2017. március 3. péntek

márc. 3
2:09
Csökkent a beruházási kedv (ProfitLine)
A múlt év utolsó negyedében 24 százalékkal, 2016-ben pedig 20 százalékkal csökkent a beruházások volumene. Az idén viszont két számjegyű lehet a növekedés.
márc. 3
2:42
Milyen változást hozhatnak életünkben az ipari robotok? (ProfitLine)
Elképesztő technológiai fejlődésnek lehetünk tanúi, amely minden eddiginél gyorsabb ütemben ér el bennünket, és alakítja át az egyes iparágak működési mechanizmusát. Egyre szélesebb körben automatizálják munkafeladataikat a vállalatok, amelynek hátterében a hatékonyság és a termelékenység fejlesztése, hosszútávon a vállalat piaci pozíciójának és versenyképességének növelése áll. De vajon hogyan…
márc. 3
2:46
Erős februárt zárt a BÉT (ProfitLine)
Emelkedő forgalom és újabb csúcs jellemezte a februárt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), miután az év második hónapjában 10,1 milliárd forintos napi átlagforgalom mellett 202 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a befektetők a BÉT részvénypiacán. A BUX index februárban ismét új csúcsot állított be 34 325 ponttal, azonban a hónap végén ennél alacsonyabb szinten állapodott meg az index. A…
márc. 3
2:57
Megkezdődött a tavaszi balatoni pontytelepítés (MaHu)
25-30 tonnányi 2-3 nyaras ponty kerül a Balatonba.
márc. 3
3:48
Magyarországon a fogyatékosság egyet jelent a kirekesztettséggel? (ProfitLine)
A Magyar Liberális Párt a fogyatékossággal élők helyzetére akarja felhívni a figyelmet, mert a párt szerint a fogyatékosság ma Magyarországon gyakorlatilag egyenlő a kirekesztettséggel.
márc. 3
3:52
Megnyitott az Utazás 2017 (ProfitLine)
Megnyílt az ország legjelentősebb turisztikai seregszemléje, az Utazás 2017 kiállítás, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 23 országból több mint 300 kiállító kínálatából válogathatnak a látogatók vasárnap estig.
márc. 3
3:56
Európa-szerte csökken a munkanélküliség (ProfitLine)
Csökkent a munkanélküliek száma és több éves mélypontra mérséklődött a munkanélküliségi ráta januárban az Európai Unióban és az euróövezetben is.
márc. 3
4:21
Kik lettek az idei Fonogram-díjasok? (ProfitLine)
Pajor Tamás és az Ámen, Rúzsa Magdi, a Jónás Vera Experiment, a Hősök, Palya Bea és a Lóci játszik is Fonogram-díjat kapott szerda este a Várkert Bazárban rendezett gálán. Életműdíjjal Fenyő Miklóst és Nemes László hangmérnököt ismerték el.
márc. 3
4:24
Telhetetlen az OTP, sorozatos csúcsdöntésre készül (Portfolio)
Megvan a sztori Szerhij Bubkáról? A rúdugrás királya harmincötször döntötte meg a világcsúcsot, legtöbbször csak egy-egy centiméterrel tette feljebb a lécet, hogy minél biztosabb legyen a siker,...
márc. 3
4:25
Ma vizsgálja a magyar államadós-osztályzatot a Moody's (ProfitLine)
Pénteken vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service.
márc. 3
4:54
Oda Marine Le Pen mentelmi joga (ProfitLine)
Felfüggesztette Marine Le Pen francia elnökjelölt, európai parlamenti (EP-) képviselő mentelmi jogát csütörtökön a testület brüsszeli plenáris ülése.
márc. 3
5:27
Ingyenes lesz az első középfokú nyelvvizsga (ProfitLine)
Ingyenes lesz az első középfokú nyelvvizsga - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten az MTI kérdésére.
márc. 3
5:29
Újra terítéken az egészséges iskolai étkezés (ProfitLine)
Az iskolai büfék kínálatának egészségesebbé tételét szorgalmazza a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), a kezdeményezést támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is.
márc. 3
5:39
Óriásit ugrott az OTP Bank éves nyeresége (HVG)
A friss jelentés alapján 67 százalékkal nőtt az OTP-csoport adózott nyeresége.
márc. 3
6:00
Íme a magyar nyelvvizsga-helyzet - Ábra (ProfitLine)
Nyelvvizsgával rendelkező fiatalok Magyarországon, 2003-2015.
márc. 3
6:02
Akár már ma is kezedbe akadhat egy új ötezres (ProfitLine)
Egy nap alatt már 1,6 millió 2000 forintos és 2 millió 5000 forintos bankjegy cserélődött le az új címletre - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-vel.
márc. 3
6:12
Nem volt elég a GYES, fusiból szedte meg magát az édesanya (Pénzcentrum)
Dübörög a használt játékok piaca Magyarországon....
márc. 3
6:18
NMHH: A TV2-n volt a legtöbb szponzorüzenet (24.hu)
A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság közzétette a 2016 második felére vonatkozó szponzorációkkal foglalkozó jelentésének főbb megállapításait. Eszerint a TV2-re került be ez alatt az időszak alatt a legtöbb szponzorüzenet.
