2017. december 1. péntek

dec. 1
0:03
GM cáfolat: nem kér vissza pénzt a Peugeot (NRGreport)
Az amerikai autógyártó szerint nem érkezett semmiféle jogi követelés a franciák felől.
dec. 1
0:36
Három új jelzáloglevél-indexet hozott létre a BÉT (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) közreműködve, a piaci szereplőkkel egyeztetve, három új jelzáloglevél-indexet hozott létre: egy teljes megtérülési indexet, és két hozamindexet, egy hároméves és egy ötéves futamidejűt.
dec. 1
1:06
Lehallgatták lakásán a román belügyminisztert (ProfitLine)
Egy fali telefoncsatlakozó mögé rejtett, lehallgatókészüléket talált bukaresti bérelt lakásában Carmen Dan román belügyminiszter - közölte csütörtökön a román média, a politikus egy előző esti bejelentésére alapozva.
dec. 1
1:36
Decemberben kell dönteni az eváról (ProfitLine)
December 1-je és 20-a között választhatják 2018-ra az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) a törvény hatálya alá újonnan bejelentkezők, a bejelentkezés írásban ugyanezen időpontig visszavonható. A határidő elmulasztása esetén nincs helye igazolási kérelem előterjesztésének - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
dec. 1
2:36
Vasárnap adják át a Magyar Teátrum Díjakat (ProfitLine)
Nyolcadik alkalommal adják át vasárnap a Békéscsabai Jókai Színházban a színházi háttérszakmák elismerésére hivatott Magyar Teátrum Díjakat.
dec. 1
2:45
Kína hasít a vasúti járműgyártásban is (NRGreport)
A kínai konkurencia szédületes erődödése miatt egyesül a Siemens és az Alstom járműgyártó részlege.
dec. 1
3:06
Ha valaki nem tartja tiszteletben az uniós törvényeket, jönnek a szankciók (ProfitLine)
Philippe Lamberts európai parlamenti (EP-) képviselő, a Zöldek képviselőcsoportjának társelnöke egyetért azzal, hogy szankciók sújtsák azon tagállamokat, amelyek nem akarnak részt venni egy kötelező európai uniós (EU-s) menekültügyi rendszerben.
dec. 1
3:36
Zeneipari érdekszövetség alakult (ProfitLine)
Music Hungary Szövetség néven a hazai zeneipar szereplőinek széles körét magába foglaló érdekképviseleti szövetség alakult csütörtökön Budapesten, az Artisjus székházában. Az alapító okiratot tizenöt szervezet képviselője írta alá.
dec. 1
3:39
Szükséges a gázellátási források összekapcsolása (NRGreport)
A szükséges energiainfrastruktúra létrehozása elengedhetetlen előfeltétele a külső gázellátási források összekapcsolhatóságának, diverzifikációjának és versenyképességének – mondta a magyar delegáció vezetőjeként Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Charta 28. miniszteri konferenciáján, a türkmenisztáni Asgabatban, 2017. nov
dec. 1
3:43
Kínai légiáru-elosztó központ lenne Budapest (NRGreport)
A kínai STO Express és EKOL logisztikai társaságok jelenlétének erősítésével a Kínából légi úton érkező, elsősorban e-kereskedelmi áruk elosztó központjává válhat Budapest - közölte Hardy Mihály, a Liszt Ferenc-repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője
dec. 1
4:36
Egyre kevesebben mennek Nagy-Britanniába (ProfitLine)
Jelentősen csökkent a júniussal zárult egy évben a nagy-britanniai bevándorlás, nem kis részben a közép-európai EU-országokból érkezők számának visszaesése miatt.
dec. 1
4:51
Az OPEC meghosszabbította a kitermelési moratóriumot (NRGreport)
Az olajexportálók bécsi csúcsértekezletén megszületett a döntés, hogy 2018 végéig fogják vissza olajkitermelésüket.
dec. 1
5:06
Moszkva Orbánt akarja (Üzlet és Utazás)
A magyar társadalom politikailag és kulturálisan is kiemelkedően Nyugat-orientált.
