2017. március 17. péntek

márc. 17
0:21
Tenisz: Mladenovic az elődöntőben India Wellsben (She)
A francia Kristina Mladenovic három játszmában legyőzte a dán Caroline Wozniackit az Indian Wells-i kemény pályás tenisztorna 7.67 millió dollár (2.2 milliárd forint) összdíjazású női versenyének csütörtöki negyeddöntőjében.
márc. 17
0:39
Pénteki sportműsor: BL-sorsolás; magyar–horvát kézimeccs (She)
Pénteken délben kiderül, hogy mely csapatok játszanak egymás ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája és az Európa-liga további szakaszában. Minőségi játékból sem lesz hiány, mert pályára lép a Borussia Dortmund a német bajnokságban. A magyar női kézilabda-válogatott Horvátországgal meccsel.
márc. 17
0:43
NS: újonc a kéziválogatottban; mi újság Lázár Pállal? – péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
márc. 17
6:57
Kerékpár: Az élet két keréken – új NS-magazin az újságárusoknál (She)
Szabadidős sportokról szóló sorozatában a Nemzeti Sport ezúttal a bringásoknak segít ötletekkel, tippekkel, háttéranyagokkal.
márc. 17
7:15
F1: Harc Rosberg trónjáért – megjelent az NSM új száma (She)
Megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb, Formula–1-gyel foglalkozó száma.
márc. 17
7:33
NBA: a Cavs és a GSW is nyert; Westbrook – 34! (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapja sem érhetett véget Russell Westrbook-tripla dupla nélkül – a Thunder sztárja a szezonban már 34. tripla duplánál jár, s héttel van lemaradva a csúcstartó Oscar Robertsontól, aki az 1961–1962-es szezonban összesen 41 tripla duplát hozott össze. Nyert a címvédő Cavaliers, valamint nagy riválisa, a Warriors is.
márc. 17
7:51
NHL: hazai jégen botlott a ligaelső Capitals (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) csütörtöki játéknapján hazai pályán kapott ki a ligaelső Washington Capitals. Győzött a Devils a Flyers ellen, ezzel a New Jersey-i alakulat tízmeccses nyeretlenségi szériáját szakította meg.
márc. 17
8:27
Vasas: Nekünk nem kell megszerezni a bajnoki címet – Oenning (She)
Mint ismeretes, a labdarúgó NB I 20. fordulójából elhalasztott, csütörtökön pótolt Vasas–Haladás találkozón 3–2-re a szombathelyiek győztek. Lássuk hogyan értékelte a találkozót a két vezetőedző a meccset követő sajtótájékoztatón.
márc. 17
9:21
MU: José Mourinho zseniális indoklása, ezért küldött banánt! (She)
Mint arról beszámoltunk, egy góllal nyert odahaza a Rosztov ellen a Manchester United a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, ezzel az angol csapat jutott a legjobb nyolc közé. És persze nem mehetünk el a „banánozás” mellett sem, amire most maga José Mourinho adott választ.
márc. 17
9:21
Tv-műsor: BL-sorsolás, francia, német és spanyol topfoci - íme a mai menü (Agroinform)
Bőségesen akad néznivaló péntek este, míg délben BL-, 13 órától EL-soroláson izgulhatunk.
márc. 17
9:57
ZTE: a DAC és a Sturm Graz érkezik a stadionavatóra (She)
A szlovák élvonalban szereplő DAC mellett az osztrák Sturm Graz is ellátogat a labdarúgó NB II-ben szereplő Zalaegerszeg stadionavatójára.
márc. 17
10:15
Játékossors: Semmi közöm a sportághoz – Lázár Pál (She)
Lázár Pál, a hatszoros válogatott jobbhátvéd az ősszel még a DVTK játékosa volt, majd januárban, még 28 évesen bejelentette, abbahagyja a futballt.
márc. 17
10:15
Francia foci: Tíz éve topcsapat volt, lassan megint az lehet (Agroinform)
Az Olympique Lyon öltözőjében komoly kaliberű együttes formálódik.
