2012. június 1. péntek

jún. 1
0:06
Holttestet találtak a tűzoltók Nagykörűben (hirado.hu)
A 65 éves idős férfi saját lakásában égett meg.
jún. 1
0:12
NS: az MLSZ-elnök és a mélység, Cech beszól - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
jún. 1
0:24
Újra vétózott az esztergomi polgármester (hirado.hu)
Az egyeztetések hiánya miatt megvétózta az esztergomi képviselő-testület döntéseit az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetőinek kinevezéséről Tétényi Éva.
jún. 1
0:27
Kilencvenezer eurót ért egy parányi sziget (Blikk)
jún. 1
0:42
Olvasnivaló: Júniusi gasztroprogramok (Mindmegette)
A nyári szünet beköszöntét megelőző - s azt követő - időszakban már lazábbak a hétvégék, a jó időnek köszönhetően a családok is szívesebben mozdulnak ki. A családi kirándulásokat nagyon jól rá lehet szervezni egy-egy tartalmas fesztiválra, ahol a programok mellett, a könyék is könnyedén felderíthető.
jún. 1
0:42
Hányás, görcs és minden, ami egy labdamenetbe belefér - videó (Agroinform)
Nem akármilyen labdamenetet hozott a francia Richard Gasquet és Grigor Dimitrov találkozója a párizsi Roland Garroson.
jún. 1
2:15
Harminc év után feloldották a szükségállapotot (Blikk)
jún. 1
3:06
A húgyhólyagtükrözés menete (WebBeteg)
A húgyhólyagtükrözés (cisztoszkópia) nagyon fontos és hasznos eszköz az urológusok kezében. Segítségével áttekinthető a húgycső, a húgyhólyag, a húgyvezetékek szájadékai, illetve az azokból ürülő vizelet.
jún. 1
3:45
Kétszer vallott Balláról, újra faggatnák (Blikk)
Debrecen — Bíróság elé állítaná a védelem D. Lajost (32), aki korábban már kétszer is bevallotta, hogy ő gyilkolta meg a fideszes önkormányzati képviselőnőt, Balla Irmát (†57).
jún. 1
3:45
Jogtalan fogva tartás miatt ítéltek el volt rendőröket (Blikk)
jún. 1
4:21
Havas kamerák előtt szentségelt (Blikk)
Budapest — Káromkodott, és kikelt magából Havas Henrik az m1 Marslakók című tévésorozat forgatásán!
jún. 1
4:39
Rejtélyes műkincs a püspökségen (Blikk)
Pécs — Titokzatos történet szövi körül azt a felbecsülhetetlen értékű festményt, amit a pécsi püspökség egyik magára hagyott termében találtak a közelmúltban.
jún. 1
4:51
Spanyolország segítségére siet az IMF? (ProfitLine)
A Nemzetközi Valutalap (IMF) megkezdte annak a lehetőségnek a vizsgálatát, hogy szükség esetén hitelt nyújtsanak Spanyolországnak - közölte csütörtökön a Dow Jones hírügynökség.
jún. 1
4:54
Mégsem voltak magyarok az Atlanti-óceánon áprilisban elsüllyedt hajón (ATV)
Hivatalosan is kiderült, hogy sem magyar túlélője, sem magyar áldozata nem volt a Titanic tragédiájának, a hajó utasai és személyzete között nem volt magyar nemzetiségű.
jún. 1
4:57
Taslit kapott Pákó a nejétől (Blikk)
Budapest - Pákónak (39) joga van a látni a fiát, és ez annyira felbőszítette az édesanyát, hogy a bíróság folyosóján nekiesett a didikirálynak.
jún. 1
5:12
Az esküvő elől meglépett sztár végül visszatért szerelméhez (hirado.hu)
Majd egy évvel a szökés és a világraszóló balhé után visszatért a gyönyörű menyasszony.
jún. 1
5:18
Pornóhoz mért középosztály (Alternatív Energia)
A középosztály olyan, mint a pornó: nehéz lenne pontosan definiálni, de aki látja, az biztosan tudja, hogy ez az - jelentette ki két éves kormányzása értékelésekor Orbán Viktor. A miniszterelnök kissé csapongó beszédéből kiderült, hogy szerinte el kell utasítani az EU által javasolt válságkezelést, ám ezt a diplomácia "táncrendje" miatt úgy kell előadni, "mintha barátkozni szeretnénk".
