2012. március 1. csütörtök

márc. 1
5:51
Abbászt is elsöpri az arab tavasz? (Kripto Akadémia)
Miközben a palesztin kérdés nemzetközi képviseletének teljes súlya, az izraeli-palesztin béketárgyalások felelősségével egyetemben Mahmúd Abbász vállára nehezedik, addig riválisai gyűjtik a jó pontokat a választók előtt és építik kapcsolataikat az átalakuló arab világban. Az már nem kérdés, hogy Arafat utódját elsöpri az arab tavasz, csupán az, hogy mikor és ki jön utána.
márc. 1
6:09
Végső ostrom Szíriában (Kripto Akadémia)
Végső ostromba kezdtek tegnap a szír biztonsági erők, házról házra járva "tisztítják meg" Homsz város Amr Baba negyedét, állítják szíriai tisztviselők a brit BBC szerint. "A hadsereg épületről épületre ellenőrzi a kerületet. Minden alagsort, alagútat, folyosót, lakást és zugot átnéznek fegyverek és terroristák után kutatva" - mondta el névtelenül a szír tiszt.
márc. 1
6:11
Weiss: csak válaszoltunk (Kripto Akadémia)
Azzal a szlovák törvénnyel, mely szerint meg lehet vonni az állampolgárságot attól, aki felveszi egy másik országét, csupán reagáltunk a kettős állampolgárságról szóló magyar törvényre. Lépésünk egyoldalú válasz volt egy egyoldalú magyar lépésre.
márc. 1
6:13
Gorilla-ellenes akció a pozsonyi Házban (Kripto Akadémia)
Újabb tüntetést tartottak tegnap Pozsonyban a Gorilla-akta ellen. A tiltakozók ezúttal egyenesen a törvényhozó testületet célozták meg. Néhány percre fél is beszakadt a parlament ülése, ugyanis az elégedetlenkedő polgárok mintegy 10-15 fős csoportja a ház karzatáról kiabált le a politikusokra.
márc. 1
6:15
Csak ritkán tesz jót a gazdaságnak a háború (Kripto Akadémia)
Régi tévhitet döntött meg az Economics & Peace (IEP) intézet, amely az Egyesült Államok által vezetett háborúkat vizsgálta a II. világháború óta. Eszerint csak rövidtávon lendítheti fel a gazdaságot egy háború, hosszabb távon viszont jelentősen árt a GDP-nek. Így beigazolódtak Henry Ford iparmágnás, a róla elnevezett gépkocsi alapítójának szavai, aki már 1923-ban úgy látta, hogy "ma már a háborúk…
márc. 1
6:17
Minszki félelmek (Kripto Akadémia)
Visszahívták nagyköveteiket az uniós tagországok Fehéroroszországból. Fehérorosz ellenzékiek ezért attól tartanak, hogy a szomszédos Oroszország még nagyobb befolyást gyakorolhat az államra. Hivatalos minszki álláspont szerint azonban még "pozitív hatásai" is lehetnek az uniós nagykövetek távozásának.
márc. 1
6:21
Aláírják a fiskális paktumot a csúcson (Infostart)
A 27 tagállamból 25-en alá fogják írni a fiskális paktumot a csütörtök-pénteki csúcstalálkozón - véli Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár.
márc. 1
6:57
Durván drágul a parkolás Bécsben (Infostart)
Emelkednek a parkolási díjak és a büntetések március elsejétől Bécsben.
márc. 1
7:21
A kondorkeselyű újra szányal (Metropol)
"Fogadjátok legodaadóbb szeretetemet! Élni fogunk és meggyógyulunk! Itt vagyok, szárnyalok, mint a kondorkeselyű" - üzente az 57 éves Hugo Chávez venezuelai elnök Havannából küldött Twitteres üzenetében.
márc. 1
7:39
Meghalt a legidősebb Castro (Metropol)
Angela Castro haláláról az Univision spanyol nyelvű amerikai tévé adott hírt egy másik Castro-lánytestvérre, Juanitára hivatkozva, aki 1966-ban hagyta el Kubát, és Miamiban él.
