2010. január 1. péntek

jan. 1
15:48
Vaskezű ázsiai elnök az EBESZ-ben (168 Óra Online)
Kazahsztán péntektől egy évre átvette az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) elnöki tisztét, ami nyugtalanít számos nem kormányzati szervezetet az emberi jogok iránt tanúsított magatartása miatt.
jan. 1
15:48
Öngíilkos merénylet egy röplabdameccs közelében (Népszava)
Pakisztánban pénteken egy öngyilkos merénylő legalább 25 embert megölt és számosat megsebesített, amikor robbanóanyaggal teli járművét egy sportpálya közelében az égbe röpítette.
jan. 1
15:50
Hosszú börtönbüntetése után ismét őrizetbe vették Vanunu egykori izraeli atomtechnikust (Népszava)
Az izraeli–palesztin béketárgyalások újraindítását képező amerikai–izraeli elképzeléseket ismertette tegnapi kairói villámlátogatása során Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő. Netanjahu a terv támogatását várja el a mérsékelt arab államok részéről, és arra kérte Mubarak elnököt, győzze meg a Palesztin Hatóságot, hogy az ismertetett terv elvei alapján térjen…
jan. 1
15:57
Parázs vitával kezdődik az újév (Kitekintő)
A nemzetközi közösség boszniai főképviselője, Valentin Inzko szerint a boszniai Szerb Köztársaság parlamentje megsértette a daytoni békeszerződést. Inzko kijelentése után parázs vita robbant ki a felek között.
jan. 1
16:42
Véres merénylet egy sportpályánál - épp röplabdameccs zajlott (Népszava)
Pakisztánban pénteken egy öngyilkos merénylő legalább 40 embert megölt és több mint százat megsebesített, amikor robbanóanyaggal teli járművét egy sportpálya közelében az égbe röpítette.
jan. 1
16:51
50 milliárd dollárt fújt el a szél (Kitekintő)
Mintegy 50 milliárd dolláros kárt okoztak a természeti csapások világszerte idén - számolta ki a Munich Re, az egyik legnagyobb globális biztosítótársaság.
jan. 1
17:00
Öngyilkos merénylet Pakisztánban - sok halott (HVG)
Pakisztánban pénteken egy öngyilkos merénylő legalább 40 embert megölt és több mint százat megsebesített, amikor robbanóanyaggal teli járművét egy sportpálya közelében az égbe röpítette.
jan. 1
17:18
Jemen-konferenciát hívott össze a brit kormányfő (HVG)
Nemzetközi konferenciát hívott össze január végére Jemen ügyében a brit kormányfő - közölte pénteken a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal.
jan. 1
17:27
Egy vagyonra perlik a Google-t (Kitekintő)
Mian Mian kínai írónő a szerzői jogok megsértése miatt 61 ezer jüant követel kártérítésként a Google-től.
jan. 1
17:36
Jemen a terrorizmus tenyészhelyévé és potenciális menedékévé vált (Népszava)
Térségi és globális fenyegetést jelent most már Jemen is, amely a terrorizmus tenyészhelyévé és potenciális menedékévé vált - írta pénteki újévi üzenetében a brit kormányfő, aki a karácsonyi repülőgép-robbantási kísérlet nyomán szigorításokat helyezett kilátásba a brit repülőtereken.
jan. 1
17:54
Ellopott Degas-kép: elengedték a gyanúsítottat (HVG)
Egy múzeumi éjjeliőrt gyanúsított a francia rendőrség azzal, hogy köze volt Edgar Degas egy Marseille-ben kiállított festményének csütörtökre virradóra történt ellopásához, de péntek délután vádemelés nélkül szabadon engedték - közölték az illetékesek.
jan. 1
18:12
Hollandia alaptalannak nevezi az agressziós előkészület venezuelai vádját (Népszava)
Alaptalannak minősítette pénteken a holland külügyminiszter azt a caracasi vádat, hogy a venezuelai partok közelében fekvő, Hollandiához tartozó Aruba és Curacao szigetén Venezuela elleni amerikai agressziót készítenek elő.
