2017. március 22. szerda

márc. 22
0:06
A kialvatlanság népbetegségnek számít hazánkban (ProfitLine)
A kialvatlanság már népbetegségnek számít Magyarországon - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.
márc. 22
0:39
Bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár (ProfitLine)
A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét; a Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült - a döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be kedden Egerben a bizottság ülése után.
márc. 22
0:39
A sajtokhoz és a felvágottakhoz is hozzányúlhat a kormány (Hírstart)
A trappista sajt és a felvágottak áfája is 5 százalékra csökkenhet a jövőben - ezt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter árulta el az RTL Klub Híradójának. Fazekas Sándor február elején jelentette be, hogy minisztériuma a hal-...
márc. 22
1:12
Világszerte optimisták a vállalatvezetők a gazdaságot illetően (ProfitLine)
A tavalyi évvel ellentétben idén világszerte optimisták a gazdaság alakulását illetően a vállalatvezetők a Fidelity International legfrissebb felmérése szerint, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.
márc. 22
1:27
Globális optimizmust mért a Fidelity International (Hírstart)
A tavalyi évvel ellentétben idén világszerte optimisták a gazdaság alakulását illetően a vállalatvezetők a Fidelity International legfrissebb felmérése szerint.
márc. 22
1:45
Rekordszintű árbevételt ért el a Scania tavaly (ProfitLine)
Rekordszintre, közel 104 milliárd svéd koronára nőtt a Scania autóipari cég tavalyi árbevétele világszinten, ami 10 százalékkal haladja meg a 2015-ös bevételt - közölte a Scania Hungária Kft. kedden az MTI-vel.
márc. 22
2:18
A brit kormány korlátozza egyes elektronikus eszközök felvitelét repülőgépekre (ProfitLine)
A brit kormány korlátozza bizonyos elektronikus eszközök fedélzeti szállítását egyes országokból brit repülőterek felé tartó polgári repülőgépeken. Az intézkedést nem sokkal a hasonló amerikai lépések bejelentése után ismertette a Downing Street szóvivője.
márc. 22
2:39
A vidéki életminőség javítását szorgalmazza az osztrák és a magyar agrárkamara (Hírstart)
A vidéki életminőség javítása érdekében az infrastruktúra, köztük az internetelérés fejlesztését és az uniós agrártámogatások változatlan szinten tartását szorgalmazza az osztrák és a magyar agrárkamara Kismartonban kedden aláírt közös nyilatkozatban.
márc. 22
2:51
A vidéki életminőség javítását szorgalmazza az osztrák és a magyar agrárkamara (ProfitLine)
A vidéki életminőség javítása érdekében az infrastruktúra, köztük az internetelérés fejlesztését és az uniós agrártámogatások változatlan szinten tartását szorgalmazza az osztrák és a magyar agrárkamara Kismartonban kedden aláírt közös nyilatkozatban.
márc. 22
3:09
Megnyitották az új zágrábi repülőteret (Hírstart)
Három év építkezés után kedden hivatalosan is megnyitották az új zágrábi repülőteret, amely Franjo Tudjman, a független Horvátország első köztársasági elnökének nevét viseli.
márc. 22
3:24
Megnyitották az új zágrábi repülőteret (ProfitLine)
Három év építkezés után kedden hivatalosan is megnyitották az új zágrábi repülőteret, amely Franjo Tudjman, a független Horvátország első köztársasági elnökének nevét viseli.
márc. 22
3:57
First Lady néven árusít termékeket Trump feleségének szülővárosa (ProfitLine)
First Lady márkanéven új, helyi kézműves termékekkel rukkolt elő Donald Trump amerikai elnök feleségének, Melania Trumpnak a szülővárosa, a szlovéniai Sevnica.
