2017. május 29. hétfő

máj. 29
0:06
Migránsbarát politikusokat képez a CEU (Lokál)
A Soros-egyetem feladata, hogy a nemzetközi spekuláns migránsbarát politikáját támogató döntéshozókat képezzen, így befolyásolva az európai politikát – ezt a Soros-szervezet, az OSF egyik jelentése részletezi. Az Origo szerint a DCLeaks által nyilvánosságra hozott Soros-dokumentum azzal is számol, hogy „új befolyásolási technikákat is be kell vetni
máj. 29
0:10
Újabb szocialista érintett metróügyben (Lokál)
Sajtóértesülések szerint a 4-es metró körüli beruházásokat felügyelő korábbi tenderbizottság szocialista tagja, Tüttő Kata lehetett az, akin keresztül Demszky Gábor és a főváros korábbi SZDSZ-MSZP vezetése nyomást gyakorolhatott a BKV vezetőségére - írja a 888.hu.
máj. 29
0:24
Ismét a határzárat támadta Botka László (Hírstart)
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt tegnapi kongresszusán a vasfüggönyhöz hasonlította az illegális bevándorlók miatt felhúzott határkerítést.
máj. 29
0:57
Újabb kéthetes üléssel folytatja munkáját a parlament (MaHu)
Összesen négy napot ülésezik az Országgyűlés a következő két hétben. A parlament tizennégy javaslat elfogadásáról és tizenkét ellenzéki politikus tiszteletdíjának csökkentéséről dönthet.
máj. 29
1:06
Politikai árvák vagy ellenzéki kakukkfiókák? (Lokál)
Fénylő üstökösként robbantak be a politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait. Magukat politikai árvákként aposztrofálták, bár akadnak többen, akiknek jól cseng a neve a porondon: Mécs, Donáth, Radnai, Tabajdi. Rájuk inkább a politikai kakukkfióka kifejezés
máj. 29
1:24
A vasútállomáson raboltak Nyírmihálydiban - őrizetben vannak (Police)
A fiatalabbik támadó késsel fenyegette meg a sértettet.
máj. 29
1:24
Figyelem: Torlódnak a járművek a magyar-osztrák határ közelében (Hírstart)
Három kilométer hosszon várakoznak az autósok a hegyeshalmi határátlépési pontnál. A torlódás az osztrák hatóság szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt alakult ki - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap az MTI-t.
máj. 29
2:12
Ultimátumot adott az MSZP Németh Szilárdnak (Hírstart)
Hűtlen kezelés miatt feljelentik a Fidesz-alelnököt, ha nem ad választ a birkózó alapítványával kapcsolatos kérdésekre. Kétmilliárd forintról van szó.
máj. 29
3:24
Egy kisebb városnyi gyermek tűnik el évente Magyarországon (Hírstart)
Vasárnap tartották az Ezer Lámpás Éjszakáját, amelynek során a csellengő fiatalokra és az eltűnt gyerekekre próbálták felhívni a figyelmet.
máj. 29
3:48
Hangosan tüntettek a családon belüli erőszak elszenvedőiért (Hírstart)
Valódi védelmet követelnek a porhintés helyett, motorosokkal vonulnak a Hősök teréhez.
máj. 29
4:06
Meghekkelték a Csepel Sport Club Alapítvány honlapját (Hírstart)
Németh Szilárdnak üzentek.
máj. 29
4:36
Felkerült az Országház a leghíresebb látnivalók listájára (Hírstart)
Felkerült a világ leghíresebb látnivalóinak listájára a magyar Országház - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában vasárnap.
máj. 29
5:18
Megkérdeztük, Botka válaszolt-e már Gyurcsánynak (ATV)
Egyelőre sem Botka László, sem az MSZP vezető politikusai nem kommentálták Gyurcsány Ferenc tegnapi üzenetét. A DK elnöke összefogást sürgetett és megígérte, hogy ő maga hívja fel ennek érdekében a szocialisták miniszterelnök-jelöltjét. A híradónknak nyilatkozó szakértő szerint nem sok esély van arra, hogy a telefonbeszélgetés változtasson a két pá
máj. 29
5:24
Mi lesz, ha összefog a kerítésszaggató Botka a migránsbefogadó Gyurcsánnyal? (Hírstart)
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a jövő héten tárgyalásokat kezdeményez a szocialista Botka Lászlóval, akit az MSZP kongresszusa várhatóan szombaton miniszterelnök-jelöltté választ.
máj. 29
5:36
Hétvégi országos összesítő (Police)
Az elmúlt 72 óra intézkedései számokban.
máj. 29
5:36
30 fokig melegszik ma is az idő (HVG)
Hétfőn is nyárias meleg lesz.
máj. 29
5:45
Elefántház épül a Szegedi Vadasparkban (MaHu)
Az elmúlt évtizedben egymilliárd forintnyi beruházás valósult meg a Vadasparkban, többek között zsiráfház, fóka- és pingvinbemutató épült.
máj. 29
5:45
A kétkeresős családmodell nem kedvez a több gyermek vállalásának (Híradó)
Hazánkat az elvándorlás kevésbé sújtja, mint a többi volt kommunista országot.
