2017. július 1. szombat

júl. 1
8:21
Rómeó és Júlia a cirkuszban (autopro)
Elnökségi ülést tartott az Európai Cirkuszművészeti Szövetség (ECA) 2017. június 29-én az Emberi Erőforrások Minisztériumában, a megbeszélésen hazánkat is érintő fontos kérdésekről tárgyaltak. Az ECA 2002-ben létrehozott nonprofit szervezet, amely az európai cirkuszokat képviselve, az európai kulturális örökség részeként segíti a cirkuszművészet ha
júl. 1
10:06
Démonokra vadászik Keanu Reeves (Blikk)
Évezredek óta egyensúlyban vannak a jó és a rossz erők a Földön. Ebben a helyzetben az emberek maguk választják ki az ösvényt, melyen járni akarnak, és bízzák sorsukat a természetfelettire: ki a mennyországra, ki a pokolra. A kettő között áll a kiábrándult, megkeseredett Constantin, a démonvadász. Kalandjait szombaton késő este, az RTL Klubon követ
júl. 1
11:15
Ősszel életműdíjat kap Radnóti Zsuzsa (autopro)
Radnóti Zsuzsa dramaturg kapja idén a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját – tájékoztatott az MTI. Az elismerést szeptember 21-én a Budapest Bábszínházban adják át a Színikritikusok Díjának gálaestjén, ahol a Színházi Kritikusok Céhe 38.
júl. 1
11:27
Elhunyt Simon György (hirado.hu)
Elhunyt 94 éves korában Simon György Jászai-díjas színész, érdemes művész szombaton - közölte a család.
júl. 1
11:57
Elhunyt Simon György Jászai Mari-díjas színész (168 Óra Online)
Simon György 94 éves volt.
júl. 1
12:30
Ha esik, menjen moziba a hétvégén! (Infostart)
Ismét támadnak a minyonok a mozikban, de akad akció-vígjáték és néhány drámai alkotás is.
júl. 1
12:42
Elhunyt Simon György színész (Infostart)
Elhunyt 94 éves korában Simon György Jászai-díjas színész, érdemes művész szombaton - közölte a család az MTI-vel.
júl. 1
13:33
Pár kocka igaz harcok emlékére (autopro)
Különleges feladatra vállalkozott a Hybrid Art Space galéria: A képregény angyalai címmel Futaki Attila és Tallai Gábor Budapest Angyalai című munkájára téve a hangsúlyt nyolc, a történelmi múltunkat feldolgozó képregényből mutat be részletet. Nevezett művet korábban Nagy Koppány Zsolt méltatta Magyar hősök szóbuborékokkal címmel lapunk hasábjain,
júl. 1
13:45
Coco özvegye (168 Óra Online)
Császárnénak szántak. Rudolf trónörökös özvegyének emlékiratai.
júl. 1
15:21
Szellemház ideiglenes tető alatt (autopro)
Körülnéztünk a három éve leégett Andrássy út 83–85. szám alatti épületben: pillanatnyilag 5 százaléka lakott a műemlék háznak, a Szív utcai oldalon pedig a tűzeset után fél évvel megnyitott egy földszinti étterem. A társasház azóta is a biztosítóval pereskedik, tehát nem tudni, mikor épülhet újjá a Kauser József tervezte impozáns, többszörös védele
júl. 1
16:42
Orbán: Kohl a nemzetek Európáját képviselte (Infostart)
Helmut Kohl egykori német kancellár a nemzetek és a kereszténység Európáját képviselte - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornának szombaton Strasbourgban, a német konzervatív politikus rendkívüli európai búcsúztatását követően.
júl. 1
17:57
Piarista diákok az űrben (hirado.hu)
Néhány budapesti piarista diák idén egyedülálló módon, 24 kilométer magasságból láthatta a Balatont – hangzott el a Duna Balatoni nyár című műsorában.
júl. 1
19:45
A sokszínűség hajnala – Vallás és kultúra a Múzeumok Éjszakáján (168 Óra Online)
Ezen a napon nem lehetett rossz döntést hozni: figyelemfelkeltő és érdekes programokat kínált a 15. Múzeumok Éjszakája.

