2017. március 30. csütörtök

márc. 30
0:06
Emberi pajzsnak használja a szír civileket az ISIS (888)
A dzsihadista terrorszervezet mocskos taktikákból sosem fogy ki, ezúttal a Rakkában rekedt civileket zsarolja: ha fizetnek 1000 dollárt, életben maradhatnak, ha nem, élő pajzsként használnák őket az amerikaiak ellen.
márc. 30
0:12
Szaltózott, majd büntetett a norvég csodagyerek (Hírstart)
A mindössze 18 éves Espen Smeplass egy hátraszaltó elvégzése után dobott hétméterest a norvég férfi kézilabda-bajnokság Notteroy-Herkules mérkőzésén. Jól nézze meg ezt a videót, mert ilyet még biztosan nem látott.
márc. 30
0:12
'Nem a tükör hibás, ha nem tetszik a kép' (Hírstart)
35. Magyar Sajtófotó Kiállítás. Március 28-tól május 28-ig látható a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban az előző év legjobb magyar sajtófotóiból készített válogatás.
márc. 30
0:15
Csütörtöki sportműsor: Federer az elődöntőért játszik (NSO)
Csütörtök délután Roger Federer már az elődöntőbe jutásért játszik a miami tenisztornán, ellenfele Tomás Berdych lesz. Íme, a mai sportműsor.
márc. 30
0:15
Idén a magyar GDP 3 százalék körül nőhet (ProfitLine)
Idén a magyarországi GDP 3 százalék körül nőhet a CIB Bank elemzői szerint, elsősorban a belső kereslet és az uniós források felhasználásának emelkdése miatt - mondta Trippon Mariann, a pénzintézet vezető elemzője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
márc. 30
0:15
Napi horoszkóp 2017. 03. 30.: Mondd ki a véleményed csütörtökön! (NLCafé)
Ott van benned az a félelem, hogy mi lesz akkor, ha kimondod a véleményedet. Pedig valójában nagyon egyszerű: az lesz, hogy a világ hirtelen elkezdi figyelembe venni azt, és elkezd annak megfelelően működni. Míg ha kényelmes módon elhallgatod a véleményed, akkor csak magadban pufogsz, de semmilyen változás sem történik. Forrás: Nők Lapja Café: Napi horoszkóp 2017. 03. 30.: Mondd ki a véleményed…
márc. 30
0:19
Napi horoszkóp: négy elem szerelmi horoszkóp – 2017. 03. 30. (NLCafé)
Napi horoszkóp, ami segít elindítani a napod, legyen szó randiról, beszélgetésről vagy nagy bejelentésről. Szerelmi horoszkóp és útravaló, amit a négy elem ihletett. Forrás: Nők Lapja Café: Napi horoszkóp: négy elem szerelmi horoszkóp – 2017. 03. 30.
márc. 30
0:27
Páncélba zárt szellem (est.hu)
A kilencvenes évek a cyberpunk aranykorának számított, és e korszaknak is kiemelkedő alkotása volt az 1995-ben készült japán anime, a Páncélba zárt szellem. Hollywood csak némi fáziskéséssel, 22 évvel később készítette el a remake-et, de megérte várni.
márc. 30
0:30
Csumetta (444)
Szerintem mindent kifacsartunk ebből a napból, úgyhogy köszönjük a figyelmet. Holnap hattól újra hírek.
márc. 30
0:30
Aján Tamás nagy bejelentést tett (Hírstart)
Benyújtotta jelentkezését a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöki posztjára a szervezetet 2000 óra irányító Aján Tamás.
márc. 30
0:36
Várható időjárás - Csütörtök, 2017.03.30. (Kiderül)
.
márc. 30
0:42
A Samsung bejelentette a Galaxy S8-at és S8+-t (pcforum.hu)
[Samsung] A Samsung Electronics bemutatta új Galaxy S8 és S8+ okostelefonjait, amelyek a lényegében keretmentes kialakításukkal áttörik az okostelefonok megszokott határait, miközben számos új szolgáltatást kínálnak. A számos új szolgáltatásnak és alkalmazásnak, illetve a magával ragadó vizuális é..
