2017. január 6. péntek

jan. 6
0:12
Nem csak hackeltek az oroszok az amerikai hírszerzés szerint (ProfitLine)
James Clapper, az amerikai hírszerzés csúcsszervezetének vezetője a kongresszusban tartott csütörtöki meghallgatáson azt állította, hogy az amerikai számítógépes rendszerek meghackelése csupán egyike volt azoknak az orosz törekvéseknek, amelyek az amerikai választási folyamatba történő beavatkozást célozták.
jan. 6
0:45
Magasabb lesz az infláció a közép-európai EU-gazdaságokban (ProfitLine)
Londoni pénzügyi elemzők szerint a jelenleg vártnál valószínűleg magasabb lesz az infláció az idén a közép-európai EU-gazdaságokban, köztük Magyarországon, de mivel a felhajtóerőt jórészt a maginflációs körön kívüli összetevők adják, ez az idén még nem feltétlenül vezet monetáris szigorításhoz ezekben a gazdaságokban.
jan. 6
1:18
Nagy az érdeklődés az idei vizes vb jegyek iránt (ProfitLine)
Bő egy hónap alatt majdnem 34 ezer jegyet adtak el a Budapesten és Balatonfüreden július 14. és 30. között sorra kerülő vizes világbajnokságra.
jan. 6
1:51
Mesterséges intelligenciára cserélte dolgozóit egy japán biztosító (ProfitLine)
Elbocsátja 34 munkatársát és állásaikat egy mesterséges intelligencia (AI) rendszerrel tölti fel a Fukoku Mutual Life Insurence japán biztosítótársaság. Az IBM cég Watson Explorer AI rendszere a biztosítottaknak járó kifizetéseket fogja kiszámolni.
jan. 6
2:24
Készüljünk fel: extrém hidegre, viharos szélre számíthatunk! (ProfitLine)
Az extrém hideg, a viharos szél és a hófúvás veszélye miatt adott ki országszerte másod-, illetve elsőfokú figyelmeztetéseket péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jan. 6
2:57
Így változnak az átlagkeresetek - ábra (ProfitLine)
teljes munkaidőben foglalkoztatottak; havi nettó átlagkereset; költségvetés és a versenyszféra; forint/hó
jan. 6
3:30
Kivonulna a tőzsdéről a Plotinus Holding (ProfitLine)
A Plotinus Holding Nyrt. részvényeinek tőzsdei kivezetését javasolja a társaság igazgatótanácsa a részvényeseknek - közölte a Plotinus a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
jan. 6
4:03
Jelentős fejlesztések lesznek Szombathelyen (ProfitLine)
Egészségügyi alapellátó központot építenek Szombathelyen, bölcsődék és óvodák energetikai korszerűsítését oldják meg, utakat és csatornarendszert újítanak fel a következő években a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében rendelkezésre álló 17,2 milliárd forintnyi uniós forrásból - közölte a város polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.
jan. 6
5:09
Egyre többen dolgozunk - erősödik az ország (ProfitLine)
Magyarország erősödik, amit legjobban az mutat, hogy egyre többen dolgoznak - mondta Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján a csütörtökön közzétett foglalkoztatottsági adatokat kommentálva.
jan. 6
5:36
Családi kedvezmény 2017-ben (Adózóna)
A családi kedvezmény továbbra is az összevont adóalapot csökkentő kedvezmény, amelyet a jogosult – jogosultsági hónaponként – az eltartottak számától függően a kedvezményezett eltartottak után érvényesíthet. Ugyanakkor nőtt a két eltartott utáni kedvezmény. A NAV összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.
jan. 6
5:45
A taxisok nagy része már bevásárolt online kasszából (HVG)
Január elsejétől kellene online pénztárgépet használnia többek között a taxisoknak is, a Világgazdaság szerint 80 százalékuk üzemelte be eddig a gépet.