máj. 29
5:54
Béremelés: adatokkal cáfol az OMSZ főigazgatója (Magyar Idők)
A mentődolgozók többsége ma a nemzetgazdasági átlagon felül keres, a bérek többlépcsős emelésével pedig 2018 végére átlagosan 67 százalékkal nőnek a fizetések a mentőszolgálatnál. Ezt Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója közölte lapunk érdeklődésére. Mint ismert, a május 31-én demonstrációra készülő Magyarországi Mentődolgozó
máj. 29
6:00
Kiderült, hány háziorvos hiányzik az országból (HVG)
Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Somogy és Tolna megyében a legrosszabba helyzet.
máj. 29
6:00
Állami támogatás meddő pároknak (Magyar Idők)
Kibővül a lombikprogram finanszírozási rendszere, ezzel újabb segítséget kapnak azok a párok, akik valamilyen meddőségi problémával küzdenek, és emiatt nem lehet természetes módon gyermekük – értesült a Magyar Idők. Információink szerint a kormány a közeljövőben dönthet a támogatási rendszer felülvizsgálatáról, valamint a társadalombiztosítás (tb)
máj. 29
6:03
Újra lesz őshonos menyhal a Balatonban (Híradó)
Egykor őshonos volt a Balatonban, ma ismét megjelenthet nagyobb számban a menyhal a tóban, ugyanis kétezer egynyaras menyhalat telepítettek a napokban a Szántódi révnél.
máj. 29
6:05
A manchesteri áldozatokra emlékezik az Országgyűlés (Híradó)
Az Országgyűlés ma kezdi meg következő kéthetes ülését, a képviselők elsőként a manchesteri terrortámadás áldozataira emlékeznek.
máj. 29
6:12
Képviselői tiszteletdíjak csökkentéséről szavaz a parlament (Infostart)
Több versenyképességi előterjesztést is elfogadhat ezen a héten a Ház. De napirendre kerül az Országgyűlésben a hűségszerződések ügye és a burkolt pártfinanszírozás is.
máj. 29
6:12
Botka László jólétet és bilincset ígér (Magyar Idők)
Az elégedettek és az elégedetlenek között dől el a 2018-as választás – hangoztatta Botka László, miután az MSZP kongresszusa meggyőző többséggel választotta meg a párt miniszterelnök-jelöltjének. A Fidesznek üzenve közölte azt is, hogy „bilincs vár a tolvajokra és a nemzetgyilkosokra”. A nagyobbik kormánypárt úgy látja, Botka Soros György embere, a
máj. 29
6:18
Így lehetne jelentősen emelni a béreket (ATV)
Nem a béremelés fedezetével van gond, hanem az érdekegyeztetés hiányával, amely nélkül viszont egyik érintett oldal sem tud komoly lobbi erőt kifejteni a kormány irányába. Béremelés nélkül ráadásul megoldhatatlan a humántőkét fejlesztő alrendszerek finanszírozása, de a költségvetési egyensúly fenntartása is – mondta lapunknak Pogátsa Zoltán közgazd
máj. 29
6:18
Növelik a rászorulók étkezésére szánt pénzt (Magyar Idők)
Minden eddiginél többet, 73,91 milliárd forintot biztosít a kormány gyermekétkeztetésre, ami több mint kétszerese a 2010-es keretnek – derül ki Rétvári Bence leveléből. A humántárca parlamenti államtitkára arról is tájékoztatta az ellenzéket, hogy a Rászoruló személyeket támogató operatív program segítségével egyre több hajléktalant juttatnak meleg
máj. 29
6:24
Béremelés: adatokkal cáfol az OMSZ főigazgatója (Hírstart)
A mentődolgozók többsége ma a nemzetgazdasági átlagon felül keres, a bérek többlépcsős emelésével pedig 2018 végére átlagosan 67 százalékkal nőnek a fizetések a mentőszolgálatnál. Ezt Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója közölte lapunk érdeklődésére. Mint ismert, a május 31-én demonstrációra készülő Magyarországi Mentődolgozó
máj. 29
6:24
Publicus: Tovább csökkent Orbán népszerűsége, Botka vezet (HVG)
A Fidesz tábora ettől függetlenül még mindig a legnagyobb a pártok szavazóbázisai közül, így simán megnyernék a választást.
máj. 29
6:24
Ötszázmilliós támogatás településeknek (Magyar Idők)
Összesen több mint 526 millió forint vis maior-támogatást osztott ki a Belügyminisztérium, Pintér Sándor tárcavezető döntése értelmében ezúttal 32 önkormányzat kapott segítséget – tudatta a Kormány.hu. A legnagyobb összeget, több mint 69 millió forintot a Pest megyei Berneceapátinak ítélték oda.
máj. 29
6:30
Veszélybe kerülhet az MSZP vagyona (Magyar Idők)
Egy nagy értékű belvárosi ingatlannal gazdagodhat a Magyar Munkáspárt annak a tulajdonjogi pernek a végén, amelyet kedden kezd tárgyalni az illetékes bíróság. Az Akadémia utca 15. az MSZP-től került a Kossuth Könyvkiadóhoz 1993-ban.
