2017. március 8. szerda

márc. 8
0:51
A kanyaró a kisebb gyermekekre a legveszélyesebb (ProfitLine)
A kanyarómegbetegedéseknél a legveszélyeztetettebbek a tizenöt hónaposnál fiatalabb gyermekek, ha van a környezetükben ilyen beteg - mondta Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatornán kedd este.
márc. 8
1:24
Százmilliárd forint jut bölcsődék és óvodák fejlesztésére (ProfitLine)
Mintegy százmilliárd forint áll rendelkezésre bölcsődék és óvodák fejlesztésére, létrehozására különböző pályázatok keretében - ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Csornán, az országos bölcsődei tájékoztató roadshow első állomásán.
márc. 8
1:57
MSZP: Ne nyúljon az oktatáshoz a Fidesz (ProfitLine)
Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt, hogy a kormányváltásig hátralévő egy évben már "ne súlyosbítsa tovább a közoktatás helyzetét, így is nagy munka lesz helyrehozni mindazt a rengeteg kárt, amit az elmúlt hét év alatt okoztak". Az ellenzéki párt Palkovics László oktatási államtitkár kijelentéseire reagált az MTI-hez is eljuttatott közleményben.
márc. 8
2:30
Brexit - Olyan megállapodásra van szükség, amellyel nem romlik a magyar-brit viszony (ProfitLine)
Olyan megállapodásra van szükség Nagy-Britannia és az Európai Unió között, amelynek révén nem lesznek rosszabbak Magyarország és Nagy-Britannia kapcsolatai - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, az Európa egy Brexit után című tanácskozáson.
márc. 8
2:34
Francia elnökválasztás - Újabb korrupciógyanú Francois Fillonnal szemben (ProfitLine)
Alig hat héttel a francia elnökválasztás első fordulója előtt újabb korrupciógyanú került nyilvánosságra Francois Fillon konzervatív jelölttel szemben, aki a párton belüli átmeneti elszigetelődése ellenére kedden folytatta a választási kampányát.
márc. 8
3:36
Nőtt a feljelentések száma Ausztriában az előző évhez képest (ProfitLine)
Az osztrák bűnügyi statisztika szerint Ausztriában 2016-ban 3,8 százalékkal nőtt a feljelentések száma az előző évhez képest. Wolfgang Sobotka belügyminiszter erre vonatkozó adatait a Der Standard című lap ismertette kedden. 2016-ban több mint 22 ezer menedékkérőt gyanúsítottak bűncselekmény elkövetésével.
márc. 8
4:09
Romániából származhat a makói kanyarófertőzés (ProfitLine)
Vélelmezhetően romániai forrású a makói kórházban kimutatott kanyarófertőzés - közölte Lázár János kedd este egy királyhegyesi lakossági fórumon.
márc. 8
4:42
Jellemzően nem a vidéki nők javára billen a mérleg (ProfitLine)
A FAO (az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete) komolyan foglalkozik a nők jogaival, a női egyenjogúság kérdésével. Mi ennek az oka?
márc. 8
5:15
Csökkent a benzin ára (ProfitLine)
Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
márc. 8
5:21
Kellemes meglepetés érheti ma a benzinkúton (HVG)
Szerdától 5 forinttal olcsóbb a benzin literje, a gázolaj ára most nem változott.
márc. 8
5:33
Mozgolódnak a multik Magyarországon: sorra nyitják a webshopokat (Pénzcentrum)
Az idei évben több fontos netes bolt is elindul: itt a lista....
márc. 8
5:48
Egyre kedvezőbb a mobilinternet használata (ProfitLine)
Egyre inkább megéri internetes adattartalmat fogyasztani, tekintve, hogy a hírközlési szolgáltatók a megelőző évekhez képest több adattartalmat nyújtanak díjcsomagban foglalt forgalom, opciók vagy akciók keretében, akár változatlan árért is - derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2016-ot vizsgáló, a hírközlési szektorra vonatkozó elemzéséből kedden.
