2017. július 1. szombat

júl. 1
0:33
Rengeteget megtakaríthat egy magánszemély a közműcsatlakozások díjmentességével (Hírstart)
Azáltal, hogy július 1-jével a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) ingyenessé válnak a közműcsatlakozások, egy magánszemély 1,9 millió forintot, egy vállalkozás pedig 2,8 millió forintot is megtakaríthat – mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.
júl. 1
1:03
Egyre többen ismerik fel a migráció veszélyét (ProfitLine)
Egyre több politikus és ország ismeri fel az illegális bevándorlás veszélyeit, változtat álláspontján - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
júl. 1
2:03
Veszteséges hét az amerikai tőzsdén (ProfitLine)
A várhatóan nyereséges zárással is veszteséges hetet fejeznek be pénteken a főbb amerikai tőzsdeindexek.
júl. 1
2:33
Jövőre tíz százalékkal növelik a tehetséggondozásra fordítható támogatást (ProfitLine)
Jövőre tíz százalékkal, 3,1 milliárd forintra emelkedik a tehetséggondozásra fordítható támogatások összege - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Nógrádszakál-Ráróspusztán ez évben ötödször megrendezett Példakép tábor pénteki programján.
júl. 1
3:03
Észtország átvette az Európai Unió soros elnökségét (ProfitLine)
Szombattól hat hónapon át Észtország tölti be az Európai Unió soros elnökségét, a balti állam Máltától vette át, majd januárban Bulgáriának adja tovább a tisztséget.
júl. 1
3:27
Budapest lekörözte Európát (Hírstart)
Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A BUX emelkedéssel zárta a napot.
júl. 1
4:03
Németországban új törvényt fogadtak el az online gyűlölködés ellen (ProfitLine)
Hónapokig tartó viták után a német szövetségi parlament (Bundestag) pénteken elfogadta a közösségi portálokon megjelenő jogsértő gyűlölködés és álhírterjesztés visszaszorításáról szóló törvényt.
júl. 1
4:42
Tizenkét kormányablakban lehet adóügyeket intézni július 1-jétől (MaHu)
2018 végéig összesen kilencvenegy kormányablakban nyílik adóügyi ügyfélszolgálat országszerte.
júl. 1
4:57
Csúcsra járt az olajtermelés (Hírstart)
Júniusban az előző havihoz képest napi 280 ezer hordóval idei csúcsra emelkedett az OPEC olajtermelése a Reuters hírügynökség olajpiaci kereskedők, szállítmányozók és piackutató cégek körében végzett felmérése szerint.
júl. 1
5:03
Spanyolország is érdeklődik a szegedi lézerközpont iránt (ProfitLine)
panyolország érdeklődik a szegedi ELI lézerközpont kapacitásainak hasznosítására szervezett nemzetközi konzorcium iránt, de ahhoz, hogy elköteleződjön a tagság mellett, még szükség van további tárgyalásokra - összegezte Pálinkás József, a budapesti Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke háromnapos madridi látogatásának e
júl. 1
5:15
Rossz irányba indult London (Hírstart)
Vegyesen nyitottak, de percek alatt mínuszba fordultak a vezető európai értéktőzsdék irányadó mutatói pénteken. A BUX pluszban indult.
júl. 1
5:21
Kísértetiesen hasonló gondokkal küzdenek a szomszédban (Hírstart)
A horvát tengerparton jelenleg 2700, főleg a szezonban dolgozó szakács, felszolgáló és takarító hiányzik a munkaerőpiacról, ami annak a következménye, hogy nem megfelelőek a munkakörülmények és egyéb feltételek számukra - közölték a tengermelléki turizmusban dolgozók szakszervezetei pénteken sajtótájékoztatójukon.
júl. 1
5:33
Hetven éve az utakon a Ferrari (Hírstart)
A Ferrari olasz luxusautó-gyár szombaton, a németországi Hockenheim városa mellett található Hockenheimring nevű versenypályán ünnepli a márka hetvenedik évfordulóját.
