2017. március 17. péntek

márc. 17
0:03
Szombatig érdemes várni, egy kicsit olcsóbb lesz a tankolás (HVG)
A benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz szombattól.
márc. 17
0:30
Hollywoodi sztárok filmes ékszereit árverezik el (ProfitLine)
Hollywood aranykorának legnagyobb ékszerszállítója hagyatékából árvereznek el számos darabot ősszel Los Angelesben - jelentette be a Julien's aukciósház csütörtökön.
márc. 17
1:03
Borús, esős hétvégénk lesz (ProfitLine)
A hétvégén szelesebb, borúsabb, esősebb idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
márc. 17
2:09
Megvizsgálná a kormány a sörgyárak működésének szabályozásá (ProfitLine)
Megvizsgálná a kormány a sörgyárak működésének szabályozását, a nagy cégek és a kisebb magyar szereplők, valamint a vendéglátó-ipari vállalkozások viszonyát - közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen.
márc. 17
2:42
Így az infláció az EU-tagállamokban (ProfitLine)
2016. február/2017. február - a fogyasztói árak 12 havi változása; EU-28; euróövezet; tagállamok
márc. 17
3:15
Nem találtak bizonyítékot Donald Trump lehallgatására (ProfitLine)
Az illetékes képviselőházi bizottság után az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága sem talált bizonyítékot Donald Trump állítására, miszerint az előző elnök, Barack Obama lehallgattatta őt.
márc. 17
3:48
Emelkedhet egyes élelmiszer termékek ára (ProfitLine)
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a kereskedelemben tervezett intézkedések miatt emelkedhet egyes termékek ára.
márc. 17
4:06
Siófokig menekült, mielőtt öngyilkos lett a benzinkutakat kirabló férfi (GazdaságPortál)
Egy 18 éves bonyhádi férfi volt az elkövetője a Pest és Fejér megyei csütörtöki benzinkútrablásoknak, aki tette előtt búcsúlevelet is hátrahagyott – tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője csütörtök délután Székesfehérváron. Varga Péter a részletekről közölte: a tettes hajnalban, 3 óra után nem sokkal egy budaörsi benzinkútnál fegyverrel megfenyegette az alkalmazottakat, és a…
márc. 17
4:54
Legalább kétszázezer migráns érkezésére számít Olaszország (ProfitLine)
Legalább kétszázezer migráns érkezésére számít az idén az olasz belügyminisztérium, amely megkezdte a bevándorlók elhelyezésének tervezését, megemelve az önkormányzatokban befogadandók létszámát - hangzott el az olasz parlament migrációsügyi bizottságában csütörtökön.
márc. 17
5:15
Újabb szállodabizniszbe fogott bele Mészáros Lőrinc (HVG)
Pollux Hotel Zrt. néven új szállodacéget jegyeztetett be Mészáros Lőrinc.
márc. 17
5:27
Megkezdte az emelkedést az építőipar (ProfitLine)
Közel 20 százalékkal nőtt januárban az építőipari termelés, a tavalyi gyenge szereplés után. A rendelésállomány és az alacsony bázis miatt a következő hónapokban 20 százalék körüli növekedés várható az ágazatban.
márc. 17
5:30
16 éven át vette fel elhunyt gondnokoltja nyugdíját (Adózóna)
A gondnoksága alatt állt, de időközben elhunyt személy nyugdíját vette fel 16 éven át az azóta szintén elhunyt örökhagyó. Örököseit 5 468 411 Ft-ra perelte a TB-szerv.
márc. 17
5:33
Ekkora a baj? Betanított munkást se találnak havi 180 ezerért (Pénzcentrum)
9 ezres napdíjért sem mennek próbanapra a jelentkezők....
márc. 17
5:51
Rekordforgalmuk volt tavaly a budapesti fürdőknek (HVG)
A hűvös nyár miatt a korábbiakhoz képest kevesebben voltak a strandokon, de a történelmi fürdők látogatószáma csaknem tíz százalékkal nőtt.
márc. 17
6:00
Magyarország versenyképessége részben a digitális iparágon múlik (ProfitLine)
Az ország versenyképessége részben a digitális iparágon múlik - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
márc. 17
6:09
Lakossági őrületnek indult, de megéri még ide tenni a pénzünket? (Portfolio)
2010-ben még sikersztoriként robbant be a Tartós Befektetési Számla (TBSZ) ötlete, 3 vagy 5 éves befektetési időszakot követően részlegesen vagy teljesen megszabadulhattunk a befektetéseken elért...