márc. 8
5:57
Az Alexandra márkanévért küzdenek a könyvesek (HVG)
Független kiadókat tömörítő cég szerezne meg harminc boltot az ötven üzletből álló Rainbow-hálózatból. Meg akarják szerezni az Alexandra nevet is.
márc. 8
5:57
Magyar siker az autópiacon (Napi)
Magyarországon 8,1 százalékkal több autó készült tavaly, mint egy évvel korábban, ez a negyedik legjobb eredmény az EU-n belül. Németországban készült a legtöbb autó, eladásokban Európa elverte Észak-Amerikát ... ...
márc. 8
6:09
Trump divatba hozta, Hollandia lehet a következő dominó a sorban (Portfolio)
Normál esetben a hollandokon kívül nem sok mindenkit szoktak érdekelni a holland választások, azonban most, hogy Európa-szerte és az Egyesült Államokban is előretört a populizmus, sokan attól...
márc. 8
6:18
Ma 100 éve olyan esemény kezdődött, ami máig meghatározza sorsunkat (Privátbankár)
100 évvel ezelőtt már két és fél éve zajlott az első világháború, de a szembenálló felek nem tudtak dűlőre jutni egymással. Az egyik hatalmas résztvevő azonban jobban kimerült, mint a többi, és ez olyan változáshoz vezetett, ami sokkal későbbi eseményeket is meghatározott, például a hidegháborút.
márc. 8
6:21
Ipari termelés Magyarországon - egy ábrán (ProfitLine)
termelői volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100, ipari termelés Magyarországon, 2001-2017. január
márc. 8
6:33
Ki a nagyobb király: Mészáros Lőrinc vagy Simicska Lajos? (HVG)
Tíz menetben méri össze erejét a hvg.hu ringjében a magyar közélet és gazdaság két legismertebb nehézsúlyú harcosa. Minden menet végén pontozunk, hogy kiderüljön, ki a NER igazi bajnoka.
márc. 8
6:36
Autót vezet? Akár 15 ezerrel is többet fog fizetni! (24.hu)
Az átlagvásárló akár 15 ezer forintos áremelkedésre is felkészülhet szettenként.
márc. 8
6:54
A büntetőeljárásról szóló törvényjavaslatot vitatja ma az OGY (ProfitLine)
Az Országgyűlés mai napirendjén kizárólag az igazságügyi miniszter büntetőeljárásról szóló törvényjavaslatának általános vitája szerepel.
márc. 8
7:00
Csökkent a benzin ára (GazdaságPortál)
Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. A csökkentéssel a benzin átlagára 366 forintra mérséklődött, a gázolaj ára 377 forint maradt. Legutóbb múlt szerdán csökkent a benzin ára bruttó 2 forinttal, a gázolajé pedig ugyanennyivel emelkedett. A benzinár 2012. április elején érte el ...
márc. 8
7:06
Hatalmas pofára esés katázva gyereket vállalni (24.hu)
A kormány buzdít minket a gyerekvállalásra és a katázásra is. Azt viszont nem dörgölik az orrunk alá, hogy a kettő együtt mivel jár.
márc. 8
7:12
Jól indul a reggel: meglepetés vár a kutakon (Privátbankár)
Megjött a beígért benzinár-csökkenés.
márc. 8
7:21
Női vezetőkkel jól állunk, de milyen áron? (Portfolio)
Bár a foglalkoztattak körülbelül fele nő, csak minden harmadik vezető nő az Európai Unióban, vagyis a nők továbbra is alulreprezentáltak a cégvezetők körében, ráadásul átlagosan közel negyedével...
márc. 8
7:27
Fidelity: Február végi makro gyorsjelentés (ProfitLine)
■ A Fidelity Leading Indicator továbbra is erősen pozitív: 2013 óta a legmagasabb értékeken áll. ■ Bár az USA adatai továbbra is biztatóak, nem szabad szem elől téveszteni, hogy a Trump politikáját övező bizonytalanság miatt a makrogazdasági kilátások meglehetősen képlékenyek. ■ Az eurózóna továbbra is jó ütemben erősödik, de a politikai helyzet és a Brexit-tárgyalások kezdete miatt fennáll a…
márc. 8
7:30
Van egy dolog, amiből nem tudnak gagyit adni a magyaroknak (Privátbankár)
Míg az uniós piacot ellepi, nálunk gyakorlatilag nem lehet hamis mézet kapni.
