2016. december 29. csütörtök

dec. 29
0:18
Jelentősen nőtt a biomassza felhasználása a távhőszolgáltatásban (ProfitLine)
A biomassza felhasználása több mint 40 százalékkal nőtt a távhőszolgáltatásban 2015-ben az előző évhez viszonyítva - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MaTáSzSz) közös kiadványából.
dec. 29
1:24
Így reagál a FED Trump gazdaságélénkítésére (ProfitLine)
Londoni pénzügyi elemzők várakozása szerint Donald Trump, a januárban hivatalba lépő új amerikai elnök erőteljes költségvetési gazdaságélénkítő programot hirdet, és mivel ennek keresletnövelő hatása jelentős lendületet ad majd az inflációnak a már most is csaknem teljes kapacitással működő amerikai gazdaságban, a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve a jelenleg árazottnál valószínűleg sokkal…
dec. 29
2:30
Afrikai sertéspestist találtak elhullott vaddisznókban Kárpátalján (ProfitLine)
Afrikai sertéspestis vírusát mutatták ki a napokban Nagyszőlősön elhullott vaddisznók tetemeiből.
dec. 29
2:51
Az emberek negyven százaléka magányos az okostelefonja nélkül (GazdaságPortál)
Reprezentatív felmérések szerint a vizsgált emberek negyven százaléka magányosnak érzi magát az okostelefonja nélkül – ismertette Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában. A 24 órára telefonjuk nélkül hagyott emberek 53 százaléka elvonási tüneteket is produkált: dühösek, türelmetlenek, ingerlékenyek lettek. Az okostelefontól, internettől függés…
dec. 29
3:27
Németországi molesztálás – Köln belvárosában 2400 rendőr és biztonsági ember vigyáz a szilveszterezőkre (GazdaságPortál)
Rendkívüli óvintézkedésekkel készülnek Kölnben a szilveszterre, a németországi nagyváros vezetésének szerdán ismertetett tervei szerint 2400 rendőr és biztonsági ember dolgozik majd azért, hogy megelőzzék az egy évvel korábbi szexuális támadásokat. A kölni belvárosban 1500 rendőr teljesít szolgálatot, ami tízszer több az egy évvel korábbinál. Háromszázan a szilveszterezők között járőrőznek majd…
dec. 29
3:36
700 millióból újult meg a bonyhádi sportcsarnok (ProfitLine)
Csaknem 700 millió forint állami támogatásból megújul jövőre a bonyhádi sportcsarnok - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán a Tolna megyei városban, sajtótájékoztatón.
dec. 29
3:51
A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei – 2016.12.28 (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a december 28-án megtartott 52. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták: Első számsorsolás: 12 (tizenkettő) 16 (tizenhat) 22 (huszonkettő) 25 (huszonöt) 29 (huszonkilenc) 30 (harminc) 32 (harminckettő) Második számsorsolás: 5 (öt) 22 (huszonkettő) 23 (huszonhárom) 24 (huszonnégy) 26 (huszonhat) 27 (huszonhét) 34 (harmincnégy)…
dec. 29
3:57
Így adózhat könnyebben (ma.hu)
Még néhány napig választhatják a vállalkozók a könnyített adózási lehetőségeket.
dec. 29
4:03
Meghalt Debbie Reynolds, Carrie Fisher édesanyja (FigyelőNet)
A legendás hollywoodi színésznő 84 éves volt, stroke-ot szenvedett. Egy nappal élte túl lányát.
dec. 29
4:09
Idén sokan látogatták az Operaházat (ProfitLine)
December végéig - dolgozói bérletek nélkül - csaknem 560 ezer nézőt fogad két színházában a Magyar Állami Operaház, ami a tavalyi, ugyancsak rekord nézőszámhoz képest is további kilencszázalékos növekedést jelent.