márc. 22
4:06
Szingapúr a világ legdrágább városa, Budapest nincs az első százban (GazdaságPortál)
Szingapúrban a legmagasabbak a dollárban számolt megélhetési költségek az egész világon, Budapest ugyanakkor továbbra sincs a száz legdrágább város között az egyik vezető londoni gazdaságkutató intézet, az Economist Intelligence Unit (EIU) kedden ismertetett éves globális felmérése szerint. A lista kirívó sajátossága, hogy a két legnagyobb brit pénzügyi-üzleti központ, London és Manchester…
márc. 22
4:30
Ne hagyd ki! Állami támogatást kaphatsz kert vagy terasz kialakításához, felújításához (ProfitLine)
Itt a tavasz! A hosszú és hideg tél után mindannyian vágyunk már kiülni a teraszra egy finom kávéval, vagy egy jó pohár borral, és kedvenc könyvünk társaságában sütkérezni a tavaszi napsütésben. Vagy alig várjuk már, hogy baráti társaságban ismét birtokba vegyük a kertet, és megfőzzük az első bográcsgulyást!
márc. 22
5:03
Csökkent a gázolaj ára (ProfitLine)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.
márc. 22
5:36
Francia elnökválasztás - A Fillon házaspár csaló? (ProfitLine)
Hamisítás és súlyos csalás gyanújára is kiterjesztette a vizsgálatot a pénzügyi visszaéléseket vizsgáló párizsi ügyészség az öt hét múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon családtagjainak feltételezett fiktív parlamenti alkalmazása miatt indult ügyben - erősítette meg kedd este a vádhatóság a Le Monde című napilap értesülését.
márc. 22
5:39
Özönlenek Magyarországra az oroszok és a kínaiak (HVG)
A kormány által közzétett dokumentum szerint ők vették a legtöbb itthoni ingatlant 2016-ban.
márc. 22
5:51
A világ talán soha nem fog teljesen kigyógyulni a 2008-as válságból (Portfolio)
Hiába zajlik már javában a világ legnagyobb gazdaságában a monetáris politika szigorítása, arról egyelőre mélyen hallgatnak az amerikai döntéshozók, hogy a Federal Reserve válságkezelése miatt...
márc. 22
5:51
Tényleg ezért ilyen olcsók a fapadosok? A légitársaságok trükkjei (Pénzcentrum)
3000 forint alatti repülőjegyek? Hogy lehetséges ez?...
márc. 22
5:57
Csökkent a gázolaj ára (Hírstart)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.
márc. 22
6:03
Az ügyészség feltételezése szerint a Fillon házaspár hamis munkaszerződéseket mutatott be (Elemzésközpont)
Hamisítás és súlyos csalás gyanújára is kiterjesztette a vizsgálatot a pénzügyi visszaéléseket vizsgáló párizsi ügyészség az öt hét múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon családtagjainak feltételezett fiktív parlamenti alkalmazása miatt indult ügyben - erősítette meg kedd este a vádhatóság a Le Monde című napilap értesülését. A vizsgálóbírók gyanúja szerint a…
márc. 22
6:03
Észak-Korea ismét kilőtt valamit (Hírstart)
Észak-Korea megpróbált kilőni egy rakétát a vonszani légi támaszpontról, de a kísérlet kudarcot vallott - erősítette meg szerdán Dél-Korea védelmi minisztériuma. A kilövést az Egyesült Államokban is észlelték.
márc. 22
6:09
Adjon számlát, mert lefényképezi a NAV! (ProfitLine)
Saját honlapján teszi közhírré a NAV márciustól, hogy a rákövetkező napokban merre fogja ellenőrizni a számlaadási kötelezettséget, vagy éppen az online pénztárgépeket az országban – hívja fel a figyelmet a MAZARS az új szolgáltatásra.
márc. 22
6:09
Adjon számlát, mert lefényképezi a NAV! (Hírstart)
Saját honlapján teszi közhírré a NAV márciustól, hogy a rákövetkező napokban merre fogja ellenőrizni a számlaadási kötelezettséget, vagy éppen az online pénztárgépeket az országban – hívja fel a figyelmet a MAZARS az új szolgáltatásra. Az ADÓtraffipaxon beharangozott lista a hatóságot ugyan semmire sem kötelezi, érdemes azonban időnként rápillantan
márc. 22
6:21
Menekülnek a bankok Londonból (Privátbankár)
Miután a brit kormány úgy kezd neki az Európai Unióból való kilépésnek, hogy minden bizonytalan a jövőre nézve, így a londoni székhelyű bankok EU-s tevékenysége is, ezért a bankok biztosra mennek és pár hét múlva kezdik a költözést az Európai Unió más országaiba. Nézzük, ki hová megy?