márc. 17
10:17
Hertha: Ha jó napot fogunk ki, bárkit megverhetünk – Dárdai (She)
Szombaton a Köln ellen próbálhatja meg javítani idegenbeli mutatóját Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC. A magyar szakember úgy véli, ha jó napot fognak ki, bárkit legyőzhetnek.
márc. 17
10:19
NB II: visszatérhet Óvárra a váratlanul távozó edző (She)
Mint arról korábban beszámoltunk, váratlanul távozott a labdarúgó NB II-ben szereplő Ceglédi VSE vezetőedzői posztjáról Nagy Mihály. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy a szakember visszatérhet előző klubjához, a szintén másodosztályú Mosonmagyaróvárhoz.
márc. 17
10:33
Női jégkorong: kilencet ütött a KMH a MAC-nak – bajnokavatás (She)
Csütörtök este lejátszotta utolsó mérkőzését egymással a Tüskesátorban a KMH Budapest és a MAC Budapest a női jégkorong ob I-ben. A találkozót követően egyből bajnokot is avattak; a KMH hibátlan mérleggel, zsinórban harmadszor hódította el az első helyért járó kupát!
márc. 17
10:35
Tenisz: Wawrinka megküzdött az elődöntőért Thiem ellen (She)
Stan Wawrinka háromjátszmás mérkőzésen biztosította helyét a legjobb négy között az Indian Wells-i kemény pályás tenisztornán.
márc. 17
10:51
El: „Lehet, hogy véletlen, de Kassaival mindig van valami...” (She)
„Lehet, hogy véletlen, de mindig van valami Kassai és az olasz csapatok között” – indít a Corriere dello Sport a Roma Európa-liga-búcsújával kapcsolatban.
márc. 17
11:27
Férfi kézi: Lazarov Chemát dicsőíti – „Elkészíti a kávét” (She)
A Barcelona férfi kézilabdacsapatát erősítő Kiril Lazarov igen elismerően beszélt Chema Rodríguezről, a Telekom Veszprém spanyol irányítójáról.
márc. 17
11:27
Indian Wells: Generációk csatája a sivatagban (Agroinform)
Roger Federer és Nick Kyrgios méri össze a tudását pénteken, az Indian Wells-i tenisztorna negyeddöntőjében.
márc. 17
11:29
Real: kapaszkodjon, ennyi egy jegy a Real–Barca meccsre! (She)
Az el Clásico az el Clásico, Spanyolországban is megkérik az árat egy Real Madrid–Barcelona összecsapásra, most azonban a nyáron az Egyesült Államokban csap össze a két gigász, és ahogy az várható volt, a jegyárak már most elképesztőek…
márc. 17
11:31
NB I: a védő szarvashibái nehéz helyzetbe hozták a Vasast – videó (She)
Debreceni András, a Vasas védője kétszer is óriásit hibázott csapata csütörtök esti, Haladás elleni NB I-es bajnokiján, amelyet a pályaválasztó angyalföldiek egy góllal (3–2) veszítettek el.
márc. 17
11:45
Rali: Herczig sorozatban harmadik bajnoki címére hajt (She)
A 2015-ös és a tavalyi magyar bajnoki cím után idén újra a végső győzelem a célja Herczig Norbert raliversenyzőnek, aki ezúttal is egy Skoda Fabia R5 volánja mögött vág neki a március 31-én rajtoló szezonnak.
márc. 17
12:03
Olimpia 2024: Bach szerint lehetséges a kettős helyszínkijelölés (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó testülete munkacsoportot hozott létre azzal a céllal, hogy javaslatokat dolgozzon ki az olimpiák odaítélésének módozatára, az egyik elképzelés szerint lehetséges lenne a kettős helyszínkijelölés 2024-re és 2028-ra.
márc. 17
12:05
NFL: sztárvédő a nagydöntősnél, megvan Peterson utódja (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Atlanta Falcons szerződtette a Kansas City Chiefs kiváló védőfalemberét, Dontari Poe-t.