márc. 1
7:39
Házasságra felkészítő tanfolyam indul (Kripto Akadémia)
Rómában nemcsak a plébániákon, hanem az önkormányzati hivatalokban is házasságrafelkészítő tanfolyamokat rendeznek a házasulandók és válságba jutott kapcsolatban élők segítésére.
márc. 1
7:57
„Tunéziában nem történt változás” (Metropol)
Az arab tavasz eseményei lelkesedéssel töltötték el a tunéziaiakat, azonban a forradalomról blogján tudósító Lina Ben Mhenni szerint a gyakorlatban semmi sem változott Ben Ali idejéhez képest. Egy tunéziai ellenzéki bloggerrel beszél­getett kolléga­nőnk.
márc. 1
8:15
Kire szavaznak a pásztorok? (Metropol)
Már a vasárnapi orosz elnökválasztás előtt, március 3-áig leadhatják voksukat a tundrán élő rénszarvaspásztorok és a szavazás idején már távoli vizeken hajózó tengerészek.
márc. 1
8:33
„Putyin úgy távozik majd, mint Mubarak” (Metropol)
Ilja Jasin, az orosz Szolidarnyoszt ellenzéki mozgalom egyik vezetője karizmatikus, iskolázott, bátor, és még csak huszonnyolc éves. Nem meglepő, hogy az orosz ellenzék arca lett.
márc. 1
8:35
Uniós biztos a görögöknek (Metropol)
Külön uniós biztos kinevezését javasolja az euróövezeti országok pénzügyminiszteri csoportjának (Eurogroup) vezetője a görögországi gazdaság szerkezetváltásának támogatására.
márc. 1
9:27
Kikötött a Costa Allegra (Metropol)
Az ezer főt fedélzetén szállító óceánjárót egy francia halászhajó vontatta be a a seychelle-szigeteki Victoria kikötőjébe, ahol mentőautók, a vöröskereszt orvoscsoportja és számos kisbusz várta érkezését.
márc. 1
9:27
DNS-adatbank segíti az elrabolt gyerekek hazakerülését Kínában (Kripto Akadémia)
Mintegy 2000 elrabolt kínai gyerek került vissza otthonába a közbiztonsági minisztérium DNS-adatbankja segítségével - számolt be a kínai média csütörtökön.
márc. 1
9:29
Pokolgép robbant Isztambulban (Metropol)
Három ember megsebesült csütörtökön egy robbanásban a török nagyvárosban, Isztambulban - közölte az Anadolu állami hírügynökség.
márc. 1
10:39
Február 29-én született mindhárom gyerekük (Metropol)
Egyedülálló a világon az a norvég család, amelyben mindhárom gyerek február 29-én született. A kicsik már meglehetősen nagyok, mivel 1960-ban, 64-ben és 68-ban jöttek a világra, napra pontosan négyévente, de nem precízen megvalósított családtervezés, hanem a véletlen okán.
márc. 1
10:57
Újabb kalóztámadás történt Nigéria partjainál (Metropol)
Pár nap leforgása alatt már a második alkalommal intéztek támadást kalózok Nigéria partjainál; ezúttal egy tanker volt a célpont, az akció azonban kudarcba fulladt - adta hírül csütörtökön a hajózás biztonságát felügyelő Nemzetközi Tengerészeti Hivatal.
márc. 1
10:59
Pokolgép robbant Isztambulban (Metropol)
Nagy erejű pokolgéprobbanásban megsebesült 15 rendőr és egy polgári személy csütörtökön Isztambulban, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) székháza és az iszlamista irányultságú Müsiad vállalkozói szövetség irodáinak közelében, a Sütlüce kerületben - közölte a török rendőrség.
márc. 1
11:15
Lelőttek két NATO-katonát Afganisztánban (Metropol)
Lelőttek két NATO-katonát csütörtökön Afganisztán déli részén - jelentette az ázsiai országban állomásozó nemzetközi biztonsági erő (ISAF).
márc. 1
11:33
Végső leszámolásra készülnek Homszban (Metropol)
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa csütörtöki határozatában elítélte Szíriát a polgári lakossággal szemben elkövetett „kiterjedt és módszeres jogsértések” miatt. A szíriai hadsereg közben a homszi lázadókkal való végső leszámolásra készül. A lázadók kivonulnak Homsz ostromlott negyedéből. Az ellenzék katonai irodát hozott létre.
