2017. március 6. hétfő

márc. 6
0:30
Emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak - Mit jelent ez? (ProfitLine)
Ismét nőtt a FAO élelmiszerár-index februárban – már a hetedik egymást követő hónapja –, amiben most leginkább a búza és kukorica drágulása játszott közre.
márc. 6
1:03
Mennyit keresnek a szociális dolgozók? - Ábra (ProfitLine)
A szociális ellátás területén dolgozók átlagkeresete Magyarországon (2010-2016).
márc. 6
2:09
A jövő héten még durvább lehet a pollenkoncentráció (ProfitLine)
A jövő hét második felében tovább emelkedhet a pollenkoncentráció - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap déli Híradójában.
márc. 6
3:15
Mikor lenne esélye az Osztrák Néppártnak a választási sikerre? (ProfitLine)
Ha Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter vezetné az Osztrák Néppártot (ÖVP), úgy a kisebbik koalíciós párt megnyerhetné a parlamenti választást - erről tanúskodik a legutóbbi felmérés, amelyet az Österreich című lap közölt vasárnapi számában.
márc. 6
4:21
Fillon és felesége továbbra is tagad (ProfitLine)
Tagadja a vádakat és teljes támogatásáról biztosította a férjét Penelope Fillon, az ötven nap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltjének felesége A Le Journal du Dimanche (JDD) című vasárnap megjelenő hetilapnak adott exkluzív interjúban.
márc. 6
5:27
A parlamenti Brexit-bizottság kiállt a külföldi EU-polgárok jogai mellett (ProfitLine)
A Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogainak garantálására szólította fel vasárnap a londoni parlament illetékes bizottsága a brit kormányt.
márc. 6
5:33
A magyar csúcsélelmiszerek titkai: megszólalnak a beszállítók (Pénzcentrum)
Lehet-e ma egyáltalán Magyarországon minőségi élelmiszereket vásárolni?...
márc. 6
5:51
Kiderül, mitől gyengélkedik a magyar növekedés (Portfolio)
Az Európai Központi Bank kamatdöntő ülést tart, az OECD friss előrejelzéseket tesz közzé, Amerikában pedig a februári foglalkoztatottsági adatok közlik a héten. Magyarországon a részletes negyedik...
márc. 6
6:00
Német sajtó - Korábban Németország bezárta volna kapuit a menekültek előtt? (ProfitLine)
Angela Merkel német kancellár és kormánya a migrációs válság eddigi legsúlyosabb szakaszában, 2015 szeptemberében arra készült, hogy lezárja Németország déli határát, és ez azért nem történt meg, mert senki sem vállalta a felelősséget a döntésért - írta a Welt am Sonntag (WAS) című vasárnapi német lap.
márc. 6
6:09
Szlovákiában is becsaphatott embereket a nemrég megbüntetett óbudai brókercég (HVG)
A Blikk szerint Szlovákiában sem tudta visszafizetni ügyfelei pénzét az a brókercég, amelynek itthoni vállalkozása ellen piacfelügyeleti eljárást indított az MNB.
márc. 6
6:12
Köhögött a gazdaság motorja, de majd az idén! (24.hu)
Tavaly több mint 60 százalékkal estek a költségvetési szektor beruházásai.
márc. 6
6:18
Megszakadnak a magyar szülők, ha baba érkezik (24.hu)
A nemek közötti bérkülönbség még mindig 14 százalékos Magyarországon.
márc. 6
6:24
Jól felbolygatták a Brexittel a kilépő ország szunnyadó tűzfészkét (Privátbankár)
Észak-Írországban helyi választásokat tartottak, és az ír nacionalista párt, a Sinn Féin váratlanul megerősödött, lényegében beérte a brit-barát unionista pártot. Az ír érzelműeket felkavarta az Európai Unió elhagyásának gondolata, a zűrös tartományban veszélyben lehet a közel 20 éves nyugalom.
