2017. június 1. csütörtök

jún. 1
0:24
Enyhültek a világgazdaságot fenyegető kockázatok (ProfitLine)
Fenntarthatónak tűnik a világgazdaság növekedési kilátásainak javulása, mivel enyhülnek a legfőbb globális kockázatok, és a feltörekvő piacok is tartják bővülési ütemeiket - áll a Moody's Investors Service szerdán Londonban ismertetett havi globális előrejelzésében.
jún. 1
1:06
Mennyi villamosenergiát termel a Paksi Atomerőmű? (ProfitLine)
A Paksi Atomerőmű villamosenergia-termelése (2000-2016)
jún. 1
1:36
Az ipar termelőiár-indexe Magyarországon - egy ábrán (ProfitLine)
Az ipar termelőiár-indexe Magyarországon; előző év azonos időszaka egyenlő 100
jún. 1
2:06
1149 milliárd forintra növelte árbevételét a Bosch (ProfitLine)
Ötödével, 1149 milliárd forintra növelte árbevételét a Bosch tavaly Magyarországon az előző évihez képest, míg kétezer munkavállalóval, 14 200-ra bővítve alkalmazottai számát a legnagyobb ipari foglalkoztató lett az országban - közölte a Bosch szerdán az MTI-vel.
jún. 1
2:36
Növelnék az erdőterületet hazánkban (ProfitLine)
A megújult erdőtörvény legfőbb célkitűzése az erdőterület növelése, valamint az erdők megóvása - emelte ki a földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
jún. 1
2:36
Szigorítják a befektető-védelmi szabályokat (Hírstart)
Az Országgyűlés által elfogadott új törvény szigorítja a befektető-védelmi szabályokat, az új törvénynek köszönhetően a szolgáltatóknak részletesebben kell tájékoztatniuk ügyfeleiket befektetéseik előtt a lehetséges kockázatokról.
jún. 1
2:54
Dinamikusan növekvő indiai cég Polgáron (Hírstart)
Az InfoGroup tulajdonában lévő polgári ipari parkban fejleszt az indiai Sona vállalatcsoport: az autóipari fémmegmunkálással foglalkozó cég 2021-ig 4,2 milliárd forint beruházással százharminc új munkahelyet hoz létre.
jún. 1
3:06
Idén jelentősen emelkedhet a csok igénylések száma (ProfitLine)
Az első négy hónap adatai szerint jelentősen nőtt az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, a bankok várakozásai szerint idén az igénylések száma és a folyósított összeg is emelkedik. Az ügyfelek többsége továbbra is használt lakás vásárlásához kér csokot, de új lakás vásárlásához is egyre többen igénylik.
jún. 1
3:36
Feloldották a madárinfluenza miatti korlátozásokat Magyarországon (ProfitLine)
Feloldották a madárinfluenza miatti korlátozásokat Magyarországon - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-vel.
jún. 1
4:06
Tavaly nőttek a hazai fürdők bevételei (ProfitLine)
A Magyar Fürdőszövetség adatai szerint 8 százalékkal magasabb árbevételt értek el a szövetség tagjai közé tartozó fürdők tavaly, az összes fürdőben a növekedés 3 százalék körül alakult. Az árak az elmúlt évben sem nőttek jelentősen, idén sem lesz általános áremelés, néhány fürdőben azonban például a szolgáltatások bővülése miatt drágábbak lehetnek
jún. 1
4:36
Növekszik az asztmás betegek száma (ProfitLine)
összes regisztrált beteg; új betegek száma; A tüdőasztma olyan súlyos állapothoz vezető légúti megbetegedés, amely kapcsolatba hozható a légszennyezettséggel, a dohányzással. A kialakult túlérzékenységi mechanizmusok alapján az allergiás megbetegedésekhez sorolják.
jún. 1
4:36
Újabb 3 fő távozik az Origótól (Hírstart)
Az Origo Sport rovatának 4+1 belső munkatársából 3-an távoznak.
