2017. július 28. péntek

júl. 28
0:09
Szlovénia kemény fellépésre készülhet Horvátország ellen (ProfitLine)
Egyelőre nincs itt az ideje a Horvátországgal szembeni szlovén intézkedések ismertetésének, ám ha nem sikerül egyezségre jutni Zágrábbal a Pirani-öböllel kapcsolatban, Ljubljanának mindenképpen keményen fel kell lépnie - jelentette ki Miro Cerar szlovén miniszterelnök a ljubljanai sajtó csütörtöki beszámolója szerint.
júl. 28
0:42
Újra 200 ezer alatt a munkanélküliek száma (MaHu)
A 2016 novemberétől 2017 január végéig tartó három hónapban volt utoljára 200 ezer alatt a munkanélküliek száma.
júl. 28
1:03
Aranyosi Péter kapta az idei Karinthy-gyűrűt (ProfitLine)
Aranyosi Péter kapta az idei Karinthy-gyűrűt. A Rádiókabaréban, illetve az utóbbi időben a közmédia szórakoztató műsoraiban kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotókat és előadókat elismerő díjat csütörtökön adták át a Magyar Rádió Márványtermében.
júl. 28
1:33
Felpörgette az iparipark-fejlesztést a NIPÜF Zrt. (ProfitLine)
Nagy léptekben halad az országos iparipark-hálózat kiépítésével a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. A 2015 decemberében alapított, és Inpark néven bevezetett vállalat jelenleg 12 telekakvizíción, valamint két, összesen több mint 22 milliárd forint értékű és 80 ezer négyzetmétert meghaladó ingatlanfejlesztésen dolgozik. A projekt
júl. 28
1:39
Európa egyik legnagyobb ipari parki beruházássorozata kezdődött el (Hírstart)
Nagy léptekben halad az országos iparipark-hálózat kiépítésével a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. A 2015 decemberében alapított, és Inpark néven bevezetett vállalat jelenleg 12 telekakvizíción, valamint két, összesen több mint 22 milliárd forint értékű és 80 ezer négyzetmétert meghaladó ingatlanfejlesztésen dolgozik. A projekt
júl. 28
2:03
Tovább bővült a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi forgalma (ProfitLine)
Tovább bővült a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi forgalma az idei első fél évben 2016 azonos időszakához képest - mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára csütörtökön Budapesten, a szervezet sajtótájékoztatóján.
júl. 28
2:33
Javította az Erste Bank osztályzatait a Moody's (ProfitLine)
Javította az Erste Bank Hungary (EBH) több osztályzatát csütörtökön a Moody's Investors Service, egyebek mellett a bank eszközminőségének és tőkemegfelelési mutatóinak folytatódó javulásával indokolva a lépést.
júl. 28
2:57
Csalódást okozott a Nestlé (Hírstart)
A svájci Nestlé élelmiszeripari vállalat csökkenő eladásokról és a vártnál gyengébb organikus növekedésről számolt be a június végével zárult első fél évben.
júl. 28
3:03
23 milliárd forintot fordít fejlesztésekre a Spar (ProfitLine)
A Spar az idén 23 milliárd forintot fordít fejlesztésekre, az új áruházak nyitása mellett korszerűsítik a meglévőket - közölte a Spar Magyar Kereskedelmi Kft. csütörtökön az MTI-vel.
júl. 28
3:33
Trump még keményebb szankciókat szeretne Oroszország ellen (ProfitLine)
Anthony Scaramucci, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója szerint Donald Trump megvétózhatja az Oroszország ellen tervezett szankciókat azért, mert adott esetben "még keményebb" szankciókat szeretne.
júl. 28
3:33
A Spar idén nagyon odateszi magát (Hírstart)
A Spar az idén 23 milliárd forintot fordít fejlesztésekre, az új áruházak nyitása mellett korszerűsítik a meglévőket.