dec. 1
5:06
Emelkedett a munkavállalói bizalom Magyarországon (ProfitLine)
Minden szegmensben emelkedett a munkavállalói bizalom tavaly november óta Magyarországon - közölte a BNP Paribas Cardif biztosító a Medián céggel közösen készített novemberi munkaerőpiaci kutatásának megállapítását az MTI-vel.
dec. 1
5:06
Lendületet vett az autólízing (vg.hu)
A harmadik negyedévben folytatódtak a gépjárműlízing-piac kedvező tendenciái, kismértékben még javultak is. A piaci szereplők nagy év végi hajrára számítanak. Az elmúlt években csökkenő lízingdíjak a közeljövőben emelkedésnek indulhatnak.
dec. 1
5:08
Megvalósíthatatlan a jövő évi ukrán költségvetés a szakértők szerint (vg.hu)
Kijevben a napokban szavazhatnak a 2018-as ukrán állami költségvetésről, de szakértők egybehangzó állítása szerint tarthatatlanok lesznek az abban foglalt legfontosabb mutatók. A Volodimir Hrojszman vezette kijevi kabinet ugyan már szeptember közepén benyújtotta a törvényhozásnak az ország 2018-as pénzügyi dokumentumát, de az csak két hónap múlva k
dec. 1
5:33
Ő az Év Üzletembere (Infostart)
Magyarország és az Európai Unió versenyképességét is erősítik a kiemelkedő üzletemberi teljesítmények - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az EY Az Év Üzletembere díjátadóján csütörtök este Budapesten.
dec. 1
5:36
Az ipar termelőiár-indexe Magyarországon - egy ábrán (ProfitLine)
Az ipar termelőiár-indexe Magyarországon; előző év azonos időszaka egyenlő 100
dec. 1
5:39
Nem titok, kinek adja a TAO-t az OTP (Menedzsment Fórum)
Még így a cikk legelején tippelésre buzdítjuk! Kommentben írja meg, sikerült-e kitalálnia.
dec. 1
5:48
140 négyzetméter félmilliárdért? - Ez a magyar valóság (Portfolio)
A napokban nyilvánosságra hozták az egyik belvárosi fejlesztés épülő lakásainak árlistáját, amivel megdőlt az eddigi rekord, az ott épülő legdrágább penthouse négyzetméterára majdnem eléri a 3 millió forintot. Bár több olyan projekt...
dec. 1
5:48
Ilyen egy spórolós karácsony: meglepő, mi minden jön ki 2 ezer forintból (Pénzcentrum)
Bár októbertől körbelengi a boltokat a karácsonyi hangulat, a magyar családoknál általában az első adventi hétvége jelenti a valódi ünnepi készülődés kezdetét. Ilyenkor azonban még jócskán előttünk áll a költségvetést jelentősen...
dec. 1
5:54
Brüsszelre vár a kormány (AQUA)
Nem adta fel az eltérő minőségű élelmiszerek ellen indított harcot a kormány, a további lépésekkel azonban megvárja az Európai Bizottság által indított vizsgálati program eredményeit – hívta fel lapunk figyelmét Zsigó Róbert államtitkár.
dec. 1
5:56
Népszerű a családi házas építkezés (AQUA)
Csaknem kétszer több családi ház egyszerű bejelentését tették meg az idén, mint amennyien két éve engedélyt kaptak ilyen építkezéshez – tudtuk meg a Miniszterelnökségtől. Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár lapunknak azt mondta, az egyszerű bejelentéssel érezhetően és nagyságrendileg megugrott az építési kedv hazánkban, a le
dec. 1
6:09
Nagy változások jönnek januártól, de még felkészülhetnek a pénzügyesek – interjú (Privátbankár)
Egy sor új uniós szabványt vezetnek be 2018 elején a pénzügyi szektorban, amire a nagyon alaposan fel kell készülni, ellenkező esetben később jelentős buktatókkal találkozhatnak az iparági szereplők. A Budapest Institute of Banking első tanfolyamait az új elvárások köré szervezte – interjú Fábián Gergely vezérigazgatóval.
dec. 1
6:15
Végleges műszívet kapott egy cseh férfi (Menedzsment Fórum)
Teljes műszívet ültettek be egy 58 éves férfinak a prágai Klinikai és Kísérleti Orvostudományi Intézetben (IKEM), amely a harmadik intézmény a világon, ahol ilyen beavatkozást hajtottak végre.