dec. 29
4:09
Berlini merénylet – A fedélzeti számítógép állította meg a tömegbe hajtó kamiont (GazdaságPortál)
A fedélzeti számítógép automatikus balesetmegelőző rendszere állította meg azt a kamiont, amellyel december 19-én a tömegbe hajtottak egy berlini karácsonyi vásáron – írta szerdán a Der Spiegel című német hírmagazin A hetilap a hírportálján közölt beszámoló szerint úgy tudja, hogy a támadáshoz használt kamion kamerával és radarral felszerelt baleseti figyelmeztető rendszerrel rendelkezik, amely…
dec. 29
5:15
Így változik a tojás ára - ábra (ProfitLine)
A tojás fogyasztói átlagára, forint/darab
dec. 29
6:03
Legfeljebb egy év közmunkát engedne ezután a kormány? (HVG)
A kormány úgy látja, hogy ideje átalakítani a közmunkaprogramot. Akit lehet, a versenyszférába küldenének a közfoglalkoztatottak közül, főleg a szakképzett dolgozókat.
dec. 29
6:19
Akiknek bejött 2016: a felső 1 százalék (Privátbankár)
Ugyan az év utolsó napjaira egyre biztosabbak vagyunk abban, hogy 2016 az elmúlt néhány esztendő legrosszabbika volt, mégis van, aki örülhet: a Bloomberg Milliárdos Mutatója szerint a leggazdagabbak idén is gazdagabbak lettek.
dec. 29
6:19
Mélyponton volt a lakásértékesítések száma az Egyesült Államokban (ProfitLine)
Közel egyéves mélypontra csökkent a folyamatban lévő lakásértékesítések száma az Egyesült Államokban novemberben, mert a jelzáloghitel-kamatok emelkedése, illetve az elégtelen kínálat elbátortalanította a jövőbeni vásárlók egy részét.
dec. 29
6:24
A fehér ember lázadása (Portfolio)
2016 volt az az év, amikor végleg bebizonyosodott: újra kell gondolni mindazt, ami a világgazdaságban zajlik. És nem csak a válság miatt. A politikai elit kudarcát nem csak a válság után kialakuló...
dec. 29
6:24
Itt a nagy pezsgőteszt: tényleg az olcsó a legrosszabb? (Pénzcentrum)
Sokat megkóstoltunk, eláruljuk, melyik a jó választás szilveszterre....
dec. 29
6:33
Carrie Fisher kutyája jó kezekbe kerül (FigyelőNet)
A közösségi oldalak népszerű francia bulldogja egy családtaghoz kerül.
dec. 29
6:35
Budapesten temetik el Gábor Zsazsa hamvait (FigyelőNet)
A színésznő még életében meg szerette volna látogatni szülővárosát.
dec. 29
6:36
Megtaláltuk az embert, aki a legtöbbet nyeri a januári változásokkal (HVG)
Friss házas, munka mellett több gyereket tervez, távolabbról jár be dolgozni, eddig is kevés cafeteriát kapott, nincs autója, szereti a csirkét, és a vizes vb beszállítója – ez az ember lehet a 2017 januárjától érvényes új szabályok legnagyobb nyertese.
dec. 29
6:42
Gyökeresen átalakulhat jövőre a közmunka (Portfolio)
Megérett az idő és a helyzet a közfoglalkoztatási program átalakítására - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaságnak....
dec. 29
6:51
Tíz centi hó esett nyugaton, de a szürkeség lesz az úr (FigyelőNet)
Most a nagyon hideg, ködös, párás, szürke idő fog pár napig dominálni, de érik a gyökeres változás az időjárásban.
dec. 29
6:53
Gyökerestül felforgatnák a közmunkát (FigyelőNet)
Szeretnék elérni, hogy a szakképzetteket „ne pazarolják el” a közfoglalkoztatásra – mondta a helyettes államtitkár.
dec. 29
6:55
Alig van óvóbácsi, a férfiak a gimikben tanítanak (FigyelőNet)
Nem vonzza túlzottan a férfiakat a tanári-óvodai pálya. Minél fiatalabb gyerekekkel kell szót érteni, annál kevesebben vannak. A szakközepekben a legjobb a nemi arány.
dec. 29
6:57
Benkóczy Zoltán a volán mögött kapott agyvérzést (FigyelőNet)
A színész feleségének köszönhető, hogy nem történt tragédia.
dec. 29
7:09
Külföldiek ölhették meg a soroksári futónőt (FigyelőNet)
Nem zárják ki, hogy az idén októberben, a Népligetben holtan talált nőt is ugyanazok gyilkolták meg.