márc. 6
6:27
Nem az a veszély, hogy elfogynak a nyugdíjak, hanem hogy másra nem jut pénz (Portfolio)
A mai nyugdíjrendszer nem is olyan sokára nem fog tudni a a mait megközelítő nyugdíjakat produkálni, a nagy vesztes a mai 30-50 éves korosztály - mondja Holtzer Péter. A nyugdíjszakértő szerint a...
márc. 6
6:42
Ez a vár a gazdaságra - friss előrejelzés érkezett (Napi)
Idén 3 százalékkal, vagy kicsit többel nőhet a magyar GDP a tavalyi 2 százalékos bővülés után. Főként az EU-támogatások újraindulása következtében a tavalyi, 20 százalékos beruházási zuhanást 2017-ben ... ...
márc. 6
6:48
Milliárdokat csaltak ki magyar kisbefektetőktől (24.hu)
Bődületesen magas, 40 százalékos hozamot ígértek, mégis több százan bedőltek nekik.
márc. 6
7:00
GKI: az idén 3 százalék körüli lehet a gazdasági növekedés (GazdaságPortál)
Az idén 3 százalékos, vagy kissé magasabb lehet a magyar GDP növekedése – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb prognózisában. Az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelik: főként az EU-támogatások újraindulása következtében a tavalyi, 20 százalékos beruházási zuhanást 2017-ben érdemi, körülbelül 8 százalékos növekedés váltja fel, miközben a már a múlt évben is lendületesen növekvő…
márc. 6
7:06
Párttá alakul a Momentum Mozgalom (ProfitLine)
A Momentum szombati közgyűlésén hivatalosan is döntöttek arról, hogy párttá alakulnak és elindulnak a választásokon. A név nem változik, maradnak Momentum Mozgalom - számolt be a 24.hu vasárnap.
márc. 6
7:21
Megdöbbentő reakciók a nagy munkahelyteremtő magyarországi cégektől (Napi)
Soha nem látott szintre nőtt a hazai munkaerőhiány 2016-ban, ennek ellenére a külföldiek beruházási kedve töretlennek tűnik: a multik továbbra is rendszeresen jelentenek be százas nagyságrendben új munkahelyeket ... ...
márc. 6
7:21
Mészáros Lőrincék már külföldre tartanak (HVG)
Az Opimus Group és a Konzum itthon és a nemzetközi piacon is további terjeszkedést tervez – mondta Jászai Gellért, a Konzum elnök-vezérigazgatója az egyébként az Opimus leányvállalata által tulajdonolt Világgazdaságnak.
márc. 6
7:42
Úgysem hiszi el,hol terjeszkedik Mészáros Lőrinc (24.hu)
A felcsúti polgármester-nagyvállalkozó üzleti sikerei szétfeszítik az ország határait.
márc. 6
7:42
Erősödött a forint (GazdaságPortál)
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggelre. Az euró 308,99 forinton forgott reggel hét óra körül, szemben a péntek kora esti 309,25 forinttal. A dollár árfolyama 292,97 forintról 291,40 forintra, a svájci franké pedig 289,68 forintról 288,80 forintra gyengült. Az euró 0,16 százalékkal gyengült a dollárhoz képest, 1,0604 dolláron ...
márc. 6
7:54
Ez vár egyre több gyes-en lévő anyukára Magyarországon (Napi)
Ma már minden hatodik szülő dolgozik harminc órát meghaladó munkaidőben a gyes, illetve a gyed mellett - mondta a Magyar Időknek adott, hétfőn megjelent interjújában a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri ... ...
márc. 6
7:54
NGM-tanácsadó: utolértük Svédországot (HVG)
Ma már minden hatodik szülő dolgozik harminc órát meghaladó munkaidőben a gyes, illetve a gyed mellett – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri tanácsadója. Közölte, hogy a nemek közötti itthoni bérkülönbségek Svédország szintjére csökkentek.
