2017. szeptember 1. péntek

szept. 1
0:09
Légtisztító mohafalat állítottak fel a budapesti Kolosy téren (ProfitLine)
Légtisztító mohafalat állítottak fel a budapesti Kolosy téren csütörtökön, amelyet Óbuda-Békásmegyer önkormányzata csaknem 20 ezer euróért bérel a Green City Solutions német cégtől.
szept. 1
0:33
Korán kezdődött el a szüret a Tokaji borvidéken (ProfitLine)
Szokatlanul korán kezdődött a szüret a Tokaji borvidéken, köszönhetően a meleg, napos nyárnak; az idei aszú pedig akár csúcsminőségű is lehet - közölte a borvidék hegyközségi tanácsának elnöke csütörtökön az MTI-vel.
szept. 1
1:03
Szeptemberben több rendőr lesz az iskolák környékén (ProfitLine)
Szeptemberben több rendőr lesz azoknak az iskoláknak a környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, de polgárőrök is segítik az iskolakezdéshez kapcsolódó feladatokat - erről Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője beszélt az MTI-nek. A rendőrség csütörtökön, a székesfehérvári I
szept. 1
2:03
Nemzetgazdasági beruházások Magyarországon - egy ábrán (ProfitLine)
volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100
szept. 1
2:33
Több mint ezren végezték már el a határvadász képzést (ProfitLine)
Augusztus végéig összesen 1132-en végezték el sikeresen a rendőrség határvadász képzését, pénteken 162-en csatlakoznak a szolgálatban lévőkhöz - közölte a rendőrség a police.hu honlapon csütörtökön.
szept. 1
3:03
Lassult a termelői árak emelkedése (ProfitLine)
Júliusban az ipari termelői árak 1,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, ezzel tovább lassult az emelkedés üteme a júniusi 1,5 és a májusi 2,7 százalék után - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
szept. 1
3:33
Megszűnhet a Római Katolikus Gimnázium (ProfitLine)
A megszűnés küszöbére jutott a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium azt követően, hogy a bíróság jogerősen is felfüggesztette azt a 2015-ben hozott tanfelügyelőségi határozatot, amely az iskolába sorolta az Unirea főgimnázium magyar osztályait.
szept. 1
4:03
Négy amerikai cég készíti a mexikói határfal prototípusait (ProfitLine)
Az amerikai kormány négy vállalatot választott ki csütörtökön a mexikói határfal prototípusainak elkészítésére.
szept. 1
4:33
Visszaesett az embercsempészet Magyarországon (ProfitLine)
Idén radikálisan visszaesett az embercsempészet Magyarországon, eddig mintegy nyolcvan embercsempészt fogtak el - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.
szept. 1
5:03
Minden második középiskolásnak gondjai vannak a matematikával (ProfitLine)
Átlagosan minden második középiskolás diáknak kisebb-nagyobb gondjai akadnak a matematikával. Nekik is segíthet egy új lehetőség, amely kifejezetten a Z generáció igényeire szabva oktatja a tantárgyat.
szept. 1
5:06
Sok a bizonytalanság az M1-es sztráda körül (Infostart)
A tervek már készülnek az M1-es autópálya felújítására, és esetleges háromsávossá bővítésére, ám azt továbbra sem lehet tudni, hogy ez mikor valósulhat meg, és honnan lesz rá pénz - mondta az InfoRádió Üzleti Reggeli című műsorában Szász Péter, a Napi.hu munkatársa.
szept. 1
5:24
Diákok építették meg a világ leggyorsabb Hyperloopját (Üzlet és Utazás)
Elon Musk szerint akár el is érhetik az eredeti terv szerint kitűzött 1200 km/óra sebességet.
szept. 1
5:26
Eltűntek a pocoknyulak (Üzlet és Utazás)
A kis rágcsálók a hideghez szoktak, kihalásuk a felmelegedés számlájára írható.
szept. 1
5:27
Megmerevedtek az álláspontok a Brexit-tárgyalásokon (vg.hu)
Érdemi haladás nélkül ért véget a Brexit-tárgyalások harmadik fordulója is Brüsszelben, és Theresa May sem kapott ígéretet Japánban arra, hogy a kilépés után gyorsan megköthetik a kétoldalú kereskedelmi megállapodást.
szept. 1
5:33
Csúcsot döntött a kanadai gazdaság növekedése (ProfitLine)
Hatéves csúcsot döntött a kanadai gazdaság teljesítménye az idei második negyedévben, köszönhetően annak, hogy jelentősen nőtt a háztartások fogyasztása és az export.
szept. 1
5:39
Küszködnek a magyar családok: a gatyájuk is rámegy a különórákra (Pénzcentrum)
Kezdődik az iskola. A tanév során jelentős kiadásokkal kell számolniuk a szülőknek, és ha extra nyelvórákra is viszik a gyereket, az akár havi 30 ezer forinttal is megterhelheti a családi kasszát. Az óvodás és kisiskolás gyermekek...
