2012. március 3. szombat

márc. 3
3:33
Fokozott szőrösödés nőknél - Mi okozhatja? (WebBeteg)
A fokozott szőrnövekedés (hirsutismus, hypertrichosis) mind férfiak, mind nők esetében előfordulhat, a jelenség mégis leginkább a nőket nyugtalanítja. A szőrszálak mennyiségének megnövekedése, megvastagodása, színük sötétedése mind a szőrszálak nagyobb mennyiségének látszatát kelti, holott tényleges szőrösödésről csak az első esetben beszélhetünk.
márc. 3
5:39
Az alvászavar kezelése (WebBeteg)
Az alvászavar terápiában korábban a régi klasszikus gyógyszereket, a barbiturát-vegyületeket mára már szerencsére teljesen kiszorították a korszerűbb benzodiazepinek (BDZ).
márc. 3
7:36
Szén-monoxid-mérgezés után visszafordítható az oxigénhiány okozta károsodás (HáziPatika)
Hazánkban évente több száz szén-monoxid-mérgezés történik, és több tucatnyian halnak meg miatta. Mindeközben kevesen tudják, hogy a hiperbár oxigénterápia az egyik leghatékonyabb segítség a szén-monoxid-mérgezést szenvedett betegek számára. ...
márc. 3
8:39
Nagy veszélyben vannak a mentális betegséggel küzdők (HáziPatika)
Az előítéletek ellenére azok az emberek lesznek inkább elkövetők helyett erőszak áldozatai, akiknek mentális problémáik vannak. ...
márc. 3
9:12
Szezonális kórokozók (HáziPatika)
"Bejött a nyirkos idő és azóta mindig beteg valaki a családban, úgy tűnik, elkerülhetetlenül végigmegy mindnyájunkon a fertőzés" - ugye, Önnek is ismerős ez a panasz? De hát tényleg nem tehetünk semmit sem a légúti nyavalyák ellen? ...
márc. 3
9:27
Pozitív gondolatokkal kezelt ételek (NLC)
A nagyi gondossággal és szeretettel elkészített sütijén túl vajon tényleg léteznek pozitív gondolatokkal turbózott ételek?
márc. 3
10:18
A 10 leghalálosabb daganattípus (HáziPatika)
Az amerikai statisztikák szerint a rák a második legtöbb áldozatot követelő halálos kór a szív- és érrendszeri betegségek mögött. Bár a rák korai észlelése és az új terápiás eljárások javítják a túlélést, nagy arányban még mindig gyógyíthatatlan... ...
márc. 3
10:20
Vége a télnek: ugye Ön is hízott egy kicsit? (HáziPatika)
Van-e esélyünk megúszni, hogy a tavasz rögtön egy sanyargató diétával kezdődjön? ...
márc. 3
11:24
A méhnyakrák hatékonyabb felfedezése (HáziPatika)
Sokkal jobb esélye van a gyógyulásra annak, akinél szűréskor fedezik fel a méhnyakrákot, mint annak, akinél már csak a tünetek alapján diagnosztizálják a betegséget. ...
márc. 3
11:57
Hirtelen emlékezetromlás a figyelmeztető jel (WebBeteg)
Gyors és nagyfokú emlékezetzavar előzi meg idős korban az agyi katasztrófa bekövetkezését - mutatták ki amerikai kutatók egy nagyszabású tanulmányban.
márc. 3
12:27
Fogápolási kisokos (HáziPatika)
A helyes fogápolási rutinnal mindenki tisztában van, sokan mégsem követik! Az emberek többsége nem cseréli rendszeresen fogkeféjét, nem használ fogselymet, és fogorvoshoz is akkor fordul, amikor a fogfájás elviselhetetlenné válik. ...
márc. 3
13:00
Veszélyben a fürdőszobában - támad a penész (WebBeteg)
Súlyos, akár gyógyíthatatlan betegséget is okozhatnak a lakásokban honos penészgombák. Leggyakrabban az allergia és az asztma kialakulásáért felelősök, de súlyos tüdőgyulladást, légzési elégtelenséget, sőt, akár daganatot is összefüggésbe lehet hozni a penészgombákkal – figyelmeztet a Svábhegyi Gyógyintézet.
