2017. március 21. kedd

márc. 21
0:12
Korszakhatárhoz érkeztek a magyar nagyvállalatok (X) (24.hu)
Nő a felhő ismertsége a magyar vállalati döntéshozók körében. Az összes megkérdezett 55 százaléka legalább közepes szintű ismeretekkel rendelkezik a
márc. 21
0:30
Feketelista készül a jogsértő webshopokról (ProfitLine)
A webáruházak zömét Magyarországon a KKV szektorba tartozó vállalkozások üzemeltetik, akik az elektronikus kereskedelemre vonatkozó jogszabályok 2017 februári változása miatt nem lehetnek teljesen nyugodtak. Ugyan továbbra is él az a szabály, amely szerint a KKV szektorba tartozó vállalkozások az első, például adatvédelmi, fogyasztóvédelmi jogsértés esetén nem bírságolhatók, azonban a…
márc. 21
1:03
A BKV is hosszú távú megoldás szeretne elérni a bérvitában (ProfitLine)
A BKV is hosszú távú megoldás szeretne elérni a bérvitában, és mindent elkövet azért, hogy a források rendelkezésre álljanak - közölte a közlekedési társaság az MTI-vel hétfőn, miután újabb munkaügyi vitát tartott két szakszervezeti szövetséggel.
márc. 21
1:36
Biometrikus személyazonossági igazolványt vezetnek be Romániában (ProfitLine)
Romániában jövő nyáron kezdik meg a fokozatos áttérést az internetes ügyintézést lehetővé tevő, biometrikus információkat is tartalmazó elektronikus személyazonossági igazolványra, amely a jelenlegi egészségügyi kártya szerepét is átveszi - közölte hétfőn Carmen Dan belügyminiszter.
márc. 21
2:09
Csökken a gázolaj ára (ProfitLine)
Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
márc. 21
2:42
Ki a világ leggazdagabb embere? (ProfitLine)
Idén is Bill Gates a világ leggazdagabb embere a Forbes listáján, jelenlegi vagyonát 86 milliárd dollárra becsüli az amerikai üzleti magazin.
márc. 21
3:15
D-vitaminnal megelőzhető az autizmus (ProfitLine)
Nem jelentkeztek autista vonások azoknál az egereknél, amelyeknek az anyja D-vitamin pótlást kapott a vemhesség alatt - közölték a Queenslandi Egyetem kutatói.
márc. 21
3:48
A Fővárosi Törvényszék elrendelte az Est Media csődeljárását (ProfitLine)
A Fővárosi Törvényszék elrendelte az Est Media Nyrt. csődeljárását, amelynek kezdő időpontja 2017. március 18-a - tette közzé a társaság hétfőn, a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
márc. 21
4:03
Légy észnél, ha kölcsönt adsz: a bizalom kevés, papír kell (x) (Pénzcentrum)
A kölcsönkérő ismerősök fele nem fizeti meg a tartozását....
márc. 21
4:06
Vigyázz, Internetes adatlopás veszélyére figyelmeztetett az OTP (GazdaságPortál)
Interneten terjedő adathalász levéllel próbálnak ismeretlenek banki ügyféladatokhoz jutni – közölte az OTP Bank hétfőn az MTI-vel. A bank tájékoztatása szerint az adathalász levelek olyan hivatkozást tartalmaznak, amelyek az OTPDirekt oldalához hasonló honlapra irányítják az ügyfeleket, azon pedig netbankjuk belépési azonosítóját és jelszavát kérik. A közlemény hangsúlyozza, hogy az OTP Bank soha…
márc. 21
4:21
Áttörés jöhet idén a mobilfizetésben (ProfitLine)
Áttörés jöhet idén Magyarországon a mobilfizetésben a Mastercard felmérése szerint, a megkérdezettek kétharmada szívesen fizetne okostelefonja segítségével - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
márc. 21
4:48
Feketelista készül a jogsértő webshopokról (GazdaságPortál)
A webáruházak zömét Magyarországon a KKV szektorba tartozó vállalkozások üzemeltetik, akik az elektronikus kereskedelemre vonatkozó jogszabályok 2017 februári változása miatt nem lehetnek teljesen nyugodtak. Ugyan továbbra is él az a szabály, amely szerint a KKV szektorba tartozó vállalkozások az első, például adatvédelmi, fogyasztóvédelmi jogsértés esetén nem bírságolhatók, azonban a…
márc. 21
4:54
Trump lánya is irodát kap a Fehér Házban (ProfitLine)
Donald Trump elnök lánya, Ivanka is irodát kap a Fehér Ház nyugati szárnyában, és minősített információkhoz is hozzáférhet majd, de hivatalos titulusa nem lesz, és nem lesz kormányzati alkalmazott sem - árulta el hétfőn Ivanka Trump egyik jogásza.