jún. 1
4:48
Továbbra is nő az OPEC olajtermelése (Hírstart)
Az OPEC olajtermelése emelkedett májusban, az idén első alkalommal a Reuters hírügynökség kereskedők és szállítmányozók körében végzett felmérése szerint.
jún. 1
5:06
Komoly kihívást jelent a növekvő vízfogyasztás (ProfitLine)
A vízellátás, az élelmiszertermelés, a várostervezés, az urbanizáció, a biodiverzitás szempontjából a növekvő vízfogyasztás súlyos kihívást jelent minden országban, különösen ott, ahol a népesség az elmúlt évtizedekben négyszeresére-ötszörösére nőtt - mondta Áder János köztársasági elnök szerdán Budapesten.
jún. 1
5:18
Vesztett 300 milliót az MSZP, a Jobbik 50 milliót kaszált (Hírstart)
Több parlamenti képviselettel rendelkező párt 2016-os pénzügyi beszámolója jelent meg szerdán a Hivatalos Értesítőben. Az adatok alapján az MSZP tavaly több mint 300 millió forint veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, ezzel szemben a Jobbik bevételei 50 millió forinttal meghaladták kiadásait.
jún. 1
5:21
Csak a jólelkű szponzoroknak köszönheti nyereségét a Vidi (Menedzsment Fórum)
Ha a szponzori és reklámbevételek a 2015-ös szinten alakultak volna, biztos nem lett volna nyereséges a Videoton. 2010 óta egyébként ez az első pluszos éve a cégnek.
jún. 1
5:36
Csökkent az infláció az euróövezetben (ProfitLine)
Az előzetes adatok szerint csökkent az infláció üteme májusban az euróövezetben - jelentette szerdán az Eurostat, az unió statisztikai hivatala.
jún. 1
5:42
Bekövetkezhet, amitől lakáshitelesek tízezrei rettegnek (Portfolio)
Akcióba lendültek a bankok a nem teljesítő jelzáloghitelekkel: a lakásárverések száma és a követeléskezelőknek eladott hitelek összege is négyszeresére emelkedett tavaly. Egyre kevesebbet buknak így a bankok, a bedőlt lakossági hiteleik...
jún. 1
5:45
Ön is elköltött naponta ennyit a boltban? (HVG)
Egy lakos naponta átlagosan 2700 forintot költött tavaly a különféle kiskereskedelmi üzletekben.
jún. 1
5:54
Törvény szabályozná a gyártókat (Magyar Nemzet)
A nyár végére kiderülhet, hogy átmegy-e a brüsszeli szűrőn az a magyar törvényjavaslat, amely arra kötelezné a nagy élelmiszergyártókat, hogy tüntessék fel a csomagoláson, ha azonos márkanévvel más receptúrával készülő terméket dobnak a hazai piacra. Az agrártárca ezzel a lépéssel vetne véget a multinacionális cégek tisztességtelen gyakorlatának.
jún. 1
5:56
Bérrendezés szükséges a vízügynél (Magyar Nemzet)
Nélkülözhetetlen lenne a vízügyi igazgatóságokon az állami vállalatokhoz hasonló jelentős bérfelzárkóztatási program, mivel a Magyar Idők információi szerint csak az idén már 114 dolgozó hagyta el az ágazatot az alacsony keresetek miatt. A bértábla összecsúszott, így a pályakezdő mérnökök többségének fizetése ma gyakorlatilag a fizikai dolgozókéval
jún. 1
6:06
5,3 százalékkal nőtt a szlovén gazdaság (ProfitLine)
A szlovén bruttó hazai termék (GDP) 5,3 százalékkal nőtt az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva, az előző negyedévhez képest pedig 1,5 százalékos volt a bővülés - közölte a szlovén statisztikai hivatal szerdán.
jún. 1
6:12
Az új paksi blokkok turbina-berendezéseire írt ki tendert a Roszatom (444)
A 770 millió eurós beszerzés győztesét június végén hirdetik ki.
