2012. március 6. kedd

márc. 6
5:45
Amit az elektromos cigarettáról tudni érdemes (Infostart)
A dohányzás miatti egészségveszteség mérsékelése, a dohányzás megelőzése, a dohányzásról való leszokás elősegítése, a dohányfüst expozíció csökkentése kiemelt népegészségügyi prioritás világszerte, így hazánkban is. A szabályozás szigorodása, a megváltozott egészség- és szociális kultúra elősegíti, hogy egyre kevesebben szoknak rá a dohányzásra, és egyre több dohányos próbálja letenni a…
márc. 6
6:06
A szexuális úton terjedő betegségek és tüneteik (WebBeteg)
A nemi szerveket érintő, szexuális úton terjedő betegségek miatt kevesen fordulnak személyesen orvoshoz. Az emberek többsége szemérmes, nehezen tárulkozik fel, ezért is fontos a leggyakoribb nemi betegségekről beszélni.
márc. 6
7:51
Hirtelen havazás miatt lebénult Franciaország északi része (Infostart)
Közel négyezren rekedtek hétfőn este a francia szuperexpresszekben (TGV) Franciaország északi részén, Arras és Lille városa között a hirtelen érkezett havazás következtében kialakult közlekedési káoszban.
márc. 6
10:18
Az endometriózis okai és tünetei (WebBeteg)
Endometriózisról akkor beszélünk, amikor a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is megtalálható a szervezetben. Számos kellemetlen panasz mellett a meddőség egyik gyakori oka is lehet.
márc. 6
11:09
Világhíres dadogók és diszlexiások (Infostart)
Bruce Willis, Anthony Hopkins, Tom Cruise, Muhammad Ali, Jamie Oliver és Őze Áron. Néhány híresség, akik dadogással vagy diszlexiával küzdöttek, vagy küzdenek még ma is. A Logopédia Napja alkalmából Hegedűs Zsuzsa szemezett a nyelvi problémákkal világhírűvé válók népes táborából.
márc. 6
11:21
TAJ kártya: mikor, hogyan, mennyiért? (WebBeteg)
Szeretné tudni, milyen procedúra előzi meg a TAJ kártya kiváltását? Mi történik, ha elveszíti? Most minden kérdésére választ adunk.
márc. 6
12:24
Policisztás vesebetegség (WebBeteg)
A policisztás vesebetegség a vese ritka, öröklődő megbetegedése. Kezdetben a tünetek nem specifikusak: hasi vagy deréktáji fájdalom tapasztalható.
márc. 6
14:30
Ellátás és egészségügyi szolgáltatás – kinek, mikor jár? (WebBeteg)
Aki rendelkezik TAJ kártyával, még nem biztos, hogy biztosított, így nem szerezhet jogosultságot a társadalombiztosítás ellátásaira. Tehát hiába van születésünk óta a tárcánkban a kártya, ha nem vagyunk jogosultak, mert például nem fizetik utánunk a járulékot, vagy nem jelentettük be a változásokat.
márc. 6
15:33
A Vese Világnapja - Veseelégtelenség, dialízis, transzplantáció (WebBeteg)
A veseelégtelenség korai felismerésének fontosságára hívják fel a figyelmet szakemberek a Vese Világnapja alkalmából.
márc. 6
17:39
A kontaktlencsét viselőknek is kell(ene) szemüveg (WebBeteg)
Ha valaki kontaktlencsét visel, az nem azt jelenti, hogy szemüvegre már nincs is szüksége többé. Bármilyen korrekciót érintő változást megelőzően egy korrekt vizsgálat kivitelezéséhez lágy lencsét viselőknek a vizsgálat előtt 12 órával már nem szabadna lencsét viselniük.
márc. 6
19:15
Hol terem a joghurt? (Infostart)
Az általános iskolások komoly ismeretbeli hiányosságát fedte fel egy ausztrál tanulmány, amely szerint a 10 és 12 év közötti gyermekek háromnegyede gondolja, hogy a pamutzoknit az állatok szőréből készítik, több mint egynegyedük pedig azt, hogy a joghurt fán terem.
márc. 6
20:09
Hová tűntek a medvék? (Infostart)
A természetvédők számára eddig ismeretlen okokból eltűntek a barnamedvék az észak-morvaországi Beszkidek térségéből.
márc. 6
21:51
Milyen tünetekkel jár a leukémia? (WebBeteg)
A leukémiák kezdeti tünetei általánosak, általában enyhék és nem specifikusak. Igen nehéz ezért a korai felismerésük, hiszen a panaszok miatt kevesen fordulnak időben orvoshoz, és a panaszok sem utalnak egyértelműen a leukémiára.
márc. 6
23:57
Az ételallergia és tünetei (WebBeteg)
Bár sok ember rosszul bír bizonyos ételeket, a valódi ételallergia (amely az immunrendszer túlérzékenységét jelenti bizonyos anyagokra) nem olyan gyakori, mint ahogy azt gondolnánk.

Keresés