márc. 21
5:21
Több milliárd forint a tatabányai közösségi fejlesztésre (Hírstart)
A tatabányai önkormányzat 5,641 milliárd forintot kap a közösségi közlekedés színvonalának és hatékonyságának javítására.
márc. 21
5:27
Lázárék miatt a Converse és a Milky Way is bukhat (HVG)
A Converse cipőmárka, a San Pellegrino ásványvíz, a Milky Way csoki – csak néhány példa azokra a termékekre, amelyek a Heineken mellett pórul járhatnak a parlament előtt lévő, lex Heinekenként emlegetett, az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról szóló javaslat nyomán.
márc. 21
5:27
Tatabánya több mint 5 milliárd forintot kap közösségi közlekedésre (ProfitLine)
A tatabányai önkormányzat 5,641 milliárd forintot kap a közösségi közlekedés színvonalának és hatékonyságának javítására - derül ki a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányhatározatból.
márc. 21
5:33
Pest megyeiek, figyelem! Itt a naptár az EU-pénzekhez (Portfolio)
Az elmúlt 3 hónapban összesen 13 pályázat jelent meg kifejezetten a Közép-magyarországi régiónak dedikálva, ezért fontosnak tartottuk összefoglalni egy táblázatban, hogy mikor melyik pályázatok...
márc. 21
5:39
Lázárék miatt a Converse és a Milky Way is bukhat (Hírstart)
A Converse cipőmárka, a San Pellegrino ásványvíz, a Milky Way csoki – csak néhány példa azokra a termékekre, amelyek a Heineken mellett pórul járhatnak a parlament előtt lévő, lex Heinekenként emlegetett, az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról szóló javaslat nyomán.
márc. 21
5:41
Ez már-már megalázó volt a TV2 számára (Hírstart)
A kormányzati hirdetésekkel kitömött kereskedelmi tévé kínos helyzetbe került vasárnap este, ugyanis a korábban "levetett" műsoraikkal verte őket az ATV a teljes lakosság körében.
márc. 21
5:51
Te jó ég! Durván emelkedett a nyugdíjasok száma (Pénzcentrum)
Vajon mikor robban a nyugdíjbomba?...
márc. 21
6:00
Hazánk is bemutatkozik a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán (ProfitLine)
Megnyílt a magyar nemzeti pavilon hétfőn a világ legnagyobb informatikai szakkiállítását, a hannoveri CeBIT-en.
márc. 21
6:03
Olcsóbban lehet netezni májustól, jön a jólétcsomag (HVG)
Májusban megjelenik az internetszolgáltatók kínálatában a digitális jólét alapcsomag, ami a piaci díjcsomagoknál legalább 15 százalékkal kedvezőbb áron lesz elérhető – közölte a program titkárságát idézve a Világgazdaság.
márc. 21
6:21
Ilyen emeletes vonatok járhatnak a Balatonnál – fotók (HVG)
Szakmai körökben kész tényként kezelik, hogy a Stadler svájci járműgyártó a Kiss emeletes motorvonatait szállítja majd a MÁV-Startnak – írta a Magyar Idők. Az új vonatok a ferihegyi vonalon debütálhatnak és megjelenhetnek a Balatonnál is.
márc. 21
6:21
Hatalmasra duzzasztják a szíriai kurd hadsereget (Privátbankár)
A szíriai kurdok az utóbbi két évben iraki társaikhoz hasonlóan komoly harci erőt állítottak ki és nagy területeket foglaltak el az Iszlám Államtól, amerikai segítséggel. Haderejük az YPG milícia, melyet hadsereggé szerveznek és év végére 100 ezer fősre duzzasztják, ami egy kétmilliós etnikumtól igen szép teljesítmény.
