2012. március 11. vasárnap

márc. 11
8:45
Előny vagy hátrány a könnyű információszerzés? (Infostart)
Internettel foglalkozó szakértők szerint a millenniumi generáció tagjainak előnye és hátránya is származhat abból, hogy egy olyan világban nőttek fel, ahol az információ egy kattintással elérhető.
márc. 11
15:39
Jön a tavasz - hogyan vigyázzunk házi kedvenceinkre? (Infostart)
A tavasz nemcsak a vadon élő állatok, hanem házi kedvenceink számára is egyet jelent a szaporodási időszakkal. Ilyenkor az állatok furcsán viselkedhetnek: kiáshatják magukat a kerítésen, elszökhetnek, hangosan vonyítanak, és folyton-folyvást társat keresnek.
márc. 11
17:09
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 10. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 2, 23, 32, 40, 41, 44.
márc. 11
19:51
Könnyen kideríthető, van-e gyulladás a szervezetben (Infostart)
Gyulladás szinte bárhol felbukkanhat a szervezetben szerteágazó, elhúzódó panaszokat okozva. Terheli a szervezetet, tartós fennállása pedig súlyos szövődményekhez vezethet. Egy egyszerű vérvizsgálat segít felismerni, hogy adott időpontban van-e gyulladás, góc a szervezetben, és a kezelésre adott válasz is nyomon követhetővé válik.
márc. 11
20:27
"Állatijó bemutatók" a Budakeszi Vadasparkban (Infostart)
Interaktív állatbemutatókat nézhetnek meg a Budakeszi Vadasparkba kilátogatók márciustól októberig minden hét végén.
márc. 11
22:27
Mi okozhatja a viszketést? (WebBeteg)
A kínzó panasz oka: ismeretlen. Szinte az őrületbe kergeti, akit elér. Márpedig gyakorló orvosok szerint életében legalább egyszer mindenki megtapasztalja valamilyen formában.
márc. 11
22:29
A háziorvos tanácsai influenza-gyanú esetén (WebBeteg)
Minden korosztályból egyre többen keresik fel orvosukat magas lázzal, végtagfájdalommal, rossz közérzettel, influenza-szerű tünetekkel. Évek óta nem volt annyi szövődmény, mint mostanában. Arról, hogy mit kell tenni ezekben az esetben, dr. Komáromi Zoltán háziorvos, országos szakfelügyelő főorvos beszélt az Országos Tisztifőorvosi Hivatal március 7-iki budapesti sajtótájékoztatóján.
márc. 11
22:31
Az ortopédus tanácsai a futószezonra (WebBeteg)
Tavasszal sokan belevágnak a szabadtéri futóedzésekbe, amelyek azonban felkészülés nélkül akár sérülésekhez is vezethetnek. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopédusa a felkészülés és szükség esetén a kivizsgálás, kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.
márc. 11
22:33
Gyakoribb a koszorúérfal repedése (WebBeteg)
A korábban véltnél gyakrabban fordul elő a koszorúérfal repedése, leginkább fiatal nők esetében - mutatták ki kanadai kutatók egy tanulmányban.
márc. 11
22:35
Influenza – Európában többen betegedtek meg, mint az előző héten (WebBeteg)
Európában továbbra is nő az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, de három országban már tetőzött a járvány – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.
márc. 11
22:37
A szoptatás nehézségei - van segítség! (WebBeteg)
A születés utáni első pillanatok csodája, mikor az anya magához öleli a babát, mellére teszi, és megszoptatja. Vannak azonban olyan esetek, mikor a várva várt pillanat késik, esetleg el is marad. Miért?
márc. 11
22:39
Crohn-betegséggel összefüggő genetikai mutációk (WebBeteg)
Öt új genetikai mutációt azonosítottak kutatók, amelyek összefüggenek a Crohn-betegséggel az askenázi zsidók leszármazottainál - közölte a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

Keresés