júl. 28
4:03
Brexit: Véget ér az EU-munkavállalók szabad beáramlása (ProfitLine)
A brit EU-tagság 2019 tavaszára várható megszűnésével véget ér a munkavállalók szabad beáramlása is az Európai Unió tagállamaiból - mondta csütörtökön Brandon Lewis, a brit belügyminisztérium bevándorlásügyi államtitkára. Amber Rudd belügyminiszter ugyanakkor közölte, hogy Nagy-Britannia a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése után is várja a
júl. 28
4:33
Magyar partnerét keresi az InnoEnergy (ProfitLine)
Európa vezető fenntartható energiagazdálkodás-innovációs vállalata, az InnoEnergy partnerségi pályázatot írt ki azzal a céllal, hogy megtalálja az őt képviselő cégeket (HUB-ok) a közép-európai országokban, így Magyarországon is. A pályázatok benyújtásának határideje 2017. július 31.
júl. 28
4:45
Életét vesztette egy férfi a budapesti aquaparkban (Hírstart)
Tragédia történt szerda délután egy budapesti aquaparkban. A 24.hu információi szerint egy 60 év körüli férfi vesztette életét. Nem történt baleset, hanem az illető természetes halált halt. Az Aquaworld közleményében azt...
júl. 28
5:03
Dinamikus fejlődésben a Trans-Sped Csoport (ProfitLine)
A debreceni székhelyű, erős tiszaújvárosi és tatabányai jelenléttel bíró Trans-Sped Csoport 2016-ot igazán sikeres évként könyvelheti el. Tavalyi árbevételük ugyanis már elérte a 16,8 milliárd forintot, az alkalmazottak létszáma pedig 750 főre bővült.
júl. 28
5:30
A kamionok okozzák a legtöbb kárt az utakon (HVG)
Nőtt tavaly az anyagi kárral járó balesetek száma a magyar utakon.
júl. 28
5:33
Szombattól olcsóbban válthatják ki a kerékpárosok a szürke rendszámot (ProfitLine)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint teljesült a kerékpárosok kívánsága, mivel egyszerűen és olcsóbban válthatják ki a harmadik - más néven szürke - rendszámot szombattól.
júl. 28
5:36
Zuckerberg is megszédült a tempótól (VG)
Kétmilliárd felett jár már a Facebook aktív felhasználóinak száma, az őket megcélzó hirdetésekből pedig 9,3 milliárd dollár bevételre tett szert a közösségi oldal üzemeltetője.
júl. 28
5:38
Olcsó papírok magas kockázattal (VG)
A gazdasági növekedésből átlátható módon hasznot húzó cégek papírjait kedvelik az orosz tőzsdén befektetők. Az állami olajcégekkel szemben viszont óvatosak.
júl. 28
5:39
Az egyetemisták többsége dolgozik tanulmányai mellett (hirado.hu)
A magyar egyetemi hallgatók 58 százaléka dolgozik tanulmányai mellett, a külföldi hallgatóknál ez az arány 26 százalék.
júl. 28
5:40
Nagy dobásra készül a Trans-Sped (VG)
Az idén jelentős beruházásra készülünk, de elsősorban megszerzett pozícióinkat kívánjuk erősíteni – mondta a Világgazdaságnak Fülöp Zsolt, az ország egyik meghatározó logisztikai csoportja, a Trans-Sped ügyvezetője.
júl. 28
5:45
Elkeserítő: így megy rá mindene a magyar családoknak az ápolási díjra (Pénzcentrum)
Egyre több idős ember szorul segítségre a mindennapok során, eközben az állami ellátások egyre apadnak. Az idős rokonokról a családoknak kell gondoskodni, ami lelkileg, fizikailag és anyagilag is megterhelő. Utánajártunk, nagyjából mennyibe...
júl. 28
5:45
A kamionok okozták a legtöbb kárt tavaly (hirado.hu)
Rekordközeli összeg folyt be tavaly kötelező gépjármű-felelősség-biztosításokból (kgfb) a biztosítókhoz.
júl. 28
5:51
Élvonalban az adópolitikánk (Magyar Nemzet)
Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben az egy főre jutó adó mértéke az uniós tagállamok között az elmúlt hét év során – mutat rá frissen publikált kutatásában az Epicenter nemzetközi agytröszthálózat francia tagja, az Institut Économique Molinari.