2017. július 2. vasárnap

júl. 2
8:21
A Fidesz szellemi holdudvarából árad a sötétség, asszisztálni sem szabad a működéséhez – interjú Schilling Árpáddal (168 Óra Online)
Az ellenállás alapját nem a várható eredmény szolgáltatja, hanem kizárólag a belső meggyőződés.
júl. 2
8:36
Zöld kártyán vett feleség - romantikus vígjáték vasárnapra (Blikk)
A Zöld kártya című romantikus vígjáték vasárnap este a Duna tévén látható.
júl. 2
11:27
Szabad karakter (autopro)
A Beliben találkozunk. Beli egyrészt Bakonybél nevének első leírt formája 1083-ból, másrészt a falu kultúrkávézójának a neve. Novák Erik gyerekkora óta jár a Bakonyba, ahová 1978-ban Cseh Tamás vitte el először, aztán ott ragadt. Egy éve már, hogy csak hetente két napot tölt Budapesten, ha tanít, vagy ha nagyon muszáj.
júl. 2
12:21
Megérkeztek hazánkba Románia aranykincsei (hirado.hu)
Megérkezett a debreceni Déri Múzeumba a hétvégén az Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából című kiállítás több mint ezer darabja.
júl. 2
12:36
Románia aranykincsei Magyarországon (Infostart)
Megérkezett a debreceni Déri Múzeumba a hétvégén az Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából című kiállítás több mint ezer darabja - közölte a múzeum sajtószolgálata vasárnap.
júl. 2
14:48
Különleges vetítések nőknek (Infostart)
Élik az életüket - Női nézőpontok címmel indít egy hónapos vetítéssorozatot július 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínház.
júl. 2
15:45
Eddig azonosítatlan Raffaello-festményeket fedeztek fel a Vatikánban (hirado.hu)
Bizonyossá vált, hogy nem Raffaello tanítványai, hanem maga a mester festette a Barátságot és az Igazságosságot jelképező női alakokat a Vatikán pápai lakosztályának falára.
júl. 2
22:39
VOLT Fesztivál: Csaknem 160 ezer látogató hat nap alatt (hirado.hu)
Csaknem 160 ezren vettek részt a 25. Telekom VOLT Fesztiválon június 26. és július 1. között Sopronban, a Linkin Park keddi koncertjén telt ház volt a Lővér kempingben - tájékoztatta a VOLT Fesztivál sajtóirodája vasárnap este az MTI-t.