dec. 1
6:15
Rekord a turizmusban, de a jövedelmezőség még nem teljes (Infostart)
Bevétel szempontjából csúcsot hoz az idei év a turizmusban – közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke. Flesch Tamás hozzátette, hogy az igazi kongresszusi turizmus még nem lendült fel Budapesten.
dec. 1
6:17
Varga: a gazdaságnak szüksége van kiemelkedő üzletemberekre (Menedzsment Fórum)
Magyarország és az Európai Unió versenyképességét is erősítik a kiemelkedő üzletemberi teljesítmények - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az EY Az Év Üzletembere díjátadóján csütörtök este Budapesten.
dec. 1
6:27
Komoly elismerést kapott a Wizz Air magyar alapítója (Napi)
Magyarország és az Európai Unió versenyképességét is erősítik a kiemelkedő üzletemberi teljesítmények – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az EY Az Év Üzletembere díjátadóján.
dec. 1
6:30
Megbízható szakmai segítség 2018-ban is (Adózóna)
Amiért önnek is érdemes előfizetnie: • Kitűnő ár-érték arány – az alapcsomag éves előfizetése mindössze 23 990 Ft+áfa • Hiteles szakmai támogatás: egész éven át kérdezheti szakértőinket! • 2018-as HVG Adó- és Tb-különszámokat szeretne? Válassza az Adózóna-MAX csomagot! • Megrendelésével most 2 Rúzsa Magdi koncertjegyet is nyerhet!
dec. 1
6:32
Nyugdíjemelés 2018: itt az új kormányrendelet (Adózóna)
Megjelent a Magyar Közlöny 200. számában a 2018. januári nyugdíjemelést szabályozó kormányrendelet, melynek rendelkezései szerint 3 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, valamint a nyugdíjszerű ellátások.
dec. 1
6:36
Drágábbak a síszezonra kötött utasbiztosítások (ProfitLine)
A most kezdődő síszezonban a mentési és ellátási költségek fedezete miatt átlagosan 800 forint körüli napi díjjal kell számolnia az utasbiztosítást kötőknek azzal szemben, hogy a nyaralások idején egy európai útra átlagosan naponta 510, míg nem európai útra 770 forintos átlagos utasbiztosítási díjat költöttek - közölte a Netrisk.hu az MTI-vel.
dec. 1
6:45
Gázzal fűt? Kiderült kinél jár rosszabbul (Napi)
Egy kazahsztáni és egy luxemburgi fogyasztó ugyanannyi gázt vásárolhat nagykeráron a havi alapbéréből - derült ki egy friss összesítésből. A titok nem titok: az előbbi országban jóval olcsóbb az energiahordozó, míg az utóbbiban sokkal több van a borítékban.
dec. 1
6:45
Döbbenet (Üzlet és Utazás)
Végigolvastam Dobrev Klára kecskeméti zaklatásának jegyzőkönyvét.
dec. 1
6:45
Nem drágul jövőre a közösségi közlekedés (vg.hu)
Nem tervez változást a helyközi személyszállítási közszolgáltatás tarifáiban és a fizetős úthálózat használati díjaiban a jövő év elejétől a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
dec. 1
6:47
Tyúk és a tojás (Üzlet és Utazás)
Azt halljuk úton-útfélén, hogy mi, magyarok világviszonylatban is kevés halat eszünk.
dec. 1
6:47
Akár százezer nyugdíjas is dolgozhat (vg.hu)
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei irodáiban hamarosan nyugdíjas munkaerőt toboroznak a Takarékos Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet számára – tudta meg lapunk. Az erről szóló szerződést a napokban írták alá, az együttműködést támogatja az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség.
dec. 1
6:49
Megszámoljuk? (Üzlet és Utazás)
Hidvéghi Balázs azt nyilatkozta, hogy a Fidesznek még nincs kész programja.