márc. 21
6:24
Marine Le Pent támadták riválisai az első tévévitában (Elemzésközpont)
A muzulmán viselet, illetve a teljes testet elfedő női fürdőruha, a burkini engedélyezése körül lángolt fel az első igazi vita a 35 nap múlva esedékes francia elnökválasztás öt legfőbb elnökjelöltjének első, hétfő esti három és félórás televíziós vitájában, amelynek első felében inkább visszafogott és udvarias hangnemben mutatták be a politikusok oktatási, biztonságpolitikai, valamint bevándorlási…
márc. 21
6:26
Graphisoft Park: 78 forintos osztalékjavaslat a törzsrészvényekre (Elemzésközpont)
A Graphisoft Park SE igazgatótanácsa a társaság egyszeri leírások nélkül számított 3,172 millió euró konszolidált üzleti eredménye alapján az "A" sorozatú törzsrészvényekre részvényenként 78 forint, a "B" sorozatú dolgozói részvényekre pedig részvényenként 26 forint kifizetését javasolja a társaság április 20-ra összehívott közgyűlésén - derül ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság…
márc. 21
6:28
Áttörést vár idén a mobilfizetésben a Mastercard Magyarországon (Elemzésközpont)
Áttörés jöhet idén Magyarországon a mobilfizetésben a Mastercard felmérése szerint, a megkérdezettek kétharmada szívesen fizetne okostelefonja segítségével - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. A fizetéstechnológiai vállalat felmérése alapján a válaszadók 67 százaléka kipróbálná az új mobilfizetést, 25 százalékuk pedig kifejezetten üdvözölte az új szolgáltatást. A Mastercard szerint az innovatív…
márc. 21
6:30
Sikeresen zárult a Wing Csoport 40 millió eurós kötvénykibocsátási programja (Elemzésközpont)
Összesen 40 millió euró névértékű nyilvános kötvénykibocsátási programot indított tavaly nyáron a Wing, az ingatlanfejlesztő vállalat négy ütemben az összes kötvényt értékesítette intézményi befektetőknek - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a Wingholding 2019/I elnevezésű papírok futamideje 3 év, a fix kamatozású kötvények 4 százalékos hozamot fizetnek. A kötvényprogram…
márc. 21
6:33
A Fehér Ház kitartóan állítja, hogy Obama lehallgatta Trumpot (ProfitLine)
A Fehér Ház szóvivője, Sean Spicer hétfőn kitartott amellett, hogy Donald Trumpot és munkatársait a korábbi elnök, a demokrata párti Barack Obama a választási kampány idején lehallgattatta.
márc. 21
6:57
Hétvégi tőzsde, devizapiaci áttekintés (Elemzésközpont)
Áttekintésünkben megvizsgáljuk az előző napok eseményeit, változásait. Továbbá megnézzük mire célszerű odafigyelni a következő napokban. Cikkünkben a S&P500, DAX, olaj, arany EUR/USD, GPB/USD, USD/JPY, indexekkel, devizákkal foglalkozunk. Jegybanki kamatdöntések határozták meg a múlt heti kereskedést, nemcsak a Fed döntött a kamatról, hanem a Bank of England, a Svájci Jegybank és a Bank of Japan…
márc. 21
6:59
Keddi tőzsde, devizapiaci áttekintés (Elemzésközpont)
Áttekintésünkben megvizsgáljuk az előző napok eseményeit, változásait. Továbbá megnézzük mire célszerű odafigyelni a mai napon. Cikkünkben a S&P500, DAX, olaj, arany EUR/USD, GPB/USD, USD/JPY, indexekkel, devizákkal foglalkozunk. A hétfői, makroadatokban szegény nap után kedden már több adatra célszerű odafigyelni. A reggeli órákban a svájci külkereskedelmi mérleget ismerhetjük meg, mely adata a…
márc. 21
7:00
Változik az MTV Movie Awards (24.hu)
Mostantól tévésorozatokat is díjaznak, úgyhogy a díj neve MTV Movie & TV Awards lesz.
márc. 21
7:01
Tőzsdeindexek áttekintése kedden: S&P500; és DAX index (Elemzésközpont)
Tőzsdeinexek áttekintése kedden: S&P500 és DAX index S&P500 index A hétfői kereskedésben kisebb korrekciót láthattunk a tengerentúli piacokon. Az S&P500 index árfolyama az utóbbi hetekben a 2350-2400 dolláros sávba szorult be. Ennek a sávnak a közepén találjuk jelenleg az árfolyamot. Az utóbbi hetek oldalazásának köszönhetően a 20 napos mozgóátlag is megérkezett ide, a 2370 dollár magasságában…
márc. 21
7:03
Lassan a használt lakásokat is új áron mérik (Portfolio)
Hiába emelkedik tovább az új építésű lakások ára, a használtaké kissé gyorsabban növekszik, így mérséklődik az árkülönbség a két kategória között - derül ki az Otthontérkép friss felméréséből. ...
