszélve. A dolgozók elkeseredettek, a szakszervezetek elszántak: ha nem lesz 30 százalékos béremelés, sztrájk jön - írta az Index.
márc. 7
7:33
Összeülnek a politikusok – végre megkapjuk a plusz szabadnapot? (Privátbankár)
A nagypénteki munkaszüneti nap és a határzár erősítése is előkerül a mai Országgyűlésen.
márc. 7
7:48
Új munkaszüneti napról dönthet a kormány (Napi)
Az Országgyűlés ma a kormány javaslatára tovább szigoríthatja a jogi határzárat, valamint munkaszüneti nappá nyilváníthatja nagypénteket. Az ülésnap reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal ... ...
márc. 7
7:48
Rokkantellátás melletti munka feljogosít a nők 40-re? (HR Portál)
2016. márciusában rokkantsági ellátott lettem. Előtte 37 év munkaviszonyt szereztem. A nők kedvezményes nyugdíjához 3 év munkaviszony lenne szükséges. Kérdésem: A rokkantsági ellátás mellett végzett 6 órás munkaviszonnyal tudok-e jogosultságot szerezni a nők kedvezményes nyugdíjára?
márc. 7
7:48
Francia elnökválasztás - Támogatja a jobbközép Köztársaságiak vezetősége Francois Fillont (ProfitLine)
A jobbközép Köztársaságiak vezetősége egyhangúlag és határozottan támogatja az államfőjelöltjét, Francois Fillont - közölte a legnagyobb francia ellenzéki párt vezetősége hétfő esti rendkívüli ülését követően, alig hat héttel a francia elnökválasztás első fordulója előtt.
márc. 7
7:50
Fegyveres őrséget kapnak az érettségi tételek (Napi)
Élőerős fegyveres védelemmel vigyáznak majd az érettségi tételekre. Változik az érettségire vonatkozó szabályok, szigorúbban fogják őrizni a feladatsorokat.A legújabb Magyar Közlöny (pdf) szerint az Oktatási ... ...
márc. 7
7:50
Mennyit dolgozhatok rokkantellátás mellett? (HR Portál)
Ha dolgozni szeretnék havi 168 órát, vállalhatom-e, ha havi 135 ezer forint rokkantellátásban részesülök?
márc. 7
7:51
Itt az új javaslat – végérvényesen leütik az Obama-rendszer utolsó bástyáját? (Privátbankár)
Benyújtották az Obamacare-t váltó új egészségbiztosítási törvény javaslatát. De mit szólnak ehhez a szegények?
márc. 7
7:52
Élelmiszermutyi: vége a silány minőségű áruknak? (Napi)
Összefogtak a keleti blokk országai az EU-ban a multik gyengébb minőségű élelmiszerei ellen - nyilatkozta Fazekas Sándor agrárminiszter a Magyar Idők keddi számában. Magyarország és Szlovákia közös előterjesztéséhez ... ...
márc. 7
7:52
Öregségi nyugdíj vagy nők 40? Melyiket érdemes választani? (HR Portál)
2017 augusztus 1-én töltöm be a 63 év 183 napos nyugdíjkorhatárt. 41 évnél több szolgálati időm van. Érdemes ez alapján nyugdíjazást kérni, vagy inkább megvárni az augusztus 1-et, amikor az öregségi nyugdíjkorhatárt elérem? Közalkalmazotti munkaviszonyom 1975 augusztusától van. Felmentési időre mikor vagyok jogosult? Mikortól vehető igénybe és hány hónap?
márc. 7
7:53
Elválasztanák az amerikaiak a gyerekeket az anyjuktól a mexikói határon (Privátbankár)
Nem titkolt a cél: azért nyúlnak az embertelen eszközhöz, hogy elriasszák az illegális határátlépőket.
márc. 7
7:54
Öregségi nyugdíj esetén nem jár felmentési idő? (HR Portál)
Közalkalmazottként augusztusban betöltöm a 40 év munkaviszonyt, így választhatnám a nyugdíjba vonulást is. Érvényes határozatom van a ledolgozott időmről, jövedelmemről, befizetéseimről. Számtalan információt begyűjtöttem, de végső döntést nem sikerült hoznom. Az első komoly gondom, hogy nem tudom a kalkulátorok használatával sem teljes biztonsággal megállapítani, mennyi lenne a nyugdíjam…
márc. 7
7:56
Kötelező igénybe venni a felmentési időt? (HR Portál)
Közalkalmazott vagyok. Idén szeptemberben töltöm be az öregségi nyugdíjkorhatárt. Szociális szférában dolgozom, felsőfokú képzettséggel. Ez év elején kaptam jelentős növelést a szociális pótlékoknál. Kérdésem, hogy a felmentési időt kötelező-e igénybe venni? További kérdésem, hogy a felmentéssel ezeket a pótlékokat elveszítem? Pontosabban: a felmentési idő alatti díjazással veszítenék-e?
márc. 7
8:00
Élet a közmédia után: állami állás palotában (24.hu)
Több mint 17 milliárd forint állami pénz elosztására van ráhatása Nobilis Mártonnak, a milliárdos Nobilis Kristóf fiának.
márc. 7
8:00
Az IMF küldöttségével tárgyalt Varga Mihály (GazdaságPortál)
Hétfőn fogadta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországon tartózkodó delegációját Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint az IMF küldöttsége Khaled Sakr misszióvezető irányításával február 23-március 8. között folytatja le éves gazdaságpolitikai konzultációját Budapesten. Az IMF Alapokmányának IV. cikkelye…
márc. 7
8:06
Így bukhat sok pénzt az útlevele miatt (Napi)
Érdemes időben ellenőrizni az útlevelet, ami a legrosszabb esetben akár 67 ezer forintba kerülhet. A parlament nemrég egy rakás illeték eltörléséről döntött, többek között ingyenes lesz a 65 évnél idősebbek ... ...
márc. 7
8:09
Trump megeresztett egy telefont – visszavágnak Észak-Koreának? (Privátbankár)
Amerika elkötelezett Japán védelme iránt, akár földi elrettentéssel is.
márc. 7
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.03.07) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.03.07-i időjárásjelentése....
márc. 7
8:21
Miért nem vagyok jogosult nők 40-re? (HR Portál)
Most kaptam meg a határozatomat nők 40-ről, nem értem, hogy miért csak a 78%-át kaptam meg?
márc. 7
8:21
Mire számítsunk az OTP részvényétől? (ProfitLine)
Nem történt érdemi változás a magyar tőzsdén hétfőn, bár nyitáskor volt egy kis megingás de annál se lejjebb, se feljebb nem jutott az OTP papírja sem.
márc. 7
8:24
Új szövetségesei vannak Magyarországnak élelmiszerügyben (HVG)
Hat tagország állt ki az EU Mezőgazdasági Tanácsán Magyarország és Szlovákia mellett azt ellenezve, hogy bizonyos gyártók ugyanazon márkanév alatt eltérő minőségű élelmiszereket forgalmaznak az uniós tagállamokban.

Keresés