2017. június 1. csütörtök

jún. 1
0:06
A Duna egy napja - fotópályázat (Pályázatfigyelő)
Az EU Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének programjaként a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ "A Duna egy napja" címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkársággal közösen.
jún. 1
0:06
Családellenes konferenciát tartott a CEU (Lokál)
Elutasította a PestiSrácok regisztrációs kérelmét a CEU egy általa rendezett konferenciára – derül ki az internetes portál riportjából. A lap egy másik újságírója ennek ellenére bejutott az eseményre, ahol érdekes dolgokat tapasztalt.
jún. 1
0:10
VIII. Országos Tanévindító Konferencia és 25 ÉVES JUBILEUM (Pályázatfigyelő)
VIII. Országos Tanévindító Konferencia – 2017. augusztus 24. (csütörtök) Használja ki a 20%-os előfoglalási kedvezményt! Jelentkezzen most! A Raabe Klett Kiadó idén ünnepli 25 ÉVES JUBILEUMÁT. A kivételes alkalomból a Kiadó meglepetés előadással és ünnepi tortával várja a konferencia résztvevőit!
jún. 1
0:12
Sopron befogadja a menekülteket, ha holokauszttagadók (Hírstart)
Nem a minap letartóztatott Horst Mahler az egyetlen európai szélsőjobboldali, aki Magyarországot választotta lakhelyének. A HVG mást is talált Sopronban.
jún. 1
0:14
KONFERENCIA NAGYKÖVETI PROGRAM AJÁNLATTÉTELRE - hazai szervezetek részére nemzetközi és országos hatókörű, turisztikai jelentőségű kongresszusok, konferenciák… (Pályázatfigyelő)
A program célja, hogy Magyarországon minél több nemzetközi konferencia kerüljön megrendezésre, ami egyrészt gazdagítja a magyar tudományos, kulturális és gazdasági életet, másrészt erősíti az ország turizmusát.
jún. 1
1:24
Titokban nevezett ki egy felsőoktatási államtitkárt a kormány (Hírstart)
Horváth Zita a Miskolci Egyetem rektorhelyettesi posztjáról érkezett a 2015 óta betöltetlen posztra.
jún. 1
1:28
A Facebook letiltotta a KDNP oldalát, a párt szerint csak azért, mert a KDNP kiáll a hagyományos családmodell mellett (Hírstart)
A mérhetetlen párt mérhetetlen cenzúrát kiáltott.
jún. 1
1:30
Letiltotta a Facebook a KDNP oldalát (Hírstart)
Elérhetetlenné tette a KDNP és frakciója oldalát a Facebook. A pártban egyelőre nem tudják, mi áll a döntés hátterében.
jún. 1
1:54
Miért nem meri Botka megmutatni a luxusdzsip forgalmiját? Hangfelvétel (Hírstart)
Botka László, az MSZP hivatalos miniszterelnök-jelöltje nyomban tisztázhatná magát, hogy nincs a nevén a mesés amerikai terepjáró, ha bemutatná a kocsi forgalmiját... Erre azonban nem hajlandó. Egy hangfelvétel a bíróságról sok mindent elárul...
jún. 1
2:54
Azért szerződtettek biztonságiakat Németh Szilárdék, mert megijedtek a Momentumtól (Hírstart)
A Fidesz helyi szervezete szerződtette a csepeli nemzeti konzultációs fórumra azt a biztonsági céget, amelynek ügyvezetője K. Konrád, akit "Izom" fedőnéven ismer a titkosszolgálat – írja a 444.hu.
jún. 1
4:12
Botka László Kádárhoz, Rákosihoz és Horthyhoz hasonlította Bajnai Gordont (24.hu)
A rossz társaságba kevert egykori miniszterelnök azt írta, semmilyen listára nem kívánkozik.
jún. 1
5:24
Ma sem enyhül a meleg (HVG)
Napközben az ország északkeleti harmadán alapvetően napos idő ígérkezik kevés gomoly- és fátyolfelhővel, másutt viszont gyakrabban zavarják felhők a napsütést.