jún. 1
6:15
Trump ismét Németországot sértegette (Privátbankár)
Pár napon belül másodszor szidalmazta Németországot az amerikai elnök, az egész világ megdöbbenésére, kereskedelmi többlete miatt. Trump mintha képtelen lenne felmérni kijelentései súlyát, és láthatóan nincs körülötte senki, aki figyelmeztetné, korrigálná.
jún. 1
6:18
Az üzleti világot is meghódítja az MI (VG)
Már az üzleti világba is elvitte a mesterséges intelligenciát az IBM – mondta el a Világgazdaságnak adott interjúban Rehus Péter, a társaság hazai vezetője.
jún. 1
6:27
Tovább osztja a kormány az Országvédelmi alapot (Napi)
A költségvetés Miniszterelnökség fejezetében lévő Országvédelmi alapból újabb 7,7 milliárd forintot osztott szét a kormány, a legnagyobb összeget – 5,2 milliárd forintot - a Külgazdasági és Külügyminisztérium kapta, külképviseleti beruházásra.
jún. 1
6:30
Mától jöhetnek a minősített lakáshitelek (Menedzsment Fórum)
Június elsejétől pályázhatnak a bankok a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek nyújtására, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) arra számít, hogy a jövőben csökkennek a lakáshitelek kamatai, kisebb lesz a hiteldíj, ennek hatására nő a bankok közötti verseny is.
jún. 1
6:30
Varga Mihály: Már söralátét méretű bevallásra sincs szükség (444)
A nemzetgazdasági miniszter szerint az szja-kitöltési korszak az idén véget ért.
jún. 1
6:36
Idén eddig több hitelt vettünk fel (ProfitLine)
Folytatódott vállalati hitelezés növekedése az első negyedévben, a hitelállomány éves összevetésben 4 százalékkal nőtt a tranzakciókat tekintve. Pozitívba fordult a háztartási szektor hiteldinamikája is, a hiteltranzakciók éves értéke 1,2 százalékkal növekedett - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
jún. 1
6:36
Átlagosan napi 2700 forintért vásároltunk tavaly az üzletekben (hirado.hu)
Egy lakos naponta átlagosan 2700 forintot költött tavaly a különféle kiskereskedelmi üzletekben - írta csütörtöki számában a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.
jún. 1
6:36
Béremelést követelnek a vízügyesek (444)
Szakmunkás bér mérnöki végzettséggel. Csak idén 114-en mondtak fel.
jún. 1
6:42
Már pályázhatnak a bankok a minősített lakáshitelek nyújtására (hirado.hu)
Június elsejétől pályázhatnak a bankok a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek nyújtására, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) arra számít, hogy a jövőben csökkennek a lakáshitelek kamatai, kisebb lesz a hiteldíj, ennek hatására nő a bankok közötti verseny is.
jún. 1
6:45
Búcsú az oroszoktól - legalábbis ez a terv (Napi)
A lengyel kormány úgy véli, hogy belátható időn belül teljesen ki lehetne zárni Kelet-Közép-Európa gázimportjából az orosz Gazpromot. A legkevesebb, amire törekednek, hogy a lengyel gázellátást északi irányból oldják meg a keleti helyett.
jún. 1
6:48
Varga Mihály: már a söralátét is a múlté (hirado.hu)
Már söralátét méretű bevallásra sincs szükség, az szja-kitöltési korszak az idén véget ért - mondta a nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek a személyi jövedelemadó idei bevallási időszakát értékelve.
jún. 1
6:54
Varga Mihály: Már a söralátét is a múlté (168 Óra Online)
A miniszter szerint jól vizsgázott az e-szja.
jún. 1
6:54
Vége a gyártási szünetnek a BMW-nél (Hírstart)
Megoldódtak a német BMW autókonszern alkatrészhiány okozta problémái, újraindulhatott a gyártás több üzemben.
jún. 1
7:00
Enyhültek a növekedést terhelő főbb kockázatok (Hírstart)
Fenntarthatónak tűnik a világgazdaság növekedési kilátásainak javulása, mivel enyhülnek a legfőbb globális kockázatok, és a feltörekvő piacok is tartják bővülési ütemeiket.