júl. 28
5:54
Ferihegy helyett Pozsonyban hagyta utasait a Ryanair (HVG)
A biztosító szerint nem is jogosultak kártérítésre.
júl. 28
5:57
Itt a magyar bankok rangsora: nagy változások a listán (Portfolio)
Melyek a legnagyobb magyar bankok az OTP után, és mely nagybankok voltak a legaktívabbak a hitelezésben az elmúlt nyolc évben? Melyek gyűjtötték a legtöbb betétet a válság eleje óta, és melyek érték el tavaly a legnagyobb megtérülést?...
júl. 28
5:57
Jó hírt kapott a magyar Erste (Hírstart)
Javította az Erste Bank Hungary (EBH) több osztályzatát a Moody's, egyebek mellett a bank eszközminőségének és tőkemegfelelési mutatóinak folytatódó javulásával indokolva a lépést.
júl. 28
6:00
4 milliárdból kap stadiont az NB III-as salgótarjáni focicsapat (Menedzsment Fórum)
A felvidéki labdarúgó akadémia létrehozására pedig 1,45 milliárdot ad a kormány. Megtudtuk a keddi 9,9 milliárdos összértékű sportfejlesztési program részleteit.
júl. 28
6:03
Tartósan növekszik a magyarok nyaralási kedve! (ProfitLine)
Az elmúlt évhez képest nem változtak érdemben a hazai internetező lakosság nyaralási szokásai: idén is kétharmaduk utazik el pihenni, és erre háztartásonként átlagosan 147 ezer forintot fordítanak – derül ki a Budapest Bank legfrissebb, reprezentatív felméréséből . Az utazók a korábbinál gyakrabban nyúlnak ez idő alatt a bankkártyájukhoz, és haszná
júl. 28
6:09
A pick-upok miatt nőtt a Ford nyeresége (Hírstart)
A Ford Motors második negyedéves nyeresége emelkedett, döntően a pick-upok eladásának kedvező alakulása miatt - derül ki az Egyesült Államok második legnagyobb autógyártójának szerdán közzétett adataiból.
júl. 28
6:12
Facebookon kóstolgatták a francia elnököt, de nem harapott a csalira (Privátbankár)
Amerikai források szerint orosz titkosügynökök álprofilokat hoztak létre a közösségi médián, és megpróbálták elérni a francia elnök stábját. Nem olyan nagy ügy ez, ősrégi módszer, csak a technikai fejlődésnek köszönhetően más eszközökkel zajlik és látványosabb. A kémkedés több ezer éves történetének egy újabb állomáshoz érkeztünk.
júl. 28
6:15
Ismét meglepetést okozott a Richter (Portfolio)
Ma hajnalban tette közzé legfrissebb negyedéves eredmény beszámolóját a Richter, mely összességében pozitív meglepetést okozott, a fontosabb eredmény sorokon a társaságnak sikerült felülteljesítenie az elemzői várakozásokat. A...
júl. 28
6:18
Sokszorosára nőtt a császármetszések aránya (Menedzsment Fórum)
Egyre több császármetszést végeznek Magyarországon: a szülések közel 40 százalékánál alkalmazzák ezt a módszert, míg mintegy fél évszázada mindössze az öt százalékában éltek vele - írta a Magyar Idők pénteken.
júl. 28
6:24
Veszekedéshez vezetett a vasárnapi boltzár (Napi)
Lengyelországban elakadt a parlamentben a vasárnapi boltzárral kapcsolatos törvény, amelyet a kormányzó Jog és Igazságosság Pártjával szövetségben lévő Szolidaritás szakszervezet akar áterőltetni a törvényhozáson. A felek közt nő a feszültség.
júl. 28
6:30
A kamionok okozták a legtöbb kárt tavaly (24.hu)
Rekordközeli összeg folyt be tavaly kötelező gépjármű-felelősség-biztosításokból a biztosítókhoz.
