2012. március 3. szombat

márc. 3
3:33
Fokozott szőrösödés nőknél - Mi okozhatja? (WebBeteg)
A fokozott szőrnövekedés (hirsutismus, hypertrichosis) mind férfiak, mind nők esetében előfordulhat, a jelenség mégis leginkább a nőket nyugtalanítja. A szőrszálak mennyiségének megnövekedése, megvastagodása, színük sötétedése mind a szőrszálak nagyobb mennyiségének látszatát kelti, holott tényleges szőrösödésről csak az első esetben beszélhetünk.
márc. 3
5:39
Az alvászavar kezelése (WebBeteg)
Az alvászavar terápiában korábban a régi klasszikus gyógyszereket, a barbiturát-vegyületeket mára már szerencsére teljesen kiszorították a korszerűbb benzodiazepinek (BDZ).
márc. 3
11:57
Hirtelen emlékezetromlás a figyelmeztető jel (WebBeteg)
Gyors és nagyfokú emlékezetzavar előzi meg idős korban az agyi katasztrófa bekövetkezését - mutatták ki amerikai kutatók egy nagyszabású tanulmányban.
márc. 3
13:00
Veszélyben a fürdőszobában - támad a penész (WebBeteg)
Súlyos, akár gyógyíthatatlan betegséget is okozhatnak a lakásokban honos penészgombák. Leggyakrabban az allergia és az asztma kialakulásáért felelősök, de súlyos tüdőgyulladást, légzési elégtelenséget, sőt, akár daganatot is összefüggésbe lehet hozni a penészgombákkal – figyelmeztet a Svábhegyi Gyógyintézet.
márc. 3
15:06
Tél végével itt a tavaszi fáradtság (WebBeteg)
Fáradtság, nyugtalanság, aluszékonyság, fokozott étvágy és az ezzel együtt járó hízás, társaságkerülés, dekoncentráció, libidó csökkenése, általános rossz közérzet - mind a tél végi időszak jellemző panaszai.
márc. 3
17:45
Este nyolc után nem kapnak macskát a vendégek (Infostart)
Megrövidül a macskás kávéházak állatszolgáltatásának ideje Tokióban: este nyolc után nem kapnak macskát a vendégek italukhoz.
márc. 3
18:15
Tiltakoznak a házi gyermekorvosok (WebBeteg)
A házi gyermekorvosok tiltakoznak amiatt, hogy az egészségügyi ágazatban most tervezett béremelés az alapellátás dolgozóit nem érinti.
márc. 3
19:15
Büntetésből nyert 53 ezer fontot (Infostart)
Büntetésének köszönhetően nyert 53 ezer fontot - 18 millió forintot - egy brit férfi: anyja kitakaríttatta vele a szobáját, és eközben a fia talált egy nyertes lottószelvényt.
márc. 3
19:18
A nőknél gyakoribbak a pacemaker okozta szövődmények (WebBeteg)
Másként reagál a nők szervezete a pacemaker beültetésre, mint a férfiaké - bizonyította be kanadai kutatók vizsgálata.
márc. 3
20:09
Nomofóbia: félelem, ha nincs nálunk a mobilunk (Infostart)
Egy friss brit felmérés szerint a mobiltelefon tulajdonosok kétharmada érzi magát rosszul, ha elfelejti magával vinni mobilkészülékét. A szakértők szerint a nomofóbia jelensége mindkét nemre, de inkább a nőkre jellemző - olvasható az ELTE TÁTK hírlevelében
márc. 3
20:45
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
márc. 3
20:45
Könyvajánló: Elsők és utolsók (Blikk)
Van úgy, hogy egyszer csak rákattanok egy íróra, és hónapokon át az ő világában akarok élni, csak tőle olvasok. Bármit és mindent. Így voltam például Heltai Jenővel, Molnár Ferenccel, Kurt Vonneguttal és Ulickajával.
márc. 3
21:24
Sportos összefogás az egészségért (WebBeteg)
Kardiológus szakorvos és vízilabdázó olimpiai bajnokok együtt hívták fel a figyelmet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének fontosságára szombaton a debreceni városi uszodában.
márc. 3
21:39
A rómaiak voltak az első turisták (Infostart)
A rómaiak voltak az első turisták - hangsúlyozta Sándor Tibor történész, az Edutus Főiskola tanára, aki Ókori utak - ókori utazók című könyve megjelenése alkalmából nyilatkozott az MTI-nek.
márc. 3
22:27
Endometriózis: a hajlambetegség (WebBeteg)
Endometriózis - orvosi szaknyelven így ismert az a betegség, amelyről főként az utóbbi években esik több szó.

Keresés