jan. 1
18:14
Jemen-konferenciát hívott össze a brit kormányfő (Népszava)
Nemzetközi konferenciát hívott össze január végére Jemen ügyében Gordon Brown brit kormányfő, aki szerint a jemeni "radikalizálódás" az egész világot fenyegeti.
jan. 1
18:21
Négy év börtönt kapott az igazgató (Kitekintő)
Az ungvári kerületközi bíróság négyévi börtönbüntetésre, vagyonelkobzásra ítélte egy ungvári magánvállalat igazgatóját, aki 9 millió hrivnyával károsította meg vállalatát és az államot.
jan. 1
18:30
Álcából besúgónak jelentkezett a CIA-ügynököket meggyilkoló merénylő (Népszava)
Pilóta nélküli repülőgépek (drónok) pakisztáni és afganisztáni bevetését készítette elő az a hét CIA-ügynök, akit szerdán ölt meg Afganisztánban egy merénylő - adta hírül pénteken a The Washington Post.
jan. 1
18:48
Obama golfozással "ütötte el" az éjfélt (MaHu)
Golfozással töltötte Barack Obama amerikai elnök Szilveszter estéjét, előtte pedig moziba ment a családjával.
jan. 1
18:48
Egy lehallgatott telefonból az Obama-adminisztráció rájöhetett volna a merénylettervre (Népszava)
Hollandia – az EU-országok közül elsőként – hamarosan bevezeti annak az utasellenőrző készüléknek a rendszeres használatát a repülőtereken, amely a képernyőn mintegy „lemeztelenítve” láttatja az ellenőrzött személyt. Az üzembe helyezés három héten belül várható az amszterdami Schiphol repülőterén. Múlt pénteken egy nigériai fiatalember ezen a nagy forgalmú repülőtéren úgy szállt fel egy Detroitba…
jan. 1
18:57
Ki irányítja Európát valójában? (Kitekintő)
Avagy: kinek a telefonszámát tárcsázza Kissinger, ha az EU első emberével óhajt beszélni?
jan. 1
19:51
Tragikus szilveszter: 230 súlyos sérült (Kitekintő)
Befejeződtek az újévi ünnepségek a világ keleti tájain, ki-ki vérmérséklete szerint ünnepelt. A Fülöp-szigeteken mindez azt jelenti, hogy 230-an sérültek meg, a többségük súlyosan. Az ok: a petárdák és egy tűzvész.
jan. 1
20:54
Életben van az Afganisztánban elrabolt két francia tv-újságíró (Népszava)
Az Afganisztánban szerdán elrabolt két francia újságíró életben van és egészségesek - nyilatkozta munkaadójuk, a France-3 televízió hírigazgatója, megerősítve egyúttal azt, hogy a közszolgálati csatorna két munkatársát rabolták el.

2010. január 2. szombat

jan. 2
5:36
Barack Obama bizakodó, Angela Merkel szerint a 2010-es év még rendkívül nehéz lesz (Népszava)
Minden ember megkülönböztetés nélküli tiszteletére, egyúttal a természet megóvására szólított fel XVI. Benedek pápa pénteken az új év kezdete alkalmából elhangzott homíliájában. A római katolikus egyházfő az 1967 óta megtartott béke világnapjáról is megemlékezett. Újévi üzeneteikben a politikusok reményüket fejezték ki, hogy jobb napok köszöntenek országukra és a világra.
jan. 2
6:12
Hét CIA-ügynök esett áldozatul az öngyilkos merényletben (Népszava)
Nem kutatták át az afganisztáni Chapman amerikai bázis bejáratánál azt az illetőt, aki szerdán a támaszponton belül öngyilkos merényletet követett el hét CIA-ügynök halálát okozva. A személyi motozás azért maradt el, mivel megpróbálták elnyerni a férfi bizalmát, besúgóként szerették volna ugyanis alkalmazni.
jan. 2
8:27
Így lehet gazdag, boldog és sikeres! (Kitekintő)
A babonák legszélesebb skálája szilveszter ünnepéhez kötődik. Ekkor teszünk fogadalmakat, és ekkor tehetünk a legtöbbet a következő évi sikereinkért is. Íme néhány tipp, hátha szerencsénk lesz az új esztendőben.
