2012. március 3. szombat

márc. 3
6:45
Szerelem és halál Boszniában (Spa Trend Online)
Ezen a héten Berlin és Szarajevó után Budapesten is mozikba kerül Angelina Jolie első filmrendezése, a boszniai népirtás ihlette, A vér és méz földje. Martin Scorsese legújabb munkája a film születését ünnepli, A leleményes Hugóból kiderül, miért kapott 11 Oscar-jelölést és miért érdemelte meg azt az ötöt, amit meg is kapott.
márc. 3
6:47
Nigel Kennedy, a rosszcsont zenebohóc (Spa Trend Online)
Az már valószínű mindig úgy lesz, ha Nigel Kennedy, a világ egyik legnagyobb hegedűművésze és legnagyobb bohóca Budapestre jön fellépni, én ott leszek.
márc. 3
6:49
Nagy a forgószél (Spa Trend Online)
Olyan közeget kívántunk teremteni, ami előhozza az érzést, hogy közöd van a látottakhoz: minden vizualitás a szereplők játékát és ezt a hatást szolgálta - mondja Lovasi Zoltán, a Csak a szél képi világának megközelítéséről.
márc. 3
6:51
Megalakult a Rajkó Nemzeti Zenekar (Spa Trend Online)
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) március 1-vel megalakította a Rajkó Nemzeti Zenekart. A 19 tagú együttes igazgatója Sket István táncművész, produkciós vezetője Barna István táncpedagógus-koreográfus lett. A Rajkó Nemzeti Zenekarnak tánckara nincsen. Művészeti vezetőnek egy zongoraművészt, Sárközi Ferencet választották.
márc. 3
7:15
Brad Pitt és George Clooney egy színpadon (Infostart)
Brad Pitt is csatlakozott George Clooneyhoz és egy parádés szereposztás részeként színpadra áll szombaton Los Angelesben egy melegházasságokról szóló darabban.
márc. 3
9:48
Pest-Buda története Mariborban (Metropol)
Hidak - Korok - Budapest címmel Pest-Buda történetét ismerheti meg korabeli fotók segítségével a Duna-hidakon keresztül Maribor, Európa szlovén kulturális fővárosa szerdától.
márc. 3
10:06
Olcsó színházjegyek a neten (Metropol)
Tizenhét budapesti színház, többek között a Katona József és a Radnóti Színház is csatlakozott a december óta működő maesteszinhaz.hu weboldalhoz, ahol kedvezményes, legfeljebb ötven százalékkal olcsóbb színházjegyeket kínálnak aznapi előadásokra.
márc. 3
10:42
Blaha Lujza-kiállítással indul a nők éve (Metropol)
A tavalyi barokk év rendezvénysorozatára "rímelve" idén is egy tematikus év szerteágazó programjaival várják a látogatókat Gödöllőn.
márc. 3
12:30
Ütőhangszeres fesztivál Győrött (Metropol)
Sztárvendégek sora, köztük a kétszeres Grammy-díjas Evelyn Glennie ütőművész és a vibrafon első számú mesterének tartott David Friedman vendégszerepel a nemzetközi ütőhangszeres fesztiválon a műfaj hazai hírességei mellett március 30-án és 31-én Győrött.
márc. 3
13:24
Black Comedy a Centrál Színházban (Metropol)
A Black Comedy című darabot mutatja be a Centrál Színház március 8-án. Peter Shaffer bohózata egy váratlan áramszünet idején játszódik, de amíg a szereplők a sötétben tapogatóznak, addig a közönség szemtanúja lehet az eseményeknek, ugyanis a színpadon akkor van világos, amikor a történet szerint a helyiségben nincs fény.
márc. 3
13:33
Elhunyt Mezey István festő- és grafikusművész (Infostart)
Elhunyt Mezey István festő- és grafikus, Kazincbarcika díszpolgára, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetetett művész. 66 éves volt. Halálhírét az Észak-Magyarország című napilap szombati számába tette közzé a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város önkormányzata és a család.
márc. 3
19:51
Eddig ismeretlen Mozart zongoradarabot találtak (Infostart)
Egy eddig teljesen ismeretlen Mozart-zongoradarab kottájára bukkant egy osztrák zenetudós, a művet hamarosan a nagyközönségnek is bemutatják.

Keresés