márc. 17
6:15
Digitális élet a halál után? Már ez sem lehetetlen (Privátbankár)
Ahogy a technológia formálja a társadalmat, úgy alakul át fokozatosan a halálhoz való hozzáállásunk. Vajon a robotok és az online tér korában beszélhetünk még arról, hogy valakitől végleg búcsút veszünk? Egyes vállalkozók szerint az élők fájdalmán könnyen tudunk enyhíteni, de az igazi áttörés még hátra van.
márc. 17
6:33
Így kaphat lakhatási támogatást (Adózóna)
Mit tehet a munkáltató, ha a számára fontos szakembernek nincs lakása a munkavégzés helyének közelében? Az adótörvények 2017. január 1-jétől hatályba lépett egyes rendelkezései több kedvezménnyel is segítik az álláskeresők lakhatásának munkáltatói megoldását, támogatását.
márc. 17
6:42
Egyszerű árfolyam riasztási módszer (Elemzésközpont)
A riasztásokkal fogunk foglalkozni cikkünkben, célunk, hogy bemutassunk egy olyan módszert, mellyel a riasztások beállítása gyorssá és egyszerűvé válik. A riasztások használatára a legtöbb kereskedőnek szüksége van. Egyrészt azért, mert nem tudjuk minden pillanatban figyelni az árfolyam-mozgást, másrészt pedig, ha eléri a kívánt szintet az instrumentum, akkor nem szeretnénk lemaradni a pozícióba…
márc. 17
7:06
Kezdődik a Váci Tavaszi Fesztivál (ProfitLine)
Sokszínű programkínálattal várja a kultúra kedvelőit péntektől a Váci Tavaszi Fesztivál, amelyet 15. alkalommal rendeznek meg a Pest megyei városban.
márc. 17
7:08
Moszkvába látogat Angela Merkel (ProfitLine)
Angela Merkel német kancellár május 2-án találkozik Moszkvában Vlagyimir Putyin elnökkel - jelentette ki csütörtökön Moszkvában Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetője, aki háromnapos látogatásra érkezett Oroszországba.
márc. 17
7:21
Indul a 2018-as költségvetés - megjelent a dokumentum (Napi)
Megjelent a kormány honlapján a 2018-as költségvetés tervezési körirata, amelyből elvileg kiderül, hogy mekkora növekedéssel, inflációval, nyugdíjemeléssel kell számolni – ám ezek a számok mind ... ...
márc. 17
7:21
Helyzetek, amikor a munkavállaló nem felel az általa okozott károkért (HR Portál)
A munkavállaló az általa okozott károkért gondatlan károkozás esetén korlátozott, súlyosan gondatlan vagy szándékos károkozás esetén korlátlanul felel. Az Mt. azonban bevezette a Ptk.-ból ismert úgynevezett "elvárhatósági klauzulát", miszerint a munkavállaló akkor köteles kártérítést fizetni, ha "nem úgy járt el, ahogy az adott helyzetben általában elvárható". Ez felveti azt a problémakört…
márc. 17
7:45
Lázárék nem állnak meg a Heinekennél (Privátbankár)
Megvizsgálná a kormány a sörgyárak működésének szabályozását, a nagy cégek és a kisebb magyar szereplők, valamint a vendéglátó-ipari vállalkozások viszonyát - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
márc. 17
7:47
Kiderüt, hogy az oroszok pénzelték Trump főtanácsadóját (Privátbankár)
A mindössze 24 nap után csúfondárosan megbukott nemzetbiztonsági főtanácsadó kálváriája még nem ért véget.
márc. 17
7:54
A munkavállalók is kiveszik részüket a toborzásból a MÁV-nál (HR Portál)
A belső ajánlóprogram felé fordult a MÁV is a munkaerőhiány orvoslása érdekében. A dolgozó, aki új munkavállalót ajánl a cégnek, akár több tízezer forint juttatást is kaphat cserébe, tudta meg a HírTV.
márc. 17
7:56
Megmenteni a világot - ez a „könnyű” kihívás vár a jövő vezetőire (HR Portál)
A felelős vállalatirányítás gyakorlatát és lehetőségeit térképezték fel a BCSDH "A jövő vezetői” tehetségprogramjának második napján a résztvevők, akiket a METRO látott vendégül.