dec. 29
7:09
Dohánygyártmányok: így változnak jövőre a jövedéki szabályok (Adózóna)
Nem lesz ár januártól a cigarettás dobozokon, jövedéki terméknek minősül a töltőfolyadék is. A dohányosokat közvetlenül érintő változások mellett más módosításokra is figyelni kell a szabályozásban.
dec. 29
7:11
Mark Zuckerberg 2016-os dobásainál már csak az izgalmasabb, mi lesz belőlük jövőre (FigyelőNet)
Mesterséges intelligencia, virtuális valóság, világméretű járványok megfékezése. A Facebook alapítója mögött erős év áll, és a java még csak ezután jöhet. Nem fogunk unatkozni 2017-ben sem.
dec. 29
7:13
Vége a pihenésnek, az iraki hadsereg újra ütni kezdi Moszult (FigyelőNet)
Nem sikerült az eredeti tervek szerint bevenni az iraki nagyvárost az Iszlám Államtól, úgyhogy jöhet a második nagy támadás.
dec. 29
7:15
Így lopja el az Ön életét is a munkahelye (Napi)
Sok cég ahol csak tud, ott trükközik a munkaidővel kapcsolatos szabályok betartásán, de sokan vannak, amelyek egyszerűen trehányok vagy nem ismerik az aktuális jogszabályokat - a munkaidővel és a pihenőidővel ... ...
dec. 29
7:18
A jól fizető szakmák közül csak a politikusoké nem küzd munkaerőhiánnyal (HR Portál)
A légiirányítók és a vezető politikusok keresnek a legjobban Magyarországon - a Pénzcentrum toplistája szerint. A top szakmák szinte mindegyike munkaerőhiánnyal küzd, kivéve a politikusokét.
dec. 29
7:20
Van, ahol nem gond kirúgni a sztrájkoló munkaerőt (HR Portál)
Több mint 1600 textilipari munkást bocsátottak el állásából Bangladesben, miután sztrájkjuk miatt számos főváros környéki gyárnak napokra fel kellett függesztenie a termelést - közölte szerdán a rendőrség.
dec. 29
7:22
Egyre jobb családosnak lenni - egyre több az adókedvezmény (HR Portál)
Januártól tovább bővülnek a családok kedvezményei, és európai szinten is példa nélküli, amennyit a kormány a családokra költ jövőre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján. Jövőre a kormány a GDP 4,7 százalékát költi a családokra, míg más országok hozzávetőlegesen 2,5 százalékot - tette hozzá az államtitkár.
dec. 29
7:24
Illegális bevándorlás - Németországban 55 ezren kaptak támogatást az önkéntes távozáshoz (ProfitLine)
Németországban csaknem 55 ezer menedékkérőnek ítéltek meg pénzügyi támogatást az idén az önkéntes távozáshoz a szövetségi kormány szerdán közölt adatai szerint.
dec. 29
7:24
Amit a minimálbér emeléséről mindenkinek tudnia kell (HR Portál)
A 430/2016. (XII.15.) Korm.r. alapján a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) teljes munkaidő teljesítése esetén, 2017. január 1-jétől, havibér alkalmazása esetén 127 500 forint, hetibér alkalmazása esetén 29 310 forint, napibér alkalmazása esetén 5870 forint, órabér alkalmazása esetén pedig 733 forint lesz. A…
dec. 29
7:27
Súlyos fehérvári vereség a fővárosi Winter Classicon (FigyelőNet)
Az utolsó harmadban átgázolt a Salzburg a magyar együttesen.
dec. 29
7:29
Megszületett Pink második gyermeke (FigyelőNet)
Az énekesnő fotón is megmutatta a kisfiút.
dec. 29
7:36
A Skandináv lottó nyerőszámai az 52. héten (Pénzcentrum)
Volt telitalálatos szelvény?...
dec. 29
7:45
Otthon akart karácsonyozni a Nyíregyházán gyilkoló román orvos (FigyelőNet)
A házi őrizetre vonatkozó kérvényt persze elutasították.