márc. 30
0:45
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 30
0:48
A QNAP és az ABBYY közösen mutatta be a digitalizálási megoldásukat a 2017-es CeBIT-en (IT-Extreme)
A QNAP NAS biztonságosan menedzseli és tárolja digitális adatainkat
márc. 30
0:48
Új lehetőség a hazai startup finanszírozásban (ProfitLine)
Több mint 50 milliárd forintot szán a folyamatosan fejlődő magyar startup ökoszisztéma ösztönzésére az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Alapkezelő. A szervezet mostantól nem csupán MFB, hanem Európai Uniós Forrásokkal is segíti a vállalkozásalapítást és a hazai tehetségek támogatását, valamint a vállalkozói kultúra erősítését, így Magyarország versenyképességének növelését.
márc. 30
0:52
A Thermaltake bemutatta az új View 28 RGB Gull-Wing Window ATX közepes méretű toronyházát (IT-Extreme)
256-színű RGB Matrix dizájnnal
márc. 30
0:56
2017. április 6-13. között Budapesten, három helyszínen fut majd a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál (IT-Extreme)
Elővételben már kaphatóak a jegyek
márc. 30
1:00
A SES-15 megérkezett Kourouba, hogy a Soyuz fedélzetén nemsokára pályára állhasson (IT-Extreme)
A SES-15 az első fellövésre váró hibrid SES műhold 16 darab 36 MHz-es Ku-sávos transzponderrel és 10 GHz-nyi nagy teljesítményű hasznos teherrel felszerelve
márc. 30
1:04
2017. március 27-28., Budapest Nemzetközi szakmai konferencia a közszféra igényeire alapozott innováció szerepéről az otthonápolásban (IT-Extreme)
A HoCare projekt elsősorban az elöregedő lakosság problémáira koncentrál
márc. 30
1:08
A környezetvédelmi kezdeményezések népszerűsége nő a munkavállalók körében, de a munkáltatók kevésbé lelkesek (IT-Extreme)
A hazai szervezetek a fejlett technológia kínálta, könnyen megszerezhető pénzügyi és CSR-előnyöktől esnek el
márc. 30
1:12
Megjelent az AIDA64 5.90 (IT-Extreme)
A frissítés támogatja AMD Ryzen “Summit Ridge” és az Intel “Apollo Lake” processzorait
márc. 30
1:16
A jövő informatikai szakemberei a középpontban (IT-Extreme)
Minisztériumi együttműködést és ifjú tehetségek díjazását jelentették be a HOUG konferencián
márc. 30
1:20
Már az építőiparban is megjelentek a robotok (IT-Extreme)
Robotokat „alkalmaz” a Terrán
márc. 30
1:24
Bemutatkozott a Vodafone-nál előrendelhető Samsung Galaxy S8 és S8+ (IT-Extreme)
Az április 28-tól megvásárolható készülékek a Vodafone weboldalán mostantól előrendelhetőek, április közepétől pedig megtekinthetőek a kijelölt márkaüzletekben
márc. 30
1:28
Összesen több mint 21 milliárd forint árbevétel növekedést eredményező, kiemelkedő társadalmi hasznot hozó, világszínvonalú teljesítményeket ismertek el a… (IT-Extreme)
A díjátadó a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap főtámogatásával valósult meg
márc. 30
1:36
752 százalékkal nőtt a zsarolóprogram-családok száma (Hírstart)
Az egyik víruskereső cég megoldásai 2016-ban összesen 81 milliárd kiberfenyegetést blokkoltak, ami 56 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez képest.
márc. 30
1:45
Cannes - A fiatal Claudia Cardinale látható az idei fesztivál hivatalos plakátján (MaHu)
A római háztetőkön táncra perdülő fiatal Claudia Cardinale látható a 70. cannes-i fesztivál hivatalos plakátján.