márc. 17
7:57
Annyira blőd, hogy elveti a kormány? Megúszhatjuk az újabb különadót (Portfolio)
A kormányzati gazdaságpolitika irányával nem férnek össze olyan elképzelések, amelyek új központi terheket rónának a vállalkozásokra - írja a Magyar Idők kormányközeli forrásokra hivatkozva. A...
márc. 17
7:58
Megvan az év ellenőre (HR Portál)
Megválasztották az év ellenőrét, aki szereti a munkáját, kevés konfliktusban van része, és érvényesíteni tudja az akaratát a bliccelők felett, írja a hvg.hu, amely a díjkiosztón járt.
márc. 17
8:03
Imádunk pancsolni: ezek a legmenőbb budapesti fürdők (Privátbankár)
Nem panaszkodhatnak a budapesti fürdők, rekordév volt a tavalyi.
márc. 17
8:12
Elutasították Trump elnök új beutazási rendeletét (ProfitLine)
Maryland állam egyik szövetségi bírója is felfüggesztette csütörtökön Donald Trump republikánus párti amerikai elnök második beutazási rendeletét, amely korlátozza hat muzulmán többségű országból az Egyesült Államokba történő beutazást.
márc. 17
8:12
Tőzsde – Stagnálás közeli szinten nyithatnak a nyugat-európai piacok (GazdaságPortál)
A csütörtöki záróértékek közelében kezdhetik a napot a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken. A kereskedők azt mondták, hogy a nap folyamán a trendet elsősorban az alakítja majd, hogy a G20 csoport pénzügyminisztereinek és jegybankelnökeinek délután kezdődő kétnapos németországi tanácskozására érkező küldöttek első nyilatkozatai mennyire jelzik előre a protekcionizmus felerősödésével…
márc. 17
8:15
A korlátlan megfigyelés kora jöhet el Magyarországon (Napi)
Már a bűncselekmény elkövetésének gyanújára sem lesz szükség ahhoz, hogy valakit lehallgassanak, hogy titkos megfigyelés célpontjává váljon, vagy hogy tudta nélkül felbontsák és elolvassák a leveleit ... ...
márc. 17
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.03.17) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.03.17-i időjárásjelentése....
márc. 17
8:21
Két hét múlva büntet a MÁV, ha erre nem figyelsz! (Privátbankár)
Március végégig érvényesek a diákigazolványok.
márc. 17
8:24
Orbán megszólalt a kereskedelmi multik szívatásáról – nem nevezné úgy, hogy sarc (HVG)
Magyarországon joggal érezhetik úgy az emberek, hogy gyakorta be vannak csapva, itt van mindjárt a kettős élelmiszer-minőség problémája. Orbán a péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában hosszan beszélt Európa jövőjéről, de csak kétszer sorosozott. A V4-ek együttműködésébe Románia is beszállhat.
márc. 17
8:27
Top 5 employer branding hiba az állásbörzén (HR Portál)
Az állásbörzék ifjú és tapasztalt talentek becserkészésére egyaránt jó terepet jelenthetnek, erre bizony számos jó példát ismerünk, láttunk is a kiállítóktól. Azonban csodálkozva tapasztaltuk, hogy a toborzási nehézségek ellenére egyes cégek ”lazán” elengedtek tehetséges jelölteket. Ez a "lazaság" a potenciális munkavállalók szemében könnyen egy másik cég malmára hajthatja a vizet, aki többet,…
márc. 17
8:29
Akkor ideális az egyensúly a munka és magánélet között, ha nem dolgozunk (HR Portál)
A munka és magánélet egyensúlyának kérdését már nem egyszer érintettük cikkeinkben, ahogyan azt a megközelítést is, hogy ilyen valójában nem létezik. Az, hogy milyen életminőségünk van, inkább azon múlik, hogy hol szabunk meg bizonyos határokat, melyeket ráadásul a technológiai fejlődés adta lehetőségek egyre inkább elmosnak. Ez persze egyfelől pozitív, hiszen lehet távmunkában dolgozni, mondjuk…
márc. 17
8:30
Tőzsde – Nincs egyértelmű trend az ázsiai piacokon (GazdaságPortál)
Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, és a még nyitva tartó börzéken sincs egyértelmű trend. Elemzők szerint a tőzsdemutatók vegyes mozgását a befektetők bizonytalansága okozza azelőtt, hogy pénteken megkezdődik a G20-ak pénzügyminisztereinek és jegybankelnökeinek kétnapos ülése Németországban. A fórum az első azóta, hogy Donald Trumpot megválasztották elnöknek, és várhatóan az egyik…
márc. 17
8:33
Orbán: gőzerővel építeni kell a kerítéseket (Napi)
A magyar határon épülő második biztonsági kerítés, ha kell, a Törökország felől érkező legnagyobb tömegeket is feltartóztatja majd - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban. Ausztriában ... ...