márc. 3
6:21
Jól benézték a jegybankok: megjött az infláció (Privátbankár)
Az eurózónában hirtelen 2 százalékra, a jegybanki cél fölé ugrott az infláció, Amerikában pedig 44 éve nem volt olyan kevés új munkanélküli, mint múlt héten. A EKB és a Fed igen hosszú ideig homokba dugták a fejüket, pedig nyilvánvaló volt, hogy a pénzözön ezt eredményezi, és ki tudja, a folyamat hol áll meg?
márc. 3
6:33
Több mint 1500 milliárdnyi vasútfejlesztés jöhet a következő időszakban (ProfitLine)
Több mint 1500 milliárd forintnyi vasútfejlesztés indul el vagy fejeződik be a következő években hazai és európai uniós forrásokból, valamint kínai hitelből - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Velencén, a X. Kő- és Kavicsbányász Napok konferencián.
márc. 3
6:36
A Médiatanács pénzt ad a Karc FM-nek, a Film Mánia bírságot kap (24.hu)
Liszkay Gábor jobboldali médiavállalkozó kormánybarát médiumainak egyikének is jutott a közel 75 milliós keretösszegből.
márc. 3
6:39
Máshova kell vinni a szemetet, drágább lesz a fővárosi lomtalanítás (HVG)
50-100 millió forinttal nőhet a fővárosi lomtalanítás éves költsége, mert másik lerakóba kell szállítani ettől az évtől a Budapesten kitett lomokat.
márc. 3
6:45
Európa gyengébb lesz a britek távozásával - de mennyire? (Napi)
A Nagy-Britanniában élő uniós állampolgárok jogainak biztosítására meglesz a garancia a brexit után is, csak később - mondta George Osborne a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásában. A volt brit ... ...
márc. 3
6:48
Közeleg a határidő, ami már többször a csőd szélére lökte az Egyesült Államokat (Portfolio)
Az elmúlt években többször is attól visszhangzott a világsajtó, hogy az amerikai politikusok ölre menő küzdelmet folytatnak egy adósságplafonnak nevezett találmány miatt, aminek elméletben meg kéne...
márc. 3
7:00
A TV2 világcéget okol a reklámtortás balhé miatt (24.hu)
A világ legnagyobb könyvvizsgáló cégére, az EY-ra és a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületére mutogat a TV2 a reklámtortás balhé miatt.
márc. 3
7:06
Mi lesz a Pető intézet konduktorainak bérével? (ProfitLine)
A Párbeszéd politikusa országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a Pető András Főiskola konduktorainak bérét továbbra is a pedagógus bértábla szabályozza.
márc. 3
7:12
Hatalmas trágyakupacot mutatott a megújult Tények (24.hu)
Pont Marsi Anikó feje mellé vágták be a vadiúj LED-falon a képet, amin egy nagy ürülékhalom hevert. Ezért megérte megújulni.
márc. 3
7:21
Óriási hatása lehet Orbánnak és Kaczynskinak Európa jövőjére (Napi)
Az Európai Bizottság öt forgatókönyvet vázolt fel Európa jövőjével kapcsolatban, amelyből kettő irreális, a maradék háromból a kétsebességes Európa nyitna karakteres utat az EU előtt, ám ez főként az illiberális ... ...
márc. 3
7:24
Holnap reggel jön az OTP 2016-os éves jelentése. Érdemes figyelni! (GazdaságPortál)
Ha a pénteki gyorsjelentést követően a számok kecsegtetőek lesznek, a lefordulási szint fölé kapaszkodhat a papír. Innentől viszont érdemes odafigyelni, és eladásban gondolkodni – véli Gyürüs Péter, az MKB Bank Zrt. üzletkötője. Az elmúlt időszak nagy OTP ralliján a 9400-as szint parancsolt megálljt. Innentől egészen 8450-ig korrigált vissza. Ebben az esetben inkább beszélhetünk profit…
márc. 3
7:26
Gyorsjelentés: Az OTP 2016-ban 202 milliárd, a 4. negyedévben 26 milliárd forint adózott eredményt ért el (GazdaságPortál)
Az OTP Bankcsoport az elemzői várakozásoktól némileg elmaradó, az egy évvel korábbit közelítő 26,474 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el 2016 utolsó negyedévében, így a csoport éves adózott eredménye 202,452 milliárd forint lett, szemben az előző évi 63,171 milliárddal. A Budapesti Értéktőzsde honlapján péntek hajnalban közzétett, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok…
márc. 3
7:33
Félelmetes számok Németországból - lassan már nincs miért irigykednünk? (Privátbankár)
Németországban az 1990-es újraegyesítés óta a legmagasabbra emelkedett a szegény sorban élők aránya.
márc. 3
7:51
Ez lesz az új kihívás Magyarországon (Privátbankár)
Magyarország korszakhatárhoz érkezett azzal, hogy 4,3 százalékra esett a munkanélküliség.