márc. 30
1:51
Megérkezett a Samsung Galaxy S8 és S8+ (IT-Extreme)
A lehetőségek végtelen tárháza
márc. 30
1:54
Tovább bővülhet a Spar Magyarországon (ProfitLine)
A Spar Magyarország árbevétele meghaladta az 516 milliárd forintot 2016-ban, ami 5,2 százalékos növekedés az előző évhez képest, az idén a vállalat az üzlethálózat további fejlesztését tervezi - mondta Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
márc. 30
1:54
Átadták a Televíziós Újságírók Díját (Hírstart)
A médiapiaci szakújságírók március 29-én a már hagyománynak számító gálaest keretében díjazták a 2016-os év legjobb magyar televíziós produkcióit és személyiségeit.
márc. 30
1:55
Dr. Csömör Magdolna, az Invitel Csoport jogi főtanácsadója újabb három évre a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagja (IT-Extreme)
Dr. Csömör Magdolna több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hírközlési piacon, a hazai távközlési piacnyitás kezdete óta képviseli a szolgáltatói oldalt
márc. 30
1:59
Minden ötödik magyar játékosnál problémát okozhatnak a videojátékok (IT-Extreme)
Tiltás helyett beszélgetéssel, társas programokkal és sportolással előzhetjük meg a bajt – tanácsolja a Chio Mozdulj Gamer Mozgalom szakértője
márc. 30
2:00
Canon EOS:minden képnek van egy története II. (Hírstart)
Idén márciusban harminc éve, hogy a cserélhető objektíves fényképezőgépeket, és a rengeteg kompatibilis kiegészítőt is magában foglaló EOS-rendszert piacra dobta a Canon. Erről a sikertörténetről szol sorozatunk. Minden képnek megvan a maga története. Ahogyan készült, amit mutat, vagy amire emlékeztet. Ha valaki elkészít egy képet, akkor azzal mind
márc. 30
2:27
Putyin megnövelte az orosz haderő létszámát (ProfitLine)
Mintegy 12 ezer fővel, 1 897 694-re növelte az orosz fegyveres erők hivatásos állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök.
márc. 30
2:39
1956-os online adatbázist mutatott be az OSZK (MaHu)
A forradalom napjaiban készült több ezer fényképet, hosszabb-rövidebb filmsnittet és hangfelvételt felvonultató portál nagy mértékben hozzájárulhat az 1956-os események hiteles történetének rekonstruálásához és megismertetéséhez.
márc. 30
3:09
Tízezrek várnak szociális ellátásra (HáziPatika)
Közel harmincezer ember szerepel a szociális várólistán a hivatalos adatok szerint, de a tényleges igénylők száma ennél sokkal magasabb. ...
márc. 30
3:15
A szabályokat is semmibe vette: Schumacher mindenre képes volt a győzelemért (Blikk)
Gland — Michael Schumacher (48) nem bírt veszíteni, ha a győzelemhez szükség volt a szabályok felrúgásához, kijátszásához, simán belement a trükközésbe. Kedves vérfarkas – barátja, a sportújságíró Ralf Bach (55) szerint találó, ahogy a rajongói becézték a hétszeres Forma–1-es világbajnokot.
márc. 30
3:19
„Újra kellett tanulnom járni” - szörnyű időszakáról mesélt a három térdműtéten áteső Batik Bence (Blikk)
Budapest — Szörnyű időszakon van túl Batik Bence (23).
márc. 30
3:33
Segíteni akart, most barátnője hitele miatt veszíti el otthonát Anikó (Blikk)
Budapest — Egy több mint tíz éve tartó barátságban az ember úgy érezné, nem érhetik már meglepetések – legalábbis nem a kellemetlen fajtából. J. Anikó (52) most az otthonát is elveszítheti olyasvalaki miatt, akit mindig is a barátjának hitt, akin segített, amikor csak tudott. Ágnes (42), a barátnő most a közösségi oldalán is letiltotta segítőjét.
