2017. március 9. csütörtök

márc. 9
0:30
Környezetvédelmi díjat nyert Kaposvár (ProfitLine)
Kaposvár nyerte idén az E.ON Energy Globe Magyarország-díjat önkormányzat kategóriában - tájékoztatta a polgármesteri hivatal szerdán az MTI-t.
márc. 9
1:03
továbbra is népszerűek az állampapírok a lakosság körében (ProfitLine)
Megközelíti az előző havi értékesítési csúcsot a lakossági állampapírok februári állománynövekedése, a 339 milliárd forintos emelkedés "motorjai" a féléves és a kamatozó kincstárjegyek, valamint a Prémium magyar államkötvények (pmák) voltak - írta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdai közleményében.
márc. 9
1:36
Svájcban is megugrott az infláció (ProfitLine)
Megugrott az infláció Svájcban: a fogyasztói árak havi összevetésben közel öt éve, éves szinten pedig 2011 ősze óta nem emelkedtek ilyen gyors ütemben, mint februárban.
márc. 9
2:09
74 milliárd forint jut a gyermekétkeztetésre (ProfitLine)
Idén 74 milliárd forintot költ a kormány ingyenes, illetve kedvezményes gyermekétkeztetésre, ez több mint 2,5-szerese a támogatásra 2010-ben fordított összegnek - mondta el Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán az MTI-nek.
márc. 9
2:42
Erőteljesebb növekedés várható a brit gazdaságban (ProfitLine)
Az idén az eddig vártnál sokkal erőteljesebb növekedés várható a brit gazdaságban, a következő években azonban valószínűleg jelentősen lassul a növekedési lendület a következő pénzügyi évre szerdán előterjesztett költségvetési tervezet szerint.
márc. 9
3:15
Madárinfluenza a bécsi állatkertben? (ProfitLine)
Madárinfluenzás megbetegedés miatt el kellett altatni egy pelikánt a schönbrunni állatkertben. Az eset miatt néhány részleget bezártak - közölte a bécsi állatkert orvosa szerdán.
márc. 9
3:48
Olaszországnak javítani kell menekültügyi rendszerén (ProfitLine)
Olaszországnak javítania kell a menekültek fogadását és regisztrálását szabályzó rendszerén, integrációs politikáján, és hatékonyabban kell fellépnie az emberkereskedők tevékenysége ellen - jelentette ki Tomás Bocek, az Európa Tanács (ET) főtitkárának menekültügyi különmegbízottja sajtónyilatkozatában szerdán.
márc. 9
4:06
Külföldi sajtó Magyarországról – Német és osztrák lapok a jogi határzár szigorításáról (GazdaságPortál)
Németországban több vezető médium kommentárban foglalkozott Magyarországgal a jogi határzár szigorításával. A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung Magyar gyakorlat címmel közölte Stephan Löwenstein írását, aki kiemelte, hogy a magyar szabályozás “nem ideális válasz a menekültkérdésre”, mert európai válaszra van szükség, de “legitim”, mert nincs európai válasz. Viszont “egyáltalán nem legitim…
márc. 9
4:21
Mennyi a munkanélküli nő Magyarországon? (ProfitLine)
Foglalkoztatott nők száma; munkanélküli nők száma; A munkanélküliségi ráta alakulása
márc. 9
4:54
Továbbra sem fizetnek elosztói teljesítménydíjat a háztartások (ProfitLine)
Új elosztói teljesítménydíj vonatkozik azokra, akik újonnan telepítenek 4 kilowattnál (kW) nagyobb teljesítményű háztartási kiserőművet, és a többletenergiát a közcélú villamosenergia-rendszerbe táplálják be, fizetniük ugyanakkor jelenleg nem kell - hívta fel a figyelmet közleményében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán.
márc. 9
5:15
Újabb fordulat Mészárosék cégénél - Megremegnek a kezek? (Portfolio)
Mészáros Lőrinc részesedést szerzett a magyar tőzsdén jegyzett Konzumban, azóta elszállt a cég részvényárfolyama Most ajánlatot tettek a vállalat összes részvényére a nagytulajdonosok, ami technikai...