szept. 1
5:45
30 milliót ad Balogék nemzeti imareggelijére a Szerencsejáték (Menedzsment Fórum)
Főként kulturális célokra adott pénzt az állami lottótársaság április óta.
szept. 1
5:45
Futótűzként terjed Magyarországon az új ingyenautós üzlet - átverés? (Portfolio)
"Új autó, akár ingyen!" - ezzel és hasonló szlogenekkel hódít Magyarországon egyre szélesebb körben az új kocsis MLM, a Shopping Empire Network. Az ígéret egyszerű: minimális tagdíjfizetés mellett és pár ismerősünk beszervezésével...
szept. 1
5:48
Új jóslat: 10 év múlva nem lesz elég élelem a Földön (Infostart)
Érdekes előadást tartott Sara Menker, az agráradatok feldolgozásával és agrárfejlesztésekkel foglalkozó cég, a Gro Intelligence alapítója.
szept. 1
5:51
Háromszázmilliárdos pályázat nyílt vidéken (hirado.hu)
Pénteken indul a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, amelyben vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni 2030-ig, a rendelkezésre álló keretösszeg mintegy 300 milliárd forint.
szept. 1
5:51
Elkerülhetetlen a Tesco-sztrájk (AQUA)
Szeptember harmadik vagy negyedik hétvégéjén sor kerülhet a totális Tesco-sztrájkra az országban, miután a szerdai sztrájktárgyaláson, a hivatalos nyilatkozatokkal ellentétben, egyetlen kérdésben sem közeledtek az álláspontok – tudta meg lapunk. A Magyar Idők birtokába került az a dokumentum, amely a multilánc hivatalos válaszait tartalmazza a dolg
szept. 1
5:57
Már igényelhetők a fogyasztóbarát lakáshitelek (hirado.hu)
Öt és tíz éves kamatperiódusra.
szept. 1
6:03
Nemcsak oroszok versenyeznek a paksi turbinákért (Menedzsment Fórum)
A szentpétervári Szilovije Masini és a GE Hungary Kft. jelentkezett a paksi atomerőmű reaktorai turbina-berendezésének gyártására és szállítására kiírt tenderre a Paks II projekt keretében - közölte csütörtökön a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.
szept. 1
6:03
A magyarok nyitottak a korszerű banki megoldásokra (ProfitLine)
Az OTP Bank tapasztalatai szerint egyre többen vannak, és egyre nagyobb összeget igényelnek a személyi kölcsönre szerződők. Az éppen egy éve a magyar piacon megjelent online személyi kölcsön is a várakozások felett teljesít, olyannyira, hogy még a korábban a személyi kölcsönök esetében tapasztalt nyári uborkaszezon miatti visszaesés is elmaradt. A
szept. 1
6:24
A tehenek szenvedik meg a válságot: Szibériába küldik őket (Napi)
A tej olyan nagymértékben megdrágult Oroszországban, hogy a Danone a helyi termelőkkel egyetértésben úgy döntött: Európából néhány ezer tehenet áttelepít Szibériába.
szept. 1
6:33
Két cég jelentkezett az új paksi turbinák gyártására (444.hu)
A 770 millió eurós projekt a GE Hungaryt és egy orosz céget érdekelte.
szept. 1
6:33
Nagy a jövedelmi szórás a járások között (vg.hu)
Nyugaton és Budapesten a legmagasabb az egy főre jutó nettó jövedelem, míg az alacsony jövedelmű járások a déli, a keleti és az északkeleti országrészben összpontosulnak.
szept. 1
6:35
Júliusban is bővült a hitelpiac (vg.hu)
Több mint 350 milliárd forintnyi új lakáshitelt és közel 170 milliárd forint személyi kölcsönt vettek fel hét hónap alatt a magyarok.
szept. 1
6:42
Polgári repülőteret kap Kecskemét (Infostart)
A kecskeméti katonai repülőtér polgári célú fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány – derült ki a Magyar Közlönyből. A Magyar Idők szerint a beruházás a Modern városok programból összesen 5,5 milliárd forintot kap, a fejlesztés jövő év végére készülhet el.
szept. 1
6:42
Bizonytalanságok a cégkapu körül (Adózóna)
Cikkünket az Adózóna olvasói által feltett kérdésekből állítottuk össze, mint például: kötelesek-e a társasházak is cégkapu-regisztrációra? Emellett érintünk több, a használattal kapcsolatban felmerült témát is.
szept. 1
6:48
Trükközött a biztosító, vesztett a bíróságon (Napi)
A biztosító ügyfele kevesellte a 11,5 millió forintos kártérítést, ezért a bírósághoz fordult. Első fokon nem kapott egy fillért sem, másodfokon további 1,7 milliót kapott, majd a Kúria úgy vélte, 6,9 millió jár neki, pluszban.