márc. 6
7:54
Mire készül Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért? Elárulták (Privátbankár)
Hazai és nemzetközi terjeszkedést tervez az Opimus és a Konzum, amelyek Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc évtizedes barátságára alapozott közös befektetések lettek.
márc. 6
7:56
Meglesz a teljes egyenlőség? Csökken a nemek közötti bérkülönbség (Privátbankár)
Egyre kisebb a különbség a férfiak és nők fizetése között Magyarországon.
márc. 6
8:12
Szorul a hurok Trump körül? (Napi)
Lapértesülések szerint James Comey, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója arra kérte az igazságügyi minisztériumot, hogy nyilvánosan cáfolja meg Donald Trump elnök állítását, miszerint ... ...
márc. 6
8:12
Nagy döntéseket hozhat a kormány a következő napokban (Napi)
Az Országgyűlés hétfőn kezdi kéthetes ülését, amelynek végén a tervek szerint megválasztja Magyarország következő köztársasági elnökét. Az ülésnap 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik ... ...
márc. 6
8:12
Hétvégén sem pihentek a határőrök (Privátbankár)
Péntek óta 69 ember próbált bejutni az országba.
márc. 6
8:12
3 százalékos, vagy akár magasabb lehet a gazdasági növekedés (ProfitLine)
Az idén 3 százalékos, vagy kissé magasabb lehet a magyar GDP növekedése - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb prognózisában.
márc. 6
8:12
Bakondi: elérte az ingerküszöböt az Olaszországba történő beáramlás (GazdaságPortál)
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Olaszországba történő illegális bevándorlás elérte azt az ingerküszöböt, amely intézkedésre készteti az európai vezetőket. Bakondi György az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában kiemelte: nem alapvető jog, hogy valaki eldöntse, melyik országban akar élni, miközben a nemzetközi jogszabályokat semmibe veszi. A főtanácsadó kérdésre…
márc. 6
8:14
Mit érdemes venni most, miben van profit? OTP, MOL, Richter? (ProfitLine)
Túl vagyunk egy érdekes héten, komoly aggodalmak után jöttek vissza a magyar blue chippek korábbi támasz szintek fölé.
márc. 6
8:15
Ismert vállalkozást ránthat magával a Köki (HVG)
Elrendelte a bíróság a csődeljárást a Gordiusz 95’ Zrt.-nél, amely korábban a Köki Terminál megaberuházásán is dolgozott – írta a Világgazdaság.
márc. 6
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.03.06) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.03.06-i időjárásjelentése....
márc. 6
8:30
Végre jön az uniós pénz - így nem köröznek le a versenytársak? (Privátbankár)
Idén 3%-os, vagy kissé magasabb lehet a magyar GDP növekedése a GKI szerint, a beruházások méretes zuhanása után pedig az uniós pénzeknek köszönhetően szintén növekedés jöhet.
márc. 6
8:33
A részvényesek segítségét kéri a Deutsche Bank (Portfolio)
Az UniCredit sikeres, 13 milliárd eurós tőkeemelése után a Deutsche Bank a hétvégén eldöntötte: 8 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre egy hónapon belül új részvények kibocsátásával. További 2...
márc. 6
8:45
Az FBI arra kérte az igazságügyi minisztériumot, hogy nyilvánosan cáfolja meg Donald Trump állítását a lehallgatásról (ProfitLine)
Lapértesülések szerint James Comey, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója arra kérte az igazságügyi minisztériumot, hogy nyilvánosan cáfolja meg Donald Trump elnök állítását, miszerint elődje, Barack Obama még elnökként elrendelte Donald Trump és kampánycsapata lehallgatását.
márc. 6
8:48
Mészáros már külföldre kacsintgat (Napi)
Az Opimus Group és a Konzum tőzsdei társaságok itthon és a nemzetközi piacon is további terjeszkedést terveznek - erről a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója beszélt a Világgazdaságnak adott, hétfőn megjelent ... ...