márc. 30
3:33
A kormány a reklámadó 9%-ra emelésével egyértelműen hadat üzent a hazai média iparnak (ProfitLine)
A kormány az Európai Bizottság 2016. november 4-i határozatára és az Európai Bíróság március 24-i végzésére reagálva tegnap benyújtotta azt törvénytervezetet, amely szerint az eddigi 5,3% helyett idén január 1. és május 31. között 0% lesz a reklámadó mértéke, majd június elsejétől 9%-ra emelkedik az adóteher. A Magyar Reklámszövetség és társszövetségei fenntartják eddigi álláspontjukat, hogy a…
márc. 30
3:33
SVX néven kőkemény terepes kivitelt kaphat a Land Rover Discovery (Auto Pult)
A Land Rover mindig is tisztelte a hagyományait, így nem csoda, hogy modelljeik mind a mai napig kiemelkedő terepképességekkel rendelkeznek kategóriájukon belül, még ha ezt olykor nem is olyan nehéz teljesíteni, és sok vásárló már nem is különösebben használja ki. Mindez azonban presztízskérdés, így nem csoda, hogy a legfrissebb hírek szerint a Discoveryből piacra dobnak majd egy kőkemény terepes…
márc. 30
3:37
Ilyen súlyos büntetésre nem számított a lányát halálra késelő anya (Blikk)
Tatabánya — Szerda reggel még mosolyogva érkezett a bíróságra Á. Anikó, egyik ismerősének még puszit is dobott.
márc. 30
3:37
Ezek okozhatnak petefészekrákot (ProfitLine)
A petefészekrák kialakulásának kockázatát növelő 12 új génvariációt azonosítottak a kutatók, akik a Nature Genetics című folyóiratban ismertették az eredményeiket.
márc. 30
3:37
Nem is az a durva, hogy 472 km/h-ra gyorsult egy Ford GT, hanem az, ahogy tette (Auto Pult)
Átépített autókról a műfaj ellentmondásai és nehéz megítélhetősége okán nem szoktunk írni, de ezúttal kivételt kell tennünk, hiszen a világ leggyorsabb autójáról van szó. Az alaposan átdolgozott előző generációs Ford GT ugyanis rekordot állított fel egymérföldes gyorsulásban.
márc. 30
3:41
Feltámadhat a Volga autómárka (Auto Pult)
Az egykor az orosz autóipar egyik csúcsát képviselő Volga autómárka 2010-ben búcsúzott el az autógyártástól, méghozzá sajátosan méltatlan módon, egy Chrysler Sibling átdolgozásával Siber néven. Most viszont a tulajdonos GAZ csoporttól érkező információk alapján a Volga visszatérhet.
márc. 30
3:45
Áprilisban érkezik a frissített Lexus NX (Auto Pult)
A Lexus megerősítette, hogy a Sanghaji Autószalonon mutatkozik be az NX crossover frissített változata. Az enyhe ráncfelvarrás várhatóan csak kívül-belül eredményez módosításokat.
márc. 30
3:49
Keljünk versenyre a gumiszervizekkel – csináld magad gumicsere (Auto Pult)
Nehéz felvenni a profi gumiszervizekkel a versenyt, mégis némely szempontból előnyösebb lehet otthon, házilagosan lecserélni a téli kereket azoknak, akiknek van felnire szerelt téli-nyári garnitúrájuk. A spektrum elég széles, hiszen sokan minden munkafolyamatot szervizekre bíznak, és a kerékcserén túl a tisztításból, illetve a tárolásból sem veszik ki a részüket, csak anyagilag.
márc. 30
3:51
Balhéba keveredett az utcán Rákóczi Feri - meg akarták verni (Blikk)
Budapest — Meglepő vallomás! – Tegnap meg akartak verni – árulta el a Rádió1 Reggeli Show-jában Rákóczi Feri (46), aki Budapest belvárosában került konfliktushelyzetbe.
márc. 30
3:51
Titkos alku készül Klapka vagyonáról (Blikk)
Budapest — Apjuk akarata ellenére nem akarják kizárni Klapka György (†88) gyerekei a legidősebb testvért a végrendeletből.
márc. 30
3:53
Megérkezett hazánkba az új Land Rover Discovery - 16 milliótól elérhető (Auto Pult)
Elődje értékeit megörökölve, ám vadonatúj alapokon új öntudatra ébredve mutatkozott be a Land Rover Discovery új generációja. Az SUV modell úgy lett nagyobb, hogy közben mázsákkal lett könnyebb, a praktikumot és a többcélú használatot pedig olyan magas szintre emeli, ahol korábban még sosem járt. Az újdonság megérkezett hazánkba is, a budai bemutatón pedig megtudunk minden információt róla.

Keresés