máj. 29
6:36
Botka László jólétet és bilincset ígér (Hírstart)
Az elégedettek és az elégedetlenek között dől el a 2018-as választás – hangoztatta Botka László, miután az MSZP kongresszusa meggyőző többséggel választotta meg a párt miniszterelnök-jelöltjének. A Fidesznek üzenve közölte azt is, hogy „bilincs vár a tolvajokra és a nemzetgyilkosokra”. A nagyobbik kormánypárt úgy látja, Botka Soros György embere, a
máj. 29
6:36
A tüntetések kifulladása csalóka: a robbanásveszély nem múlt el (HVG)
Ezrek ígérik, hogy ma este ott lesznek a Kossuth téren, a tavasz utolsó nagy demonstrációján. Mindeközben Síklaki István szociálpszichológus azt mondja, az egyes tüntetések valójában nem eresztik ki a feszültséget, inkább felerősítik azt. Marad tehát a kérdés: lehet-e tüntetésből cselekvés, elégedetlenségből rendszerváltás?
máj. 29
6:39
Sebességmérés Budapesten (Police)
Budapest közútjaira tervezett sebességmérő ellenőrzések.
máj. 29
6:41
Ezer Lámpás Éjszakája Budapesten (Police)
Az Eltűnt Gyermekek Világnapjához kapcsolódóan hetedik alkalommal rendezték meg az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatot. Budapesten az 56-osok terén idén is több ezer érdeklődő volt kíváncsi a programra.
máj. 29
6:42
Kísérleti légtisztító mohafalat telepít Óbuda (Magyar Idők)
Kisebb erdőnyi fa légtisztító erejével felérő utcabútort telepítenek Budapest III. kerületében. Az intelligens informatikai megoldásokat is tartalmazó, önfenntartó CityTree mohakazetták segítségével javítja a nagyvárosi közterek levegőjét.
máj. 29
6:48
Súlyos a helyzet: Több mint 350 háziorvosi praxis betöltetlen (ATV)
A háziorvosi praxisok közül 352, a fogorvosiak közül 284 tartósan betöltetlen Magyarországon a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint - írta hétfői lapszámában a Világgazdaság.
máj. 29
6:48
Lesújt Kövér László kalapácsa a Házban (HírTV)
Szabó Tímea bábozott, az MSZP-sek pedig a lex CEU ellen tiltakoztak – tiszteletdíjuk bánhatja.
máj. 29
6:54
Érettségiből elégtelen – Alkotmánysértő módon vizsgáztathatták a diákokat (168 Óra Online)
A diákok és a tanárok csak decemberben ismerhették meg az új érettségi követelményeit, holott a vizsgára négy év alatt kellett volna felkészülniük.
máj. 29
6:54
„Vége van, Sziszi, mindent tudunk rólad” - Meghekkelték a Csepeli Sport Club Alapítvány honlapját (444)
Valószínűleg az Anonymus üzen Németh Szilárdnak.
máj. 29
6:57
Egyszülős családokat támogató programcsomagot nyújt be a parlamentnek az LMP (MaHu)
Megemelnék a családi pótlékot, módosítanák a tartásdíj szabályozását és biztosítanák a rugalmas munkavégzést is.
máj. 29
7:06
Több megyében kritikus az orvoshiány (HírTV)
Tizenöt év alatt 6,6 százaléknyival csökkent a háziorvosi praxisok száma.
máj. 29
7:18
Sztrájkra készülnek a nagy áruházláncok dolgozói (ATV)
Sztrájkra készülnek a nagy áruházláncok dolgozói - tudta meg a Magyar Idők. A lap szerint azért tiltakoznának, mert keveslik a fizetésüket, a cégek viszont nem hajlandóak emelni.
máj. 29
7:27
Kiléptetnék a MÖSZ-ből a fideszes településeket (24.hu)
Egy ismeretlen levélíró arra hivatkozik, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetsége már nem pártsemleges.
máj. 29
7:29
Sztrájkra készülnek a Tesco dolgozói (24.hu)
A dolgozóknak évente 10-15 százalékos béremelést ígértek.
máj. 29
7:30
Emiatt főhet Orbánék feje jövőre (Napi)
A 2018-as költségvetés legnagyobb kockázata az, hogy az export nagy valószínűséggel nem fog tudni lépést tartani az import növekedésével, ennél kisebb kockázat a hazai össztermék, a GDP növekedési pályájának alakulása - nyilatkozta a Világgazdaságnak Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke.
máj. 29
7:42
Baleset történt az M3-as autópályán (Police)
Kartal térségében torlódásra kell számítani. A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
máj. 29
7:42
Egy dologban egyetértenek: a keresztényellenesség (Magyar Idők)
Maróth Miklós a kopt keresztények ellen elkövetett terrortámadás hátterét tárta fel az M1 Ma reggel című műsorában.
máj. 29
7:44
Egyedül élő asszonyt bántalmazott egy fiatalkorú (Police)
A dorogi rendőrök őrizetbe vették a tokodi fiút.
máj. 29
7:46
Hírek Vas megyéből (Police)
Az elmúlt 24 óra eseményei.

Keresés