jún. 1
5:30
Kiderült, miért tiltotta le a Facebook a KDNP-t (HVG)
Néhány órán át nem lehetett őket megtalálni a közösségi oldalon.
jún. 1
5:36
Ennyiért gályáznak a szakácsok, pincérek, mosogatók a Balatonnál (Pénzcentrum)
Több száz álláshely vár még betöltésre a Balatonnál, ahova hamarosan megérkeznek a turistahadak. Már nem álom, hogy osztrák bért keressünk a magyar tenger partján, de azért a munkakörnyezet még hagy maga után némi kívánni valót...
jún. 1
5:48
"Listán nem szerepelhet" - Botka beszólt Gyurcsánynak és Bajnainak is (Hírstart)
Az ellenzéki összefogásról Botka László azt mondta, Gyurcsány nem veszi észre, hogy az ő személye az egész demokratikus oldal sikerét veszélyezteti, Bajnait pedig Kádárral, Rákosival és Horthyval emlegette együtt.
jún. 1
6:00
Befolyásolhatatlan kívülről a terrorper (Magyar Nemzet)
Terrorcselekménynek minősül-e az a magatartás, amelyet a röszkei határállomásnál, két évvel ezelőtt tanúsított Ahmed H., a megafonos migránsként emlegetett szír férfi? Lényegében ezt vizsgálja a június 15-i tárgyaláson a bűnügyben eljáró Szegedi Ítélőtábla fellebbviteli tanácsa. Az ügyész az első fokon kiszabott tíz év szabadságvesztés súlyosbításá
jún. 1
6:03
Csak az igazat (Népszava)
Én még változatlanul hiszek a magyar nép szorgalmában, igényességében, kreativitásában.
jún. 1
6:03
Digitális immunerősítés indul a gimnazista korosztály számára (hirado.hu)
A fiatalok számos veszélynek vannak kitéve az internet által. Megóvni nem lehet őket a digitalizáció veszélyeitől, ám fel lehet őket készíteni, hogy elkerüljék az esetleges bajt.
jún. 1
6:05
Ez volt az Ikarus (hirado.hu)
Nem engedhetjük, hogy a felejtés homályába vesszen az Ikarus név. Mind a magyar járműipar, mind a magyar formatervezés szempontjából mérföldkőnek számít az Ikarus története.
jún. 1
6:06
Botka: A meghívó Orbán Viktor demokratikus kihívójának szól (HírTV)
Botka László úgy véli: több százezer szavazó megnyerésével a baloldalnak esélye lehet 2018-ban leváltani a kormányt.
jún. 1
6:12
Alakul a kerítésellenzők nemzetközi szövetsége (Magyar Nemzet)
A Fidesz szerint azért fogadták Botka Lászlót Brüsszelben, mert megígérte, hogy lebontja a határkerítést. Az MSZP miniszterelnök-jelöltjének állítása szerint útjának fő üzenete az, hogy az Orbán-kormánnyal szemben a magyarok döntő többsége Európa-párti.
jún. 1
6:18
Tévhit, hogy a baba ne kapjon tejet és tojást (Infostart)
Már 6 hónapos korában kaphat a csecsemő allergént a hozzátápláláskor - mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának egyetemi tanára. Arató András jelezte, hogy így kisebb eséllyel lesz ételallergiás a gyermek, mint ha csak később kóstolja meg a tojást, a gabonaféléket vagy a tejtermékeket.
jún. 1
6:18
OLAF-vizsgálatok: Magyarország dobogós (Hírstart)
Több mint 270 vizsgálatot zárt le tavaly az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF), amely ezek nyomán nagyjából 630 millió euró visszafizettetésére tett javaslatot - derült ki a szervezet szerdán közzétett éves jelentéséből.
jún. 1
6:18
Soros György árnya vetül az „árnyékügyészségre” (Magyar Nemzet)
Mint egy korrupcióellenes Helsinki-mozgalom, a Jávor Benedek, Juhász Péter és Vágó Gábor által bejelentett Közérdekvédelmi Központ arra készül, hogy feljelentéseket tegyen, pereljen, és ha kell, Strasbourggal, Brüsszellel ítéltesse el a kormányt és a „hatalom embereit”. A kezdeményezés mögött Soros alakja is felsejlik.
