2017. július 1. szombat

júl. 1
1:03
Egyre többen ismerik fel a migráció veszélyét (ProfitLine)
Egyre több politikus és ország ismeri fel az illegális bevándorlás veszélyeit, változtat álláspontján - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
júl. 1
2:03
Veszteséges hét az amerikai tőzsdén (ProfitLine)
A várhatóan nyereséges zárással is veszteséges hetet fejeznek be pénteken a főbb amerikai tőzsdeindexek.
júl. 1
2:33
Jövőre tíz százalékkal növelik a tehetséggondozásra fordítható támogatást (ProfitLine)
Jövőre tíz százalékkal, 3,1 milliárd forintra emelkedik a tehetséggondozásra fordítható támogatások összege - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Nógrádszakál-Ráróspusztán ez évben ötödször megrendezett Példakép tábor pénteki programján.
júl. 1
3:03
Észtország átvette az Európai Unió soros elnökségét (ProfitLine)
Szombattól hat hónapon át Észtország tölti be az Európai Unió soros elnökségét, a balti állam Máltától vette át, majd januárban Bulgáriának adja tovább a tisztséget.
júl. 1
4:03
Németországban új törvényt fogadtak el az online gyűlölködés ellen (ProfitLine)
Hónapokig tartó viták után a német szövetségi parlament (Bundestag) pénteken elfogadta a közösségi portálokon megjelenő jogsértő gyűlölködés és álhírterjesztés visszaszorításáról szóló törvényt.
júl. 1
5:03
Spanyolország is érdeklődik a szegedi lézerközpont iránt (ProfitLine)
panyolország érdeklődik a szegedi ELI lézerközpont kapacitásainak hasznosítására szervezett nemzetközi konzorcium iránt, de ahhoz, hogy elköteleződjön a tagság mellett, még szükség van további tárgyalásokra - összegezte Pálinkás József, a budapesti Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke háromnapos madridi látogatásának e
júl. 1
5:30
Jönnek a parlagfű miatti bírságolások (Adózóna)
Közeleg a parlagfű elleni védekezések határnapja. Azokkal szemben, akik június 30-áig nem gondoskodtak a használatukban lévő ingatlan parlagfű-mentesítéséről, ezt a napot követően hatósági eljárás indítható. A kiszabható növényvédelmi bírság 15000 forinttól 5 millió forintig terjedhet.
júl. 1
5:51
Már nem csak megemlékezésekkel segítik az egészségügyet (hirado.hu)
Semmi nem mutatja jobban, hogy az egészségügyben dolgozók mennyire fontosak a kormány számára, mint a számok. Nyolc év alatt az egészségügyre 76 százalékkal több pénz jutott.
júl. 1
5:57
Többet kell adózni a dohánytermékek után (hirado.hu)
Magasabb lett a dohánytermékek jövedéki adója.
júl. 1
5:59
Mától olcsóbb a diákhitel (hirado.hu)
Rekord alacsonyra, 2,3 százalékra csökkent a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukció kamata július 1-jétől az első félévi 3,35 százalékról.
júl. 1
6:03
Mélypontra jutott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban (ProfitLine)
Héthavi mélypontot ért el júniusban a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban - derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek eredményét pénteken tették közzé.
júl. 1
6:24
Így juthat Ön is ingyen kastélyhoz (Napi)
Kastélyokhoz, történelmi emlékhelyekhez és parasztházakhoz is ingyen lehet hozzájutni a most induló olaszországi turizmusfejlesztési program keretében – írja a weforum.org.
júl. 1
6:33
Kávéházi alkalmazottak – kell-e szakképesítés? (Adózóna)
Kell-e szakképesítéssel rendelkeznie a kávéház dolgozójának, vagy elég, ha a tulajdonosnak kereskedelmi végzettsége van? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.
júl. 1
6:39
Jöhetnek a nyugdíjas szövetkezetek (hirado.hu)
A diákszövetkezetek mintájára a jövőben megalakulhatnak az idősek rugalmas foglalkoztatását lehetővé tevő közérdekű nyugdíjas szövetkezetek.
júl. 1
6:41
Még drágább lesz a horvát nyaralás (hirado.hu)
Az áprilisi öt százalékos növekedés után július 1-jétől újabb tíz százalékkal drágulnak a horvát autópályadíjak.
júl. 1
6:51
Máshol épülhet meg az új szuperkórház (hirado.hu)
Lehet, hogy mégsem a XI. kerületi Dobogó nevű városrészben épül fel a leendő dél-budai szuperkórház.
júl. 1
6:51
Az illetékes mérnökök előtt nem lesz paksi titok (AQUA)
Rendkívül félrevezető és felelőtlen magatartás összemosni a minősített adatok védelmét a titkolózással a paksi atomerőmű kapacitásfenntartó beruházása kapcsán a területért felelős tárca nélküli miniszter szerint. Süli János egy parlamenti írásbeli kérdésre adott válaszában jelezte: már több képviselő is saját szemével meggyőződhetett arról, hogy a
júl. 1
6:57
Markolóval és hamis bankkártyával nyúltak le milliókat (Portfolio)
Számos módja van az ATM-ek kifosztásának: van aki ésszel, van aki pénzzel, van aki egyszerű, puszta kézzel próbálkozik. A szofisztikált és drága, komplett informatikai rendszereket átverő technológiákkal támadó hackerek persze általában...