márc. 22
6:21
Felfedik a bankok a terveiket - A nagyok így készülnek a Brexitre (Hírstart)
Jövő héten hivatalosan is megkezdik a britek az Európai Unióból való kiválást, a nagybankok pedig heteken belül költözhetnek az új európai központjaikba. A nagyvárosok közül Frankfurt és Dublin lehet az igazi nyertese a Brexitnek -...
márc. 22
6:27
Rábukkantunk az állami földmilliárdokra (Portfolio)
Idén két hónap alatt 100 milliárd forintot meghaladó összeg érkezett a költségvetésbe az állami termőföldek értékesítéséből. Nem csak emiatt lehet idén nagyon kényelmes helyzetben a kormány. ...
márc. 22
6:27
Érettségire készül több tucat végrehajtó (Hírstart)
Az év végén megszűnik azoknak a végrehajtóknak a megbízatása, akiknek december 31-ig nem lesz jogi diplomájuk vagy nem iratkoztak be az egyetemre. A bejutáshoz 25-30 végrehajtónak vizsgát, emelt szintű érettségit kell tennie. A helyzettel egyes érintettek olyannyira nincsenek kibékülve, hogy az Alkotmánybíróságon támadták meg a jogszabályt. Eközben
márc. 22
6:33
Szakmányban folyhatott a pénzmosás a Cityben - Putyinig érnek a nyomok (Napi)
Vlagyimir Putyin orosz elnök unokatestvéréhez is elérhetnek annak a több milliárd dolláros pénzmosási botránynak a szálai, amelyet egy 70 ezer dokumentumot tartalmazó szivárogtatás után tártak fel. Az ... ...
márc. 22
6:36
Szerdai események, makroadatok (Elemzésközpont)
A szerdai kereskedés sem bővelkedik makroadatokban. Nagyobb piacmozgatú hatású eseményre az új-zélandi párokon kereskedők számíthatnak, ugyanis az esti órákban dönt az irányadó kamatról az Új-Zélandi Jegybank. Az Új-Zélandi Jegybank kamatdöntésével kapcsolatban az elemzők a kamat további tartását várják, jelenleg 1,75% az irányadó kamatráta. A jegybank 2015-ben kezdte meg ismét a kamatcsökkentési…
márc. 22
6:38
Szerdai tőzsde, devizapiaci áttekintés (Elemzésközpont)
Áttekintésünkben megvizsgáljuk az előző napok eseményeit, változásait. Továbbá megnézzük mire célszerű odafigyelni a mai napon. Cikkünkben a S&P500, DAX, olaj, arany EUR/USD, GPB/USD, USD/JPY, indexekkel, devizákkal foglalkozunk. A szerdai kereskedés sem bővelkedik makroadatokban. Nagyobb piacmozgatú hatású eseményre az új-zélandi párokon kereskedők számíthatnak, ugyanis az esti órákban dönt az…
márc. 22
6:40
Tőzsdeindexek áttekintése szerdán: S&P500; és DAX index (Elemzésközpont)
Tőzsdeindexek áttekintése szerdán: S&P500 és DAX index S&P500 index A hétfői kisebb korrekciót nagyobb esés követte a tengerentúli tőzsdéken. A hétfői kereskedésben a 2370 dollár magasságában futó 20 napos mozgóátlaghoz érkezett meg az S&P500 index árfolyama, majd kedden a 2370 törésével 5 hetes mélypontra a 2350 dollár alá zuhant az index. Az elmúlt hetekben a 2350-2400 dolláros sávban zajlott a…
márc. 22
6:42
Már ki is állt a forgalomból az új metró (ProfitLine)
Műszaki hiba miatt kedden délután ideiglenesen kivonták a forgalomból az M3-as vonalon közlekedő felújított Metrowagonmas-szerelvényt.
