2012. március 1. csütörtök

márc. 1
8:30
A csontritkulás megelőzhető! (WebBeteg)
A csontritkulás megelőzése akkor lehet eredményes, ha már fiatal felnőttkorban elkezdődik. A másodlagosan kialakuló, valamilyen egyéb alapbetegséghez társuló csontritkulást az előzőekben részletesen tárgyaltuk, ilyen esetekben az alapbetegség időbeni és megfelelő kezelése jelenti a hatékony megelőzést.
márc. 1
10:36
Orvosképzés külföldön: Bécs vagy Marosvásárhely? (WebBeteg)
Ausztriában augusztusig lehet jelentkezni orvosképzésre, amennyiben valaki kimarad a magyar egyetemekről, még mehet Bécsbe tanulni. Semmi sem lehetetlen, de nagyon nehéz bent maradni - mondja az egyik kint tanuló magyar lány. Marosvásárhelyen a tervek szerint hamarosan megalakulhat az orvosi egyetem magyar tagozata, amelyre égető szükség van, jelenleg ugyanis a hallgatók fele magyar. Körképünk.
márc. 1
11:39
A vesicoureteralis reflux (VUR) (WebBeteg)
A vesicoureteralis reflux (VUR) a leggyakoribb húgyúti rendellenesség csecsemő- és gyermekkorban, amelynek talaján visszatérő húgyúti fertőzések alakulnak ki. Súlyosabb esetekben ha a gyógyszeres kezelés nem vezet eredményre, akkor valamilyen sebészi beavatkozásra van szükség a betegség kezelésére.
márc. 1
14:48
Megépítjük édenkertjét! - összesítés és sorsolás (Édenkert)
Megépítjük Édenkertjét 100.000 Ft értékben című nagy játékunk végéhez értünk. A sorsolást megelőzően viszont szeretnénk lehetőséget adni az esetleges hibák, problémák jelentésére.
márc. 1
15:51
Mától érvényesek a gyógyszerfelírás szigorításai (WebBeteg)
Életbe lépett a háromhavi gyógyszerfelírásra vonatkozó szabályozás szigorítása, ezentúl csak úgy írhat fel egyszerre többhavi gyógyszeradagot az orvos, ha a vényeken külön feltünteti, hogy a második, illetve harmadik hónapra való gyógyszeradag mikortól váltható ki.
márc. 1
21:03
Eladja luxusházát az NBA-legenda (Infostart)
Eladja 29 millió dollárért (6,38 milliárd forint) a Chicago közelében lévő birtokát Michael Jordan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) korábbi szupersztárja.
márc. 1
21:06
A Sheehan szindróma tünetei és kezelése (WebBeteg)
Az agyalapi mirigy a hormonrendszerünk karmestere. Ha a karmestert lelövik, a zenekar sem játszik tovább. Valami ilyesmi történik a Sheehan szindrómában is. A betegséget 1937-ben írta le Sheehan.
márc. 1
21:39
Melyik a legnépszerűbb kutyafajta? (Infostart)
Töretlenül a labrador a legnépszerűbb kutyafajta az Egyesült Államokban.

Keresés