2017. január 11. szerda

jan. 11
0:03
Ezért ringatják az anyák újszülöttjeiket a bal oldalukon (ProfitLine)
Sikerült megoldani annak rejtélyét, hogy az anyák miért inkább baloldalt ringatják az újszülöttjeiket. A kutatók szerint ez a pozíció aktiválja a gyermek jobb agyféltekéjét, amelynek nagy szerepe jut a kommunikációt és a kötődést segítő agyi funkciókban.
jan. 11
0:30
Ingatlanközvetítőket büntetett a versenyhivatal (Adózóna)
Két ingatlanközvetítő társaságot bírságolt összesen több mint 75 millió forintra a versenyhivatal.
jan. 11
0:36
Az adatgazdaság kiépítésére tett javaslatot az EB (ProfitLine)
Az Európai Bizottság javaslatokat terjesztett elő az adatgazdaság kiépítésére, amelyektől a digitális egységes piac erősödését reméli.
jan. 11
0:40
Szörfözés a felhők felett: fedélzeti internet a Lufthansa és az Austrian Airlines rövid és közepes távolságú járatain (ProfitLine)
-Internethozzáférés az Európán belüli járatokon is -A Lufthansa és az Austrian Airlines megkezdi az utasoknak nyújtott internetszolgáltatás ingyenes tesztelését -A termék bevezetése az első negyedévben várható, az első ütemben az Airbus A320-as család 10 gépén -Három – 3, 7 és 12 eurós – szolgáltatáscsomag közül lehet majd választani
jan. 11
1:09
Az adóhatósághoz is be lehet nyújtani az iparűzésiadó-bavallást (ProfitLine)
Január 1-jétől az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében lehetőség van arra is, hogy az adózók elektronikusan, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) vallják be állandó jellegű helyi iparűzési adó (hipa) kötelezettségüket, több önkormányzatot érintő adókötelezettség esetén pedig csoportosan is be lehet küldeni a hipa bevallásokat - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.
jan. 11
1:42
Donald Trump lánya és veje lemond valamennyi vállalatvezetői funkciójáról (ProfitLine)
Várhatóan lemond valamennyi vállalatvezetői megbízatásáról Ivanka Trump és Jared Kushner, a megválasztott amerikai elnök lánya és veje. Minderről azt követően számolt be kedden az amerikai sajtó, hogy Donald Trump Kushnert nevezte ki fehér házi vezető tanácsadóvá.
jan. 11
2:15
Mindenkit befogadnak az éjjeli menedékhelyeken (ProfitLine)
Mindenkit befogadnak az éjjeli menedékhelyeken és a nappali melegedőkön, aki segítségért fordul a hajléktalanellátó szervezetekhez; senkinek nem kell kapacitáshiány miatt az utcán töltenie az éjszakát - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az MTI-nek kedden adott telefonos nyilatkozatában.
jan. 11
2:48
A GVH 75,6 millió forintra bírságolta a Duna House-t és az Otthon Centrumot (ProfitLine)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Duna House Holding Nyrt. (DHH) és az Otthon Centrum Holding Kft. (OCH), valamint a Duna House Franchise Szolgáltató Kft. (DHF) és az Otthon Centrum Franchising Tanácsadó Kft. (OCF) összehangolta árpolitikáját, egyúttal bizalmas üzleti információkat osztott meg egymással keresztértékesítési együttműködések keretében, a jogsértések miatt a versenyhivatal…
jan. 11
3:21
A Főtávra hivatkozva illetéktelenek próbáltak bejutni több lakásba (ProfitLine)
A Főtávra hivatkozva illetéktelenek próbáltak bejutni távfűtéses lakásokba különböző indokokkal a fővárosban, legutóbb a XIII. kerületben károsítottak meg egy fogyasztót ismeretlenek. A Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv) ezt kedden közölte az MTI-vel.
jan. 11
3:52
Elkezdődött a reptéri szálloda építése (ProfitLine)
Elkezdődött a Liszt Ferenc repülőtérről gyalogosan is elérhető majdani szálloda építése - mondta a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.