júl. 28
6:33
A Fiat autógyár az idei év eddigi legnagyobb szerbiai exportőre (ProfitLine)
A Fiat autógyár az idei év eddigi legnagyobb szerbiai exportőre, a kragujeváci gyár kivitele az év első hat hónapjában 562,2 millió eurós (171,6 milliárd forint) volt - olvasható a szerb pénzügyminisztérium exportról szóló jelentésében, amelyet csütörtökön tettek közzé.
júl. 28
6:36
A rubel vágta haza a Richter nyereségét (Menedzsment Fórum)
A Richter Gedeon Nyrt. az idén az első fél évben 28,925 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 0,8 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakinál - közölte a gyógyszeripari vállalat pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
júl. 28
6:39
Valahol kifolyik a rendszerből az Erzsébet-utalványok haszna (444)
Üdülési támogatásra kellene költeni, de a Magyar Nemzet szerint máshova is bőven jut.
júl. 28
6:45
10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul (hirado.hu)
Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium.
júl. 28
6:57
A kamionok okozták a legtöbb kárt tavaly (Hírstart)
Rekordközeli összeg folyt be tavaly kötelező gépjármű-felelősség-biztosításokból a biztosítókhoz.
júl. 28
7:03
Jó eredményt produkált az Az INA horvát olajipari vállalat (ProfitLine)
Az INA horvát olajipari vállalatnak 2011 óta nem volt olyan jó első fél éves pénzügyi eredménye, mint az idei esztendőben, amikor az év első hat hónapjában 850 millió kunát (35 milliárd forint) meghaladó nettó nyereségre tett szert - közölte a vállalat csütörtökön az Index.hr zágrábi hírportál beszámolója szerint.
júl. 28
7:03
Elsöprő többséggel szavazta meg az Oroszország elleni szankciókat az amerikai szenátus (Portfolio)
A képviselőház után az amerikai szenátus is nagy többséggel szavazta meg csütörtökön este az Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni szankciókat megfogalmazó törvénycsomagot. A száztagú szenátusban 98:2 arányban fogadták el...
júl. 28
7:03
Tovább birkóznak a köztisztviselők a kormánnyal (24.hu)
Nem közeledtek az álláspontok az önkormányzati dolgozók béréről, de a kormányoldal reméli, hogy augusztus végéig lesz előrelépés.
júl. 28
7:03
23 milliárd forintból fejleszt idén a Spar (Hírstart)
Korszerűsítik az áruházaikat, és újakat is nyitnak.
júl. 28
7:09
Óriási profitnövekedést jelentett az INA (Hírstart)
Az INA horvát olajipari vállalatnak 2011 óta nem volt olyan jó első fél éves pénzügyi eredménye, mint az idei esztendőben.
júl. 28
7:12
Az egyetemisták többsége dolgozik (Menedzsment Fórum)
A magyar egyetemi hallgatók 58 százaléka dolgozik tanulmányai mellett, a külföldi hallgatóknál ez az arány 26 százalék - írta a Népszava pénteken, a Budapesti Metropolitan Egyetem kutatása alapján.
júl. 28
7:15
Több pénzt költhet amerikai a katonaságra (Portfolio)
Az amerikai képviselőház csütörtökön este megszavazta a jövő évi katonai költségvetés 68 milliárd dolláros kiegészítését benne a mexikói határon építendő fal kezdő költségeivel. A 235 igen és 192 nem szavazattal elfogadott...
júl. 28
7:21
Több pénzt költhet Amerika a katonaságra (Portfolio)
Az amerikai képviselőház csütörtökön este megszavazta a jövő évi katonai költségvetés 68 milliárd dolláros kiegészítését benne a mexikói határon építendő fal kezdő költségeivel. A 235 igen és 192 nem szavazattal elfogadott...
júl. 28
7:21
Gyorsjelentés 2017 Q2: A Richter nyeresége 0,8 százalékkal csökkent az első fél évben (GazdaságPortál)
A Richter Gedeon Nyrt. az idén az első fél évben 28,925 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 0,8 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakinál – közölte a gyógyszeripari vállalat pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A társaság árbevétele január-júniusban 226,789 milliárd forint volt, 21,1 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában, euróban ...
júl. 28
7:23
Rendkívüli programot jelentett be Varga Mihály (Portfolio)
Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági...

Keresés