2017. július 3. hétfő

júl. 3
6:30
Rekordot döntött az osztály: 146-ból 143 érettségi lett ötös Szegeden, a többi négyes (Blikk)
A szegedi Radnóti Miklós gimnázium 12.M osztálya rekorderedménnyel zárta az utolsó évüket és az érettségit a középiskolában. 146 érettségi jegyükből ugyanis 143 ötös lett, a maradék három pedig négyes. Mindezt úgy, hogy a jegyek egyharmada emelt szintű vizsgán született.
júl. 3
7:09
Véget ért a 25. jubileumi VOLT Fesztivál Sopronban (autopro)
Az elmúlt 25 év alatt egyre emelkedő népszerűségével világszínvonalú és világhírű fesztivállá nőtte ki magát a VOLT, és ezzel nyilván Sopron nevét is világszerte ismertté tette. Az időnként szakadó eső, illetve a hajnalonta akár 15 fokra lehűlő hőmérséklet sem szegte kedvét a fesztiválozóknak.
júl. 3
9:57
Kötődések nélkül egymás mellett (autopro)
A 2017-es könyvhétre jelent meg a Magvető gondozásában Rakovszky Zsuzsa új regénye. A Célia nagyon különleges látlelet korunk társadalmáról: egyfajta negatív családregény, amelyben a kötődések korántsem evidensek, a szereplők nem együtt élnek, hanem egymás mellett, és ebben az egyre ridegebbé váló közegben kell megküzdeniük egymásért és a boldogság
júl. 3
10:06
Tüzes pokol a 9-es főúton Németországban - A Bild már 17 halottról ír (Spa Trend Online)
A rendőrség 31 sérültről és egyelőre "17 eltűnt személyről beszél".
júl. 3
10:08
Új szakasz a merényletekben: válogatás nélkül gyilkoltak a Belvárosban (Spa Trend Online)
Nincs tovább helye olyan mérlegelésnek, hogy szabad-e a rendőrséget nagyobb jogkörrel felruházni. A bűnüldözésben az elrettentés követelménye nem érvényesül, ezt az elemet meg kell erősíteni.
júl. 3
10:51
Wonder Woman leteperte Supermant is (hirado.hu)
Sejteni lehetett, hogy Wonder Woman óriási sikerre viszi saját történetét a mozivásznon is. De hogy ennyire, azt azért nem!
júl. 3
11:51
Itt a legújabb magyar krimi első előzetese (hirado.hu)
A Budapest Noir a 30-as évek Budapestjén játszódik. Klasszikus krimibe csöppenhetünk, ha követjük Gordon Zsigmond újságíró útját és nyomozását.
júl. 3
12:15
Vágjuk rövidre a hárpiák karmait! (autopro)
Páratlan humor, humanista módra: Meller Péter (1923–2008) antikizáló grafikáiból árad a fölényes műveltség és az ezzel ritkán párosuló dévaj, incselkedő modor. Csak elképzelni tudom, milyen lehetett a neves művészettörténész egy-egy előadását hallgatni, hiszen szakterületének nemcsak a tudományos, hanem a gyakorlati része is a kisujjában volt. A kl
júl. 3
14:03
A feltalált Petőfi – A Nemzet-Isten egyszülött fia (168 Óra Online)
Az iskolában úgy tanítják, hogy Petőfi elesett Segesvárnál.
júl. 3
14:09
Nagyszabású projekttel ünnepelnek Jared Letóék (hirado.hu)
A Thirty Seconds To Mars zenekar a Függetlenség Napjára készül.
júl. 3
14:21
Huszonöt év Gastroblues (autopro)
A régi jó bluesrocknak, dögös dzsessz­nek, odamondós kocsmabluesnak, léggitároztatós és szólótapsoltatós zenéknek a magyar fesztiválkínálatban Paks a hazája. Az idén 25. életévét ünneplő paksi nemzetközi gastroblues fesztivál azonban sokkal többet kínál július 3–9-ig jó zenészek jó bulijainál.
júl. 3
14:54
Speciális koncertre készül a Budapest Voices a Strandok Éjszakáján (Blikk)
Fürdőzés közben nézheti a közönség a Voices koncertjét július 28-án. A különleges zenei esemény a Strandok Éjszakája programsorozat részeként valósul meg a margitszigeti Palatinus Strandfürdőben.
júl. 3
15:30
RTL Gold: Nem mind arany, ami fénylik (Blikk)
A mai nappal megkezdte sugárzását a százhuszonakárhányadik magyar nyelven sugárzó tévécsatorna. Az RTL Gold csak azért nem növeli az adók darabszámát, mert az évek óta halódó Film+2 helyébe lépett.
júl. 3
16:21
Ezek a filmek esélyesek a Lux-díjra (hirado.hu)
A Lux-díj válogatótestülete hétfőn a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon nyilvánosságra hozta a díjra esélyes tíz film címét.
júl. 3
16:51
A Szépművészeti Múzeum 2018 őszétől várja újra a látogatókat (hirado.hu)
A végéhez közeledik a Szépművészeti Múzeum Román csarnokának felújítása, az átfogó rekonstrukció után pedig jövő ősszel vehetik újra birtokba a látogatók a múzeumot.
júl. 3
18:15
Magyar filmeket díjaztak Lengyelországban (hirado.hu)
Enyedi Ildikó, Till Attila és Bereczki Csaba műveit méltatták a szakmai zsűrik a nyugat-lengyelországi Lagówban 46. alkalommal megrendezett Lubuskói Nyári Filmnapokon.
júl. 3
20:18
Hihetetlen: közös filmben szerepel Vajna Timi és Nagy Feró - videó (Blikk)
Stohl András, mint aranyifjú ingatlanbizniszt szervez és el akarja rontani mások jó kedvét, Nagy Feró öreg rockerként romkocsmát alapít és segítségül hazahívja fiát, Szabó Kimmel Tamást.
júl. 3
21:12
Azurák Csaba élete első fesztiválfellépésére készül (Blikk)
Hétfőn tartották a jubileumi Campus Fesztivál hivatalos sajtótájékoztatóját a debreceni Nagyerdei Stadionban, ahol a szervezők és a meghívott hazai zenészek mellett a születésnapos Azurák Csaba is részt vett. A műsorvezető szintén ott lesz a rendezvényen július 19. és 21. között - mint kiderült, ez lesz élete első fesztiválfellépése.
júl. 3
21:33
Továbbra is látható lesz a Himnusz kézirata (hirado.hu)
Megújították a kézirat letéti szerződését.