jan. 11
4:57
Középiskolai felvételi pontszámok 2017 - hányadik helyen van a gyerekünk? (ProfitLine)
Az általános iskolai tanulók első nagy megméretése a középiskolai felvételi vizsga. A központi felvételi vizsgák 2017-ben január 21-én (szombat) lesznek. A tanulóknak matematika és magyar nyelv tantárgyakból kell központi írásbeli vizsgát tenni.
jan. 11
5:18
Helyreigazítás (Üzlet és Utazás)
Baráti szerződések a Miniszterelnökségen is címmel közölt cikkünkben tévesen azt írtuk...
jan. 11
5:20
Ligetvédők - Nincs ítélet (Üzlet és Utazás)
A bíróság - perbeli hiányosságok miatt - elnapolta a tárgyalást.
jan. 11
5:30
Mennyiért vesszük a tojást? - ábra (ProfitLine)
A tojás fogyasztói átlagára, forint/darab
jan. 11
5:54
Mr. West hihetetlenül rendkívüli kalandjai (Üzlet és Utazás)
Varga Judit zeneszerző pályájáról, a kétlakiságról és új némafilm-produkciójáról.
jan. 11
5:56
Tiltakozik a könyvszakma (Üzlet és Utazás)
A KMTG íróakadémiájának 400 millió forintos állami támogatását kifogásolják.
jan. 11
5:57
Magyarország régiós nagyhatalom lehet: átalakul a világturizmus (Portfolio)
A globális turizmus 2010 óta látványosan növekszik, és bár több tényező jelenthet kockázatot, várhatóan idén is tovább folytatódik a felívelés. Előrejelzések szerint a következő tíz évben Európa és...
jan. 11
5:57
Ha ez így megy tovább, nyugdíjas otthonná válik egész Békés megye (Pénzcentrum)
Bezzeg Budapest belvárosában már alig élnek idősek....
jan. 11
5:58
Komlósi Ildikó a Bóta Caféban (Üzlet és Utazás)
A Kossuth-díjas operaénekes nagy átéléssel, sok humorral beszél zenéről és a világról.
jan. 11
6:00
Nemes Jeles László új filmjének támogatása (Üzlet és Utazás)
A Sunset egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén.
jan. 11
6:03
Márciusban jelenik meg a Digitális jólét alapcsomag (ProfitLine)
A Digitális jólét alapcsomag márciusban jelenik meg a szolgáltatók kínálatában, ára legalább tizenöt százalékkal alacsonyabb lesz a jelenleg elérhető legolcsóbb internet-előfizetési konstrukció áránál - mondta Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
jan. 11
6:15
Kemény harc vár Trumpra az áhított orosz barátságért (Privátbankár)
Nagy nyomás nehezedik pártja részéről a rövidesen hivatalba lépő amerikai elnökre, hogy viselkedjen ellenségesen az oroszokkal, miután bizonyítottnak tekintik, hogy Oroszország az interneten keresztül beavatkozott a választási kampányba. Trump ugyanakkor jó kapcsolatokat szeretne a Kremllel, marad-e neki középút?
jan. 11
6:36
Több forrás is tanúskodik orosz hackertámadásról az amerikai hírszerzés szerint (ProfitLine)
James Clapper amerikai hírszerzési vezető szerint többféle forrásból származnak az adatok az amerikai számítógépes rendszerek elleni orosz hackertámadásokról, és az oroszok legalább kéttucat más országban is megpróbálták befolyásolni a választási folyamatot.
jan. 11
6:38
Obama szerint Amerika jobb és erősebb lett (ProfitLine)
Az Egyesült Államok jobb és erősebb lett az elmúlt nyolc évben - mondta utolsó elnöki beszédben Barack Obama Chicagóban, nem messze az első elnöki győzelmi beszédének helyszínétől.
jan. 11
6:48
Egyéni vállalkozók, itt az adóelőleg-fizetés határideje! (Adózóna)
A vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazó egyéni vállalkozóknak és az átalányadózást választóknak is 2017. január 12-éig kell megfizetniük a 2016. évi negyedik negyedévi adóelőleget. Cikkünkben összefoglaljuk az előlegszámításra vonatkozó szabályokat.