márc. 17
12:07
BL: a negyeddöntő sorsolása – élőben az NSO-n! (She)
Pénteken délben a svájci Nyonban tartják meg a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolását. Kövesse az eseményt folyamatosan frissülő tudósításunk segítségével!
márc. 17
12:09
Férfi kézi: visszavág a Veszprém a Szegednek? – szavazás (She)
Szombaton Veszprém–Szeged rangadót játszanak a K&H férfi kézilabdaliga alapszakaszában. Ősszel a Tisza-partiak 26–23-ra nyertek hazai pályán. Ön szerint a Veszprém most visszavág?
márc. 17
12:21
BL: Bayern–Real és Juve–Barca a negyeddöntőben (She)
Péntek délben a svájci Nyonban kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását. Két csúcspárharc is lesz: a Bayern München a Real Madriddal, a Juventus a Barcelonával találkozik.
márc. 17
12:21
Szenzációs párosítások a Bajnokok Ligájában! Megszívta a Real és a Barca is! (Agroinform)
Atlético Madrid (spanyol)–Leicester City (angol) Borussia Dortmund (német)–Monaco (francia) Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol) Juventus (olasz)–Barcelona (spanyol)
márc. 17
12:23
La Liga: Szálljunk fel a Sárga Tengeralattjáró hullámaira! (Agroinform)
A kitűnő formában lévő Villarreal az otthon sokáig sebezhetetlen Las Palmashoz látogat a pénteki nap rangadóján.
márc. 17
12:39
BL: melyik csapatok jutnak be az elődöntőbe? – szavazás (She)
Ön szerint melyik négy csapat jut be a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe? Szavazzon!
márc. 17
12:57
Hátsó füves: biciklivel indul újra az országjárás – videó (She)
Március 20-án folytatjuk a Nemzeti Sport két éve kezdett országjáró sorozatát, a Hátsó füvest. Biciklivel barangolva gyűjtjük a magyar falu labdarúgó-történeteit, a futball szemüvegén keresztül igyekszünk megmutatni az országot, betekintést nyújtani az emberek mindennapjaiba. A kétszemélyes utazásban Mirkó István fényképészként, Csillag Péter újságíróként vesz részt.
márc. 17
12:57
Bajnokok Ligája: Nagyon belehúzott a Barcelona és a Real Madrid is - íme az oddsok a továbbjutókra (Agroinform)
Megismétlődik a két évvel ezelőtti BL-döntő, míg a Real Madrid és a Bayern München három év után csap össze ismét.
márc. 17
12:59
BL: már megint Real–Bayern, talizmánját kapta az Atlético (She)
Pénteken megtartották a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolását. Ezúttal a párharcok számszaki érdekességeit mutatjuk be.
márc. 17
13:15
El: Anderlecht–Manchester United a negyeddöntőben (She)
Péntek 13 órától a svájci Nyonban tartották meg a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének sorsolását. A Manchester United az Anderlechtet kapta, az első meccsre Belgiumban kerül sor április 13-án.
márc. 17
13:15
Elkerülte a nagyokat a MU - íme az EL-sorsolás eredménye (Agroinform)
Anderlecht (belga)-Manchester United (angol) Celta Vigo (spanyol)-Genk (belga) Ajax (holland)-Schalke (német) Lyon (francia)-Besiktas (török)
márc. 17
13:33
Férfi kézi: Accambray, Tönnesen, Strlek, Manaszkov és Győri Veszprémbe igazol (She)
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata pénteki sajtótájékoztatóján hat játékos szerződtetését jelentette be. A francia Kentin Mahé érkezése már a múlt héten hivatalossá vált, most pedig eldőlt, hogy a horvát Manuel Strlek, a francia William Accambray, a norvég Kent Robin Tönnesen, a macedón Dejan Manaszkov és a balatonfüredi Győri Mátyás is a Veszprémben folytatja pályafutását.
márc. 17
13:51
Újpest: Szükségem van a lelki támogatásra – Bardi (She)
Még mindig különmunkát végez Enisz Bardi, az Újpest legveszélyesebb, nyolcgólos labdarúgója. A 21 éves légiós hiányát megérezte a lila-fehér együttes, amely ebben az időszakban három mérkőzése közül csak egyet tudott megnyerni, a Ferencváros elleni hazai derbit el is bukta.