2017. július 4. kedd

júl. 4
6:57
Filmösszeállítás Gerzson Pál emlékére (autopro)
A Magyar Művészeti Akadémia szervezésében, a Pesti Vigadó Sinkovits Imre-termében pódiumbeszélgetéssel egybekötött filmvetítést tartottak a július 31-ig látogatható Életmű-válogatás című Gerzson Pál-emlékkiállítás kísérőprogramjaként.
júl. 4
10:09
Több mint családi ereklye (autopro)
Sajtónyilvános eseményen újították meg az Országos Széchényi Könyvtárban Kölcsey Ferenc Hymnus, a’ Magyar nép zivataros századaiból című költeménye kéziratának letéti szerződését.
júl. 4
12:00
Levendulafesztivál Pannonhalmán (Infostart)
Vasárnapig tart a Pannonhalmi Levendulanapok fesztivál. A Bencés Főapátság területén zsályát, kakukkfüvet és mentát is termesztenek. A részletekről Pottyondy Ákos gyógynövénykerti vezetőt kérdeztük.
júl. 4
13:09
Szenvedélyek a rácsok között (autopro)
A Szegedi Szabadtéri Játékok első idei bemutatója Puccini Tosca című műve volt. Az operairodalom klasszikusának végül megkegyelmeztek az égi hatalmak: bár a nézők kis, fehér golyóbist formázó esőköpenyt kaptak a premierre, a végén szemerkélni kezdő esőben csak kevesen bontották ki, annyira lenyűgözte őket a szenvedélyek drámája és Puccini zseniális
júl. 4
14:00
Senki nincs biztonságban: ezeket a borzalmas betegségeket terjesztik az undok kis rovarok (Blikk)
Magyarországon a malária és a többi félelmetes, szúnyogok által terjesztett betegség távolinak és veszélytelennek tűnik. Hiszen egy, a világ távoli sarkaiban tomboló betegség hogyan is juthatna el a fejlett országokba és támadhatna meg pont minket? Sajnos az az igazság, hogy senki sincs biztonságban, még a legnagyobb sztárok között is felütötte a f
júl. 4
14:21
Ami segít elviselni a diktatúrákat – Marton László az eltűnt polgári értékekről (168 Óra Online)
A műveltség és a humánum európai polgári értékei még a Rákosi-korszakban is léteztek, ám a rendszerváltás után szinte teljesen eltűntek.
júl. 4
14:57
Megújulás és új irányvonal (autopro)
A világon bárhol szóba kerül, elismerő szavakkal illetik a magyar circuszművészetet. Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz igazgató­jával, a magyar cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztossal beszélgettünk.
júl. 4
15:48
Dübörög a Tesla (Spa Trend Online)
Több mint 50 százalékkal növelte autóeladásait a második negyedévben.
júl. 4
16:42
Tornádóra vágyik a TV2 új, szexi időjósa (Blikk)
Nemrég debütált a képernyőn a Tv2 új meteorológusa, Herr­mann Dóra. A fiatal lány nem teljesen ismeretlen a nézők előtt, hiszen korábban az Időképnél dolgozott, és többször bejelentkezett élőben a Mokkában.
júl. 4
16:57
Egy hét múlva nyílik az új Szabó Magda kiállítás (hirado.hu)
Július 11-én nyílik a "Szorítom élő neszeit e világnak" - Szabó Magda színháza című kamarakiállítás a Színháztörténeti Múzeumban.

Keresés