márc. 3
7:57
Kivonja magát a vizsgálatokból az amerikai igazságügyi miniszter (Napi)
Jeff Sessions igazságügyi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy önként visszavonul a Trump-kampánystáb és orosz tisztségviselők esetleges kapcsolatairól folyó mindenfajta vizsgálatból, miután kiderült ... ...
márc. 3
8:00
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.03.03) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.03.03-i időjárásjelentése....
márc. 3
8:00
Degeszre keresik magukat a magyar bankosok (24.hu)
Hiába korlátozták a jutalékot, úgy viszik az állampapírt, mintha ingyen lenne.
márc. 3
8:03
Allegiás? - Rossz hírünk van (Napi)
Kezdődik a szezon. A magyar lakosság legalább harmadát érinti az allergia, és számuk évről-évre 2-4 százalékkal növekszik - mondta Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.Az ... ...
márc. 3
8:05
Újabb bírósági döntés jöhet a egykori devizahitelek ügyében (Napi)
Vizsgálja az árfolyamkockázattal összefüggő kérdéseket az Európai Bíróság a Fővárosi Ítélőtábla jogértelmező kérése nyomán. A cikk szerint a luxembourgi fórumnak egyebek mellett abban kell állást foglalnia ... ...
márc. 3
8:09
Egyre többen leszünk betegek - erős lehet a pollenszezon (Privátbankár)
Évente 2-4 százalékkal nő az allergiások száma Magyarországon.
márc. 3
8:11
Magasra tette a lécet az OTP – vajon megugorják? (Privátbankár)
Az utolsó negyedév eredménye valamelyest gyengébben sikerült, de továbbra is tele vannak tervekkel.
márc. 3
8:12
Együttműködési megállapodást írt alá a Földművelésügyi Minisztérium és a nagycsaládosok egyesülete (ProfitLine)
Együttműködési megállapodást kötött a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hugarikumokért felelős államtitkársága és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a megállapodás a környezettudatosságra nevelés mellett számos kedvezményt nyújt az egyesületi tagoknak - jelentették be a szervezetek képviselői az Utazás 2017 kiállításon csütörtökön Budapesten.
márc. 3
8:14
MFB pontok: Elérhető az uniós forrású K+F+I hitel (ProfitLine)
Mától van lehetőség a hiteligénylések benyújtására a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása hitel” című pályázati felhívás keretében. A hitelprogram keretösszege 32 milliárd forint, a vállalkozások nulla százalékos kamattal igényelhetik a hitelt.
márc. 3
8:15
Nem működnek a Paksra szánt új reaktorok (Napi)
A beindítás után két héttel hivatalos indoklás nélkül leállt, és az orosz sajtó friss hírei szerint azóta sem üzemel a novovoronyezsi Roszatom-atomerőmű 6-os számú reaktorblokkja, amelyet a tervezett paksi ... ...
márc. 3
8:24
Tőzsdenyitás előtt – Csökkenő indexekkel nyithat Európa (GazdaságPortál)
A főbb európai tőzsdéken, a globális trendet követve, az árfolyamindexek csökkenésére lehet számítani a pénteki kereskedés kezdetén. A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index 18 pont csökkenéssel 7365 ponton, a párizsi CAC-40 index 16 pont csökkenéssel 4947 ponton, a frankfurti DAX index pedig 43 pont csökkenéssel 12 015 ponton kezdi a pénteki kereskedést. Árfolyam-befolyásoló…
márc. 3
8:27
Megvan, ki váltja Gundel Takács Gábort a Maradj talpon! műsorában (Privátbankár)
Gundi nem bánja, hogy nélküle is megy tovább a műsor.
márc. 3
8:30
Az árfolyamkockázat részleteit vizsgálja az Európai Bíróság (24.hu)
A Fővárosi Ítélőtábla jogértelmező kérése alapján indult eljárás.
márc. 3
8:36
Ezeknél a bankoknál moshatják legálisan pénzüket a magyar gazdagok (Portfolio)
A NAV közleménye szerint öt banknál lehet olyan számlát nyitni, amelyen június 30-ig még legalizálható a külföldről hazahozott jövedelem. Az új jogszabálynak köszönhetően azok, akik bizonyos adó...
márc. 3
8:36
Az Európai Bíróság elé került a magyar devizahitelesek ügye (Pénzcentrum)
Az árfolyamváltozásból eredő kárt az adós köteles viselni?...
márc. 3
8:45
Új járat Kijevbe, nem is remélt előnyökkel (HVG)
Már foglalni lehet jegyeket az ukrán légitársaság járatára.
márc. 3
8:45
Fontos magyar ügy került az Európai Bíróság elé (Privátbankár)
A testület az árfolyamkockázat részleteit vizsgálja, az eljárás még a kezdeti szakaszban van.
márc. 3
8:45
A prémium irodapiacon lép nagyot az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő (ProfitLine)
Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. adásvételi szerződést kötött a Váci Greens irodaház „B” épületét fejlesztő Atenorral. Ez az épület az első, amely a január közepén indult OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alap portfóliójába került. Az Alapkezelő a következő időszakban is aktív marad a prémium irodaházak piacán és további ingatlanok megvásárlását készíti elő a PRIME Alap részére.

Keresés