2012. március 22. csütörtök

márc. 22
0:36
Mentőhelikopterek: késik az életmentő leszállási engedély (WebBeteg)
Nem kapnak leszállási engedélyt a kórházi sürgősségi centrumokra a mentőhelikopterek; számos, akut ellátást végző intézmény várja a jogszabályi változások tisztázását - adta hírül kedden a Sonline.hu.
márc. 22
6:03
Mennyibe kerül az óceánok felmelegedése? (Infostart)
Évi csaknem kétezer milliárd dollár becslések szerint az a kár, amelyet az üvegházhatású gázok kibocsátása okoz a század végére a világ óceánjaiban - állítja egy svéd tanulmány.
márc. 22
7:30
Álmok és rémálmok- hogyan függenek össze az egészségünkkel? (Édenkert)
Az álmok elemzését évtizedeken keresztül tudománytalan hókuszpókusznak tartották. A kutatási módszerek fejlődésével mára lehetőség nyílt az álmok és az egészségi állapot közötti összefüggések tudományos bizonyítására, az álmodás eddig megfejtetlen rejtelmeinek vizsgálatára.
márc. 22
7:57
Nem csak a beteg szív, hanem a lélek is ápolásra szorul (WebBeteg)
A szívbeteg pácienseknek pszichés támogatásra is szükségük van, hiszen sokan közülük életveszélyesnek érzik állapotukat. Nem kevesen depresszióban vagy félelmi zavarokban szenvednek. Akkor is, ha túlestek a szívműtéten komplikációk nélkül és a terápia sikeres volt.
márc. 22
10:03
Vérnyomáskülönbség a két kar között: egészségi kockázatot jelenthet (WebBeteg)
Nagyobb az idő előtti halál rizikója azoknál a magas vérnyomásban szenvedő embereknél, akiknél jelentős a különbség a két karban mért szisztolés vérnyomásértékek között - számolt be brit kutatók megállapításáról a BBC.
márc. 22
11:06
Már napi egy szénsavas üdítő is növeli a szívinfarktus kockázatát (WebBeteg)
A szénsavas üdítőitalok rendszeres fogyasztása azok egészségügyi veszélyeire figyelmeztető felhívások ellenére sajnos egyre gyakoribb. Egy most közzétett új tanulmány szerint jelentősen nő a szívroham kockázata azok körében, akik rendszeresen fogyasztanak szénsavas üdítőt vagy más cukortartalmú folyadékot – mindez különösen igaz a férfiak esetében.
márc. 22
12:57
Mit érdemes tudni a magyarországi ásványvizekről? (Infostart)
A szervezet víztartalmának már a 15-20 százalékos csökkenése szomjhalálhoz vezethet - figyelmeztetnek szakértők a víz világnapja alkalmából. A felnőtt emberek napi vízigénye a körülményektől függően 2,5-3 liter, ebből ital formájában átlagosan 1,5 liter, amelyet kedvező ásványvíz formájában elfogyasztani - ajánlja Gilingerné Dr. Pankotai Mária, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai…
márc. 22
17:42
Mentsd meg szeretteidet! – kampány fiataloknak, a vastagbélrák ellen (WebBeteg)
Alapítványunk, a Van Holnap! Zsákos Alapítvány és a Professional Orvosi Kft. márciusban, a vastagbélrák elleni hónap keretein belül, elindítja a „Mentsd meg szeretteidet!” elnevezésű kampányt.
márc. 22
17:44
Az ideghártya-leválás kezelése (WebBeteg)
A cél a legkisebb időveszteséggel visszafektetni az ideghártyát a helyére, mivel a tápanyagellátás hiányát az ideghártya csak rövid ideig tudja károsodás nélkül elviselni. A kiváltó okot meg kell szüntetni, különben az újbóli leválás csak idő kérdése.
márc. 22
19:15
Elképesztő új fotók a Titanicról (Infostart)
Minden eddiginél élesebb és nagyobb felbontású képek készültek arról a tengerfenék-területről, ahol a száz éve elsüllyedt Titanic roncsai hevernek.
márc. 22
21:09
Megvan a csodaszer a melanoma ellen? (WebBeteg)
A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető– állítja egy kutatás. A pontos összefüggés azonban egyelőre nem tisztázott, a szakértők pedig óva intenek a vitamin túlzásba vitt fogyasztásától, mivel az súlyos szövődményeket is okozhat.
márc. 22
21:39
Társasjáték lesz Berlusconi bunga-bunga bulijaiból (Infostart)
Silvio Berlusconi egykori olasz miniszterelnök "bunga-bunga bulijai" ihlették a Bunga Republic nevű új társasjáték készítőit.

Keresés