júl. 1
7:00
Politikai bombaként ketyeg a boltbezárás ügye (Napi)
Véget érhet a lengyel kormány és a Szolidaritás szakszervezet jó viszonya a vasárnapi boltzár bevezetésének elmaradása miatt. Az utóbbi szervezet nem tud belenyugodni ebbe.
júl. 1
7:03
Orbán: stabil és erős Törökország az érdekünk (ProfitLine)
Az az érdekünk, hogy Törökország stabil és erős ország legyen egyértelmű és világos vezetéssel, amely képes érvényt szerezni az akaratának - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Ankarában.
júl. 1
7:09
Ezeket a gyógyszereket vidd magaddal, ha nyaralni mész (Pénzcentrum)
Ha utazásra készülsz, érdemes végiggondolni, milyen gyógyszerekre, gyógyhatású készítményekre, és gyógyászati eszközökre lehet szükséged a pihenés alatt. Mutatjuk, mi az, ami nem hiányozhat a bőröndödből. A magyar lakosság...
júl. 1
7:18
Mégsem az autópályák mellett épül meg a dél-budai kórház? (Menedzsment Fórum)
Lassan halad a megegyezés a telektulajdonosokkal.
júl. 1
7:21
Ónodi-Szűcs: A magyar egészségügy számíthat a kormányra (hirado.hu)
A kormánynak elsődleges fontosságú az egészségügy helyzete, ezt mutatja, hogy a jövő évi költségvetésben az ideinél 220 milliárd forinttal költenek többet az ágazatra.
júl. 1
7:27
A tech-szektor nem bírta az iramot (TőzsdeFórum)
Vegyesen zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
júl. 1
7:33
Percenként egymillió műanyagpalackot adnak el világszerte (ProfitLine)
Percenként egymillió műanyagpalackot vásárolnak az emberek világszerte, és az emberiség műanyagéhsége további 20 százalékkal fog növekedni 2021-ig, ami egyesek szerint a klímaváltozáshoz hasonló súlyosságú környezeti válsághelyzetet fog teremteni.
júl. 1
7:33
Tízezrek igényelhetnek csok-ot még az idén (hirado.hu)
Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylések száma az első öt hónapban.
júl. 1
7:45
Közeleg a fordulat a CSOK-nál? (Portfolio)
Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) igénylések száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel korábbihoz képest. A trend is megfordult...
júl. 1
7:48
Csodaünnep a Ferrarinál (Infostart)
A Ferrari olasz luxusautó-gyár ma, a németországi Hockenheim városa mellett található Hockenheimring nevű versenypályán ünnepli a márka hetvenedik évfordulóját.
júl. 1
7:51
Napokon belül eldől a szuperkórház sorsa (Portfolio)
Lehet, hogy mégsem a XI. kerületi Dobogó nevű városrészben épül fel a leendő dél-budai szuperkórház - írta szombati lapszámában a Magyar Idők. A lap a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra hivatkozva azt közölte: amennyiben...
júl. 1
7:51
Bővülhet az UNESCO listája (TőzsdeFórum)
A világ 35 kulturális és természeti helyszínének világörökségi listára kerüléséről dönthet a bizottság.
júl. 1
8:03
Ennyibe kerül a globális felmelegedés (ProfitLine)
Ha a szén-dioxid-kibocsátást nem sikerül csökkenteni, akkor a globális hőmérséklet minden egyes egy Fahrenheit (0,55 Celsisu-fok) növekedésével az amerikai gazdaság a bruttó hazai termék (GDP) 0,7 százalékát veszítené el, és minden további egy Fahrenheit növekedés többe kerülne az előzőnél - derítették ki amerikai kutatók.
júl. 1
8:12
Ennyi minden változik mától (Menedzsment Fórum)
Nyaralók, dohányosok figyelem!
júl. 1
8:15
Mától újra munkába állhatnak nyugdíjasok, indulnak a szövetkezetek (Portfolio)
A diákszövetkezetek mintájára mától megalakulhatnak az idősek rugalmas foglalkoztatását lehetővé tevő közérdekű nyugdíjas szövetkezetek. A nyugdíjas szövetkezetek létrehozásához legalább tíz tagra van szükség. A szervezeteknek...
júl. 1
8:21
Nincs minden veszve, ha elhallgatott a telefonod (Portfolio)
Az adategyeztetési határidőt, június 30-át követően is visszaadhatják a szolgáltatók a feltöltőkártyás előfizetésekhez tartozó mobilszámokat és azok egyenlegét azoknak, akik nem azonosították magukat időben, de később megteszik...