jan. 11
6:51
Jó a hangulat, veszik a részvényeket (Portfolio)
Szinte kivétel nélkül emelkedni tudnak a ma reggeli kereskedésben az európai részvényindexek, köszönhetően néhány kedvező makroadatnak, valamint egy ma várható sajtókonferenciának, ahol Trump újabb...
jan. 11
7:09
Trump az egészségbiztosítási törvény azonnali visszavonását kéri (ProfitLine)
Donald Trump megválasztott amerikai elnök a Barack Obama nevéhez fűződő Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény azonnali visszavonását kérte a republikánusoktól.
jan. 11
7:21
Minimálisan változott a forint árfolyama (GazdaságPortál)
Alig pár fillérrel mozdult el szerda kora reggelig a forint árfolyama a főbb devizákhoz viszonyítva a bankközi piacon kedd este óta. Szerda reggel fél hétkor az euró 309,12 forinton állt a kedd esti 309,06 forint után. A svájci frank jegyzése 287,75 forintról 287,99 forintra, a dolláré pedig 292,76 forintról 292,85 forintra változott. Az euró minimálisan ...
jan. 11
7:24
Így költünk jóval többet az élelmiszerüzletekben, mint kellene (Napi)
Egy új statisztika szerint egészen elképesztő mennyiségű ételt dobnak ki a britek, de a globális statisztikákat böngészve kiderül, hogy az egész világ megtanulhatna ésszel vásárolni. A brit háztartások ... ...
jan. 11
7:27
Épül az új szálloda Ferihegyen – ilyen lesz (Privátbankár)
Elkezdődött a Liszt Ferenc repülőtérről gyalogosan is elérhető szálloda építése.
jan. 11
7:27
Kötvényeket bocsátott ki az Alteo (Portfolio)
A tőzsdei tőkebevonást után nem sokkal a kötvénypiacok felé fordult az Alteo, a társaság 650 millió forint össznévértékben bocsátott ki kötvényeket zárt körben. Az Alteo bejelentette, hogy zárt...
jan. 11
7:29
Putyinnak Trump viselt dolgairól is vannak információi (Portfolio)
Oroszországnak kompromittáló személyes és pénzügyi információi lehetnek Donald Trump megválasztott amerikai elnökről - jelentette kedden a CNN amerikai hírtelevízió arra hivatkozva, hogy értesülései...
jan. 11
7:42
Egy óvoda tetőszerkezete kapott lángra hajnalban Pest megyében- Fotó (Üzlet és Utazás)
A szomszédos bölcsőde teteje is veszélyben volt.
jan. 11
7:42
Oroszországnak pikáns információi lehetnek Donald Trumpról (ProfitLine)
Oroszországnak kompromittáló személyes és pénzügyi információi lehetnek Donald Trump megválasztott amerikai elnökről - jelentette kedden a CNN amerikai hírtelevízió arra hivatkozva, hogy értesülései szerint a Trumpnak pénteken bemutatott hírszerzési jelentéshez csatoltak egy erről szóló kétoldalas jegyzetet.
jan. 11
7:45
Ennek sokan nem fognak örülni: rendszámot kapnának a kismotorok (Privátbankár)
Közlekedésbiztonsági okokra hivatkozva a fejlesztési tárca indokoltnak tartja a segédmotorok rendszámosítását.
jan. 11
7:45
A GVH 75,6 millió forintra bírságolta a Duna House-t és az Otthon Centrumot (GazdaságPortál)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Duna House Holding Nyrt. (DHH) és az Otthon Centrum Holding Kft. (OCH), valamint a Duna House Franchise Szolgáltató Kft. (DHF) és az Otthon Centrum Franchising Tanácsadó Kft. (OCF) összehangolta árpolitikáját, egyúttal bizalmas üzleti információkat osztott meg egymással keresztértékesítési együttműködések keretében, a jogsértések miatt a versenyhivatal…
jan. 11
8:00
Útzár az M7-esen - a rendőrség torlódásra számít (Napi)
Három személygépkocsi ütközött össze az M7-es autópálya főváros felé tartó oldalán, Velencénél, emiatt csak a leállósáv járható - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerda reggel. ... ...