márc. 17
8:33
Máris elvonulnak a bikák a magyar tőzsdéről? (Portfolio)
Péntek reggel a vezető ázsiai tőzsdék értéke csökkent és az irányadó nyugat-európai részvényindexek is esnek. A tegnapi szárnyalást követően az OTP papírjai is mérsékelt mínuszban állnak....
márc. 17
8:35
Lecsapott Ukrajna az orosz bankokra, a Sberbank tiltakozik (Portfolio)
Szankciókat vetett ki öt orosz bankra az ukrán kormány, miután a Kreml rendeletben utasította e bankokat az Ukrajnából kiszakított orosz területek által kiállított útlevelek elfogadására - írja a...
márc. 17
8:36
Mészáros Lőrinc szállodacéget alapított (24.hu)
Ötven millió forint alaptőkével.
márc. 17
8:39
Folytatódik a díjeltörlés (Adózóna)
A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, Kovács Zoltán nyilatkozata szerint a díjeltörlő program folytatódik, a Miniszterelnökség már elkezdte az újabb költségcsökkentés lehetőségének vizsgálatát.
márc. 17
8:45
Januárban 18,5%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene (ProfitLine)
2017 januárjában az építőipari termelés volumene 18,5%-kal haladta meg az egy évvel korábbi alacsony bázist. A termelés a két építményfőcsoportban eltérően alakult: az épületek építése 32,8%-kal bővült, míg egyéb építményeké 3,0%-kal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján januárban az építőipar termelése 4,6%-kal emelkedett az előző hónaphoz képest.
márc. 17
8:47
Személyi jövedelemadó, adóbevallók száma - egy ábrán (ProfitLine)
Személyi jövedelemadó, a bevallást benyújtók száma, (1999-2014); összes bevalló száma, önbevallók száma az adott adóévben; szja
márc. 17
8:48
Eséssel fejezte be a hetet a BUX (eBroker)
Felemás hangulatban folyik a kereskedés péntek délután. Európában a nap nagy részében erősödtek az indexek, azonban délutánra elromlott a hangulat. A BUX csökkenéssel zárt, ami főként az OTP számlájára írható.Erős volt a forgalom a BÉT-en 2017.03.17 17:19Az átlagosnál jóval nagyobb forgalom mellett folyt a hét utolsó napján a kereskedés a magyar tőzsdén: összesen 21 milliárd forint értékben…
márc. 17
8:48
Vegyesen változott a forint árfolyama (GazdaságPortál)
Vegyesen mozgott a forint péntek kora reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben csütörtök estéhez képest. Az euró jegyzése 309,37 forintról 309,92 forintra emelkedett, a frank árfolyama ugyanakkor 289,39 forintról 288,68 forintra csökkent. A dollárt csütörtök este 288,17 forinton, péntek kora reggel 287,73 forinton jegyezték. Az euró erősödött a dollárral szemben, árfolyama 1,0715 dollárról…
márc. 17
8:51
Washington: a Krím Ukrajna része (Napi)
Az Egyesült Államok csütörtökön ismét azt követelte Oroszországtól, hogy szolgáltassa vissza Ukrajnának a 2014-ben elcsatolt Krím félszigetet. A Krím Ukrajna része. Az Egyesült Államok elítéli a Krím orosz ... ...
márc. 17
8:51
Új vezér kerül a K&H Bank élére (Napi)
Rik Scheerlincket, a K&H Bank vezérigazgatóját, a K&H országcsapat vezetőjét a KBC-csoport vezetői bizottságának tagjává és a csoport pénzügyi igazgatójává nevezték ki a KBC központjába, Brüsszelbe ... ...

Keresés