2017. február 1. szerda

febr. 1
0:03
Magyar Ede építészről nevezték el a szegedi Reök-palota előtti teret (MaHu)
A szecessziós épület tervezőjéről, Magyar Edéről nevezték el a szegedi Reök-palota előtti teret.
febr. 1
0:24
Baleset a 81-es főúton (Police)
Két gépjármű ütközött össze, ezért Székesfehérvár térségében félpályán halad a forgalom. A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
febr. 1
0:36
A földművelésügyi miniszter csak könyvekkel gazdagodott tavaly óta (HVG)
Az utolsó kunyhóig bezárólag ugyanazzal a vagyonnal rendelkezik Fazekas Sándor földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, mint egy évvel ezelőtt. A kultúrára azonban áldozott idén is.
febr. 1
0:40
Seszták miniszter számláján csak gyűlnek, gyűlnek a százmilliók (HVG)
A fejlesztési miniszter 2016 év végi vagyonnyilatkozata szerint saját kocsija még mindig nincs Seszták Miklósnak, bankszámlája viszont virágzik, és ügyvédi irodájából is évi hatvanmilliót szakít.
febr. 1
0:44
Rogán: "Szabadalmi jog bejegyzés alatt" (HVG)
Csak a tartozása nőtt Rogán Antal miniszternek, a háza, erdője nem.
febr. 1
0:48
A nagy ingatlanvásárlási roham után csendes évet zárt tavaly Balog (HVG)
Tavalyelőtt jelentősen megcsappantak Balog pénzügyi tartalékai: több millió forintot költött ingatlanvásárlásokra a miniszter. Aktuális vagyonnyilatkozata alapján a 2016-os év sem az eszeveszett spórolásról szólt, de most nem látszik, mibe fektette félretett pénzét Balog.
febr. 1
0:54
Palkovics: jelentős forrásbővülés az oktatásban (MaHu)
Jelentősen nőttek az oktatásra fordított források: ezek összege 2015-ben 1800 milliárd forint körül volt, tavaly már elérte a 2000 milliárdot - közölte Palkovics László oktatási államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 1
0:54
Matolcsynak rengeteg pénze bánhatta a válást (HVG)
A jegybankelnök tavaly leadott vagyonnyilatkozata alapján még Matolcsy Gyöngyivel élt egy háztartásban, azóta viszont kiderült, válik, és Vajda Zitával "tartozik össze." Viszont a nyilatkozat alapján még nem élnek közös háztartásban.
febr. 1
0:58
Butatelefon és apadó bankbetét tanúskodik Simicskó miniszter szerény életviteléről (HVG)
A honvédelmi miniszter az elmúlt évben sem vásárolt be ingatlanokból, legalábbis a saját nevén továbbra sincs ilyen. Viszont vagyonnyilatkozatában ismét lelkesen beszámolt újnak már nem mondható családi autójáról és a képviselőként kapott 990 forint értékűre taksált telefonról is.
febr. 1
1:02
Pintér Sándor: a Wartburg megvan, egy kert és sok értékpapír elment (HVG)
Pintér Sándor belügyminiszter valóságos krőzus, temérdek lakása, szántója van. Garázsokból is négyet mondhat a magáénak - meg is vannak mind.. Hogy mi lett az 1995-ös Wartburggal, amely a szmogriadó idején biztos nem volt használható? Megvan a mai napig. Eltűnt viszont egy 1990-es vásárlású telke a bevallásból, és kevesebb lett az értékpapírja is Pintérnek. A családnak-barátoknak újabb kölcsönt…
febr. 1
1:06
A Fidesz alelnökének lett egy iPhone-ja, de tartozása egy forintot sem csökkent (HVG)
Gulyás Gergely továbbra is több mint 120 ezer svájci frankkal tartozik egy pénzintézetnek. Viszont eltűnt 1,6 millió forint a bankszámlájáról.