márc. 17
13:53
MTK: megemlékezés az örökös tiszteletbeli elnökről (She)
Brüll Alfrédra, az MTK örökös tiszteletbeli elnökére emlékeztek péntek délelőtt a Kozma utcai izraelita temetőben, a felújított Brüll kriptánál.
márc. 17
14:09
Chapecoense: „Csak a Barca segített minket az elejétől” (She)
Plínio David de Nes, a brazil Chapecoense labdarúgócsapatának elnöke elárulta, a csapat repülőgép-tragédiáját követően egyetlen gárda segítette őket az első perctől kezdve.
márc. 17
14:09
Angol foci: Keane ízekre szedte a rinyáló Mourinhót (Agroinform)
A korábbi MU-csapatkapitány szerint Mourinhónak túl nagy falat mostani klubja, ezért beszél folyton ostobaságokat.
márc. 17
14:27
Mémek: ezért nem kapta a Leicestert a Real a BL-ben? (She)
Mint arról beszámoltunk, péntek délben a svájci Nyonban kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását. Két csúcspárharc is lesz: a Bayern München a Real Madriddal, a Juventus a Barcelonával találkozik. Az internet népe pedig ezt sem hagyhatta szó nélkül…
márc. 17
14:29
Videó: aligátor a pályán – a profi golfozó reakciója… (She)
Nem esett kétségbe Cody Gribble profi golfozó, amikor játék közben egy aligátor jelent meg a közelében. A 26 éves játékos pillanat alatt „elhessentette” az állatot.
márc. 17
14:45
Légiósok: Korhut Mihályék súlytalant játszottak – KÉP (She)
Az izraeli élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alapszakaszának első helyén végző Hapoel Beer-Sheva játékosai szárnyalnak, olyannyira, hogy Korhut Mihályékra már a gravitáció sem hat. A gárda vasárnap kezdi a felsőházi rájátszást, a hatodikként becsúszó Maccabi Haifa ellen.
márc. 17
15:03
Kazahsztán: Elek először kezdett, csapata ikszelt (She)
A kazah élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában Elek Ákos együttese, a Kajrat Almati gól nélküli döntetlent játszott a Taraz vendégeként.
márc. 17
15:21
Bundesliga: Végre pontot szerezhet a Hertha - ezt várjuk a fordulótól (Agroinform)
A 25. fordulót rendezik a Bundesligában. A Hertha, a Dortmund és a Hamburg meccsére tippelünk.
márc. 17
15:39
Birkózás: Bárdosi tógában egy perc alatt kedvet csinál. De mihez is? (She)
Tavasszal minden a birkózásról fog szólni Szombathelyen, március 25-én és 26-án a Magyar Nagydíjnak, március 28. és április másodika közt pedig az U23-as Európa-bajnokságnak ad otthont a szombathelyi Aréna Savaria. Olimpiai ezüstérmes birkózónk, Bárdosi Sándor főszereplésével készült egy kisfilm az események népszerűsítéséhez, amelyben a császárnét az U23-as Eb-címvédő Németh Zsanett alakítja, az…
márc. 17
15:57
BL: ekkor folytatják a csapatok – elkészült az órarend (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős párosításainak kisorsolása után az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján tette közzé a mérkőzések pontos kezdési időpontjait. Íme, a BL-negyeddöntő órarendje!
márc. 17
15:59
Videoton: Horvátországban játszanak felkészülési meccset (She)
A Videoton labdarúgócsapata a Portugália–Magyarország vb-selejtező napján, március 25-én felkészülési mérkőzést játszik a horvát Slaven Belupóval.
márc. 17
16:15
Németország: Anglia ellen búcsúzik a válogatottól Podolski (She)
Az Anglia elleni, jövő szerdai felkészülési mérkőzésen búcsúzik a német labdarúgó-válogatottól Lukas Podolski.

Keresés