dec. 29
7:47
Újabb trolikat és villamosokat is vehet Budapest (FigyelőNet)
Lassan lezárul a korszerűsítés első üteme, úgy néz ki, tartják a határidőket.
dec. 29
7:48
Komoly változások jönnek: elég volt a közmunkából (Privátbankár)
Megérett az idő és a helyzet a közfoglalkoztatási program átalakítására - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára.
dec. 29
7:51
Hogyan adható cafeteria annak a munkavállalónak, aki máshol is dolgozik és kap juttatást? (HR Portál)
Cégünk egy 6 fős vállalkozás, ahol cafeteria bevezetését tervezzük. A rendszer kialakításakor beleütköztünk egy olyan problémába, melyre nem találunk megoldást. Egyik munkavállalónknak van másik munkahelye is, ahol a teljes kedvezményes juttatási keretét kimeríti. Hogy alakítható ki a rendszerünk ebben az esetben úgy, hogy ne sérüljön az egyenlő bánásmód elve?
dec. 29
7:53
Megvonták a szabadságomat, mert betegállomány után akartam kivenni (HR Portál)
Arról szeretnék információt kérni, hogy a gyerekkel betegség miatt táppénzen vagyok, és a táppénz után szabadság járt volna, amit már januárban megkértem, és a havi beosztásom is így készült. A munkáltatóm indok nélkül visszavonta ezt a szabadságot, gondolom azért, mert itthon maradtam a gyerekkel. Ön szerint ez a munkáltató részéről helyes eljárás? Március 31-ig vehetem ki a most visszavont 5…
dec. 29
7:55
Csak akkor jár bérpótlék, ha az ünnepnap beleesik a munkanapjaimba? (HR Portál)
Közalkalmazotti jogviszonyban vagyok, folyamatos munkarendben. Azt szeretném megtudni, hogy ha egy hónapban pl. 22 munkanap van, és ebben a hónapban van egy ünnepnap (melyet a munkáltató 200%-os túlóraként számol el), akkor annak a 22 napba kell bele esni? Mert nálunk úgy van, hogyha 22 munkanap van, ezen felül kell még bemenni az ünnepnapra. Csak akkor az így 200%-os túlóra? Egy szabadnappal…
dec. 29
7:57
Van teendőm, ha magyarországi cég helyett németországi lett a munkáltatóm? (HR Portál)
Németországban dolgozunk a párommal magyarországi cég által kiküldetésben, november 30-al a német cég felbontotta a szerződését a régi céggel és december 1-el már az új munkáltató íratott alá velünk szerződést németországi bejelentéssel! Kérem írja meg, hogy mi a teendőm a magyarországi céggel kapcsolatban. Azt mondják,hogy semmi teendő, de azt is hallottuk, hogy jogellenesen írtuk alá az új…
dec. 29
7:59
Visszavonhatom a felmondásomat? (HR Portál)
A táppénzem alatt mondtam fel, nem voltam tudatában mit teszek, rehabos státuszban voltam és pont kórházból jöttem ki. Most már a C2 kategóriába sikerült átkerülnöm. A kérdésem az lenne, hogy megtámadhatom-e az akkori aláírásom vagyis a felmondásom? Szeretnék visszakerülni oda, ha lehet.
dec. 29
8:03
Vadkanmészárlást rendeztek a Mecsekben, de minek (FigyelőNet)
A földművelési miniszter szerint nincs itt semmi látnivaló, 200 vaddisznó lemészárlása csak arra kell, hogy csökkentsék a vadállományt. És ha egy külföldi vadász fizet is ezért, akkor az már bulika.
dec. 29
8:05
Gaál Noémi könnyek között búcsúzott a TV2-től (FigyelőNet)
Azt is tudni lehet, hogy ki döntött a kirúgása mellett.
dec. 29
8:06
Zsebre tenné csodafegyverét a kormány (Napi)
Megérett az idő és a helyzet a közfoglalkoztatási program átalakítására - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaságnak. A ... ...
dec. 29
8:06
Változás a magyar piacon: új gazdája van két biztosítónak (Privátbankár)
Minden akadály elhárult, a CIG viszi az MKB biztosítókat - az új vezetők is megvannak.

Keresés