febr. 1
1:10
Trócsányi Lászlótól elképesztő összeg tűnt el (HVG)
2,3 millió eurónak, közel tízmillió forintnak és egy 2,3 milliós lakáskassza-megtakarításnak is a fenekére vert egy év alatt Trócsányi László igazságügyi miniszter. Az ingatlanai vagy egyéb vagyontárgyai száma viszont nem nőtt, úgyhogy ha vett is a pénzből valamit, azt nem a saját nevére tette.
febr. 1
1:12
Varga szépen törleszti a hitelét (HVG)
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter befektetési jegyből államkötvényre váltott, és több mint 2 milliót faragott a hiteléből.
febr. 1
1:16
Révész Máriusz határozottan jobban él, mint egy éve (HVG)
Egy autót és 2 millió forintnyi adósságot eltüntetett egy év alatt Révész Máriusz - derül ki a kedden éjjel nyilvánosságra hozott képviselői vagyonnyilatkozatából. A kerékpározás fejlesztéséért felelős kormánybiztossá kinevezett politikusnak 2016 júniusától közel egymilliós államtitkári illetmény jár, egy lejáró életbiztosítással pedig közel 30 millió forint szabadult rá.
febr. 1
1:20
Semjén Zsolt: több a készpénz, és többel tartoznak neki (HVG)
Semjén Zsolt KDNP-elnök nem tartozik a vagyonnyilatkozatban módosabbak közé, mondjuk nem lennénk annak a helyében, aki tartozik neki. És egyre többel, a2015-ös 1,25 mlliós tartozás 2016-ra 1,5 millióra nőtt. Semjén egyre több készpénzzel rendelkezik.
febr. 1
1:24
Lázár Jánosnak végre van saját autója (HVG)
Lázár János friss vagyonnyilatkozata szerint a banknak úgy fizet, mint a katonatiszt, inkább a magánszemélyek felé tartozik egyre nagyobb arányban. Pedig a vagyona szépen gyarapszik, ahogy a földbirtokainak száma is. Most már a készpénztől sem fél és egy Mercedest is megengedett magának.
febr. 1
1:27
Megszűnt a forgalomkorlátozás a 81-es főúton (Police)
A forgalom újra zavartalanul halad Székesfehérvár térségében.
febr. 1
1:28
Gyanús, hogy copy/paste technikával töltötte ki idei nyilatkozatát a rezsibiztos (HVG)
Mintha csak bemásolta volna 2015-ös vagyonnyilatkozatát, mert aktuális bevallásában szinte forintra pontosan ugyanazokat a tételeket adta meg Németh Szilárd, mint azelőtt. Mindössze annyi változás állt be a Fidesz alelnökének vagyoni helyzetében, hogy számlájáról eltűnt 600 ezer forint.
febr. 1
1:30
1 milliárd forint osztalékot vett ki Gyurcsány az Altusból (HVG)
A volt miniszterelnök tavalyi adózott jövedelméből, 641 millióért vett értékpapírt.
febr. 1
1:32
Fónagy János felélt 3 millió forintot (HVG)
A közlekedési államtitkár megtakarításai 3 millió forinttal apadtak egy év alatt. Ezt leszámítva minden változatlan egy évvel korábbi vagyonbevallásához képest: megvan a dubicsányi pince, a túrakenu és a motorcsónak is.
febr. 1
1:34
Elköltött egy kevés dollárt, mégis pluszban zárta 2016-ot Kubatov (HVG)
1000 dollárral ugyan vékonyabb lett Kubatov, de cserébe 2015-höz képest összegyűjtött majd négymillió forintot. Kubatovnak továbbra is megvannak veterán autói, ahogy a hanglemezgyűjteménye is.
febr. 1
1:36
Fodor Gábor: egy biztosító kapitulált előtte (HVG)
Fodor Gábornak amije van, azt leginkább 2012-ben örökölte. Már csak egy biztosítótól követel pénzt. Tanít, de onnan nincs pénze, sőt semmilyen jövedelmet sem tüntetett fel - 2016-ra vonatkozóan sem. Megva a 2014-es routere is.
febr. 1
1:38
Kósa Lajos vett egy újabb BMW-motort (HVG)
A Fidesz frakcióvezetője 3 millió forintot törlesztett korábbi adósságaiból és vett egy újabb motort, egy BMW GT 650 C-t. Nyugi, megvan még a motorcsónakja is.