jún. 1
7:03
Varga: A söralátét már a múlté (HVG)
Már söralátét méretű bevallásra sincs szükség, az szja-kitöltési korszak az idén véget ért – mondta a nemzetgazdasági miniszter a személyi jövedelemadó idei bevallási időszakát értékelve.
jún. 1
7:06
Ön is elköltött naponta ennyit a boltban? (Hírstart)
Egy lakos naponta átlagosan 2700 forintot költött tavaly a különféle kiskereskedelmi üzletekben.
jún. 1
7:09
Itt a pályázat az új paksi turbinákra (Napi)
Tender írt ki 770,6 millió euró értékben a Paks II projekt keretében az erőműben az ötös és hatos blokk turbinacsarnoka alap és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására a Roszatom vállalatcsoporthoz tartozó Akcionyernoje Obscsesztvo Inzsinyiringovaja Kompanyija ASE - közölte szerdán a RIA Novosztyi hírügynökség.
jún. 1
7:11
Most jó magyar banknak lenni (Napi)
A magyarországi bankok 2017 első negyedévében 175 milliárd forint adózott nyereséget értek el - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet a jegybank adataira hivatkozva.
jún. 1
7:12
Diákmunka? Íme az újdonságok és a legfontosabb tudnivalók (Infostart)
Tavaly óta másik törvény hatálya alá tartozik az iskolaszövetkezeti munka szabályozása. Több fontos kikötés is védi a diákok érdekeit.
jún. 1
7:12
A Roszatom tendert írt ki az új blokkok turbina-berendezéseire (Portfolio)
Tender írt ki 770,6 millió euró értékben a Paks 2 projekt keretében az erőműben az ötös és hatos blokk turbinacsarnoka alap és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására a Roszatom vállalatcsoporthoz tartozó Akcionyernoje...
jún. 1
7:12
Varga Mihály: Viszlát, söralátét! (24.hu)
Már ez is a múlté.
jún. 1
7:13
Újabb több mint félmilliárd megy a vizes vb-re (Napi)
Két közbeszerzés keretében újabb több mint 600 millió forintot fizet ki a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. A kisebb tétel a Császár-Komjádi Sportuszodához, míg a nagyobb a Duna Arénához kötődik.
jún. 1
7:15
Autója van? Mélyen a zsebébe kell nyúlnia (Napi)
Az új autóknál az egyik jelentős tétel a fenntartási költségek mellett az értékvesztés. Cserébe biztonságosabb, korszerűbb, garanciális az autó. Elmondjuk, hogy a magánszemélyek körében legnépszerűbb autók mennyit veszítenek az értékükből.
jún. 1
7:18
Kiírták a paksi tendert a turbinákra (Portfolio)
Tender írt ki 770,6 millió euró értékben a Paks 2 projekt keretében az erőműben az ötös és hatos blokk turbinacsarnoka alap és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására a Roszatom vállalatcsoporthoz tartozó Akcionyernoje...
jún. 1
7:24
Őket hibáztatja Hillary Clinton a választási vereségéért (ProfitLine)
Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje szerdán egy kaliforniai konferencián tavalyi választási vereségéért a sajtót, a Demokrata Pártot és a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) okolta.
jún. 1
7:24
Varga: a söralátét-bevallás a múlté (Portfolio)
Már söralátét méretű bevallásra sincs szükség, az szja-kitöltési korszak az idén véget ért - mondta a nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek a személyi jövedelemadó idei bevallási időszakát értékelve. Varga Mihály szerint jól...
jún. 1
7:24
Napi 2700 forintot hagytunk a boltokban (VG)
Már a 10 ezermilliárd forintos álomhatárt is megközelítette tavaly az országos kiskereskedelmi üzlethálózat forgalma, a komplett ágazat pedig több mint 368 ezer főt foglalkoztat.

Keresés