júl. 1
5:51
Már nem csak megemlékezésekkel segítik az egészségügyet (hirado.hu)
Semmi nem mutatja jobban, hogy az egészségügyben dolgozók mennyire fontosak a kormány számára, mint a számok. Nyolc év alatt az egészségügyre 76 százalékkal több pénz jutott.
júl. 1
5:57
Többet kell adózni a dohánytermékek után (hirado.hu)
Magasabb lett a dohánytermékek jövedéki adója.
júl. 1
5:59
Mától olcsóbb a diákhitel (hirado.hu)
Rekord alacsonyra, 2,3 százalékra csökkent a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukció kamata július 1-jétől az első félévi 3,35 százalékról.
júl. 1
6:03
Mélypontra jutott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban (ProfitLine)
Héthavi mélypontot ért el júniusban a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban - derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek eredményét pénteken tették közzé.
júl. 1
6:24
Így juthat Ön is ingyen kastélyhoz (Napi)
Kastélyokhoz, történelmi emlékhelyekhez és parasztházakhoz is ingyen lehet hozzájutni a most induló olaszországi turizmusfejlesztési program keretében – írja a weforum.org.
júl. 1
6:27
Megállíthatatlanul szárnyal az euró (Hírstart)
Egyéves csúcsra erősödött csütörtökön az euró a dollárral szemben, így napok óta megállíthatatlan az európai deviza szárnyalása. Sokan már az 1,20-as euró-dollár árfolyamról beszélnek, de a Commerzbank elemzői szerint attól még...
júl. 1
6:36
"Életemben nem honfoglalóztam ennyit" - az úszóarénában semmittevésért fizetik a diákmunkásokat (HVG)
Unatkoznak, beszélgetnek és telefont nyomogatnak ezer forintos órabérért a nemrég avatott Duna Arénába rendelt diákmunkások. Volt, akinek nyolc óra alatt annyi teendőt adott a főnöke, hogy fedezze fel a létesítményt, mert ha esetleg az úszó vb-n is dolgozik, akkor már tudni fogja, mi hol van.
júl. 1
6:39
Jöhetnek a nyugdíjas szövetkezetek (hirado.hu)
A diákszövetkezetek mintájára a jövőben megalakulhatnak az idősek rugalmas foglalkoztatását lehetővé tevő közérdekű nyugdíjas szövetkezetek.
júl. 1
6:41
Még drágább lesz a horvát nyaralás (hirado.hu)
Az áprilisi öt százalékos növekedés után július 1-jétől újabb tíz százalékkal drágulnak a horvát autópályadíjak.
júl. 1
6:51
Máshol épülhet meg az új szuperkórház (hirado.hu)
Lehet, hogy mégsem a XI. kerületi Dobogó nevű városrészben épül fel a leendő dél-budai szuperkórház.
júl. 1
6:51
Az illetékes mérnökök előtt nem lesz paksi titok (Magyar Nemzet)
Rendkívül félrevezető és felelőtlen magatartás összemosni a minősített adatok védelmét a titkolózással a paksi atomerőmű kapacitásfenntartó beruházása kapcsán a területért felelős tárca nélküli miniszter szerint. Süli János egy parlamenti írásbeli kérdésre adott válaszában jelezte: már több képviselő is saját szemével meggyőződhetett arról, hogy a
júl. 1
6:57
Markolóval és hamis bankkártyával nyúltak le milliókat (Portfolio)
Számos módja van az ATM-ek kifosztásának: van aki ésszel, van aki pénzzel, van aki egyszerű, puszta kézzel próbálkozik. A szofisztikált és drága, komplett informatikai rendszereket átverő technológiákkal támadó hackerek persze általában...