márc. 1
12:27
Kényszerkirándultatta unokáit a kegyetlen nagypapa (Metropol)
Börtön vár egy nagypapára unokái kényszerkirándultatásáért az Egyesült Államokban. A férfi a Grand Canyon környékén túráztatta 8, 9 és 12 éves fiúunokáit tavaly augusztusban.
márc. 1
13:21
Szűkült a képviselők mentelmi joga Szlovákiában (Kripto Akadémia)
Csütörtöktől lépett hatályba Szlovákiában a parlamenti képviselők mentelmi jogát szabályozó törvény módosítása, amely nemcsak a törvényhozók, hanem az államfő, az államügyészek, a bírák és a rendfenntartó szervek tagjainak szabálysértési mentességét is megszünteti.
márc. 1
13:39
Szűkül a szlovákiai képviselők mentelmi joga (Metropol)
Csütörtöktől lépett hatályba Szlovákiában a parlamenti képviselők mentelmi jogát szabályozó törvény módosítása, amely nemcsak a törvényhozók, hanem az államfő, az államügyészek, a bírák és a rendfenntartó szervek tagjainak szabálysértési mentességét is megszünteti.
márc. 1
14:15
Lemondott fizetéséről a görög miniszterelnök (Metropol)
Az országát sújtó adósságválságra való tekintettel lemondott a fizetéséről Lukasz Papademosz görög miniszterelnök. Kormányzati források szerint Papademosz lépése "személyes elhatározás" volt, tervét a bejelentést megelőzően még legközelebbi munkatársaival sem osztotta meg.
márc. 1
14:27
Lemondott fizetéséről a görög miniszterelnök (Infostart)
Az országát sújtó adósságválságra való tekintettel lemondott a fizetéséről Lukasz Papademosz görög miniszterelnök.
márc. 1
15:09
Száznegyven éves a Yellowstone (Metropol)
Március elsején ünneplik a világ legrégibb nemzeti parkja, a Yellowstone fennállásának száznegyvenedik évfordulóját.
márc. 1
16:03
Szexuális töltetű Putyin-reklámok a neten (Metropol)
Kétértelmű, szexuális töltetű internetes reklámokkal keresik az elsőválasztók, a "szűzek" kegyét Oroszországban, hogy Vlagyimir Putyin kormányfőre szavazzanak a vasárnapi elnökválasztáson.
márc. 1
16:15
A lázadók kivonulnak Homsz ostromlott negyedéből (Infostart)
"Taktikai kivonulást" jelentettek be a szíriai lázadók csütörtökön Homsz város ostromlott Bába-Amr negyedéből a romló körülményekre hivatkozva.
márc. 1
16:33
Romney győzött Wyomingban (Infostart)
Mitt Romney kapta a legtöbb szavazatot a Wyoming államban egész februáron át tartó jelöltállító gyűléseken - jelentette csütörtökön a CNN.
márc. 1
16:39
Gyorsul az uniós támogatások felhasználása (Metropol)
Az európai uniós támogatások felhasználásának gyorsítása érdekében módosult az eljárási rend, a jogszabály-módosítás már megjelent a Magyar Közlönyben - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség csütörtökön.
márc. 1
16:57
Mintegy 4000 neonáci aktivista van Csehországban (Kripto Akadémia)
Mintegy 4000 aktív tagja van jelenleg a neonáci mozgalmaknak Csehországban, ezek tíz százaléka a kemény maghoz sorolható - áll abban a tanulmányban, amelyet a szélsőséges mozgalmakkal foglalkozó szakértők készítettek a cseh belügyminisztérium számára.
márc. 1
17:15
ENSZ: a Korán-égetőket meg kell büntetni (Metropol)
Az ENSZ Hamid Karzai afgán elnökhöz csatlakozva a bagrami amerikai támaszponton Koránt égetők megbüntetésére szólította fel az amerikai hadsereget csütörtökön, "súlyos hibának" nevezve a történteket.