jan. 6
5:45
Döntő csapást is mérhet Magyarország az államadósságra (Portfolio)
Számításaink szerint idén is folytatódhat a GDP-arányos adósság csökkenése, ami két-három évre visszatekintve már a gazdaság alapfolyamataiból ered, nincs szükség "trükközésre". A választások előtt a...
jan. 6
5:45
Meglépték az áruházláncok: ilyen akció csak egyszer van egy évben (Pénzcentrum)
Hol érdemes vásárolni a következő hetekben?...
jan. 6
6:00
Több tízezren kerülhetnek utcára a jelzáloghitelük miatt (HVG)
A 66 ezer nem teljesítő jelzáloghiteles közül 22 százalékuk egyáltalán nem is akart együttműködni a bankjával.
jan. 6
6:15
Trump hírszerzés csúcsvezető jelöltjét kitiltották Oroszországból (ProfitLine)
Donald Trump megválasztott amerikai elnök sajtóértesülések szerint valószínűleg egy Moszkva által orosz földről kitiltott volt republikánus szenátort jelöl majd a hírszerzés csúcsvezetőjének, a 73 éves Dan Coatsot.
jan. 6
6:17
Hogyan nyerjünk pénzt az infláció növekedésével? (ProfitLine)
Stabilan emelkednek az európai inflációs várakozások, ami magával húzhatja a 10 éves német államkötvények hozamát is. A decemberi 1,7%-os német infláció fényében például kimondottan alacsonynak tűnnek a 10 éves német államkötvények 20-30 bázispont közötti hozamszintjei. A várt hozamemelkedést a kötvények shortolásával javasoljuk kihasználni. Nézzük, hogyan is kell ezt csinálni!
jan. 6
6:18
Megvan Oroszország legújabb barátja (Privátbankár)
Ahogy véget érni látszik az egypólusú világrend, a Pax Americana, egyre több ország vezetése értékeli át a nagyhatalmakhoz fűződő viszonyát. Az utóbbi időben néhány korábbi amerikai szövetséges, mint Törökország és Szaúd-Arábiai is nyitott a hatalmát visszanyert orosz medve felé, de most itt a legújabb: a Fülöp-szigetek.
jan. 6
6:21
Három figyelmeztetést adtak ki a rendkívüli időjárás miatt (FigyelőNet)
Hófúvás, erős széllökés, extrém hideg várható.
jan. 6
6:27
Ellopják a demokráciát (Népszava)
Újra és újra ugyanazok a hibák és bűnök ismétlődnek.
jan. 6
6:29
Eljött a rendszerváltás vége! (Népszava)
Találtuk:http://varanus.blog.hu/
jan. 6
6:39
Oroszországból kitiltott szenátort tehet Trump a hírszerzés élére (FigyelőNet)
A 73 éves Dan Coats republikánus szenátort Oroszország éles bírálójaként tartják számon.
jan. 6
6:39
Törvényváltozás-áradat – akár 20 kreditpont – elkezdődött a 2017-es év (Adózóna)
A 2017. évre vonatkozó törvényváltozások adózók millióit érintik. Már a tavaszi után elfogadott első őszi csomagban is több mint 300 paragrafus módosult 38 törvényben, s ezt két újabb rapid változtatás követte. Az év során pedig további változások lehetnek. – Az eddigi kommentárjainkat az év folyamán számos részletesebb követi majd, ahol előfizetőink minden fontos évközi adó-, tb-, számviteli, és…
jan. 6
6:41
Gyönyörű gólokkal kapott ki a Barcelona – videó (FigyelőNet)
Kettős emberelőnybe kerültek a katalánok, de így sem tudtak egyenlíteni.
jan. 6
6:41
Egy munkavállaló egy munkaviszonya több munkáltatóval (Adózóna)
Kinek kell bért fizetnie, a költségeket melyik munkáltató, milyen arányban és hogyan számolhatja el, ki és hogyan fogja gyakorolni a munkáltatói jogokat, illetve hogyan szüntethető meg a munkaviszony, ha a munkavállaló ugyanarra a munkakörre több munkáltatóval létesített munkaviszonyt?