márc. 8
7:30
Így adózik? Rengeteg pénzt spórolhat meg! (24.hu)
Januártól több szabály is változott, így a katánál megduplázódott a bevételi határ, a kivánál csökkent az adókulcs, és duplájára nőtt a létszámhatár.
márc. 8
7:48
Unalmas nap lesz ma a Parlamentben (Privátbankár)
Az Országgyűlés mai napirendjén kizárólag az igazságügyi miniszter büntetőeljárásról szóló törvényjavaslatának általános vitája szerepel.
márc. 8
7:54
Vegyesen változott a forint árfolyama (GazdaságPortál)
Vegyesen változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon szerda reggel: az euróhoz képest stagnált, míg a svájci frankkal, a dollárral és japán jennel szemben gyengült. Az euró 310,17 forinton forgott szerda reggel hét órakor, nem változott az előző esti jegyzéshez képest. A svájci frank árfolyama 289,60 forintról 289,65 forintra erősödött, ...
márc. 8
8:00
Jó vétel lehet az UniCredit részvénye (ProfitLine)
Az elmúlt hetekben jelentős kockázatok szüntek meg az UniCreditnél azzal, hogy sikeresen lezárult a 13 milliárd eurós tőkeemelés, ráadásul a technikai kép alapján nagyságrendileg 1 éves távon akár 40%-os emelkedés is valószínűnek tűnik, így kedvező beszállási lehetőséget látunk.
márc. 8
8:03
Magyar Idők: az uniós piacon árult mézek ötöde hamisítvány (HVG)
A Magyar Idők állítása szerint itthon szinte eltűnt a polcokról a kínai méz, az uniós piacon viszont nagy a baj, mert ott a legutóbbi ellenőrzésen sok hamisítványt találtak.
márc. 8
8:03
A NAV ugrott fejest egy újabb, elképesztő Simonka-ügybe (HVG)
Legalább tízszer kaptunk a szívünkhöz, amíg elolvastuk, mi lett a "Magyarország és Románia sajtókapcsolatainak javítására" szánt 60 millió forintos EU-támogatással Simonkáék környékén. Az ügyészség nyomozással bízta meg a NAV-ot.
márc. 8
8:03
Szerda, akkor változnak az üzemanyagárak (Napi)
Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott - írja az MTI. A csökkentéssel a benzin átlagára 366 forintra mérséklődött ... ...
márc. 8
8:06
Megéri így adózni! Milliárdok maradnak a katásoknál (Privátbankár)
Az NGM szerint rengeteget spóroltak az elmúlt három évben a vállalatok.
márc. 8
8:06
Drágulnak a gumiabroncsok az emelkedő nyersanyagárak miatt (GazdaságPortál)
Jelentősen nő a gumiabroncsok ára a következő hetekben; iparági információk szerint a nyersanyagárak emelkedése miatt a gyártók átlagosan 4-9 százalékkal drágábban adják majd termékeiket – tájékoztatta az MTI-t az Abroncs Kereskedőház. A gumiabroncs nagykereskedelmi vállalat szerint 4-6 héten belül a fogyasztói árakban is megjelenik a drágulás. Megjegyzik, hogy a fogyasztói kosár e szegmensben…
márc. 8
8:12
Hihetetlen: sötétbe borult a Szabadság-szobor (24.hu)
Egyes twitterezők szerint maga Barack Obama kapcsolta le a világítást. Van egy reálisabb magyarázat.
márc. 8
8:15
Három éve nem láttunk ilyet: Kína deficites (Portfolio)
Három év óta először hiány keletkezett Kína külkereskedelmi mérlegében februárban, mivel az import bővülése jóval meghaladta az exportét. A kínai vámszolgálat közzétett adatai szerint az export...