jún. 1
6:20
Rémhírkeltés a csíksomlyói búcsú előtt (Magyar Nemzet)
Rémhírkeltésnek tartják a székelyföldi politikusok, vezetők a Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság javaslatát a Magyarországról érkezőknek, hogy ne vegyenek részt a csíksomlyói búcsún, ha nincsenek beoltva kanyaró ellen.
jún. 1
6:21
A Roszatom tendert írt ki az új blokkok turbina-berendezéseire (hirado.hu)
Tender írt ki 770,6 millió euró értékben a Paks II projekt keretében az erőműben az ötös és hatos blokk turbinacsarnoka alap és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására a Roszatom vállalatcsoporthoz tartozó Akcionyernoje Obscsesztvo Inzsinyiringovaja Kompanyija ASE - közölte szerdán a RIA Novosztyi hírügynökség.
jún. 1
6:24
Lázár szerint az egész nyugati világ adósunk Trianonért (24.hu)
A miniszter autonómiát követelt a határon túli magyaroknak.
jún. 1
6:24
Tavaly több mint tizennégymilliárd forint diákhitelt vettek fel (Magyar Nemzet)
Összesen több mint 300 milliárd forint diákhitelt folyósítottak a rendszer 2001-es indulása óta – derül ki a Diákhitel Központ 2016-os jelentéséből. Tavaly év végéig összesen 354 ezren vettek fel szabad felhasználású hallgatói hitelt, azaz a Diákhitel 1-et, míg a kötött felhasználású Diákhitel 2 terméket a társaság közel 25 ezer igénylőnek folyósít
jún. 1
6:30
Taszár helyet adna a határvadászoknak (Infostart)
Több más helyszín mellett a taszári egykori laktanyát is megnézték a Belügyminisztérium illetékesei, amikor a Készenléti Rendőrség XII. Határvadász Bevetési Osztályának kerestek új bázist - mondta az InfoRádiónak Pataki Sándor, a település polgármestere.
jún. 1
6:30
Jöhet az elektronikus helyi pénz (Magyar Nemzet)
Egyre több településen lehet helyi pénzzel fizetni, ma már több tízezer ember vehet igénybe szolgáltatást, vásárolhat olyan forgatható utalvánnyal, amelyet az adott településen bocsátottak ki. Olyan városokban él a rendszer, mint Veszprém, Sopron, Hajdúnánás vagy éppen Tokaj. A Helyi Pénzek Országos Szövetségének elnöke úgy véli: hamarosan jöhetnek
jún. 1
6:36
Nem antiszemiták? (Népszava)
Miért szeretnék az ifjúság követendő példaképének látni Wass Albertet, Nyirő Józsefet, Tormay Cecile-t és más nyilas szerzőket?
jún. 1
6:36
Botka és Soros is Brüsszelbe utazik szerdán (Hírstart)
Botka ígéretéhez híven, miniszterelnök-jelöltté választása után egyből elrepül panaszkodni Brüsszelbe. Látogatására szerdán, azaz holnap kerül sor. A ügy pikantériája, hogy Botkával egy időben Soros György is Brüsszelben tesz látogatást a bizottságnál.
jún. 1
6:36
Három cég felel a nemrég felújított Széll Kálmán tér állapotáért (Magyar Nemzet)
A felújított Széll Kálmán téren a nyilvános illemhely a tér átadása óta – az ajtóra ragasztott felirat szerint műszaki okok miatt – zárva, a térburkolatba épített LED-csíkok nem működnek, a növénykazetták szemetesek, a tér folyamatos állagmegóvása szemlátomást kívánnivalót hagy maga után. Az egy éve átadott tér üzemeltetését több cég végzi.
jún. 1
6:38
A gödi otthonról (Népszava)
Csak remélhetjük, hogy a szülői közösség kérelmét a végső döntésnél figyelembe veszik.