márc. 9
5:27
Donald Trump aggódik a WikiLeaks miatt (ProfitLine)
A Fehér Ház szóvivője szerint Donald Trump amerikai elnök "rendkívül aggódik", hogy a WikiLeaks kiszivárogtató portálnak sikerült feltörnie a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) biztonsági rendszerét.
márc. 9
5:33
Sokan nem tudják, pedig így szinte lehetetlen bebukni a lakáshitelt (Pénzcentrum)
Ha ezt a lehetőséget a devizahitelesek is ismerték volna......
márc. 9
5:51
Évi 300% hozam: a Quaestor után itt a Questra (Portfolio)
Hallottatok már a rejtélyes, zöld-foki mikrovállalatról, amelyik a Tesla, a Facebook és az Alibaba tőzsdére vitele mögött állt? Esetleg arról, hogy a cég 200-300%-os hozamot tud évente megkeresni az...
márc. 9
6:00
Nem mond le az FBI vezetője (ProfitLine)
A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vezetője, James Comey bejelentette, hogy kitölti mandátumát és nem mond le.
márc. 9
6:02
Az elhízás krónikus vesebetegséghez vezethet (ProfitLine)
Az elhízás krónikus vesebetegséghez vezethet, drasztikusan növeli a fő rizikófaktorok, így a kettes típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát - írta a Nemzeti Veseprogram az MTI-hez a mai vesevilágnap alkalmából eljuttatott közleményében.
márc. 9
6:15
Tele a japánok hócipője: odacsapnának Észak-Koreának (Privátbankár)
A japán törvényhozás néhány tagját aggasztja Észak-Korea gyors fejlődése a nukleáris fegyverek és a rakéták terén, nem is beszélve a kommunista ország állandó fenyegetéseiről, miszerint ezeket be is vetné. Most azt szeretnék, ha Japán készen állnak arra, hogy megelőző csapásokat mérhessen, mielőtt sor kerül a legrosszabbra.
márc. 9
6:30
530 millióért kelt el az egykori MSZP-székház (24.hu)
Tíz éve még 1,6 milliárdért cserélt gazdát az ingatlan, ahová négycsillagos szállodát álmodtak.
márc. 9
6:33
Migrációs csúcstalálkozó lesz Rómában (ProfitLine)
Olaszország, Németország, Franciaország és az észak-afrikai országok részvételével csúcstalálkozót terveznek az olasz fővárosba az afrikai migránstáborok felállításáról - jelentette be Marco Minniti olasz belügyminiszter a Corriere della Sera olasz napilap honlapján szerda este.
márc. 9
6:54
A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei – 2017.03.08 (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a március 8-án megtartott 10. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták: Első számsorsolás: 7 (hét) 8 (nyolc) 11 (tizenegy) 12 (tizenkettő) 29 (huszonkilenc) 32 (harminckettő) 33 (harminchárom) Második számsorsolás: 3 (három) 4 (négy) 8 (nyolc) 14 (tizennégy) 19 (tizenkilenc) 27 (huszonhét) 31 (harmincegy) Nyeremények: 1 darab 7…
márc. 9
7:03
Ismét volt telitalálat a Skandináv lottón (Pénzcentrum)
Jövő héten 40 millió forintért izgulhatnak a szerencsevadászok....
márc. 9
7:06
Elkelt a volt MSZP-székház (Napi)
Elkelt az egykori MSZP-székház, a felszámolási pályázaton értékesített ingatlant – a vele egybeépített irodaházzal együtt – 530 millióért vitték el - tudta meg a Világgazdaság. A pályázatban ... ...
márc. 9
7:06
Nőnap alkalmából több száz nő tüntetett Trump elnök ellen (ProfitLine)
A nemzetközi nőnapon több száz nő tüntetett Donald Trump amerikai elnök ellen a washingtoni a Fehér Ház előtt, New Yorkban pedig a Trump-torony előtt mintegy kétezren demonstráltak.