márc. 8
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.03.08) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.03.08-i időjárásjelentése....
márc. 8
8:24
Hatalmas a meccs a Brexit körül - megint keresztbe tesznek a brit kormánynak? (Privátbankár)
Parlamenti jóváhagyáshoz kötné a brit törvényhozás felsőháza a Brexit feltételeiről London és az EU között létrejövő majdani megállapodást.
márc. 8
8:33
Merre megy ma a forint? (ProfitLine)
Vegyesen változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon szerda reggel: az euróhoz képest stagnált, míg a svájci frankkal, a dollárral és japán jennel szemben gyengült.
márc. 8
8:33
580 forintos célár érkezett a Telekomra (Portfolio)
Az HSBC 570-ről 580 forintra emelte célárát a Magyar Telekomra, ajánlásuk vétel. Az új célár 16 százalékkal magasabb, mint a keddi, 500 forintos záróár. Jelenleg 5 elemző vételre, 6 tartásra, 2...
márc. 8
8:35
Mától kérhető az uniós informatikai ingyenhitel (Portfolio)
Mától pályázható három infokommunikációs fejlesztéseket támogató kombinált hitelprogram, összesen 57,5 milliárd forint értékben. A felhívások keretében a digitális fejlesztést támogatják, melyre...
márc. 8
8:36
Szomorú statisztika: ennyire becsülik meg a női menedzserek munkáját (Napi)
Az Európai Unió tagállamaiban még mindig kevés a női menedzser, ráadásul az a kevés is kevesebbet kap ugyan azért a munkáért, mint férfi társaik, jóllehet a bérek közötti szakadék tagállamonként változik. ... ...
márc. 8
8:37
Még több alternatíva kellene a metrópótlásra (Portfolio)
Az M3-as metró felújítása rövid távon biztosan sokaknak fog fájni a lezárások, és pótlások miatt. A BKK a metrófelújítás idejére vonatkozó pótlási tervét már korábban bemutattuk, most egy másik...
márc. 8
8:39
Mit tervez az állam a magyar milliárdos repterén? (Napi)
Egyre jobb befektetésnek tűnik a sármelléki reptér, miután Széles Gábor bevásárolta magát a légikikötőbe. Az állam decemberi határozatában 6,6 milliárdos támogatást ígért a létesítménynek és környékének ... ...
márc. 8
8:39
Szárnyal a faktoring Magyarországon (Portfolio)
Lendületben a faktoring Magyarországon: tavaly 31%-kal 1572 milliárd forintra emelkedett a faktorált forgalom. A Világgazdaság vette észre elsőként a Magyar Faktoring Szövetség honlapján a friss...
márc. 8
8:42
Béremelés: szemfényvesztés Orbánék taktikája (24.hu)
A 2002-2010 közötti béremelés szintjének eléréséhez is tovább kellene nyitni a bukszát. Számmágia felsőfokon.
márc. 8
8:42
Tőzsdenyitás előtt – Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai piacok (GazdaságPortál)
Csökkenéssel nyithatnak szerdán a főbb nyugat-európai tőzsdék. A befektetők védekező pozíciókat vesznek fel, ahogy közeledik az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve kamatalakító bizottságának ülése. A CNBC-nek nyilatkozó elemzők szerint a londoni FTSE-100 index 8 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 27 ponttal, a párizsi CAC-40 index 8 ponttal süllyedhet a nyitásban. A befektetők…
márc. 8
8:51
Kína-Közép-Európa csúcsra költünk 457 milliót (Portfolio)
Magyarországon rendezik a Kína-Közép-Kelet-Európa együttműködés miniszterelnöki csúcstalálkozóját és erre a kormány most biztosított forrást. A Magyar Közlöny keddi számában megjelent...
márc. 8
8:51
Még mindig sok a hamis méz a magyar boltok polcain (Pénzcentrum)
Kínai méz viszont már szinte eltűntek....

Keresés