jan. 11
8:00
Elbúcsúzott Obama és utoljára még odaszúrt Trumpnak (Privátbankár)
Megtartotta az utolsó elnöki beszédét Barack Obama.
jan. 11
8:00
Halálos balesettel indult a nap - A 4-esen ért véget egy emberélet (Üzlet és Utazás)
A főút és a 311-es út körforgalmának közelében történt a tragédia.
jan. 11
8:02
Tömegbaleset az M6-oson – lezárták az autópályát - frissítve (Privátbankár)
Több autó ütközött össze Besnyőnél, az M7-es viszont újra járható Velencénél.
jan. 11
8:02
Három autó ütközött az M7-esen Velencénél (Üzlet és Utazás)
Aki teheti, használja a 7-es főutat.
jan. 11
8:03
Közel kétmillió részvény kerül vissza a Molhoz (Portfolio)
Közel 2 millió részvény kerül vissza a Molhoz az UniCredittel kötött szerződések eredményeként, ami részvényesi szempontból pozitív, tovább javul ugyanis a tulajdonosi struktúra átláthatósága. A...
jan. 11
8:15
Szlovák irányítású, magyarországi embercsempész banda került bíróság elé (Napi)
A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádat emelt egy embercsempészésre szakosodott nemzetközi bűnszervezet vezetőjével és kilenc tagjával szemben. A bűnszervezet felszámolását egy magyar-szlovák közös nyomozócsoport ... ...
jan. 11
8:15
Mi újság az ingatlanpiacon? (ProfitLine)
Változások történtek az új lakások fokozatosan bővülő kínálati piacán. Ma már az elérhető új lakások valamivel kisebbek, mint tavaly: idén januárban az országos adatok szerint ugyanis 75 négyzetméter volt az átlagméret, szemben az egy évvel korábbi 79 négyzetméterrel. A budapesti újlakás-kínálatban pedig 86 négyzetméterről 78 négyzetméterre csökkent az átlagméret - derül ki az ingatlan.com több…
jan. 11
8:15
Tőzsde – Ismét történelmi csúcson zárt a BUX (GazdaságPortál)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 177,27 pontos, 0,54 százalékos emelkedéssel, 33 031,53 ponton zárt kedden, ami újabb történelmi csúcs. A részvénypiac forgalma 12,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek elmondta: kedden nem érkeztek piacmozgató hírek, a…
jan. 11
8:19
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.01.11) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.01.11-i időjárásjelentése....
jan. 11
8:33
Idén végre felgyorsul a világ (Napi)
A Világbank a tavalyinál nagyobb idei gazdasági növekedéssel számol, de a bővülés üteme alacsonyabb lehet az eddig vártnál. Idei első Global Economic Prospects című jelentésében a Világbank azt prognosztizálja ... ...
jan. 11
8:33
Minimálbér 2017: ettől tartanak a kisebb cégek vezetői (Napi)
Az előző negyedévhez képest kissé emelkedett a Policy Agenda kkv konjunktúraindex értéke. A trend egy éve egy hullámzást mutat, mintha nem tudnák eldönteni a cégvezetők, hogy merre indul el a gazdaság. ... ...
jan. 11
8:33
Rekordhosszúságú rekordsorozat a londoni tőzsdén (GazdaságPortál)
Egymás után kilencedszer zárt rekordon kedden a Londoni Értéktőzsde (LSE) irányadó FTSE 100-as árfolyamindexe. Ez a sorozat önmagában is rekord az index 33 éves történetében. A keddi kereskedési nap végén az LSE-n jegyzett száz legnagyobb piaci tőkeértékű vállalat árfolyammutatója az előző napi záráshoz képest 0,52 százalékos, 37,70 pontos emelkedéssel 7275,47 pontos rekordon állt meg. Az ...
jan. 11
8:35
Nagy változás jöhet a magyar utakon - sokba is kerül (Napi)
Közlekedésbiztonsági okokra hivatkozva a fejlesztési tárca indokoltnak tartja a segédmotorok rendszámosítását - írja a Világgazdaság. A becslések szerint mintegy hatszázezer érintett jármű többsége tíz ... ...

Keresés