dec. 1
7:06
Norbert Kunz interjú - vezérigazgató -Social Impact (ProfitLine)
Norbert Kunz több szervezetnek is a társalapítója, köztük a Német Mikropénzügyi Intézetnek és a berlini Stattauto Autómegosztó Kft-nek is. 2007 óta tagja az Ashokának. A Sváb Alapítvány „Az év társadalmi vállalkozója” díjjal jutalmazta 2010-ben Németországban, 2011-ben pedig „Európa társadalmi vállalkozója” lett is. Emellett tagja a Globális Tanács
dec. 1
7:06
Újabb világválságot okoznak a nagybankok „hazárdjátékosai”? (hirado.hu)
A brit Munkáspárt vezetője szerint ma is ugyanazok a spekulánsok és hazárdjátékosok vezetik a nagybankokat, akik a globális pénzügyi válságot okozták.
dec. 1
7:09
Nyugdíjemelés 2018: megjött a rendelet és a lista (Napi)
Megjelent a Magyar Közlöny 200. számában a 2018. januári nyugdíjemelést szabályozó kormányrendelet, melynek rendelkezései szerint 3 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, valamint a nyugdíjszerű ellátások - összegez az Adózóna.hu.
dec. 1
7:15
Meghökkentő jóslat 2018-ra: jövőre is sokat lehet keresni (Napi)
A feltörekvő piaci részvénybefektetőknek régen volt olyan jó éve, mint az idei. Év eleje óta harmadával emelkedtek a részvényárfolyamok, s a szakértők optimisták, a rally szerintük jövőre is kitarthat.
dec. 1
7:17
Alig mozgolódott a forint reggel (Napi)
Keveset változott, de vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel: az euróhoz képest kissé gyengült, míg a dollárral, a svájci frankkal szemben erősödött - MTI.
dec. 1
7:18
"Ma is spekulánsok és hazárdjátékosok ülnek a nagybankokban" (Portfolio)
A brit Munkáspárt vezetője szerint ma is ugyanazok a spekulánsok és hazárdjátékosok vezetik a nagybankokat, akik a globális pénzügyi válságot okozták. Jeremy Corbyn csütörtök esti kifakadásának előzményeként a Morgan Stanley globális...
dec. 1
7:18
Észrevetted, hogy te is e-beteg lettél? (24.hu)
A széleskörű tájékoztatás elmaradt, így az emberek nem is tudják, milyen fontos változás indult el az egészségügyben.
dec. 1
7:18
Ötvenmilliárdos hiány a kórházaknál (vg.hu)
A kórházak műtéti készletpiaca 10-12 milliárd forintot tesz ki évente, ebből négy-ötmilliárd a gyakran silány minőséget kínáló távol-keleti importőrökhöz kerül.
dec. 1
7:36
300 millióból fejlesztenek egészségügyi és szociális intézményeket Nagykanizsán (ProfitLine)
Csaknem 300 millió forint támogatásból egészségügyi és szociális intézményeket korszerűsítenek, illetve építenek Nagykanizsán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből.
dec. 1
7:39
Építkezne? - Akkor ez a hír érdekelni fogja (Napi)
Érezhetően és nagyságrendileg megugrott az építési kedv Magyarországon az erre vonatkozó egyszerű bejelentés bevezetése óta - mondta a Magyar Időknek Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára. Idén csaknem kétszer több családi ház építésére tettek egyszerű bejelentést, mint amennyien két éve engedélyt kaptak
dec. 1
7:39
Megintették Magyarországot: ha nem kell a kvóta, jönnek a szankciók (Privátbankár)
Név szerint említett minket egy EP-képviselő, amikor a kvótaellenesség elleni szankciókról beszélt.
dec. 1
7:42
Van tér az agráriumban az export növelésére (AQUA)
A termelés hatékonyságának növelése és a termékválaszték korszerűsítése jelenti az agrárexport továbbfejlődésének alapját – jelentett ki Nagy István (képünkön) a Világgazdaság tegnapi konferenciáján. A Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára szerint ehhez nélkülözhetetlen a technoló­giai fejlesztés, a digitalizáció
dec. 1
7:45
Megvan a nyertes: kitalálod, ki lett Az Év Üzletembere? (Privátbankár)
A döntésben a pénzügyi teljesítmény, a környezetre gyakorolt hatás, a stratégia, az innováció iránti elkötelezettség, a személyes értékek is számítottak.

Keresés