jan. 6
6:48
25 százalékkal nőtt a Wizz Air romániai járatainak forgalma (ProfitLine)
Tavaly 23 százalékkal, 5,5 millióra nőtt a Wizz Air diszkont légi társaság utasainak száma a Romániát érintő járatokon a 2015-ös évhez képest - közölte csütörtökön a társaság.
jan. 6
6:57
Jó reggelt kívánok, misére kéne menni! (FigyelőNet)
Parancsolt ünnep van.
jan. 6
6:59
A tervek szerint idén lakásbérlésre költhető majd az átmeneti szállókra fordított összeg (FigyelőNet)
Hiszen tízezrek vannak veszélyben a rendkívüli hidegben.
jan. 6
7:01
Átfagyva, fél pár cipőben találták meg a 82 éves férfit (FigyelőNet)
Sétálni indult, de nem ment haza.
jan. 6
7:06
Új életet lehelne Kecskemét a volt szovjet laktanyába (HVG)
Barnamezős beruházásként rendbeteszik a területet, ott lesz a gyermekjóléti központ, egy bölcsőde, egy rendezvényhelyszín vendéglátóipari egységekkel, a közelben pedig lakópark is épül.
jan. 6
7:15
Súlyosan ittas állapotban ült a volán mögé Gesztesi Károly (FigyelőNet)
A színész ügyvédje szerint korrekt a kiszabott büntetés.
jan. 6
7:15
Trump olyan volt szenátort készül a hírszerzés csúcsvezetőjének jelölni, akit Moszkva kitiltott Oroszországból (GazdaságPortál)
Donald Trump megválasztott amerikai elnök sajtóértesülések szerint valószínűleg egy Moszkva által orosz földről kitiltott volt republikánus szenátort jelöl majd a hírszerzés csúcsvezetőjének, a 73 éves Dan Coatsot. A jelölés rendkívül kényes kérdés a megválasztott elnök számára, aki pillanatnyilag vitában áll az amerikai hírszerző szervekkel, s nem csekély a feszültség közte és a hírszerző…
jan. 6
7:17
Richárd szórakozni vágyott, ütött és elment (FigyelőNet)
Előzetesbe került.
jan. 6
7:18
Átalakul az olaszországi migrációs rendszer (ProfitLine)
Tömegeket befogadó táborok helyett sok kis létszámú központ felállítására készül az olasz belügyminisztérium az illegális bevándorlók kiutasításának felgyorsítására, Marco Minniti olasz belügyminiszter pedig Líbiába utazik, hogy az észak-afrikai ország partjairól induló, migránsokat szállító hajók feltartóztatásáról tárgyaljon - jelentették a csütörtöki olasz lapok.
jan. 6
7:19
Fél év sérülés után mondott fel csapatkapitányának a Vasas (FigyelőNet)
Czvitkovics Péter szolgálataira nem számítanak többé Angyalföldön.
jan. 6
7:21
A Washington Post teljesen belekavarodott az oroszparanoiába (FigyelőNet)
Orosz tisztviselők örültek Trump győzelmének ----> Trump az oroszok ügynöke.
jan. 6
7:23
Honnan volt pénze Klapka Györgynek? (FigyelőNet)
Ha a fele igaz annak, amit magáról mesélt, már akkor is elképesztő dolgokat csinált meg. Élete végén négy cégéből volt még bevétele.
jan. 6
7:24
2016 Putyin éve volt - vagy mégsem? (Napi)
Vlagyimir Putyin orosz államfő a maga szempontjából sikert sikerre halmozott 2016-ban, ám ennek ellenére országa előtt álló gazdasági kihívásokat sorolta évértékelő sajtótájékoztatóján. Vajon miért nem ... ...