márc. 6
8:48
Eldőlt: tényleg francia autó lesz az Opelből (Privátbankár)
Az amerikai tulajdonos a franciáknak adja el a német márkát.
márc. 6
8:48
Tőzsdenyitás előtt – Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén (GazdaságPortál)
Eltérően látják a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó elemzők. Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint összességében a nemzetközi jó hangulat eredményeként emelkedhet a BUX, mindazonáltal az OTP lesz a “mérleg nyelve” a hétfő reggeli kereskedésben. A vezető elemző megjegyezte, hogy a Morgan Stanley kis mértékben…
márc. 6
8:50
Egyre több az új szabadalom - vajon mi sül ki ezekből? (Privátbankár)
Nemzetközi nagyvállalatok akarnak a leginkább szabadalmaztatni.
márc. 6
8:51
309-nél indítja a hetet a forint, megint megtalálták a törököket (Portfolio)
Minimális mozgással kezdi a hétfői kereskedést a forint az euróval szemben, így 309 körül jár az árfolyam azt követően, hogy a hétvége előtt a 310-es szintet közelítette. Közben a dollár megint...
márc. 6
8:51
Sokan dolgoznak GYES mellett: mégis kevesebbet kapnak, mint a férfiak (Pénzcentrum)
Pedig jobban állunk, mint az európai átlag....
márc. 6
8:53
Egyre izgalmasabb: eltakaríthatják az útból a francia elnökjelöltet (Portfolio)
Ötven nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt Francois Fillon konzervatív jelölt vasárnap este megismételte, hogy "jelenleg senki nem akadályozhatja meg az elnökjelöltségét", s nem kíván...
márc. 6
8:54
Tőzsdenyitás előtt – Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai piacok (GazdaságPortál)
Csökkenéssel nyithatnak hétfőn a főbb nyugat-európai tőzsdék. A befektetők óvatosak, miközben a szinte bizonyosnak tekintett újabb amerikai kamatemelésről és a kínai gazdasági növekedés lassulásáról szóló híreket mérlegelik. A CNBC-nek nyilatkozó elemzők szerint a londoni FTSE-100 index 19 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 56 ponttal, a párizsi CAC-40 index 12 ponttal süllyedhet a nyitásban.…
márc. 6
8:55
Megszületett végre a megállapodás - Eladták az Opelt (Portfolio)
Egy régóta húzódó tárgyalássorozat végére került pont, a General Motors ugyanis 2,2 milliárd euróért eladta az Opelt a PSA-csoportnak. A megállapodás legfontosabb részletei A PSA-csoport 2,2...
márc. 6
8:57
Ha ez összejön, megszületik Európa egyik legnagyobb alapkezelője (Portfolio)
Az Aberdeen Asset Management megvételéről szóló tárgyalásokat folytat a skótok legnagyobb biztosítója, a Standard Life. Ha létrejön a megállapodás, akkor Európa egyik legnagyobb alapkezelője lehet az...
márc. 6
9:06
Neten árulják a miskolci villamosokat (HVG)
Online árverésen értékesíti Tatra villamosait a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.
márc. 6
9:06
Itt a fordulat az albérletpiacon - sokan örülhetnek (Napi)
Az év elején egyensúly alakulhatott ki a budapesti albérletpiacon, a jelenlegi átlagár jelentősen elmarad a fél évvel ezelőttitől. A szakértők szerint várható volt a fordulat az albérletek piacán. Az elmúlt ... ...
márc. 6
9:06
A magyar kormány retteg a többsebességes Európától (Privátbankár)
Nyugat-Európa erős vezetői támogatják a többsebességes EU gondolatát. A hazai kormányzat hideglelést kap a tervezet intézményesülésének lehetőségétől, hiszen véget érhet a szemforgató pávatánca. Az Európai Bizottság elnöke még sajnos nem nyújtotta be a lemondását, pedig Timmermanns alelnök személyében egy határozott kormányos vehetné át végre a hányódó hajó kormányzását.

Keresés