márc. 22
6:45
Árváltozás: Most a dízelesek örülhetnek (Hírstart)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.
márc. 22
6:51
Hullámtörővel védik a vasutat Fonyódnál (Hírstart)
A 737 méter hosszú építmény körülbelül 1 méterrel lesz magasabb a Balaton átlagos vízszintjénél.
márc. 22
6:53
Közel 20 ezren élnek a házassági kedvezménnyel (Hírstart)
Egyre többen veszik igénybe az első házasok adókedvezményét - közölte a Világgazdaság szerdán.
márc. 22
6:57
Kínaiak és oroszok vették a legtöbb magyar ingatlant tavaly (Hírstart)
A kormány adatai szerint összesen 3163 magyarországi ingatlan került külföldi kézbe.
márc. 22
7:03
Csökkent a gázolaj ára (Hírstart)
A 95-ös benzin ára nem változott.
márc. 22
7:06
Matolcsy barátnője újabb posztot vesztett (24.hu)
A korábbi négyből már csak két állása van meg Vajda Zitának. Igaz, kutatóként a 600 ezer forintos nem számít rossznak.
márc. 22
7:09
Hibáztam, mit csináljak? 2. rész (Elemzésközpont)
Kötés után mi az első, azonnal megteendő lépés? Méret, irány, stop, célár. Vagyis ezek ellenőrzése. Kicsit idejétmúltnak tűnik, hiszen sokan használunk méretezőt, ami a méretezés, a stop és célár berakását elvégzi és mivel a stopot vizuálisan adjuk meg nem okoz nagy gondot az irány eltalálása sem... Egy ilyent itt ismerhetsz meg. Legnagyobb hibák: Nem jó az irány Nem jó a méret Az előző részben…
márc. 22
7:15
Mennyi vizet fogyasztanak a magyar háztartások? (ProfitLine)
Vízfogyasztás Magyarországon (1990-2014) egy lakosra jutó évi vízfogyasztás, m3
márc. 22
7:15
Trump miatt zuhant meg Amerika (Hírstart)
Csökkenéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói Donald Trump elnök adócsökkentési terveit övező kételyek miatt.
márc. 22
7:18
Olcsóbb lett a gázolaj (MaHu)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.
márc. 22
7:21
Felköthetik a gatyájukat a diploma nélküli végrehajtók (Portfolio)
Fontos dátum 2017. december 31-e a magyar végrehajtók számára, ezután ugyanis nem dolgozhat Magyarországon olyan végrehajtó, aki nem végezte el a jogi egyetemet, vagy legalábbis nem kezdte meg...
márc. 22
7:27
Érettségi lázban ég a végrehajtók egy része (HVG)
Közeleg a határidő azoknak a végrehajtóknak, akiknek nincs még jogi diplomájuk, és a törvény szerint 2022-ig meg kell szerezniük. Aki nem tud év végéig legalább egy sikeres felvételit produkálni, az bukja az állását.
márc. 22
7:30
Meglepetés a kutakon – ennek örülhet az autósok fele (Privátbankár)
Olcsóbban tankolhatnak a dízelesek.
márc. 22
7:33
Újabb hungarikumokkal büszkélkedhetünk (Hírstart)
A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét.
márc. 22
7:36
Csökkent a gázolaj ára (GazdaságPortál)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott. A csökkentéssel a gázolaj átlagára 364 forintra mérséklődött, a benziné 355 forint maradt. Legutóbb szombaton csökkent az üzemanyagok ára, a benziné bruttó 5, a gázolajé bruttó 6 forinttal. A benzin március 1-je óta 13 forinttal lett ...
márc. 22
7:39
Devizapiac - Kis mértékben gyengült a forint (Hírstart)
Minimálisan gyengült a forint szerda kora reggelig a főbb devizákhoz viszonyítva a bankközi piacon kedd este óta.
márc. 22
7:45
Ma pont kerülhet a 2003-as brókerbotrány végére (HVG)
Tizenkét éve húzódik a K and H Equities egykori brókere és társainak sikkasztási ügye.

Keresés