márc. 9
7:12
Milliárdos balhét úszott meg a Fidesz-közeli cég (24.hu)
Egy lakópark építése miatt tiltakoznak Szentendrén. A háttérben többen azt az üzletembert sejtik, akivel az uszodaépítés miatt egyszer már befürdött a város. A 2,9 millliárd forintos tartozást nemrég az állam fizette ki.
márc. 9
7:24
Jönnek-e ukránok a Mercedes-gyárba? (Napi)
Nem csak a szokásos üzletmenet fenntartásához keresik továbbra is nagy erőkkel a dolgozókat a vállalatok, de elég sok neves társaság van, amely a munkaerőhiány ellenére több száz fős bővítést tervez Magyarországon. ... ...
márc. 9
7:27
Durva kartellezési ügy: 48 milliárdos bírságot kapott hat cég (Privátbankár)
Forintra átszámítva ekkora büntetést szabott ki autóalkatrész-beszállítókra az Európai Bizottság.
márc. 9
7:36
Csökken a benzin ára (GazdaságPortál)
Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán. A csökkentéssel a benzin átlagára 363 forintra mérséklődik, a gázolaj ára 377 forint marad. Legutóbb szerdán csökkent a benzin ára bruttó 5 forinttal, a gázolajé nem változott. A benzinár ...
márc. 9
7:39
Nem nagy az érdeklődés a műszaki képzések iránt (ProfitLine)
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) oktatásért felelős államtitkára szerint hazánkban jó a felsőfokú műszaki képzés színvonala, de kevés a hallgató.
márc. 9
7:42
Lökést kap a magyar buszgyártás - már megy a toborzás (Napi)
Heteken belül elkezdik építeni Debrecenben a majdani autóbuszgyártást segítő oktatási és fejlesztési központot, az ehhez szükséges jogerős építési engedélyek már megszülettek - mondta a Világgazdaságnak ... ...
márc. 9
7:42
Mi lesz most Észak-Koreával? (Napi)
Észak-Koreával kapcsolatban minden választási lehetőség fennáll - jelentette ki Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet a világszervezet Biztonsági Tanácsának (BT) zárt ülése után. "Nem racionális emberrel ... ...
márc. 9
7:45
Melania Trump népszerűbb, mint az amerikai elnök? (Privátbankár)
Év eleje óta jelentősen nőtt az amerikai first lady, Melania Trump népszerűsége az Egyesült Államokban.
márc. 9
7:47
Titkos vevőre talált az MSZP-székház (Privátbankár)
Nagyon titkolják, hogy ki vette meg 530 millióért a felszámolásra ítélt ingatlant.
márc. 9
7:51
Áron alul kelt el a volt MSZP-székház (HVG)
Elkelt az egykori MSZP-székház; a felszámolási pályázaton értékesített ingatlant – a vele egybeépített irodaházzal együtt – 530 millióért vitték el – tudta meg a Világgazdaság.
márc. 9
8:00
Trump döntött - megvan az orosz nagykövet (Napi)
Donald Trump amerikai elnök szerdán megnevezte az Egyesült Államok leendő oroszországi nagykövetét Jon Huntsman személyében. A felkérést Huntsman este el is fogadta, kinevezését azonban még a szenátusnak ... ...
márc. 9
8:00
Mentor programot indít a Magyar Marketing Szövetség (24.hu)
A cél, hogy a kis-és középvállalkozások eredményes marketingtevékenységet folytassanak.
márc. 9
8:02
3-as metró: kiírták a pályázatot az állomások felújítására (24.hu)
Első körben tizenegy állomás újulhat meg, lifteket is beépítenek.
márc. 9
8:03
Sürgősen megoldás kell - újabb migrációs csúcs jön (Privátbankár)
Olaszország, Németország, Franciaország és az észak-afrikai országok részvételével csúcstalálkozót terveznek Rómába.