márc. 21
7:03
Keddi makroadatok, események (Elemzésközpont)
A hétfői, makroadatokban szegény nap után kedden már több adatra célszerű odafigyelni. A reggeli órákban a svájci külkereskedelmi mérleget ismerhetjük meg, mely adata a CHF párokon kereskedőknek lesz fontos. Ezt követően a brit fogyasztói, termelői, és ingatlanpiaci árindexek, azaz inflációs adatok érkeznek. Ezek az adatok a font párokon okozhatnak nagyobb kilengést. A délelőtti órákban a Bank of…
márc. 21
7:06
Egyszerűsödhet a 300 négyzetméter feletti lakóházak építési engedélyezése (ProfitLine)
Az Országgyűlés ma lehetővé teheti, hogy a háromszáz négyzetméter feletti, nem kereskedelmi célú lakóépületeket is egyszerű bejelentéssel lehessen építeni, illetve bővíteni.
márc. 21
7:09
Kihátrál a Fidesz a lex Heineken mögül? (Hírstart)
Sajtóértesülések szerint tisztában vannak azzal, hogy jogilag védhetetlen a javaslat.
márc. 21
7:11
Visszafogták magukat az amerikai befektetők (Hírstart)
Vegyesen zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
márc. 21
7:12
Egészségügy, nyugdíjak - erre jut az átlagnál kevesebb (Napi)
Uniós és régiós szinten is kiemelkedően sok pénzt szív el a magyar állam gazdaságból, amit elsősorban a saját működésre, gazdasági támogatásokra, államosított cégek veszteségeinek kipótlásra valamint sportra ... ...
márc. 21
7:12
Drágábban adják a rosszabb minőségű árut a multik keleten (24.hu)
Egy csehországi felmérés szerint drágábban juthatnak a nagy élelmiszergyártók gyakran silányabb minőségben forgalmazott termékeihez a régiós fogyasztók.
márc. 21
7:13
Mégsem rákkeltő a glifozát (Hírstart)
Legalább is ezt mondta ki az Európai Vegyianyag Ügynökség (ECHA) Kockázatértékelési Bizottságának (RAC) értékelése. Ez még mindig nem jelenti a növényvédőszer-hatóanyag azonnali engedélyezését.
márc. 21
7:14
Így még senki nem dicsérte Matolcsy Györgyöt (24.hu)
Az MNB-elnök rajongóját ülteti a kormányoldal az egyik legfontosabb jegybanki testületbe, és ad neki ezzel havi 3 millió forintot. Parragh Bianka szakmai hírneve csekély, ám férje fontos szövetségese az Orbán-kormánynak.
márc. 21
7:15
Újabb botrány: drágábban adhatják a rosszabb árukat a régióban (HVG)
Egy csehországi felmérés szerint drágábban juthatnak a nagy élelmiszergyártók gyakran silányabb minőségben forgalmazott termékeihez a régiós fogyasztók – írta a Magyar Idők.
márc. 21
7:15
Azt építhetünk, amit akarunk? Ha a politikusok is így akarják (Privátbankár)
Sokkal egyszerűbb lehet a jövőben házat építeni - legalábbis ha ma megszavazza a parlament.
márc. 21
7:15
Az állami szféra adhat új lendületet a hitelpiacnak? (Hírstart)
A legnagyobb kereslet a hitelre jelenleg az ingatlanpiacon van jelen, mind ipari, mind lakáscélú felhasználás esetén.
márc. 21
7:21
A semmiből jött jelölt nyerte az első tévévitát (Portfolio)
Az öt hét múlva esedékes francia elnökválasztás favoritjának számító, függetlenként induló Emmanuel Macront, a szocialista kormány volt gazdasági miniszterét találták a nézők a legmeggyőzőbbnek az öt...
márc. 21
7:27
Kiszúrnak azzal, aki buszon utazik - új szabályokról döntöttek (Napi)
Ha baleset történik, késik a busz, kimarad egy járat, illetve ha mozgáskorlátozott akar autóbuszon utazni, akkor ezek kezelésére uniós szabályok vonatkoznak, de szombattól - a kormány döntése miatt - ... ...
márc. 21
7:27
Olcsóbbá válhat a trappista sajt (Hírstart)
Nagy bejelentést tett Fazekas Sándor agrárminiszter: csökkenhet egyes sajtok és felvágottak áfája.
márc. 21
7:30
Tőzsde – Vegyes mozgás a vezető ázsiai tőzsdéken (GazdaságPortál)
Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdemutatók kedden, miközben a még nyitva tartó börzék mindegyike pluszban állt. Kedden Tokióban a Nikkei225 mutató 0,43 százalékkal, 19 438 pontra süllyedt. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX mutató 0,16 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot. A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál 0,07 százalék mínuszban, a tajpeji viszont 0,60 ...
márc. 21
7:33
Hozzányúlhat a kormány a trappista sajthoz és a felvágottakhoz (HVG)
A trappista sajt és a felvágottak áfája is öt százalékra csökkenhet – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az RTL Klub Híradójának.

Keresés