febr. 1
1:40
Rétvári Bence havi egymilliót takarított meg és újranősült (HVG)
Egy év alatt tizenkét millió forinttal növelte megtakarításait az Emmi parlamenti államtitkára. A KDNP-s politikus vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy ismét megházasodott: határozottan más nő neve szerepel a feleség rovatban, mint 2013-ban.
febr. 1
1:42
Szabó Tímea: autócsere és újabb forgószékek karfával (HVG)
A kamaszkorában már lakást vásároló, mégis adósságokban fuldokló politikus egyik legérdekesebb kérdése, hogy milyen változás állt be a Garzon bútorokkal és tartozékokkal teli juttatási rendszerében, jól muzsikál-e a Garzon Gina háromgörgős forgószék (karfával)? A válasz igen, Szabó megháromszorozta a forgószékei számát, és autócserére is sor került 2016-ban.
febr. 1
1:48
Megduplázta tanácsadói fizetését Palkovics (HVG)
Az oktatásért felelős államtitkárnak továbbra is megvannak a vadászfegyverei, illetve a Lamborghini márkájú traktorja is. Az MTA SZTAKI tudományos tanácsadójaként viszont kétszer annyit keres, mint 2015-ben. .
febr. 1
1:52
Kovács Zoltán államtitkár egy év alatt letudta nyolcmilliós tartozását (HVG)
A Miniszterelnökség államtitkára (a kormányszóvivő névrokona) tavaly még 8,6 millió forinttal tartozott a bankoknak, ma már egy fillérrel sem. Közben betétei 1,75 milliós értékben gyarapodtak, egy korábbi telke viszont eltűnt a friss vagyonnyilatkozatából.
febr. 1
1:56
L. Simon erdőt vett tavaly (HVG)
L. Simon László felesége volt az, aki korábban nagyot nyert az állami földpályázaton, de úgy tűnik, az nem ment a közösbe, legalábbis a képviselő nyilatkozatában nyoma sincs.
febr. 1
2:00
Szél Bernadett (LMP): két rejtélyes videófilm a juttatások közt (HVG)
Szél Bernadett 2015-ben még osztalékjövedelemmel rendelkezett és vett egy pátyi kertes házat, 2016 viszont eseménytelenül telt. A két végén égette a gyertyát: két SIM-kártyája és három laptopja volt. Okostelefont viszont, úgy tűnik, nem szeret használni. Két videofilmet készített-készíttetett összesen majd' 900 ezer forint értékben.
febr. 1
2:04
Tóbiás József nagyobb házat vásárolt (HVG)
Az MSZP pártigazgatója friss vagyonnyilatkozata szerint eladta érdi házát és vett egy kicsit nagyobbat, kicsit odébb: Törökbálinton. Az ellenzéki politikus10,5 milliós bankhitele egy forinttal sem lett kevesebb 1 év alatt, de továbbra is 3 városban bérelnek irodát neki.
febr. 1
2:06
Külügyminiszterként senkitől sem kapott ajándékot Szijjártó (HVG)
Szerény mértékben ugyan, de 2015-höz képest nőttek Szijjártó Péter megtakarításai. A szülei felé viszont még mindig tartozik 30 millió forinttal a miniszter.
febr. 1
2:08
Zsigó szépen törlesztett, és közben gazdagabb lett két karton borral (HVG)
A Földművelésügyi MInisztérium államtitkára 1,5 millió forintot tolt be hitelébe egy év alatt. A borokat ajándékba kapta.
febr. 1
2:10
Hogy él a fideszes, akit folyamatosan följelent az Együtt? (HVG)
Nem, nem Rogán Antal, hanem Simonka György. Aki ellen nem folyik nyomozás, ügyében viszont a korábbi hírek szerint igen. A fideszes képviselő alaptalannak tartja a feljelentéseket. Ő volt az, akinek facebookos bevédéséhez sorvezetőt készítettek párttársai.