jún. 1
5:18
Idős korában sem kap nyugdíjat, aki rokkant (Adó1százalék)
Nem jár öregségi nyugdíj a rokkantsági ellátás után, a rokkantsági nyugdíj helyett bevezetett ellátás ugyanis nem számít bele a szolgálati időbe - a többi között ezt válaszolta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a szocialista Mesterházy Attila és Tóth Csaba képviselők "Akiket az út szélén hagytak" című írásbeli kérdésére. Az ellátás "akár élethosszig folyósítható részükre", nyugdíjat viszont…
jún. 1
5:20
Tartanak a közoktatás összeomlásától (Alternatív Energia)
Ha szeptember elsején életbe lép a köznevelési és a szakképzési törvény, összeomlik a közoktatás rendszere - közölte tegnap Galló Istvánné. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerint a két jogszabály technikailag rossz és végrehajthatatlan, ráadásul a közoktatási helyettes államtitkár nyilatkozata szerint a törvényekhez kapcsolódó kormány- és miniszteri rendeletek csak szeptemberben…
jún. 1
5:20
Ismét kötelező tüdőszűrés (Adó1százalék)
Több megyében és a fővárosban is kötelező tüdőszűrést rendeltek el az illetékes tiszti főorvosok. Ócsai Lajos, az ÁNTSZ járványügyi főorvosának tájékoztatása szerint ott rendelték el a kötelező tüdőszűrést, ahol a tuberkulózisos betegek száma 100 ezer lakosból meghaladja a 25-öt. A részvételi arány megyénként változó, általában 35-70 százalék között mozog, pedig 80 százalékos részvételi arányra…
jún. 1
5:30
Öt hónap alatt tizenkilenc holttestet találtak a Dunában (ATV)
Idén már tizenkilenc holttestet találtak a Dunában. A vízi rendészet szerint a várhatóan forró nyár miatt sok lesz a fürdőző, emiatt sokszor kell majd intézkedniük.
jún. 1
5:33
Újra szingli Debreczeni Zita (Blikk)
Budapest — Újra facér Debreczeni Zita (30)! A fotós-modell nemrég szakított kedvesével, akivel néhány hónapja még a közös életet tervezték.
jún. 1
5:36
Hatalmi játékok a Rádiószínházzal (Alternatív Energia)
A Bereményi Géza és Kálomista Gábor vezette Thália Színházban februárban kezdték el építeni a Látvány Rádióstúdiót, miután a médiaalap (MTVA) együttműködési megállapodást kötött velük. A színház állta a 14 négyzetméteres helyiség átalakítási költségeit, ami 14,5 millió forintba került, a közszolgálati rádió a felszerelést biztosította, az MTVA pedig május közepéig 3500 műsorpercnyi rádiójáték…
jún. 1
5:38
Tett valamit a Mal, de még nem eleget (Alternatív Energia)
A kiszabható legmagasabb, egymillió forint eljárási bírsággal sújtotta tegnap a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t a Veszprémi Bányakapitányság, valamint 15 napos határidővel - "üzemszerűen működtetett" - pormentesítési rendszer kiépítésére kötelezte.
jún. 1
5:39
Itt a kormány legújabb nyugdíjötlete: Te is szavazhatsz! (Pénzcentrum)
Kiemelt szerepet kapott a nyugdíjasok helyzete a legújabb nemzeti konzultációs felmérésben is, noha a 16 közül csak két kérdés vonatkozik erre a területre, de azok eléggé fajsúlyosak. Fókuszba került a minimálbér emelése, az autóvásárlási szocpol kérdése, és továbbra is napirenden van a devizahitelesek helyzetének rendezése....
jún. 1
5:51
Medveczky Ilona infúziót kap (Blikk)
Budapest — Nagyobb a baj Medveczky Ilonával (72), mint azt orvosai gondolták. A díva, aki egy héttel ezelőtt elvesztette eszméletét, elesett, és összetörte magát, még mindig nem épült fel.