júl. 1
8:24
Ez egy fontos nap az az adóhivatal számára (Napi)
Az elmúlt 30 évben többszörösére nőtt az adóhatóság ügyfeleinek száma, a személyi jövedelemadó 11 kulcsából egy lett, és az egykor újdonságot jelentő személyijövedelemadó-bevallást már nem az adózók, hanem a hivatal készíti - emelte ki Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a szervezet megalakul
júl. 1
8:27
Fél fok is elég az extrém időjáráshoz (TőzsdeFórum)
Szélsőséges időjárási jelenségek, hosszú hőhullámok és súlyos esőzések a Földön.
júl. 1
8:33
Magasabb lett a dohánytermékek jövedéki adója (ProfitLine)
Magasabb lett a dohánytermékek jövedéki adója: a cigaretta minimális adómértéke ezer darabonként a korábbi 28 800 forintról 29 200 forintra, a szivar, szivarka minimális adómértéke 4120 forintról 4180 forintra, a fogyasztási dohány adómértéke pedig kilogrammonként 16 200 forintról 17 300 forintra nőtt július elsején.
júl. 1
8:36
Mától 7,5 százalék a reklámadó (Privátbankár)
Július elsejétől egységesen 7,5 százalékos reklámadót kell fizetnie azoknak a vállalkozásoknak, melyeknek a reklám közzétételéből származó nettó árbevétele 100 millió forint alatt marad.
júl. 1
8:39
Megalakulhatnak a nyugdíjas szövetkezetek (168 Óra Online)
A tagok a munkavállalás mellett a nyugdíjukat is megtarthatják.
júl. 1
8:45
Százezreket spórolhatunk az ingyenes bekötésekkel (TőzsdeFórum)
Ingyenessé váltak a közműcsatlakozások július 1-jétől a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak.
júl. 1
8:51
Újabb segítség a családoknak (AQUA)
A családok akár kétmillió, a kis- és középvállalkozások pedig hárommillió forintot is megspórolhatnak azzal, hogy július elsejétől ingyenes lesz a közműcsatlakozás, ráadásul számos kapcsolódó díjat sem kell megfizetni. Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára lapunknak azt mondta, a családok ezzel újabb segítséget kapnak az otthonte
júl. 1
8:57
Az étel- és italautomatákat is be kell kötni a NAV-hoz, de az érintett cégek még nem tudják, mit kell venniük és kitől (444.hu)
A szektor hiába próbál egyeztetni a kormánnyal, nem nagyon akarnak találkozni sem velük.
júl. 1
9:03
Az EU soros elnökségse - egy ábrán (ProfitLine)
Az Európai Unió soros elnöksége 2012-2022; év/I. félév/II. félév
júl. 1
9:06
Brutális adóreform Indiában (Privátbankár)
India váratlanul, egyik napról a másikra egységes adórendszert vezetett be az egész országra az eddigi sokféle helyi és állami adót felváltva.
júl. 1
9:09
Változott a lakástakarékok működésének szabályozása (GazdaságPortál)
Szombattól az ügyfelek számára kedvezően változott a lakás-takarékpénztárak működésének szabályozá sa. Az egyik módosításnak köszönhetően a korábbi három hónapról két hónapra csökkent a kiutalási időszak, így egy hónappal hamarabb fizethetik ki a lakáskasszák a megtakarított összeget az ügyfeleknek. A másik jelentős változás, hogy az Országgyűlés megemelte a lakás-takarékpénztárak hitelezési…
júl. 1
9:12
Új ország vette át az EU soros elnökségét (Napi)
Szombattól hat hónapon át Észtország tölti be az Európai Unió soros elnökségét, a balti állam Máltától vette át, majd januárban Bulgáriának adja tovább a tisztséget - tudósít az MTI.
júl. 1
9:15
A sörfőzők is örülhetnek a mai napnak (hirado.hu)
Bővül a kisüzemi sörfőzdei kedvezményezettek köre.
júl. 1
9:21
Nyugtatják a mobilosokat: maradhat a szám és az egyenleg (TőzsdeFórum)
Az adategyeztetési határidőt, június 30-át követően is visszaadhatják a szolgáltatók a feltöltőkártyás előfizetésekhez tartozó mobilszámokat és azok egyenlegét azoknak, akik nem azonosították magukat időben, de később megteszik ezt.
júl. 1
9:33
Húsz évig bírta Szent István pénze, de lassan itt a vég (hirado.hu)
Naponta fogunk a kezünkben papírpénzeket, mégsem tudjuk, mennyi érdekességet rejtenek. Idén, július elsején ünnepli huszadik évfordulóját a tízezer forintos bankjegy. Vajon tudjuk-e hányféle érdekes biztonsági elemet tartalmaz?
júl. 1
9:42
Elektronikus adatszolgáltatás a számlázó programos számlákról – módosult hatálybalépés (Adózóna)
2018. július 1-jére módosult a tételes belföldi összesítő jelentéssel és a számlázó programmal kibocsátott számlákról való elektronikus adatszolgáltatással kapcsolatos változások hatályba lépésének időpontja.

Keresés