febr. 1
2:24
Ilyen sem volt még: hitelt vett fel Kövér László (HVG)
Az Országgyűlés elnöke 10 millió forinttal adósodott el valamelyik pénzintézet felé, ugyanakkor 1,5 millió forinttal hízott Kövér félretett pénze. Apró érdekesség, hogy az ajándékok listájára két darab bronzszobrot is felírhatott a könyvek mellé Kövér.
febr. 1
2:42
Farkas Flórián még mindig rengeteg pénzzel tartozik valakinek (HVG)
A nyilvánosságot kerülő Farkas 2015-ben még 11 millióval tartozott egy magánszemélynek/magánszemélyeknek, ebből egy év alatt 1,5 milliót sikerült törlesztenie. A több mint 5 milliós megtakarításának eltűnését viszont csak részben magyarázza az adósságainak törlesztése.
febr. 1
3:51
Kimondhatjuk: Kész Zoltáné az egyik legunalmasabb vagyonnyilatkozat (HVG)
Nem vett se ingatlant, se új autót, és tartozása sincs az idei vagyonnyilatkozata alapján. Viszont a juttatásként kapott routert és forgó széket becsületesen feltüntette a dokumentumban.
febr. 1
4:33
Teljes útlezárás a 86-os számú főúton (Police)
Forgalomkorlátozásra kell számítani a közlekedőknek Egyházasrádóc térségében. A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
febr. 1
4:37
Megszűnt a tehergépjárművek közlekedésének korlátozása (Police)
Pest és Nógrád megyében ismét járható az M2 autóút és a 2-es számú főút.
febr. 1
5:21
Kitalálja, mi az első ingatlanja Vona Gábornak? (HVG)
Vonának se jelentős megtakarítása, se tartozása nincs, viszont szerzett egy ingatlant.
febr. 1
5:21
Fütyülnek a TEK-re és Putyinra (Népszava)
A Terrorelhárítási Központ jogszerűen nem tilthatja be az Együtt holnapi demonstrációját.
febr. 1
5:21
Durva adat: Duplájára nőtt a dolgozói szegénység (ATV)
A felmérések szerint Magyarország továbbra is az EU legszegényebb tagállamai közé tartozik. A kormányváltás óta a társadalom felső 10 százalékának ugyan javult a helyzete, 60 százaléknak azonban romlott a pozíciója. Minden tízedik munkavállaló szegénynek számít.
febr. 1
5:23
Schmidt Mária rendezkedik a Figyelőnél (Népszava)
A december 15-i szám tervéből a tulajdonos jelzésére vettek ki egy cikket.
febr. 1
5:25
Bentlakásos iskolákba terelnék a cigány diákokat (Népszava)
febr. 1
5:27
Ágoston László: Sokszerelmű ember vagyok (Népszava)
A Moltopera alapítója szerint aki elmegy innen, nem jókedvében megy el.
febr. 1
5:29
Busztragédia - Vádat emeltek a sérült sofőr ellen (Népszava)
"Nem megfelelő körültekintéssel vezette a járművet."
febr. 1
5:31
Elvették a gyerekét, hogy "ne panaszkodjon" (Népszava)
A gyámhivatalban azt kérdezték az anyától: ugye tudja, hogy a legrosszabb helyre jött segítségért?
febr. 1
5:33
Útonálló drón és forgó hordó (Népszava)
Idén is megrendezik a RobonAUT elnevezésű versenyt február 11-én a Budapesti Műszaki Egyetemen.
febr. 1
5:36
Félpályás útlezárás Szapárfalul belterületén (Police)
Megszűnt a teljes útlezárás és félpályán halad a forgalom a 4-es főúton, Szapárfalu belterületén. A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
febr. 1
5:38
Forgalomkorlátozás az M7-es autópályán (Police)
Egy kamion szalagkorlátnak ütközött Martonvásár térségében, ezért a főváros felé vezető oldalon csak a belső forgalmi sáv járható. A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
febr. 1
5:39
Hadházy Trabantot vett (HVG)
És vagyonnyilatkozatában nem ez az egyetlen szórakoztató elem.

Keresés