szept. 1
6:51
Szeptembertől igényelhetők a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek a takarékszövetkezeteknél (GazdaságPortál)
Szeptember 1-től igényelhetők a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek a Takarék-csoporthoz tartozó 48 takarékszövetkezetnél és a két banknál, a Pannon Takarék Banknál és a Mohácsi Takarék Banknál, 5 és 10 éves kamatperiódusra. A Takarék-csoport korábbi közlése szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa július 5-én fogadta el a csoporthoz tartozó 48 takarékszövetkezet és 2…
szept. 1
6:51
Folytatódik a MÁV-Start Utasellátó sztrájkja (24.hu)
A szakszervezet szerint vasutas nyugdíjasokat próbálnak sztrájktörésre kényszeríteni.
szept. 1
6:53
Ezt mind ígérik a pártok a nyugdíjasoknak (24.hu)
Kubatov Gábor sajnos nem tudott részt venni a pártelnökök nyugdíjügyi fórumán, pedig nem is őt, hanem Orbán Viktort hívták.
szept. 1
6:54
Eldőlt a Tesco-sztrájk sorsa (Infostart)
Szeptember harmadik vagy negyedik hétvégéjén jöhet a Tesco-sztrájk az országban, miután a szerdai sztrájktárgyaláson egyetlen kérdésben sem közeledtek az álláspontok – tudta meg a Magyar Idők.
szept. 1
6:55
Paksi bővítés: a Szilovije Masini és a GE Hungary jelentkezett a turbinatenderre (24.hu)
770 millió eurós üzletről lehet szó.
szept. 1
7:03
Nőtt a dán Saxo Bank nyeresége (ProfitLine)
Nőtt a dán Saxo Bank nyeresége és bővült ügyfélállománya az első fél évben.
szept. 1
7:03
Emelkedőn a hazai lízingpiac (hirado.hu)
Jelentős növekedést ért el az európai lízingpiac, az új szerződések összege 333 milliárd euróra rúgott, ami 10,3 százalékos növekedést jelentett éves szinten - közölte a Magyar Lízingszövetség a Leaseurope végleges adataira hivatkozva.
szept. 1
7:09
Nőtt a befektetői bizalom a Wall Street-en (TőzsdeFórum)
Erősödéssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
szept. 1
7:12
Durván lemaradt a magyar egészségügy - ezt mindenki megérzi (Napi)
Egymásnak ellentmondóan ítélték meg az egészségügy helyzetét egy csütörtöki szakmai konferencia előadói. Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász szerint nagy a baj, nem látni a fényt az alagút végén, Orosz Éva, az ELTE professzora a visegrádi országokhoz mért tragikus leszakadásról beszélt, míg Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár úgy
szept. 1
7:12
A magyar határ mellé ért a pusztító vírus (Privátbankár)
Afrikai sertéspestisben (ASP) hullott el 10 állat az ukrán-magyar határ melletti Tiszaújlakon működő sertéstelepen.
szept. 1
7:21
Lehet, hogy Kína egy lufi, de hogy most nagyon gyorsan száll, az biztos (Portfolio)
Gyorsuló és a vártnál erősebb ütemben emelkedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye augusztusban a gazdaság stabilizálódásával párhuzamosan. A Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági...
szept. 1
7:24
Beindul a paksi pénzköltés (Napi)
A szentpétervári Szilovije Masini és a GE Hungary Kft. jelentkezett a paksi atomerőmű reaktorai turbina-berendezésének gyártására és szállítására kiírt tenderre a Paks II projekt keretében - közölte a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.
szept. 1
7:24
Megvan, mi hajthatja tovább az olaj árát (Privátbankár)
Kőkeményen visszavágta a termelését az OPEC.
szept. 1
7:30
A friss adatra felfelé tartanak a kínai indexek (Napi)
Gyorsuló és a vártnál erősebb ütemben emelkedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye augusztusban a gazdaság stabilizálódásával párhuzamosan.
szept. 1
7:30
Nagyot fordul mától az életünk – ezeket neked is tudnod kell! (Privátbankár)
Rengeteg minden változik szeptember elsejétől.
szept. 1
7:33
Folytatódnak a bértárgyalások a Tescónál (ProfitLine)
Még nem született megállapodás a sztrájk-követelésekről a munkavállalói érdekképviseletek, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ), valamint a Tesco Global Áruházak Zrt. képviselői között, ezért szeptember 11-én folytatódnak a tárgyalások - közölte a Kereskedelmi Alkalmazottak S
szept. 1
7:33
Trump nélkül is van NAFTA? (Portfolio)
Mexikó és Kanada akkor is az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) részese marad, ha a Donald Trump amerikai elnök kormánya a kilépés mellett döntene - jelentette be csütörtökön Ildefonso Guajardo mexikói gazdasági miniszter....
szept. 1
7:33
Itt a szeptember, itt vannak a fogyasztóbarát hitelek! (TőzsdeFórum)
Mától igényelhetők a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek a Takarék-csoporthoz tartozó 48 takarékszövetkezetnél és a két banknál.
szept. 1
7:36
Így indult az ősz a forintnak (Napi)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a nemzetközi bankközi devizapiacon péntek reggel, az euróhoz, a svájci frankhoz és a japán jenhez képest enyhén gyengült, míg a dollárral szemben erősödött - írja az MTI.

Keresés