jan. 6
7:24
Börtönparancsnokokat váltott le a belügyminiszter (HR Portál)
Három büntetés-végrehajtási (bv-) intézet vezetőjét váltotta le a belügyminiszter - tájékoztatott a Belügyminisztérium.
jan. 6
7:26
Komoly létszámhiány van és még nagyobb lesz a vasúton (HR Portál)
Járatcsökkentés, késés, fennakadás - mindez lehet a következménye a vasútnál egyre inkább uralkodó létszámhiánynak. Hiányzik az utánpótlás, és még 4000 vasutas megy hamarosan nyugdíjba, mondta a Hír TV műsorában Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke.
jan. 6
7:27
Több tízezer lakáshiteles kerülhet utcára (Privátbankár)
Kevés hitelessel tudott megállapodni a kölcsönt nyújtó bank.
jan. 6
7:28
Olvasókat teremtettek a könyvtárosok (HR Portál)
Fiktív olvasókat kreált két East Lake megyei könyvtáros, hogy megmentsék kedvenc könyveiket. Az egyik - persze csak kreált - szorgosan könyvtárba járó olvasó több mint 2300 könyvet kölcsönzött kilenc hónap alatt, írja a Fidelio.
jan. 6
7:30
Egyre több rendőr betegszik meg a déli határon (HR Portál)
110 hivatásos, a déli határon szolgálatot teljesítő rendőr esett ki a a munkából akut gyomor és bélrendszeri panaszok miatt, írja az Index.
jan. 6
7:32
Évente 40-50 ezerrel kevesebb ember dolgozik (HR Portál)
A munkaerőhiánynak elsősorban demográfiai okai vannak, a munkaképes korú népesség fogyása miatt évente 40-50 ezerrel kevesebb ember dolgozik Magyarországon és a probléma vélhetően még évtizedekig fennáll majd - mondta a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
jan. 6
7:33
Meseautó lett az orgazda végzete – videó (FigyelőNet)
Egy autókereskedésben is lehetnek lopott kocsik.
jan. 6
7:35
Zord hideggel érkezik a hétvége – pénteki Reggeli pakk (FigyelőNet)
Forgalom, időjárás, infók - minden, amit a mai napról tudni érdemes.
jan. 6
7:37
Sarka Kata: Tudok Peti barátnőjéről (FigyelőNet)
Nem kérdés, hogy mit tette fel a pontot az i-re a celebpár válásában.
jan. 6
7:39
Trump egy héját jelöl a hírszerzés élére (Napi)
Donald Trump megválasztott amerikai elnök sajtóértesülések szerint valószínűleg egy Moszkva által orosz földről kitiltott volt republikánus szenátort jelöl majd a hírszerzés csúcsvezetőjének, a 73 éves ... ...
jan. 6
7:39
Több éven keresztül erőszakolta meg saját lányát a magát mélyen kereszténynek valló férfi (FigyelőNet)
Az apa az utolsó szó jogán azt mondta, ő mindig tisztességesen élt.
jan. 6
7:51
Robogóval hajtott át egy sérülten fekvő ötéves lábán egy nő – videó (FigyelőNet)
Mindezt szándékosan csinálta a kínai nő, miközben egy kislány igyekezett elhúzni előle a földön fekvő gyermeket.
jan. 6
7:51
Tényezők, melyek hatással vannak a technikánkra 2. rész: gyorsjelentések (Elemzésközpont)
Az előző cikkünkben kitértünk két olyan tényezőre, melyek befolyásolhatják kereskedési technikánk eredményét. Most a vállalati gyorsjelentésekkel fogunk foglalkozn. Cikkünk előzménye itt érhető el: Tényezők, melyek miatt nem működik megfelelően a kereskedési technikánk 1. rész Jellemzően minden negyedévben megkezdődik (általában az Alcoa gyorsjelentésével) a vállalati gyorsjelentési szezon, amikor…

Keresés