jún. 1
6:06
Kitiltanák New Yorkból a nagyméretű üdítőitalos poharakat (Infostart)
Kitiltaná a városvezetés New Yorkból a nagyméretű üdítőitalos poharakat: a gyorséttermekben, a kávézókban, az utcai árusoknál, a mozikban és a stadionokban nem árusíthatnának 16 unciánál, azaz 437 milliliternél nagyobb adagot kínáló megapoharakat.
jún. 1
6:09
Eltűnt indián törzs barlangrajzaira bukkantak Mexikóban (Blikk)
jún. 1
6:12
Athén reménykedhet? (Kripto Akadémia)
Egyre több görög felmérés mutatja azt, hogy a június 17-i parlamenti választáson szűk többséget szereznek a trojkával, az Európai Unióval, az Európai Központi Bankkal és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött hitelmegállapodást nem elutasító erők. Bár a felmérések egymástól gyakran eltérő eredményeket hoznak, a trend egyértelmű: fokozatosan nő a konzervatív Új Demokrácia (ND) népszerűsége. A…
jún. 1
6:14
Templomok, antik épületek dőltek romba (Kripto Akadémia)
Súlyos károk keletkeztek templomokban és antik épületekben a keddi újabb észak-olaszországi földrengések során. A kárfelmérés ugyan lassan halad, de az már biztos, hogy a rengés sújtotta régióban, Emilia Romagna tartományban több száz templom rongálódott meg.
jún. 1
6:16
Ban Ki Mun: büntetést a tetteseknek! (Kripto Akadémia)
A múlt pénteki, 106 ember halálát okozó hulai mészárlást végrehajtó fegyveresek szigorú megbüntetését követelte Ban Ki Mun. Az ENSZ-főtitkár Isztambulban kijelentette: a világszervezet megfigyelői azért tartózkodnak az országban, hogy kivizsgálják a fegyveresek túlkapásait.
jún. 1
6:18
Célfotó dönthet Franciaországban (Kripto Akadémia)
Fej-fej mellett halad a két nagy francia párt, a szocialisták és a konzervatív UMP a júniusi kétfordulós, 10-én és 17-én megrendezendő francia parlamenti választás előtt.
jún. 1
6:24
Sokba kerülnek a dohányosok (Infostart)
Nyolcvan milliárd forintos terhet ró a társadalomra a dohányzás évente - ezt állapította meg tanulmányában az Országos Egészségfejlesztési Intézet. Az adatok szerint ugyanis a dohányzással kapcsolatos állami bevételek 2010-ben meghaladták a 360 milliárd forintot, míg a társadalom ezzel kapcsolatos kiadásai, így például a dohányos betegek egészségügyi ellátása 441 milliárd forintba kerültek.
jún. 1
6:24
Addig szereltük, amíg végül szerelem lett belőle (hirado.hu)
Ki ne emlékezne a mackós kinézetű Commodore számítógépekre? Feltámadt...
jún. 1
6:24
A zsidókat mentő kisemberekről nyílt kiállítás a metróban (ATV)
Naponta több tízezer embert képes szembesíteni a történelmi múlttal a Metró Galéria legújabb kiállítása, amely júniusban és júliusban öt tablósorozaton kétszáz lappal látható a metrószerelvényekben. A képeken olyan embermentők személyes története elevenedik meg, akik az 1944. március 19-én bekövetkező német megszállás után saját életük, biztonságuk kockáztatásával mentették az üldözötteket.…
jún. 1
6:27
Példátlan fordulat: kiássák a sírjából Tamás atyát (BorsOnline)
A rajongói követelések hatottak a sorozat készítőire. A villámcsapás sújtotta pap hamarosan feltámad. Az őt alakító Száraz Dénes izgatottan várja a fordulatokat.
jún. 1
6:30
'Görögországnak el kell hagynia az euróövezetet' (ProfitLine)
"Görögországnak el kell hagynia az euróövezetet, és el is fogja hagyni" - mondta a BBC-nek Paul Krugman Nobel-díjas amerikai közgazdász, aki szerint ez már néhány hét múlva bekövetkezhet.
jún. 1
6:33
Gyógyszerkassza: készül a spanyol modell (Portfolio)
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által támogatott készítményeknek legalább negyedét, de akár a felét is érintheti az előkészítés alatt álló spanyol modell - mondta Sélleiné Márki Mária,...