márc. 1
17:33
Sanader cáfolta, hogy a maffia fenyegetésére mondott le (Metropol)
Ivo Sanader csütörtökön cáfolta, hogy szervezett bűnözői csoportok életveszélyes fenyegetése miatt mondott le Horvátország miniszterelnöki posztjáról, ahogyan azt a WikiLeaks kiszivárogtatása szerint a Stratfor amerikai biztonsági elemző cég egyik szakértője állította 2009-ben a központjához küldött táviratában.
márc. 1
17:51
Nem akadályozza Románia Szerbia EU-s tagjelöltségét (Metropol)
Brüsszeli források egybehangzó közlése szerint Románia úgy döntött, hogy nem akadályozza tovább Szerbia európai uniós tagjelölti státusának megadását.
márc. 1
18:09
Újabb elfogatóparancs a Litvinyenko-gyilkosság miatt (Metropol)
Nagy-Britannia elfogatóparancsot adott ki egy újabb gyanúsított ellen Alekszandr Litvinyenko londoni meggyilkolásának ügyében.
márc. 1
18:27
Görögország teljesítette az újabb hitelcsomag feltételeit (Metropol)
Az euróövezeti országok pénzügyminiszteri csoportját (Eurócsoport) elnöklő Jean-Claude Juncker szerint Görögország teljesítette minden feltételét annak, hogy hozzájuthasson az újabb nemzetközi pénzügyi támogatási csomaghoz.
márc. 1
18:57
Görögország teljesítette az újabb hitelcsomag minden feltételét (Infostart)
Az euróövezeti országok pénzügyminiszteri csoportját (Eurócsoport) elnöklő Jean-Claude Juncker bejelentése szerint Görögország teljesítette minden feltételét annak, hogy hozzájuthasson az újabb nemzetközi pénzügyi támogatási csomaghoz.
márc. 1
19:39
EU-csúcs a gazdasági növekedés serkentéséről (Metropol)
Megkezdődött csütörtök este Brüsszelben az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek értekezlete, amelynek középpontjában a gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést szolgáló törekvések állnak.
márc. 1
19:41
Bajnai: Európa csak az EU révén őrizheti meg erejét (Metropol)
Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök szerint az európai országok a globalizált világban csak az Európai Unió keretében őrizhetik meg erejüket, befolyásukat és versenyképességüket.
márc. 1
20:09
Tojással dobálták meg Sarkozyt (Infostart)
Füttykoncerttel és tojásokkal fogadták csütörtök délután Nicolas Sarkozy francia államfőt a franciaországi Baszkföld székhelyén, Bayonne-ban, ahova az 52 nap múlva esedékes francia elnökválasztás jobboldali jelöltjeként látogatott el.
márc. 1
20:45
Van Rompuy marad az Európai Tanács elnöke (Infostart)
A belga Herman Van Rompuy marad az uniós tagországok csúcsvezetőit összefogó testület, az Európai Tanács elnöke az elkövetkező két és fél évre - közölték csütörtök este Brüsszelben, nem sokkal az állam-, illetve kormányfők tanácskozásának megkezdése után.
márc. 1
20:47
Szkeptikusan fogadták Észak-Korea ígéretét (Infostart)
Miközben a Nyugat Iránnal vitázik annak atomprogramja miatt, az atomfegyverrel rendelkező Észak-Korea azt mondta: hajlik a megállapodásra. Phenjan meglepetésre közölte: leállítja nukleáris tesztjeit és külföldi ellenőröket enged be.
márc. 1
20:51
Van Rompuy újabb két és fél évre az Európai Tanács elnöke (Metropol)
Herman Van Rompuy, a "széplélek és a hatalompolitikus ritka keveréke" lett újabb két és fél éves időszakra az Európai Tanács elnöke.
márc. 1
20:53
Kifütyülték és tojásokkal dobálták meg Sarkozyt (Metropol)
Füttykoncerttel és tojásokkal fogadták csütörtök délután Nicolas Sarkozy francia államfőt a franciaországi Baszkföld székhelyén, Bayonne-ban, ahova az 52 nap múlva esedékes francia elnökválasztás jobboldali jelöltjeként látogatott el.
márc. 1
22:03
Cséfalvay: a második negyedévben számíthatunk az IMF -megállapodásra (Metropol)
Magyarország arra számít, hogy a második negyedévben köt elővigyázatossági hitelmegállapodást a Nemzetközi Valutaalappal - közölte Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Keresés