jan. 2
8:29
Volt, akit megkéseltek szilveszterkor (Kitekintő)
Akik másnapossággal megúszták a szilveszteri bulit, azok majdhogynem örülhetnek, mert volt, akit hasba is szúrtak.
jan. 2
8:45
Újságíró-gyilkosság: keresse velünk a rejtélyes bűneset megoldását! (Kitekintő)
Vlagyiszlav Lisztjev az új posztszovjet Oroszország szimbólumává vált, és a 90-es évek legnépszerűbb újságírója lett. Műsorait az egész ország nézte és szerette. 1995. márciusában Lisztjevet megölték - és az ország gyászba borult. A 3 részes cikksorozatunk második része.
jan. 2
9:18
Szomáliai kalózok elraboltak egy indonéz tartályhajót (Infostart)
Szomáliai kalózok pénteken az Ádeni-öbölben hatalmukba kerítettek egy indonéz tartályhajót 24 fős legénységével.
jan. 2
9:20
Öngyilkos merénylet Pakisztánban - sok halott (Infostart)
Pakisztánban pénteken egy öngyilkos merénylő legalább 88 embert megölt, amikor robbanóanyaggal teli járművét egy sportpálya közelében az égbe röpítette. A rendőrség újabb közlése szerint 37-en sebesültek meg. Korábban több mint száz sérültről tettek említést a hatóságok.
jan. 2
9:36
Robbanás egy kínai tűzijátékgyárban - legalább 9 halott (Infostart)
Robbanás történt egy észak-kínai tűzijátékgyárban, legalább kilenc munkás meghalt - jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség szombaton.
jan. 2
9:38
Több mint ötven áldozata van a brazíliai esőzéseknek (Infostart)
Több mint ötven ember életét követelte a héten Brazília Rio szövetségi államának a területére zúdult hatalmas esőzés - közölték pénteken a helyi hatóságok.
jan. 2
9:39
Nyugalmat ígérnek a pedagógusoknak (Kitekintő)
Ján Mikolaj (SNS) szlovák oktatási miniszter több nyugalmat és kevesebb változást ígér a pedagógusoknak az új évben.
jan. 2
9:45
Lelőtték a dán karikaturista támadóját (orientpress)
A 28 éves szomáliai férfi otthonában támadt rá a Mohamed- karikatúráiról elhíresült, az iszlám világban pedig hírhedtté vált Kurt Westergaardra - ám a gyorsan kiérkező rendőrök ártalmatlanná tették.
jan. 2
9:45
A Mohamed-karikatúrák egyik alkotójának a házába hatolt be egy férfi - lelőttek a rendőrök (MaHu)
Dán rendőrök meglőttek egy férfit, aki a négy éve megjelent Mohamed prófétáról készült 12 karikatúra egyik alkotójának az aarhausi házába akart behatolni két társával péntek este - adta tudtul az észak-európai ország sajtója.
jan. 2
9:47
Tovább emelkedett a brazil szállodát elsodró földcsuszamlás halálos áldozatainak a száma (MaHu)
A brazíliai Ilha Grande üdülőhelyen pénteken történt földcsuszamlás halálos áldozatainak száma 19-re emelkedett, de feltehetően ez még korántsem a végleges adat - közölték szombaton a mentőalakulatok.
jan. 2
9:48
Obama szerint az al-Kaida szervezte meg a detroiti merényletkísérletet (168 Óra Online)
Obama szerint az al-Kaida szervezte meg a detroiti merényletkísérletet
jan. 2
9:54
Obama szerint az al-Kaida szervezte meg a detroiti merényletkísérletet (Infostart)
Az al-Kaida terrorszervezet képezte ki és fegyverezte fel azt a nigériai férfit, aki karácsonykor Detroit felett megpróbált felrobbantani egy amerikai utasszállító repülőgépet - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök.
jan. 2
9:57
Felmentették a nyílt utcán lövöldözőket (Kitekintő)
A bagdadi kormány kritizálta azt az amerikai döntést, amely felmentett öt Blackwater alkalmazottat az emberölés vádja alól.