jún. 1
6:42
Az írek többsége támogatta a fiskális paktumot (Infostart)
Előzetes eredmények szerint az íreknek mintegy hatvan százaléka támogatta a népszavazáson az Európai Unió fiskális paktumát. A híradások szerint a részvételi arány a csütörtöki népszavazáson ötven százalék körül alakult.
jún. 1
6:42
Fegyelmi indult Dániel Péter ellen (hirado.hu)
A kamara a Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőre tett sértő kijelentései miatt indított eljárást az ügyvéd ellen.
jún. 1
6:42
Krugman: Görögországnak el kell hagynia az euróövezetet (ATV)
"Görögországnak el kell hagynia az euróövezetet, és el is fogja hagyni" - mondta a BBC-nek Paul Krugman Nobel-díjas amerikai közgazdász, aki szerint ez már néhány hét múlva bekövetkezhet. Közben egy friss felmérés szerint a takarékossági intézkedéseket pártoló görög konzervatívok nagyobb támogatottságot élveznek, mint az azt ellenző baloldaliak.
jún. 1
6:44
Krugman: "Görögországnak el kell hagynia az euróövezetet" (hirado.hu)
A Nobel-díjas közgazdász szerint a görög euroövezeti távozásnak nincs alternatívája.
jún. 1
6:44
Beszólt az unió Ukrajnának: jogállamiság nélkül nincs esély a csatlakozásra (ATV)
Az Európai Tanács elnöke szerint Brüsszel akkor írja alá a társulási megállapodást Ukrajnával, ha meggyőződik arról, hogy Kijev tiszteletben tartja a jogállamiságot.
jún. 1
6:45
Egy lépésre a leminősítéstől Horvátország (Infostart)
Leminősítési lehetőségre utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Horvátország szuverén adósosztályzatainak kilátását pénteken a Moody's Investors Service, a növekedéssel és a költségvetési konszolidációs programmal kapcsolatos kockázatokra hivatkozva.
jún. 1
6:45
Érkezik a be quiet! legcsendesebb tápja (PCWorld)
A Dark Power Pro 10 a német gyártó eddigi leghatékonyabb szériája. Related Stories Hogyan szokjunk le a közösségi oldalakról? Reklámok költözhetnek a Google képkeresőjébe Bármikor bemutatkozhat az XPERIA Tipo Költségtakarékos GeForce GTX 550 Ti az MSI-tól Hogyan jelenítsük meg a fájlkiterjesztéseket gyorsbillentyűkkel?
jún. 1
6:45
Családja előtt szúrta szíven magát Zoltán (BorsOnline)
A rendőrség különleges halálesetek osztálya vizsgálja D. Zoltán állítólagos öngyilkosságát. A férfi a neje és a kisfia szeme láttára szúrta szíven magát. Közeli rokona nem hisz az öngyilkosságában.
jún. 1
6:46
A Moody’s negatívra rontotta Horvátország kilátását (ATV)
Ha a Moody's innen leminősíti Horvátországot, akkor a horvát szuverén adósságosztályzat a befektetésre már nem ajánlott "Ba" kategóriába kerülne át.
jún. 1
6:47
Puzsér: garázsban keféljen Szirota Jennifer (BorsOnline)
Puzsér Róbert továbbra sem csomagolja sztaniolba véleményét a kiscsillagokról. Szirota Jennifernek azt javasolja, hogy éljen intenzív szexuális életet.
jún. 1
6:48
Tarlós kiáll a Rajkó Zenekar mellett (Spa Trend Online)
Tarlós István, Budapest főpolgármestere úgy fejezi ki a Rajkó Zenekar iránti tiszteletét és szolidaritását, hogy fővédnöke lett annak a jubileumi koncertnek, melyen cigány és nem cigány zenészek ünneplik azt, hogy a Rajkó Zenekar 60 éves lett.
jún. 1
6:48
Putyin első útja Fehéroroszországba vezetett (ATV)
Minszkbe vezetett csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz államfő megválasztása utáni első külföldi útja, amit nagyra értékelt fehérorosz kollégája, s a két ország előtt álló "nagy jövőről" beszélt.

Keresés