jún. 1
6:40
Horthy ismét? (Népszava)
Üdvös lenne, ha megmagyaráznák: mitől érdemel az ex-kormányzó szoborban testet öltő tiszteletet?
jún. 1
6:42
Újabb államtitkárt kap a Paks-ügyi miniszter (444)
Becskeházi Attila lesz a kapcsolattartó a bővítésben részt vevő vállalatokkal.
jún. 1
6:42
Furcsa üzenetet küldött a Teréz körúti robbantó (HVG)
Ügyvédjén keresztül üzent a tavaly szeptemberi robbantással meggyanúsított P. László a Magyar Hírlapnak.
jún. 1
6:44
Berezelt az MTA, a jezsuiták mentették meg a magyar helyzetről szóló könyvet (444)
Készült egy különleges kötet, amiben akadémikusok és más kiválóságok közérthetően, de tudományos igényességgel magyarázzák el, hogy mi a baj itthon. A baj mértékét már a kiadás körülményei is érzékletesen mutatják.
jún. 1
6:57
Nyereséges volt a bankrendszer az első negyedévben (hirado.hu)
A magyarországi bankok 2017 első negyedévében 175 milliárd forint adózott nyereséget értek el - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet a jegybank adataira hivatkozva.
jún. 1
6:57
Gerlóczy: Egy hasznos telefonbeszélgetés (24.hu)
Blőőőőőúúúáá! Gluttyflatty!
jún. 1
6:59
Több mint 5500 diák utazhat a nemzeti összetartozás napján (hirado.hu)
A június 4-i nemzeti összetartozás napján a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja keretében 129 Kárpát-medencei középiskola több mint 5500 diákja utazhat legalább egy határ átlépésével egy másik magyar iskolához.
jún. 1
7:00
Leáldozóban Habony cége? (HírTV)
Rosszul sáfárkodott tavaly Habony Árpád médiavállalkozása.
jún. 1
7:15
Tizenöt százalékos béremelést sürgetnek a vízügynél (hirado.hu)
Jelentős bérfelzárkóztatásra lenne szükség az Országos Vízügyi Főigazgatóság mind a tizenkét igazgatóságán, hogy a dolgozók ne hagyják el az ágazatot - mondta a Magyar Időknek a Környezetvédelmi és Vízügyi Országos Szakszervezet elnöke.
jún. 1
7:18
Egy évvel az átadás után lehet, hogy kinyit a nyilvános vécé a Széll Kálmán téren (444)
A 700 méter hosszú LED-sor viszont egyelőre sötét marad. Három cég üzemelteti a teret, azért néz ki úgy, ahogy.
jún. 1
7:18
Egyre veszélyesebb a 3-as metró (HírTV)
Napról napra növekszik az utazás kockázata a 3-as metrón – mondta a Metróért Egyesület elnöke.
jún. 1
7:24
Ikertestvére miatt fizethet milliókat Péter (NLC)
Nem vett fel hitelt, nem lízingelt autót sem, mégis rajta követel a bank összesen 8,7 millió forintot – ikertestvére helyett.
jún. 1
7:30
Sok pénzt bukott az MSZP, jól áll a Jobbik (Infostart)
Az MSZP tavaly több mint 300 millió forint veszteséget könyvelt el, ezzel szemben a Jobbik bevételei 50 millió forinttal meghaladták a kiadásait – derül ki a Hivatalos Értesítőből, amelyből a Magyar Idők szemezgetett.
jún. 1
7:30
Kapunyitási pánik: Meddig tart egy politikusgeneráció szavatossága? (168 Óra Online)
A generációs alapon szervezett politikai és értelmiségi elitváltásban a rendszerváltozás óta egyedül a Fidesz tud komoly eredményt felmutatni.
jún. 1
7:33
Elindult a Boldogasszony zarándokvonat (MaHu)
Elindult a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony zarándokvonat csütörtök reggel a budapesti Nyugati pályaudvarról.
jún. 1
7:33
Elindult a Boldogasszony zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba (hirado.hu)
Elindult a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony zarándokvonat csütörtök reggel a budapesti Nyugati pályaudvarról.

Keresés