márc. 9
8:12
Egyre népszerűbb Melania Trump (ProfitLine)
Év eleje óta jelentősen nőtt az amerikai first lady, Melania Trump népszerűsége az Egyesült Államokban - derült ki a CNN amerikai hírtelevízió és az ORC közvélemény-kutató intézet közös felméréséből.
márc. 9
8:12
Növekszik a first lady népszerűsége az Egyesült Államokban (GazdaságPortál)
Év eleje óta jelentősen nőtt az amerikai first lady, Melania Trump népszerűsége az Egyesült Államokban – derült ki a CNN amerikai hírtelevízió és az ORC közvélemény-kutató intézet közös felméréséből. A helyi idő szerint szerdán nyilvánosságra hozott adatok szerint míg januárban a megkérdezetteknek csak 36 százaléka nyilatkozott kedvezően a január 20. óta hivatalban lévő Donald Trump ...
márc. 9
8:15
Változás jön a HÉV-közlekedésben (Napi)
A H6-os ráckevei és a H7-es csepeli HÉV fővárosi kötöttpályás hálózatba való integrálásának tanulmánytervére írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. A Közbeszerzési Értesítőben ... ...
márc. 9
8:15
A Volkswagen vezére úgy beszólt a Fiat urának, hogy az már kellemetlen (Portfolio)
Sergio Marchionne, a Fiat Chrysler vezére lassan arról lesz híres, hogy úton-útfélen el akarja adni valakinek az autógyártó csoportját. Rendszerint a General Motorsnál kilinccsel annak érdekében,...
márc. 9
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.03.09) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.03.09-i időjárásjelentése....
márc. 9
8:21
Trump jól választott: ő lesz Amerika új oroszországi nagykövete (Privátbankár)
Donald Trump amerikai elnök megnevezte az Egyesült Államok leendő oroszországi nagykövetét.
márc. 9
8:33
Durván térhet vissza a vasárnapi boltbezárás (Napi)
Egy szakszervezetekből, civil és egyházi szervezetekből álló csoport európai szintű vasárnapi boltbezárást kezdeményez azzal érvelve, hogy egy többet dolgoznak az emberek hét végén. Az Európai Szövetség ... ...
márc. 9
8:33
Luxemburgba költözhet a világ egyik legnagyobb biztosítója (Portfolio)
A Brexit miatt Luxemburgban hozhatja létre új európai központját a világ egyik legnagyobb biztosítója, az AIG - írja a Financial Times. Az európai útlevél (passporting rights) elvesztése miatt...
márc. 9
8:35
Lassult az infláció Kínában (Napi)
Februárban kilenc éves csúcsot ért el a termelői árak, és két éves mélypontot a fogyasztói árak emelkedésének az üteme Kínában a nemzeti statisztikai hivatal csütörtökön közzétett adatai szerint. Februárban ... ...
márc. 9
8:35
Büntetésben volt tegnap a forint, ma sem javul a hangulat (Portfolio)
Minimális gyengüléssel kezdett csütörtök reggel a forint, vagyis nem tud szabadulni a 311 feletti szintről a magyar deviza. Közben a dollár próbál tovább erősödni a tegnapi kirobbanóan erős...
márc. 9
8:37
Esküt tett az államtitkár: nem ugranak meg Paks 2 költségei (Portfolio)
Nem várható, hogy a Paksi Atomerőmű bővítése során sokszorosára növekedjenek a költségek - mondta Csepreghy Nándor az ATV-ben szerda este. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára esküt is tett...
márc. 9
8:39
Háborúra készül Trump: hadsereget küld az Iszlám Állam ellen (Privátbankár)
Washington fontolgatja, hogy további ezer katonát küld Kuvaitba a terroristák elleni harcba.
márc. 9
8:41
A csődben lévő európai ország fegyverkezik: félelem a revansista szomszédtól (Privátbankár)
A görög gazdaság mélyebb és hosszabb depresszióban van, mint az amerikai volt az 1930-as években. Most mégis milliárdokért akarnak F-35-ös vadászgépeket vásárolni. A revansista Erdogan elnök fegyverkezésével próbálnak így lépést tartani.

Keresés