jan. 2
10:21
Obama: az al-Kaida szervezte meg a detroiti merényletkísérletet (MaHu)
Az al-Kaida terrorszervezet képezte ki és fegyverezte fel azt a nigériai férfit, aki karácsonykor Detroit felett megpróbált felrobbantani egy amerikai utasszállító repülőgépet - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök.
jan. 2
10:39
Az al-Kaidát vádolja Obama (orientpress)
Az al-Kaida bízta meg azt a férfit, aki karácsonykor egy Amszterdamból Detroitba tartó amerikai repülőt próbált meg magával együtt felrobbantani -jelentette ki Barack Obama.
jan. 2
10:39
Obama: az al-Kaida akart robbantani (HVG)
Az al-Kaida terrorszervezet képezte ki és fegyverezte fel azt a nigériai férfit, aki karácsonykor Detroit felett megpróbált felrobbantani egy amerikai utasszállító repülőgépet – jelentette ki Barack Obama amerikai elnök.
jan. 2
10:51
Szétszakítja a családokat a pénztelenség (Kitekintő)
Az óév adatai alapján az amerikai bíróságok rekordszámú tárgyalást bonyolítottak le. A perek fajtája alapján arra lehet következtetni, hogy a gazdasági válság jócskán megkésve, de begyűrűzött a tárgyalótermekbe.
jan. 2
11:00
Szerelmes dalokat fog CD-re énekelni Berlusconi, az olasz miniszterelnök (168 Óra Online)
Új albummal lép a zenei piacra Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök.
jan. 2
11:00
Obama: az al-Kaida szervezte meg a detroiti merényletkísérletet (Népszava)
Az al-Kaida terrorszervezet képezte ki és fegyverezte fel azt a nigériai férfit, aki karácsonykor Detroit felett megpróbált felrobbantani egy amerikai utasszállító repülőgépet - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök.
jan. 2
11:09
Szupermodellel köszöntötték az újévet (Kitekintő)
Naomi Campbell korábbi brit topmodell is részt vett az orosz állami televízió szilveszteri esztrádműsorában.
jan. 2
11:27
Elütötte a vonat, majd elsétált (Kitekintő)
Nem mindennapi szerencséje volt egy 53 éves turócszentmártoni férfinak.
jan. 2
11:29
Jól vizsgázott a kormány (Kitekintő)
Az orosz miniszteri kabinet záró ülésén Dmitrij Medvegyev megköszönte Putyinnak a munkát, és megjegyezte, hogy Oroszország gazdasági helyzete sokkal rosszabb lehetett volna nélküle.
jan. 2
11:51
Meglőtték a Mohamed-karikatúrák egyik alkotójának házába behatoló férfit (HVG)
Egy szélsőséges iszlamista szervezettel és az al-Kaidával is kapcsolatot tartó szomáliait lőttek meg rendőrök péntek este a nyugat-dániai Aarhusban, miközben a férfi be akart hatolni a Mohamed prófétáról készült karikatúrák egyik szerzőjének a házába – közölte a helyi rendőrség.
jan. 2
12:03
Hétfőn blokád alá veszik a benzinkutakat (Kitekintő)
Tegnaptól Szlovákiában érvénybe lépett az elektronikus útdíj kötelező fizetéséről szóló döntés.
jan. 2
12:27
Robbanás egy kínai tűzijátékgyárban (HVG)
Legalább kilenc munkás meghalt abban a robbanásásban, ami egy észak-kínai tűzijátékgyárban történt – jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség szombaton.
jan. 2
12:36
Irán maga fog előállítani nukleáris fűtőanyagot, ha nem sikerül megállapodni (Infostart)
Ultimátumot intézett a nemzetközi közösséghez a perzsa állam külügyminisztere: mint szombaton közölte, Irán maga fog előállítani nukleáris fűtőanyagot, ha nem sikerül január végéig megállapodni a Nyugattal ebben az ügyben.
jan. 2
12:54
Szomáliai kalózok elfoglaltak egy brit teherhajót (Infostart)
Szomáliai kalózok elfoglaltak szombaton egy brit zászló alatt közlekedő teherhajót 25 fős legénységgel a fedélzetén.

Keresés