márc. 3
14:39
Gyógyító gyöngéd érintés (HáziPatika)
Nem kell hozzá masszázsszalon, az egyszerűbb technikákat bárki elsajátíthatja, hogy akár otthon is kényeztethesse családtagjait vele. ...
márc. 3
15:06
Tél végével itt a tavaszi fáradtság (WebBeteg)
Fáradtság, nyugtalanság, aluszékonyság, fokozott étvágy és az ezzel együtt járó hízás, társaságkerülés, dekoncentráció, libidó csökkenése, általános rossz közérzet - mind a tél végi időszak jellemző panaszai.
márc. 3
15:12
Megvéd a melanomától az A-vitamin (HáziPatika)
Régóta tudjuk, hogy az A-vitamin elengedhetetlen a bőr szépségének megőrzéséhez, most viszont egy új kutatás azt is kiderítette, hogy az egészségéhez is nagyon fontos lehet! ...
márc. 3
15:45
Minden idők legmelegebb nyara jön? (NLC)
Már a tavalyi nyár is tikkasztó volt, de idén egészen extrém meleget jósolnak a kutatóintézetek – különösen a Kárpát-medencében.
márc. 3
17:45
Este nyolc után nem kapnak macskát a vendégek (Infostart)
Megrövidül a macskás kávéházak állatszolgáltatásának ideje Tokióban: este nyolc után nem kapnak macskát a vendégek italukhoz.
márc. 3
18:15
Tiltakoznak a házi gyermekorvosok (WebBeteg)
A házi gyermekorvosok tiltakoznak amiatt, hogy az egészségügyi ágazatban most tervezett béremelés az alapellátás dolgozóit nem érinti.
márc. 3
19:15
Büntetésből nyert 53 ezer fontot (Infostart)
Büntetésének köszönhetően nyert 53 ezer fontot - 18 millió forintot - egy brit férfi: anyja kitakaríttatta vele a szobáját, és eközben a fia talált egy nyertes lottószelvényt.
márc. 3
19:18
A nőknél gyakoribbak a pacemaker okozta szövődmények (WebBeteg)
Másként reagál a nők szervezete a pacemaker beültetésre, mint a férfiaké - bizonyította be kanadai kutatók vizsgálata.
márc. 3
20:09
Nomofóbia: félelem, ha nincs nálunk a mobilunk (Infostart)
Egy friss brit felmérés szerint a mobiltelefon tulajdonosok kétharmada érzi magát rosszul, ha elfelejti magával vinni mobilkészülékét. A szakértők szerint a nomofóbia jelensége mindkét nemre, de inkább a nőkre jellemző - olvasható az ELTE TÁTK hírlevelében
márc. 3
20:45
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
márc. 3
20:45
Könyvajánló: Elsők és utolsók (Blikk)
Van úgy, hogy egyszer csak rákattanok egy íróra, és hónapokon át az ő világában akarok élni, csak tőle olvasok. Bármit és mindent. Így voltam például Heltai Jenővel, Molnár Ferenccel, Kurt Vonneguttal és Ulickajával.
márc. 3
21:24
Sportos összefogás az egészségért (WebBeteg)
Kardiológus szakorvos és vízilabdázó olimpiai bajnokok együtt hívták fel a figyelmet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének fontosságára szombaton a debreceni városi uszodában.
márc. 3
21:39
A rómaiak voltak az első turisták (Infostart)
A rómaiak voltak az első turisták - hangsúlyozta Sándor Tibor történész, az Edutus Főiskola tanára, aki Ókori utak - ókori utazók című könyve megjelenése alkalmából nyilatkozott az MTI-nek.
márc. 3
22:27
Endometriózis: a hajlambetegség (WebBeteg)
Endometriózis - orvosi szaknyelven így ismert az a betegség, amelyről főként az utóbbi években esik több szó.

Keresés