júl. 1
7:00
Politikai bombaként ketyeg a boltbezárás ügye (Napi)
Véget érhet a lengyel kormány és a Szolidaritás szakszervezet jó viszonya a vasárnapi boltzár bevezetésének elmaradása miatt. Az utóbbi szervezet nem tud belenyugodni ebbe.
júl. 1
7:03
Orbán: stabil és erős Törökország az érdekünk (ProfitLine)
Az az érdekünk, hogy Törökország stabil és erős ország legyen egyértelmű és világos vezetéssel, amely képes érvényt szerezni az akaratának - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Ankarában.
júl. 1
7:03
Jöhetnek a nyugdíjas szövetkezetek (Hírstart)
A diákszövetkezetek mintájára a jövőben megalakulhatnak az idősek rugalmas foglalkoztatását lehetővé tevő közérdekű nyugdíjas szövetkezetek.
júl. 1
7:09
Ezeket a gyógyszereket vidd magaddal, ha nyaralni mész (Pénzcentrum)
Ha utazásra készülsz, érdemes végiggondolni, milyen gyógyszerekre, gyógyhatású készítményekre, és gyógyászati eszközökre lehet szükséged a pihenés alatt. Mutatjuk, mi az, ami nem hiányozhat a bőröndödből. A magyar lakosság...
júl. 1
7:18
Mégsem az autópályák mellett épül meg a dél-budai kórház? (Menedzsment Fórum)
Lassan halad a megegyezés a telektulajdonosokkal.
júl. 1
7:21
Újabb trükkre derült fény a Volkswagennél (Hírstart)
A Volkswagen franciaországi érdekeltsége éveken át megszépített értékesítési adatokat közölt az anyavállalattal, hogy kedvezőbb színben tüntesse fel magát - számolt be pénteken a német Der Spiegel magazin egy, a konszernnél készült belső vizsgálat megállapításait idézve.
júl. 1
7:21
Ónodi-Szűcs: A magyar egészségügy számíthat a kormányra (hirado.hu)
A kormánynak elsődleges fontosságú az egészségügy helyzete, ezt mutatja, hogy a jövő évi költségvetésben az ideinél 220 milliárd forinttal költenek többet az ágazatra.
júl. 1
7:33
Percenként egymillió műanyagpalackot adnak el világszerte (ProfitLine)
Percenként egymillió műanyagpalackot vásárolnak az emberek világszerte, és az emberiség műanyagéhsége további 20 százalékkal fog növekedni 2021-ig, ami egyesek szerint a klímaváltozáshoz hasonló súlyosságú környezeti válsághelyzetet fog teremteni.
júl. 1
7:33
Tízezrek igényelhetnek csok-ot még az idén (hirado.hu)
Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylések száma az első öt hónapban.
júl. 1
7:36
Ha nem akar nagyot bukni, ezeket a befektetéseket nagy ívben kerülje el! (HVG)
Évről-évre sokak pénze úszik el az olyan befektetési lehetőségek miatt, amelyek feltűnően magas hozamot ígérnek nagyon rövid idő alatt. Mutatjuk a csapdákat, összefoglaljuk, miként lehet kikerülni őket.
júl. 1
7:39
Többet kell adózni a dohánytermékek után (Hírstart)
Magasabb lett a dohánytermékek jövedéki adója.
júl. 1
7:45
Közeleg a fordulat a CSOK-nál? (Portfolio)
Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) igénylések száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel korábbihoz képest. A trend is megfordult...
júl. 1
7:48
Csodaünnep a Ferrarinál (Infostart)
A Ferrari olasz luxusautó-gyár ma, a németországi Hockenheim városa mellett található Hockenheimring nevű versenypályán ünnepli a márka hetvenedik évfordulóját.
júl. 1
7:51
Napokon belül eldől a szuperkórház sorsa (Portfolio)
Lehet, hogy mégsem a XI. kerületi Dobogó nevű városrészben épül fel a leendő dél-budai szuperkórház - írta szombati lapszámában a Magyar Idők. A lap a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra hivatkozva azt közölte: amennyiben...
júl. 1
8:03
Ennyibe kerül a globális felmelegedés (ProfitLine)
Ha a szén-dioxid-kibocsátást nem sikerül csökkenteni, akkor a globális hőmérséklet minden egyes egy Fahrenheit (0,55 Celsisu-fok) növekedésével az amerikai gazdaság a bruttó hazai termék (GDP) 0,7 százalékát veszítené el, és minden további egy Fahrenheit növekedés többe kerülne az előzőnél - derítették ki amerikai kutatók.
júl. 1
8:12
Ennyi minden változik mától (Menedzsment Fórum)
Nyaralók, dohányosok figyelem!
júl. 1
8:15
Mától újra munkába állhatnak nyugdíjasok, indulnak a szövetkezetek (Portfolio)
A diákszövetkezetek mintájára mától megalakulhatnak az idősek rugalmas foglalkoztatását lehetővé tevő közérdekű nyugdíjas szövetkezetek. A nyugdíjas szövetkezetek létrehozásához legalább tíz tagra van szükség. A szervezeteknek...
júl. 1
8:21
Nincs minden veszve, ha elhallgatott a telefonod (Portfolio)
Az adategyeztetési határidőt, június 30-át követően is visszaadhatják a szolgáltatók a feltöltőkártyás előfizetésekhez tartozó mobilszámokat és azok egyenlegét azoknak, akik nem azonosították magukat időben, de később megteszik...
júl. 1
8:24
Ez egy fontos nap az az adóhivatal számára (Napi)
Az elmúlt 30 évben többszörösére nőtt az adóhatóság ügyfeleinek száma, a személyi jövedelemadó 11 kulcsából egy lett, és az egykor újdonságot jelentő személyijövedelemadó-bevallást már nem az adózók, hanem a hivatal készíti - emelte ki Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a szervezet megalakul
júl. 1
8:33
Magasabb lett a dohánytermékek jövedéki adója (ProfitLine)
Magasabb lett a dohánytermékek jövedéki adója: a cigaretta minimális adómértéke ezer darabonként a korábbi 28 800 forintról 29 200 forintra, a szivar, szivarka minimális adómértéke 4120 forintról 4180 forintra, a fogyasztási dohány adómértéke pedig kilogrammonként 16 200 forintról 17 300 forintra nőtt július elsején.
júl. 1
8:36
Mától 7,5 százalék a reklámadó (Privátbankár)
Július elsejétől egységesen 7,5 százalékos reklámadót kell fizetnie azoknak a vállalkozásoknak, melyeknek a reklám közzétételéből származó nettó árbevétele 100 millió forint alatt marad.
júl. 1
8:39
Megalakulhatnak a nyugdíjas szövetkezetek (168 Óra Online)
A tagok a munkavállalás mellett a nyugdíjukat is megtarthatják.
júl. 1
8:42
Lehet, hogy új helyet kell keresni a dél-budai szuperkórháznak (HVG)
Ha egy héten belül nem tudják megszerezni a kiszemelt területet, más helyszínt keresnek.
júl. 1
8:51
Újabb segítség a családoknak (Magyar Nemzet)
A családok akár kétmillió, a kis- és középvállalkozások pedig hárommillió forintot is megspórolhatnak azzal, hogy július elsejétől ingyenes lesz a közműcsatlakozás, ráadásul számos kapcsolódó díjat sem kell megfizetni. Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára lapunknak azt mondta, a családok ezzel újabb segítséget kapnak az otthonte
júl. 1
8:57
Az étel- és italautomatákat is be kell kötni a NAV-hoz, de az érintett cégek még nem tudják, mit kell venniük és kitől (444)
A szektor hiába próbál egyeztetni a kormánnyal, nem nagyon akarnak találkozni sem velük.

Keresés